Slazem se u potpunosti. Gledala sam dokumentarac o njihovom naselju u Australiji gdje ih drze na oku. S obzirom na visoku stopu recidivizma, to je najbolja opcija (uz hemijsku kastraciju).MunDzi wrote: 12 Jul 2020, 20:13 Tu je sistem zatajio, greskom ili namjerno - to neka se ispita.
Obicno se takvi ljudi prate nakon pustanja i imaju raznorazne restrikcije gdje mogu hodati i zivjeti, a gdje ne.
Niti im je dozvoljeno da se bave svakim pozivom.
U prevodu, svaka mogucnost da bude blizu djece je kontrolisana.
Tako bi trebalo biti.
A ne volim cuti komentare tipa vidi mu glOve, vidi mu facu, cuj mu glas, ....
Po glavi i pogledu se vidi da je ovakav ili onakav.
Tu ljudi najvise grijese.
Neko moze izgledati kao najveci andjeo a biti devil.
I obratno.
Takodjer mislim da smo okruzeni pedofilima i da ih je uvijek bilo u daleko vecem broju negu sto mi to mislimo.
Sada se o tome vise i otvorenije prica, ali pedofilcina ima na svakom koraku.
I najcesci slucaj i jeste da izgledaju sasvim normalno i da se ponasaju fino.
Cak su nekim ljudima i kucni prijatelji.
Naravno da ih ne mozes poznati po izgledu, bilo bi tako lako da to mozemo uciniti. Oni samo traze pristup djeci, bilo kroz zaposlenje, bilo kroz ostvarivanje veze sa samohranim majkama ili kroz porodicna prijateljstva, sve to da bi mogli imati mogucnost za 'grooming' djece.
Ono sto je krajnje zabrinjavajuce je da se nije stalo u kraj trgovini djecom. Kako je moguce da taj najmonstruozniji kriminal nije zaustavljen u svijetu premerezenom satelitima i sa tracking devices koji su dio softwera svakog telefona?

![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)