... "ne bi te više zadržavao"...Čupava wrote: 07 Jul 2020, 07:50 Koliko god se žrtvovali(a, šta je zapravo žrtvovanje) neko ko je odlučio da ode, otići će..i ništa ga spriječiti u odluci ne može a i ne treba..![]()

Moderator: spacebound
... "ne bi te više zadržavao"...Čupava wrote: 07 Jul 2020, 07:50 Koliko god se žrtvovali(a, šta je zapravo žrtvovanje) neko ko je odlučio da ode, otići će..i ništa ga spriječiti u odluci ne može a i ne treba..![]()

![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
Ma ako se neko namečio otićYenna wrote: 07 Jul 2020, 08:06![]()
Da bi se asimilirali jedno drugome od početka se podrazumjeva, ali ovo kao što Čupa kaže ako je neko odlučio da ode, pa te ucjenjuje da se mjenjas...
Neka hvala, to onda nema granica.
![]()

Tako je kolegaOdraz wrote: 07 Jul 2020, 08:44 Pa ako ta osoba zaista ima pravo, ako imamo neke navike koje drugima smetaju ili smetaju i nama samima, kao smanji pusenje, ne opijaj se, ne trosi ko da sutra ne postoji, to svakako. Nije svako pristajanje na promjenu na nasu stetu.

MrH wrote: 07 Jul 2020, 08:45Tako je kolegaOdraz wrote: 07 Jul 2020, 08:44 Pa ako ta osoba zaista ima pravo, ako imamo neke navike koje drugima smetaju ili smetaju i nama samima, kao smanji pusenje, ne opijaj se, ne trosi ko da sutra ne postoji, to svakako. Nije svako pristajanje na promjenu na nasu stetu.![]()

Ovo je već ultimatum i ucjenaDuminjo wrote: 07 Jul 2020, 08:57 Baci cigare ili odoh
Idi brate..
Znam ja da su cigare loše i da bi bilo bolje i Meni bez cigara Al nemoj Mi bogati toga ili necega slicnog.
Plus, upoznali smo se valjda takvi i od pocetka znas da ih dundulim.
Ako u Startu prihvatimo nekoga onakvog kakav jeste, zeleci da ga kasnije promijenimo, nismo onda ušli iskreno u taj odnos od samog starta. Za eventualni prekid mozemo onda kriviti iskljucivo sami sebe.
Sto bi prost narod reko, idi kuci pa tamo mijenjaj.

Pa tema o tome i govori...da bi ZADRŽALI.Salko_dvominutaš wrote: 07 Jul 2020, 09:12Ovo je već ultimatum i ucjenaDuminjo wrote: 07 Jul 2020, 08:57 Baci cigare ili odoh
Idi brate..
Znam ja da su cigare loše i da bi bilo bolje i Meni bez cigara Al nemoj Mi bogati toga ili necega slicnog.
Plus, upoznali smo se valjda takvi i od pocetka znas da ih dundulim.
Ako u Startu prihvatimo nekoga onakvog kakav jeste, zeleci da ga kasnije promijenimo, nismo onda ušli iskreno u taj odnos od samog starta. Za eventualni prekid mozemo onda kriviti iskljucivo sami sebe.
Sto bi prost narod reko, idi kuci pa tamo mijenjaj.
nema toga i ne smije biti, barem ne na takav način....
U mene mi žena ne puši i smeta joj moje pušenje, ali nikada nije to tako rekla.
Jest me istjerala na balkon
![]()
u poslu samYenna wrote: 07 Jul 2020, 09:19Pa tema o tome i govori...da bi ZADRŽALI.Salko_dvominutaš wrote: 07 Jul 2020, 09:12
Ovo je već ultimatum i ucjena
![]()
Ok promjeniti navike, prilagoditi se u hodu, načinu zivota, malo karakter pribliziti jedno drugome, ali da me neko ucjenjuje ostankom, čak da je promjena i za moje dobro, neka Hvala.
Čim je nekome naumpalo da ode, to je gotovo, eventualna promjena može samo malo da prolongira stvar i agoniju, ništa drugo.
Čuj promjena za moje dobrošto reče Dumi, onda me nisi prihvatio/la u cjelosti.
Zato je najpoštenije u početku vidjeti možes li se nositi sa nekim, od mjenjanja nema ništa, bolje produžiti.

Ucjena je druga stvar. Ko bi ostao sa osobom koja se koristi ucjenama taj je lud.Yenna wrote: 07 Jul 2020, 09:19Pa tema o tome i govori...da bi ZADRŽALI.Salko_dvominutaš wrote: 07 Jul 2020, 09:12
Ovo je već ultimatum i ucjena
![]()
Ok promjeniti navike, prilagoditi se u hodu, načinu zivota, malo karakter pribliziti jedno drugome, ali da me neko ucjenjuje ostankom, čak da je promjena i za moje dobro, neka Hvala.
Čim je nekome naumpalo da ode, to je gotovo, eventualna promjena može samo malo da prolongira stvar i agoniju, ništa drugo.
Čuj promjena za moje dobrošto reče Dumi, onda me nisi prihvatio/la u cjelosti.
Zato je najpoštenije u početku vidjeti možes li se nositi sa nekim, od mjenjanja nema ništa, bolje produžiti.

Ma brt bosnjo odmah krene da je zakinut u necemu cak i ako se odrice necega loseg. Bizi goni, ne raspravljajOdraz wrote: 07 Jul 2020, 09:29
Ucjena je druga stvar. Ko bi ostao sa osobom koja se koristi ucjenama taj je lud.![]()
Govorim o dobroj volji da nesto kod sebe promijenimo sto dragoj osobi smeta, ne mora ona to nabiti nama na nos, nego vidimo da joj smeta, eto rijec nije rekla vec to trpi - i rijesimo eto necu to vise. Joj jeste nervozni k'o da idete zubaru.![]()