Šta trenutno čitate?
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 7894 times
- Been thanked: 18662 times
- Status: Offline
- Mutevelija
- Selonačelnik

- Has thanked: 1647 times
- Been thanked: 3093 times
Re: Šta trenutno čitate?
Bio u Depresiji ko Ivo andric kad je pisao znakove pored puta, depresivniju knhigu ne procitah.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
- Koraci_u_noci
- Penzioner

- Has thanked: 9279 times
- Been thanked: 10015 times
Hvala ti, stvarno je genijalanMaja wrote: 09 Jul 2020, 21:20 Taj citat o milostinji je predzadnji u ovom postu
viewtopic.php?p=342830#p342830
Pobjeci sad od svega zelim
Zarazila sam se, a inače uopšte nisam ljubitelj kriminalističkih romana 
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesretan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom, a zemlja obnavlja proljećem...
- Mala_Mu
- atomica

- Mood:
- Has thanked: 551 times
- Been thanked: 1391 times
Harry HoleUmihana wrote: 12 Jul 2020, 16:29 Zarazila sam se, a inače uopšte nisam ljubitelj kriminalističkih romana![]()
- Koraci_u_noci
- Penzioner

- Mirelam
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 35 times
- Been thanked: 345 times
"Isijavanje" Namik Kabil
Cega god se uhvatim od nasih autora i nakon 25 godina se vuce taj oziljak, sveprisutan kod sviju citanih. Vjerovatno ga i ja nosim, pa onda poredim kroz sebe, kroz ono sto oni pisu....Ne moze zarasti kako god. Trudis se, pokusavas ali onda neka promjena vremena, k'o kada puhne jugo, dovede te do ludila, sjecanja, nostalgije i onog famoznog sta bi bilo da je bilo. Jebena knjiga za tu neku generaciju koja svodi zivotne racune ali Namik zna pisati. Omaz gradu kojeg vise nema, samo ostatci, i ljudi i sjecanja i samog grada. Dobar.
Cega god se uhvatim od nasih autora i nakon 25 godina se vuce taj oziljak, sveprisutan kod sviju citanih. Vjerovatno ga i ja nosim, pa onda poredim kroz sebe, kroz ono sto oni pisu....Ne moze zarasti kako god. Trudis se, pokusavas ali onda neka promjena vremena, k'o kada puhne jugo, dovede te do ludila, sjecanja, nostalgije i onog famoznog sta bi bilo da je bilo. Jebena knjiga za tu neku generaciju koja svodi zivotne racune ali Namik zna pisati. Omaz gradu kojeg vise nema, samo ostatci, i ljudi i sjecanja i samog grada. Dobar.
Ja ne volim te depresivne, ratne priče...
Čitala "Behar u Sarajevu" od Dubočanina i zaključila da ću neko vrijeme zaobilaziti domaće autore
Čitala "Behar u Sarajevu" od Dubočanina i zaključila da ću neko vrijeme zaobilaziti domaće autore
Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesretan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom, a zemlja obnavlja proljećem...
- Koraci_u_noci
- Penzioner

Zavisi koja je tematika i na koji nacin je obradjena. Dubocanin je bas tezak i ja sam gledao da je sto prije zavrsim.
Sad evo u dahu procitah Ja sam pas i zovem se Salvatore od Gatala. Topla pseca prica, moze biti i za djecu i za odrasle. Dotice se i rata i dosta toga negativnog, ali je ispricana na jedan pozitivan i optimistican nacin
Sad evo u dahu procitah Ja sam pas i zovem se Salvatore od Gatala. Topla pseca prica, moze biti i za djecu i za odrasle. Dotice se i rata i dosta toga negativnog, ali je ispricana na jedan pozitivan i optimistican nacin
Ne znam, ne bih rizikovala, odoh sutra do biblioteke po još jednu od Jo Nesba, odgovara mi u ovoj situaciji, skrene mi misli...
- Koraci_u_noci
- Penzioner

I ja tako uzmem nekad neki krimic ili psiholoski triler da si skrenem misli, tako da razumijem sta zelis reci. Od Nesba sam citao onu trilogiju sto pocinje sa Crvendacem, jos su tu Nemeza i Djavolja zvijezda i jos Leoparda, dok ostale nisam, al sam siguran da cu ih kad tad procitati. Ima ih negdje 11-12 iz Hole serije, tako nesto, nisam pratio u zadnje vrijeme da li je sta izasloUmihana wrote: 15 Jul 2020, 21:26 Ne znam, ne bih rizikovala, odoh sutra do biblioteke po još jednu od Jo Nesba, odgovara mi u ovoj situaciji, skrene mi misli...
- Maja
- Administrator

Ja sam samo Crvendaca. Imam i Nemezu al dok dodje na red.
I psa Salvatorea sam citala.
I psa Salvatorea sam citala.
Ja čitala prvo Nemezu pa Crvendaća, ali ni to mi nije pokvarilo ugođaj... Sad ću prvo proguglati redoslijed 
- MrH
- 22 bez glave

- Has thanked: 1690 times
- Maja
- Administrator

Koliko ti dajem reakciju, onu sto se smije....koliko se vrti...prodje me smijeh. Nije mi vise ni smijesno.
- MrH
- 22 bez glave

- Has thanked: 1690 times
Dosla mi jeMaja wrote: 15 Jul 2020, 22:39 Koliko ti dajem reakciju, onu sto se smije....koliko se vrti...prodje me smijeh. Nije mi vise ni smijesno.
11/11/22
Otišla u biblioteku po "Đavolju zvjezdu", ta mi je bila sljedeća na redu od Ju Nesba, i nema
Pitam kako, provjerila sam u cobiss-u, imate na stanju...?! Ali, nisam znala da knjige moraju "odstojati" dva ili tri dana prije nego ih vrate na policu
Uzmem ovu...
Pitam kako, provjerila sam u cobiss-u, imate na stanju...?! Ali, nisam znala da knjige moraju "odstojati" dva ili tri dana prije nego ih vrate na policu
Uzmem ovu...
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 14495 times
- Been thanked: 10020 times
izvoliUmihana wrote: 16 Jul 2020, 15:49 Otišla u biblioteku po "Đavolju zvjezdu", ta mi je bila sljedeća na redu od Ju Nesba, i nema![]()
Pitam kako, provjerila sam u cobiss-u, imate na stanju...?! Ali, nisam znala da knjige moraju "odstojati" dva ili tri dana prije nego ih vrate na policu![]()
Uzmem ovu...
viewtopic.php?f=16&t=13744
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
- Koraci_u_noci
- Penzioner

Sad kad odoh na temu o Nesbu i uvodni post, shvatih da nisam citao Leoparda nego Snjegovica. Nema veze, nadoknadit cu to
- Hurija
- Pandora

- Has thanked: 874 times
- Been thanked: 1051 times