Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
Mutevelija wrote: 11 Jul 2020, 16:43
Nema potrebe kad je sve ionako medijski napumpano.
Voljela bih te vidjeti kada ti, tako mlad i snazan, ne znajuci da nosis virus, zarazis svoje roditelje, koji mozda imaju puno losiju imunolosku sliku od one koju ocekujes, pa se razbole, i umru?
Kako bi se osjecao?
Voljela bih te vidjeti kada ti, tako mlad i snazan, ne znajuci da nosis virus, zarazis svoje roditelje, koji mozda imaju puno losiju imunolosku sliku od one koju ocekujes, pa se razbole, i umru?
Kako bi se osjecao?
Nemam koronu i ne treba mi maska.
Ko ima nek nosi, prostojednostavno, 2 samo zarazeno u Srebreniku i sta ja sad se trebam obazjerati sve sa maskom hodati bojati se da ne fasujem.
been there done that cuo sam to vec sto puta, a ako buraz ode na more odo i ja na panonsko
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
Ameri na kraju ispadoše najrealniji indikator impacta korone. Fasuje ih preko 60 000 tu boljku dnevno u zadnje vrijeme. Sad ćemo imati puno realniju statistiku oko smrtnosti. Inače, barem sad za sad, hejbet boleščina šiša koronu što se tiče smrtne stope, recimo obični dijabetes i to višestruko. Ako se zaista konstatuje da je impact korone na nivou ujeda krpelja i borelije, onda ova Mutevelijina i nije baš tako daleko od pameti. Ne treba ga baš vazda peglati ustaljenim forumskim klišeima, premda je pajdo kontroverzan bez dvojbe..
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Ima tu malo efekta na malu smrtnost i previse informacija koje posjedujemo o prirodi virusa... Da su ovo ljudi dobili u 16-toj stoljecu pitam se kakva bi tada smrtnost bila.
Mada vjerovatno tada ne bi bila pandemija (ne bi se sirila kontinentima) al svejedno.
Kako bi se osjecao?
Ako živi s njima neće valjda spavati i živjeti s maskom 24/7...
s maskom koja ne štiti od virusa, nego u malim procentima smanjuje širenje istog, a gubi efekat ako ju se nosi 3 sata bez da se promijeni
ova priča, kao, ej a šta ako zaraziš nekog svog pa oni umru, je krindž i isfurana do bola
tuzlak1212 wrote: 11 Jul 2020, 23:13
Ima tu malo efekta na malu smrtnost i previse informacija koje posjedujemo o prirodi virusa... Da su ovo ljudi dobili u 16-toj stoljecu pitam se kakva bi tada smrtnost bila.
Mada vjerovatno tada ne bi bila pandemija (ne bi se sirila kontinentima) al svejedno.
Obuhvatila bi bar tri kontinenta kako god
Sporije, ali bi se širilo.
Ali, bilo bi zanimljivo vidjeti koje su stvarne brojke.
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."
Moj utisak je da je od korone smrtonosniji strah od nje napumpan medijima.
Mislim prakticno ... ljudi su isprepadani pa se neki prepuste misleci gotovo je. Oni koji su jaki psihicki i bore se protiv nje, oni je i pobijede.
Ja se ne bojim za sebe, rado bih se zarazio da dobijem antitijela i da vise ne mislim o koroni, ali stari roditelji, slabasna kcerkica ... za njih se brinem.
Cuvajte se koliko mozete. Rekoh ja sve je uzi krug. Djecu sam ostavio na moru. Evo mi se uvuklo u familiju. Mali od sure pozitivan, cura bila pa i on sad. A sura bio kod punice a zena svaki dan kod punice... Djeca hodaju, izlaze, ima ovoga pun grad... Mladi ce je raznijeti svuda, vec su...
Ono što mene drži rezervisanom je to sto pouzdano znam da su testovi u KS većinom neispravni ako se tako može nazvati.
I to da se manipuliše s brojkama jer WHO daje pare sa brojem zarazenih.
Znam doktoricu koja je pronašla sebe u sistemu kao zaraženu, prema matičnom broju a nikad se ni testirala nije.
Ne bih da idem u detalje, corona postoji, ali ima li vise prirodne smrti, smrti od carcinoma, infarkta ili slično? Mjesecima su svi smrtni slučaji od corone.
Brojeve više ne pratim, previše je konfuzno, nejasno...
Prije par dana na portalu broj zaraženih preko tristo, a dalje u tekstu kao u taj broj uračunali i preko devedeset nanovo testiranih, dakle onih koji su već jednom bili ubrojani u oboljele
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."