ili bole li te križa ili krsta

Nije novo. Protest-protestanti, prosvjed -prosvjednici.dadojović wrote: 09 Jul 2020, 23:32 Veći broj forumaša za prosvjednike koristi riječ: protestanti.
Novi jezični standard ili pogreška?
Nista novo. Prosvjedi su u hrvatskoj, pa su prosvjednici. Kod nas se uvijek protestvovalo, pa smo protestanti.dadojović wrote: 09 Jul 2020, 23:32 Veći broj forumaša za prosvjednike koristi riječ: protestanti.
Novi jezični standard ili pogreška?
Ja se sjecam da je prije bilo dkg. Tako se u jugoslaviji ificijelno koristilo. I u skoli i na svim pakovanjima je bilo dkg.Maja wrote: 14 May 2020, 00:02 A jel nekad bilo dkg. Vecina ljudi koje sam pitala kazu da je prije bio dkg
Opet kontam, ne moze se to tek tako promijeniti. Vjerovatno je uvijek bilo dag ali, ALI!
Ostalo mi je u sjecanju kako su radnici u prodavnici obicno uzimali 10 deka salame i frtalj hljeba. A nisam nikad razmisljao kako se pise, nekako mi to bila vise fraza tipicna za nase prostore nego stvarna mjera za tezinuLuna. wrote: 10 Jul 2020, 08:21Ja se sjecam da je prije bilo dkg. Tako se u jugoslaviji ificijelno koristilo. I u skoli i na svim pakovanjima je bilo dkg.Maja wrote: 14 May 2020, 00:02 A jel nekad bilo dkg. Vecina ljudi koje sam pitala kazu da je prije bio dkg
Opet kontam, ne moze se to tek tako promijeniti. Vjerovatno je uvijek bilo dag ali, ALI!
Demonstranti!!! 'ebote, ja cijelo jutro trazim rijec jer mi protestanti nije zvucalo adekvatno
jelena... wrote: 10 Jul 2020, 09:52 Ne može, narafno...đes to čuo da neko tako kaže...nego kad kažeš: 'katolici postali protestanti'...e, onda ti to znači to...
Jok, jok, nema težina gramatike veze sa vedrijom stranom, nego...kasi mlađi objektivno lakše učiš, vijuge bolje i brže rade![]()
a kad ostariš onda ti sve teško padapa i gramatika.
![]()
![]()
Users browsing this forum: No registered users and 7 guests