Srbija - politika

Dešavanja u regionu.

Moderator: Krokodil Behko

Mala_Mu
atomica
atomica
Mood:
Has thanked: 551 times
Been thanked: 1391 times
Status: Offline

Re: Demonstracije u Beogradu: Suzavci i kamenice na sve strane, zapaljena vozila, policija tukla demonstrante

Post by Mala_Mu » 08 Jul 2020, 13:53

tuzlak1212 wrote: 08 Jul 2020, 13:39 sad ce se neki ovdje radovat sto je ovaj bjen bio :ccc

Bolja kvaliteta snimka.

Ovo je bas :bua

Nenaoruzani, najnormalnije sjede na klupama i udri po njima. Jos onaj prvi dize ruke vidi krenuli su s jasnom namjerom. :ccc

damir5
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Been thanked: 1 time

Re: Demonstracije u Beogradu: Suzavci i kamenice na sve strane, zapaljena vozila, policija tukla demonstrante

Post by damir5 » 08 Jul 2020, 13:56

pa kad policija trazi razlaz ne mozes mirno sjediti, valjda :ovaj
Me? Wrong? Never! Image

uvijek_kontra
zmajček
zmajček
Mood:
Has thanked: 3922 times
Been thanked: 3764 times

Post by uvijek_kontra » 08 Jul 2020, 13:56

tuzlak1212 wrote: 08 Jul 2020, 13:39 sad ce se neki ovdje radovat sto je ovaj bjen bio :ccc
Ne znam ko se moze takvom cinu radovat.
Covjek jos dize ruke, a ovi ko mutavi.. po glavi, rukama. Uzas. Gledala sam jutros do 1.

Jadni narod. Zivis u zemlji gdje i onako nema nekog napredka, buducnosti za djecu i omladinu pa ti onda jos govedo zvano Vucic sere po glavi. Ne mogu ni da zamislim. Nije ni kod nas bajno ali je daleko od ovoga.

Ne bih to pozeljela nikome. Ni takvu sudbinu, ni zlo, ni udarce. Mozda nije nacin ali sjediti kuci i cekati da bude bolje.. ma ja. Samo tako. Onda nemas pravo da se bunis ninasta. Ninasta. Znaci da zivis bajan zivot u drzavi gdje zivis. Sve ostalo je dvolicno i izgovor.
„Ah, die Liebe. Ein grausamer Fehler. Und doch so furchtbar leicht zu entzweien.“

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Socrates » 08 Jul 2020, 13:57

dadojović wrote: 08 Jul 2020, 13:50
Socrates wrote: 08 Jul 2020, 13:29

A sta bi trebala, pozivati četnike koji pjevaju o Draži na demokratski dijalog? :snap
Pa ljudi koji ovdje žive skloniji su dijalogu. Lako je naprđivati iz daleke i prijateljske nam Kanade.
Uostalom, četničke pjesme su (opet) počeli pjevati već krajem osamdesetih. Čisto iz znatiželje....jesi li i kako tada reagirao?
Tada ste vi trebali reagirati, dragi moji komunisticki sljedbenici. Ja sam krajem osamdesetih bio dijete.

Naprdjivate vi itekako dobro i iz regiona. Ako vam je do dijaloga sa Dražom, samo naprijed. :ok

Nisam rekao ni da se bijete. Samo ako pregovarate sa Dražom, na kraju ćete opet morati. Da se bijete.
. . . . . . . . .

dadojović
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 372 times
Been thanked: 310 times

Post by dadojović » 08 Jul 2020, 14:06

Socrates wrote: 08 Jul 2020, 13:57

Pa ljudi koji ovdje žive skloniji su dijalogu. Lako je naprđivati iz daleke i prijateljske nam Kanade.
Uostalom, četničke pjesme su (opet) počeli pjevati već krajem osamdesetih. Čisto iz znatiželje....jesi li i kako tada reagirao?
Tada ste vi trebali reagirati, dragi moji komunisticki sljedbenici. Ja sam krajem osamdesetih bio dijete.

Naprdjivate vi itekako dobro i iz regiona. Ako vam je do dijaloga sa Dražom, samo naprijed. :ok

Nisam rekao ni da se bijete. Samo ako pregovarate sa Dražom, na kraju ćete opet morati. Da se bijete.
Ja sam krajem osamdesetih isto bio dijete.
I tukao sam se, na stadionima, protiv onih koji su pjevali četničke pjesme. I protiv milicije koja ih je branila.
I kao dijete sam otišao u rat. Maloljetan. I to sam iz relativne sigurnosti Slavonije došao u BiH da ratujem.
Ovo je već drugi put da me nazivaš komunistom.
Neću ti prvo zbog pristojnosti, a drugo zbog činjenice da sam moderator, odgovoriti na to etiketiranje.
Prepusti mašti moj odgovor.
Ali i moje strpljenje i tolerancija ima svoje granice.
MM "provali rimu za notornu laž, za duboki uzdah posustalog sna, rimu za tminu, i tišinu za dno dna" MM

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates » 08 Jul 2020, 14:13

Pa sta ću ti ja kad se umiješas u razgovor na ne baš spretan način?

Govoriš o sklonosti ka dijalogu kad sam ja eksplicitno spomenuo četnike. :cudi Jel' ti tim postom želiš kazati da su četnici spremni na dijalog sa bilo kim?

Dakle, nisam spomenuo Srbe kao narod nego baš četnike i ti se onda umiješas u razgovor. Sljedeći put pazi o čemu govoriš na koji post, jer onaj koji misli da sa četnicima ima ikakvog dijaloga nije bas pri zdravoj pameti.

Ne moraš se biti sa njima po svaku cijenu, ali jbt, govorimo o četnicima.
Last edited by Socrates on 08 Jul 2020, 14:36, edited 1 time in total.
. . . . . . . . .

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1211 times
Been thanked: 3833 times

Post by Laser » 08 Jul 2020, 14:23

Mala_Mu wrote: 08 Jul 2020, 13:53
Bolja kvaliteta snimka.

Ovo je bas :bua

Nenaoruzani, najnormalnije sjede na klupama i udri po njima. Jos onaj prvi dize ruke vidi krenuli su s jasnom namjerom. :ccc
Mora se znat red. :oo
Theologically I am a sunni. Politically I am a shia.

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates » 08 Jul 2020, 15:09

Ovako izgledaju protesti u Srbiji protiv rehabilitacije Draže Mihailovica.

Tri protestanta i zastava.
Drazza, protivnici rehabilitacije 468.jpg
00E7CB5D-2915-4418-A52C-7574E254EFE7_w1080_h608_s.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
. . . . . . . . .

HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine
Has thanked: 2767 times
Been thanked: 22868 times

Post by HAVANA » 08 Jul 2020, 15:20

Image
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

Mrachno
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Post by Mrachno » 08 Jul 2020, 15:39

"O sebi se zabavili"
Ako ti nešto dušu tišti, napusti to.

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates » 08 Jul 2020, 15:46

Aca has spoken. Vijest je sa klixa.

Da je ovako odlučan i principijelan u osuđivanju fasistickih grupa uvijek i na svakom mjestu, možda bi i bilo nekog čovjeka od njega.

Ali, zadnja rečenica je :valja
Vučić za proteste optužio ekstremiste i popustio pod pritiskom: Nema policijskog sata, neće nas uplašiti nasiljem

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se danas javnosti na konferenciji za medije povodom događaja koji su obilježili prethodnu noć u Beogradu, a koje je nazvao najbrutalnijim političkim nasiljem. Dodao je i to da su za proteste odgovorni desni ekstremisti koji su nanijeli štetu ugledu Srbije.

Vučić je na početku kazao da je Srbija u prethodnih osam godina za razliku od ranijih vremena u potpunosti poštovala slobodu okupljanja, demonstracija, izražavanja drugačijeg mišljenja i nikada ni na koji način nije ugrozila to pravo svojim građanima.

"Sinoć iako su to neki pokušali to pravdati pričom o koronavirusu bili smo svjedoci agresivnog političkog protesta koji je protuzakonit i neprijavljen policiji. Dogodilo se to da su sinoć prisustvovale osobe desničarske orijentacije, a nema nikakvih sumnji da je na početku bilo i onih ljudi koji su mislili da su tu zbog korone i nezadovoljstva razumljivog zbog pooštravanja mjera. Ekstremisti desničarskih i kako sebe nazivaju profašističkih snaga napali su Narodnu Skupštinu Republike Srbije i ušli u nju i počinili dva krivična djela", naveo je Vučić.

Dodao je da su brutalno napadali policijske snage, kamenovali ih i tukli, a da se policija s druge strane, ponašala dostojanstveno i da su upotrijebili silu tek onda kada su se oštetila vrata Narodne Skupštine Srbije i nemiri eskalirali.

"Posao svake policije jeste da štiti institucije države i ne postoji nijedna država na svijetu u kojoj to može proći nekažnjeno. Taj politički skup je bio dobro organizovan jer smo poslije vidjeli da je bilo raznih upliva ne samo kriminalnih već i inostranih faktora, ali to su naši unutrašnji zadaci kojima će se morati pozabaviti time. Policija je povratila kontrolu nad objektom i rastjerali su nasilne ljude, a pristojni mirni ljudi su se sami sklonili. Nekoliko stotina osoba je učestvovalo u nemirima 43 policajca povrijeđena i pet policijskih automobila uništeno", poručio je.

Vučić je pojasnio da su sinoć iznesene neistine o policijskoj brutalnosti i da se ljudi nisu mirno šetali pa da ih je napala policija već suprotno.

"Sinoć su osobe koristile molotovljeve koktele za uništenje vozila, boksere, kamenice, noževe. Ti ljudi nisu govorili ni o kakvoj koroni nego o izdaji, migrantima, 5G mreži i to nije prvi put da se napravi takav incident nego je stepen agresivnosti bio veći nego očekivani. Željeli su nanijeti štetu ugledu Srbije i da otežaju putovanja u Brisel i Pariz i otežaju pregovore. Razumijem političke frustracije i one koji nisu ušli u Parlament koji svaku nesreću naroda doživljavaju svoju sreću i svaku smrt kao priliku za svoj uspjeh. Sve to mogu, ali ne mogu ugroziti policiju i uništiti Srbiju i to je poruka onima koji imaju utjecaj iz vana", istakao je Vučić.

Nadovezao se i na mladića koji je sinoć bio na protestima i koji je tvrdio da mu je otac preminuo od posljedica koronavirusa jer nije bio prikopčan na respiratore. Vučić je istakao da je to notorna laž. 

"Ta je tvrdnja jeziva jer su ljekari koristili sve metode i radili sve što je trebalo i borili se do posljednje minute. Nikada nijedan respirator nije nedostajao u Zemunskoj bolnici i riječ je o osobi koja ima lošu prošlost i koji je osuđivan za mnoge stvari. Misle li stvarno da je moguće da mogu uništiti državu na takav način, sve što je na lažima zasnovano ne može proći. Ne mogu nas uplašiti nasiljem već nas samo mogu očvrsnuti da stvorimo bolju državu. Ljudi su širom Srbije bili ogorčeni jer nisu mogli vjerovati da onakve slike gledaju iz svog Beograda. Ja idem u Pariz i Brisel ne da bilo šta izdam već da se borim za Srbiju, Kosovo i Metohiju i za naš narod", dodao je.

Vučić je pred kraj obraćanja nagovijestio da je moguće da ipak ne bude uspostavljen policijski sat. Prema tome, to znači da će izgleda ipak popustiti zahtjevima demonstranata.

"Sutra će vjerovatno donijeti odluku da se mjere pooštre, ali da ne bude policijskog sata", rekao je Vučić.

Pozvao je još jednom sve stanovnike Srbije da ne izlaze na proteste. Dodao je da je sinoć nanesena ogromna materijalna i šteta ugledu Srbije, ali niko je neće uništiti.

"Ne zato što ih se plašim, naprotiv, ja ću sutra tek putovati u Francusku ostat ću ovdje kako bi pokazao da se ne plašim nikoga, ali molim da ne izlaze da ne bi dolazilo do više zaraza. Danas je najgori dan kada je riječ o zarazi. Novozaraženih je 357 od 8.600 testiranih. Također 118 osoba je na respiratorima i imamo 11 preminulih. Ove se brojke svaki dan drastično povećavaju i Beograd je najveći problem i molim ljude da se ponašaju odgovorno", zaključio je Vučić.

On je u jednom trenutku kazao da će se ispitati i šta su određene osobe iz susjednih zemalja radile sinoć u glavnom gradu Srbije.
. . . . . . . . .

Odraz
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 270 times
Been thanked: 266 times

Post by Odraz » 08 Jul 2020, 16:06

:ćitire

Dabogda im se desilo sto drugima zele. :dole

HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine
Has thanked: 2767 times
Been thanked: 22868 times

Post by HAVANA » 08 Jul 2020, 16:50

Allaha mi bice sve u redu... Oni se ba zajebavaju sa nama... :haha :grana https://www.klix.ba/vijesti/bih/mikrofo ... ook+status
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 13892 times
Been thanked: 22835 times

Post by Fuddo » 08 Jul 2020, 17:01

Strasno.
Aaajdeeeee miiilliiivoojeeee
Drznedaj
Dozvolite da se obratimo

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1632 times
Been thanked: 3039 times

Post by Mutevelija » 08 Jul 2020, 17:55

jos peeet minuta :ćitire
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 13892 times
Been thanked: 22835 times

Post by Fuddo » 08 Jul 2020, 18:04

Socrates wrote: 08 Jul 2020, 13:29

A sta bi trebala, pozivati četnike koji pjevaju o Draži na demokratski dijalog? :snap
Ono, fakat ste skloni dijalogu, sto jest jest
Svako malo nekog zabiju u odjeci pravo u more
Pogresan dres, pogresan akcenat, na pogresnom mjestu, i bogin si.
NeS ti nama dijaloga naseg nasusnog...
Dozvolite da se obratimo

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates » 08 Jul 2020, 18:13

Ma hajd', možda im je lakše kad dijasporu okrivljuju za sve probleme. Ako je dijaspora kriva, onda može i sa cetnicima demokratski dijalog kad te živcira jedan poseban forumas.

Sve ba može.
. . . . . . . . .

dadojović
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 372 times
Been thanked: 310 times

Post by dadojović » 08 Jul 2020, 18:19

Socrates wrote: 08 Jul 2020, 18:13 Ma hajd', možda im je lakše kad dijasporu okrivljuju za sve probleme. Ako je dijaspora kriva, onda može i sa cetnicima demokratski dijalog kad te živcira jedan poseban forumas.

Sve ba može.
Soc, prestani iskrivljavati tuđe riječi.
Poanta je da iz Kanade dociraš ljudima koji ovdje žive.
To je poanta, nemoj iskrivljavati što drugi napišu.
MM "provali rimu za notornu laž, za duboki uzdah posustalog sna, rimu za tminu, i tišinu za dno dna" MM

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates » 08 Jul 2020, 18:24

dadojović wrote: 08 Jul 2020, 18:19
Socrates wrote: 08 Jul 2020, 18:13 Ma hajd', možda im je lakše kad dijasporu okrivljuju za sve probleme. Ako je dijaspora kriva, onda može i sa cetnicima demokratski dijalog kad te živcira jedan poseban forumas.

Sve ba može.
Soc, prestani iskrivljavati tuđe riječi.
Poanta je da iz Kanade dociraš ljudima koji ovdje žive.
To je poanta, nemoj iskrivljavati što drugi napišu.
Ti iskrivljavas. Ja spomenuo četnike i demokratski dijalog, a ti me citirao i napisao da ste vi skloniji dijalogu od dijaspore.

Sad lijepo objasni sta si mislio pod tim. Kako se to može iskriviti?

Dakle, cetnici, demokratski dijalog, vi ste skloniji dijalogu. Objasni sebe prvo sebi, pa onda nešto drugo pričaj.

Već sam odavno zaključio da nemaš sposobnost razumjeti značaj citiranja nekoga, ali ovo mi je baš zapelo za oko.

Šta si mislio ni sam dragi Bog ne zna. Ali, po svemu sudeći, mislio si na dijalog sa cetnicima i to veoma demokratski.

A dijaspora vam onemogućava taj dijalog. Demokratski. Veoma.
Last edited by Socrates on 08 Jul 2020, 19:01, edited 1 time in total.
. . . . . . . . .

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1632 times
Been thanked: 3039 times

Post by Mutevelija » 08 Jul 2020, 18:37

Smani malo enter socrate.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820

Post Reply

Return to “EX YU”