Ko placa piće ??
Moderator: spacebound
- Tokmak
- Vucin apostol

- Has thanked: 1642 times
- Been thanked: 1472 times
- Status: Offline
- Lavlje_srce
- Alienka

- Has thanked: 4125 times
- Been thanked: 3096 times
Re: Ko placa piće ??
A za 10 godina sjede za susjednim stolovima jer bi se potukli ako su preblizu.
Ne slazem se. Meni je smor pamtiti kad, sta, ko je platio. Ovako svako plati svoje i cist racun, duga ljubav.Merlin246 wrote: 09 Jan 2019, 07:55 Bjezati od osoba koje dijele racuneNekad plati muskarac, nekad zena..otprilike neki balans da bude, da nijedno nije u velikom trosku zbog ovog drugog i nema puno filozofije oko toga i svi zadovoljni
Imala sam decka koji je uvijek insistirao da on sve placa i vremenom sam se navikla na to. Bio je stvarno prepazljiv, zvijezde s neba mi je skidao. Medjutim kad smo ipak raskinuli, cula sam da je doslovno trosio zadnji novcic na mene (nekad i preko toga), a ponos mu nije dozvoljavao da mi to prizna. Mene je onda jako pekla savjest, a sve to je bilo bespotrebno, tako da u ovom aspektu odnosa s prijateljima ili partnerima nemam bilo kakvu dilemu.
Pa ne daju da platis bez obzira sto ti zelis platiti, ono gurkanje hoces-neces mi je vrh vrhova.Čupava wrote: 09 Jan 2019, 10:31 Pa ako zovem na piće / veceru podrazumjeva se da ću platiti... bez veze mi je ja da zovem i da čekam da drugi plati....
Ma joj gdje nadje to 70% : 30%? Ako moras dominirati u svakom aspektu veze, ne nadaj se dobru. Cuj ti imas plan i ti placas, pa automatski njoj zabranjujes i pravo na misljenje. U mom svijetu se dogovorimo gdje cemo, ne dolazimo s planom kao da je u pitanju strategija ratovanja.Čarobni wrote: 12 Jul 2020, 14:22Najbolji omjer je nekih 70 naprema 30 u korist muškarca. U tom slučaju, muškarac je taj koji ima inicijativu, a i ženi se ostavlja solidan prostor za odlučivanje i iskazivanje volje
Memento Mori
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
- Has thanked: 22635 times
- Been thanked: 20767 times
Čuj ko?
Ja sam sponzoruša
Ja sam sponzoruša
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly

- Has thanked: 9112 times
- Been thanked: 5826 times
Ja sam zato neka zene budu 100% platise.
Osjecaj ce im biti bolji, ravnopravniji i sl.
The Dark Side Of The Forum...
- Lavlje_srce
- Alienka

50%:50% je majka ravnopravnosti, ocito.Mister No wrote: 12 Jul 2020, 15:34 Ja sam zato neka zene budu 100% platise.
Memento Mori
- Mister No

Ja sam ipak 100% za vas.Lavlje_srce wrote: 12 Jul 2020, 15:3550%:50% je majka ravnopravnosti, ocito.Mister No wrote: 12 Jul 2020, 15:34 Ja sam zato neka zene budu 100% platise.
Osjecaj ce im biti bolji, ravnopravniji i sl.![]()
Dominirajte u kafani.
The Dark Side Of The Forum...
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
Kad je u pitanju date na početku logično muškarac. Ne treba mu udarati na ponos.
Kad je u pitanju lav taj će uvijek plaćati
U drugim situacijama inicijativu bi trebao pokazati onaj koji zove na piće osim u situaciji ako ima baš mala primanja spram tebe.
Kad je u pitanju lav taj će uvijek plaćati
U drugim situacijama inicijativu bi trebao pokazati onaj koji zove na piće osim u situaciji ako ima baš mala primanja spram tebe.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
- tuzlak1212
- Inventar foruma

- Has thanked: 790 times
- Been thanked: 1201 times
Mogu li mu ja dati pare da on ode da plati?

Meni nesto jadan pogled kad pridjem konobaru, a on ono stoji čeka.
A nekako sam i sebi ono bzvz.

- Čarobni
- Inventar foruma

- Been thanked: 13 times
Nađoh u iskustvu.Lavlje_srce wrote: 12 Jul 2020, 15:25Ma joj gdje nadje to 70% : 30%? Ako moras dominirati u svakom aspektu veze, ne nadaj se dobru. Cuj ti imas plan i ti placas, pa automatski njoj zabranjujes i pravo na misljenje. U mom svijetu se dogovorimo gdje cemo, ne dolazimo s planom kao da je u pitanju strategija ratovanja.Čarobni wrote: 12 Jul 2020, 14:22Najbolji omjer je nekih 70 naprema 30 u korist muškarca. U tom slučaju, muškarac je taj koji ima inicijativu, a i ženi se ostavlja solidan prostor za odlučivanje i iskazivanje volje![]()
Može ona izrazit' mišljenje, ali ako sam ja zvao, onda ja organizujem i ja plaćam izlazak.
Isto tako, kad ona zove, neka organizuje izlazak kako želi.
- Mister No

- damir5
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Been thanked: 1 time
zar moze biti generalno pravilo, da nimalo ne zavisi o (trenutnoj) situaciji protivnika na piću? 
na jednoj strani mrtvi kokuz, student, prevareni žirant, deložirani i obespravljeni borac, kantonalni zastupnik, lihvar, predsjednik uprave kompanije, uhljeb, ... a na drugoj strani nesto suprotno od tog nabrojanog
mali milion kombinacija 
na jednoj strani mrtvi kokuz, student, prevareni žirant, deložirani i obespravljeni borac, kantonalni zastupnik, lihvar, predsjednik uprave kompanije, uhljeb, ... a na drugoj strani nesto suprotno od tog nabrojanog
Last edited by damir5 on 12 Jul 2020, 15:44, edited 1 time in total.
- Mister No

- ina
- Mjesečarka

- Has thanked: 5228 times
- Been thanked: 7408 times
A zamisli da te prvi put pozove (on) na večeru a u trenutku plaćanja stane čaprkati po džepovima.Lavlje_srce wrote: 12 Jul 2020, 15:3550%:50% je majka ravnopravnosti, ocito.Mister No wrote: 12 Jul 2020, 15:34 Ja sam zato neka zene budu 100% platise.
Osjecaj ce im biti bolji, ravnopravniji i sl.![]()
Last edited by ina on 12 Jul 2020, 15:44, edited 1 time in total.
Svijest ima sidrište.
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
ovo kad fočak ode na date

- Lavlje_srce
- Alienka

Ako on pije alkohol, necu mu financirati porok. Mozda neka druga hoce, neka trazi sto mu odgovara, ha ja.
To je zbog kondicioniranja da je muskarac dominantan. Neka dominira u cestitosti, lojalnosti i ljubavi prema istini, lako je platiti pice. S druge strane, odnos prema novcu dosta toga pokazuje. U mom skromnom iskustvu, oni koji su me najvise tetosili u tom smislu su bili najveci lazovi (tu ne mislim na gorespomentuog decka, nego uopce).Yenna wrote: 12 Jul 2020, 15:38 Mogu li mu ja dati pare da on ode da plati?
Dobro.Čarobni wrote: 12 Jul 2020, 15:39Nađoh u iskustvu.
Može ona izrazit' mišljenje, ali ako sam ja zvao, onda ja organizujem i ja plaćam izlazak.
Isto tako, kad ona zove, neka organizuje izlazak kako želi.
Memento Mori
- Mister No