Bizarne vijesti
Moderator: Krokodil Behko
- harlekin
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 165 times
- Been thanked: 371 times
- Status: Offline
Re: U Mongoliji izbila epidemija najstrašnije bolesti u historiji svijeta
Mislim da je sasvim dovoljno da se netko udari u koljeno danas,da bude proglasena epidemija čvrkanja u koljeno 
- harlekin
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 165 times
- Been thanked: 371 times
Mislim da je sasvim dovoljno da se netko udari u koljeno danas,da bude proglasena epidemija čvrkanja u koljeno 
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 9907 times
- Been thanked: 16706 times
Pojava novog virusa u Kini nije iznenadila stručnjake. Naime, u toj najmnogoljudnijoj, gusto naseljenoj zemlji na tržnicama hranom može se naći gotovo sve što se kreće – od pilića i svinja, preko mačaka i pasa do kitova, cibetki, zmija, šišmiša i majmuna, a ljudi koji ih love i uzgajaju često su u vrlo bliskom kontaktu sa živim životinjama. U nekim dijelovima Kine, unatoč službenim zabranama, neke životinje poput majmuna, mladunaca miševa i magaraca jedu se dok su još žive jer se sirovo meso živih životinja u tradicionalnoj kineskoj medicini smatra osobito zdravim.
Siromaštvo u Kini je nestalo tek posljednjih 30 godina, kao rezultat brzog ekonomskog rasta. Ali s povećanjem blagostanja, sve se više konzumiraju divlje životinje. To je statusni simbol. Postoje jake snage na tržištima koje komercijalno trguju divljinom.
Kada je specijalna zona u Shenzhenu od 1. maja 2020. najavila zabranu konzumiranja mačjeg i psećeg mesa, na društvenim mrežama čule su se kritike, prije svega od proizvođača psećeg mesa. Jedan od njihovih argumenata: Grad Shenzhen se na taj način odriče suštinskog dijela kineske prehrambene kulture.
Dok cijeli svijet strahuje od novog vala koronavirusa, Kinezi organiziraju 10-dnevno klanje pasa. Kao da im se ništa neobično nije dogodilo prije par mjeseci na jednoj takvoj tržnici.
Oni to zovu festivalom, a takvo ubijanje pasa za konzumaciju održavaju svake godine tijekom jednog od najtoplijih tjedana u godini, od 21. do 30. lipnja. Tržnica na kojoj se klanje događa nalazi se u gradu Yulin, u autonomnoj regiji Guangxi, uz granicu s Vijetnamom.
Tijekom tih deset dana masakra desetine tisuća pasa posljednje dane života provest će u kavezima. Nakon što netko od prolaznika prstom pokaže na psa, krvnik ga vadi iz kaveza, odere mu kožu i ubija. Pojedu ukupno više od 10 tisuća pasa. Aktivisti godinama pokušavaju zabraniti ovu okrutnu tradiciju koja se prvi put u Yulinu počela održavati 2009. godine. Vlada je već pokušavala donijeti zakone kojim će zabraniti trgovinu divljim životinjama i zaštititi kućne ljubimce, ali do sada nije bilo većeg pomaka. Aktivisti se nadaju da će, zbog svega što se dogodilo s Covidom-19, vlada konačno malo ozbiljnije reagirati.
Et, toliko o tome da jedu sve i svasta, posebno zive zivotinje, i posebno ih muce prije nego ih ubiju i pojedu, zbog gladi .
Siromaštvo u Kini je nestalo tek posljednjih 30 godina, kao rezultat brzog ekonomskog rasta. Ali s povećanjem blagostanja, sve se više konzumiraju divlje životinje. To je statusni simbol. Postoje jake snage na tržištima koje komercijalno trguju divljinom.
Kada je specijalna zona u Shenzhenu od 1. maja 2020. najavila zabranu konzumiranja mačjeg i psećeg mesa, na društvenim mrežama čule su se kritike, prije svega od proizvođača psećeg mesa. Jedan od njihovih argumenata: Grad Shenzhen se na taj način odriče suštinskog dijela kineske prehrambene kulture.
Dok cijeli svijet strahuje od novog vala koronavirusa, Kinezi organiziraju 10-dnevno klanje pasa. Kao da im se ništa neobično nije dogodilo prije par mjeseci na jednoj takvoj tržnici.
Oni to zovu festivalom, a takvo ubijanje pasa za konzumaciju održavaju svake godine tijekom jednog od najtoplijih tjedana u godini, od 21. do 30. lipnja. Tržnica na kojoj se klanje događa nalazi se u gradu Yulin, u autonomnoj regiji Guangxi, uz granicu s Vijetnamom.
Tijekom tih deset dana masakra desetine tisuća pasa posljednje dane života provest će u kavezima. Nakon što netko od prolaznika prstom pokaže na psa, krvnik ga vadi iz kaveza, odere mu kožu i ubija. Pojedu ukupno više od 10 tisuća pasa. Aktivisti godinama pokušavaju zabraniti ovu okrutnu tradiciju koja se prvi put u Yulinu počela održavati 2009. godine. Vlada je već pokušavala donijeti zakone kojim će zabraniti trgovinu divljim životinjama i zaštititi kućne ljubimce, ali do sada nije bilo većeg pomaka. Aktivisti se nadaju da će, zbog svega što se dogodilo s Covidom-19, vlada konačno malo ozbiljnije reagirati.
Et, toliko o tome da jedu sve i svasta, posebno zive zivotinje, i posebno ih muce prije nego ih ubiju i pojedu, zbog gladi .
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- spacebound
- Urednik foruma

Životinje ubijaju prebijanjem, paljenjem ili drugim bolnim metodama, u uverenju da će tako meso biti ukusnije. Psima na živo skidaju kožu, udaraju ih čekićima, seku ih motornim testerama, stavljaju u vrelo vodu ili spaljuju (dok su još živi)
Inace i kod nas se ovako ubija zivotinja koja ce postat hrana
Inace i kod nas se ovako ubija zivotinja koja ce postat hrana
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- TAFKAP
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 1564 times
- Been thanked: 2651 times
- spacebound
- Urednik foruma

- TAFKAP
- Forum [Bot]
- Has thanked: 1564 times
- Been thanked: 2651 times
prebijanjem, paljenjem, deranjem kože na živo. ..
Može bit da sam već dugo u dijaspori i da se u među vremenu nešto promjenilo
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 1221 times
- Been thanked: 3876 times
Ja Bogami fino prikoljem, sa bismiletom. 
Theologically I am a sunni. Politically I am a shia.
- spacebound
- Urednik foruma

Ja mislila ti mene malo levatis, a ustvari nisi skontao sarkazam. Taj gore pasus kao i cijeli moj prethodni post su copy/paste sa raznih linkova o hranidbenim navikama Kineza, Mongoli su im prve komsije.TAFKAP wrote: 14 Jul 2020, 16:00 prebijanjem, paljenjem, deranjem kože na živo. ..
Zadnja recenica je moja, sarkazam u pitanju.
- spacebound
- Urednik foruma

I da ne spominjem da se mozak, usput budi receno zivog majmuna, servira u prestiznim restoranima, da magarce jedu zive itd.... zato kad pocnete zaliti njihove gladne stomacice give me a break.
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Ali kako je epidemija sa samo jednim slucajem? Nije li madagaskar imo nedavno epidemiju sa nekih 700-800?
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- insomnia
- Rđav kurac

Ti mislis da ovi ‘odaju po restoranima? Cak i u USA imas mjesta dje se periodicno pojavi po koji slucaj kugespacebound wrote: 14 Jul 2020, 16:08 I da ne spominjem da se mozak, usput budi receno zivog majmuna, servira u prestiznim restoranima, da magarce jedu zive itd.... zato kad pocnete zaliti njihove gladne stomacice give me a break.
- spacebound
- Urednik foruma

Ja mislim da gadosti jedu uglavnom zato sto su gadni, izopaceni, (ko normalan moze otici na festival gdje ce ti pred tobom kuhat zivog psa kojeg ces ti onda u slast pojest) a ne zato sto vlada glad.insomnia wrote: 14 Jul 2020, 16:10Ti mislis da ovi ‘odaju po restoranima? Cak i u USA imas mjesta dje se periodicno pojavi po koji slucaj kugespacebound wrote: 14 Jul 2020, 16:08 I da ne spominjem da se mozak, usput budi receno zivog majmuna, servira u prestiznim restoranima, da magarce jedu zive itd.... zato kad pocnete zaliti njihove gladne stomacice give me a break.
Pas barem može pokušati da se odbrani ujedanjem, pile ili jagnje ne mogu.
Hajmo kod Gojka na janjetinu...
- Socrates
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
Ako je do odbrane, onda bi svi trebali jesti krokodile.
. . . . . . . . .
- insomnia
- Rđav kurac

I grizlije molim lijepo
- spacebound
- Urednik foruma

Jesi nekad cuo d aneko jede janje dok je zivo ili pile ili ga ubija na najgnusnije moguce nacine, da mu odere kozu dok je zivo.Dorian wrote: 14 Jul 2020, 16:15 Pas barem može pokušati da se odbrani ujedanjem, pile ili jagnje ne mogu.
Znam ja da si ti skontao moj post, ali te nesto tjera da uvijek ides u kontru
Hoću da kažem sljedeće:spacebound wrote: 14 Jul 2020, 16:22Jesi nekad cuo d aneko jede janje dok je zivo ili pile ili ga ubija na najgnusnije moguce nacine, da mu odere kozu dok je zivo.Dorian wrote: 14 Jul 2020, 16:15 Pas barem može pokušati da se odbrani ujedanjem, pile ili jagnje ne mogu.
Znam ja da si ti skontao moj post, ali te nesto tjera da uvijek ides u kontru![]()
Ljudi imaju pravo na svoje. Ako nam se ne sviđa, nemojmo kontaktirati sa njima i ne dozvolimo a oni kontaktiraju sa nama. Ako nam se već gade.Pokušavati nekoga odvratiti od njegovih običaja, kakvi god da su, je agresija i nije pristojno.
Ni oni ne pokušavaju nas da oduče od naših običaja.
Al' sa druge strane gdje opet tražiti jeftinu radnu snagu i jeftine proizvode...
A i jeste licemjerno reći da ima razlike u jedenju jagnjadi i jedenju pasa.
- spacebound
- Urednik foruma

Budi mi pozdravljen 
- Socrates
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
Postoje razlozi zašto su ljudi domesticirali jagnjad a zašto pse.
. . . . . . . . .