Svasta.
Kolko je godina imao?
Moderator: Krokodil Behko

Hm...možda insomnija nema običaj da na lijep ili uhu ugodan način kaže ono što misli, ali u ovom slučaju koji si navela njegova negativnost je najmanji problem + u pravu je.
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)

Ne zajebaji se.Julia-Klara wrote: 15 Jul 2020, 21:15 Ja pojma nemam sta da radim. Spadam u rizicnu skupinu x2 (onkoloski pacijent (davno, tjesim se), plus dijabetes), a zelim kuci.
Situacija u Brckom sve gora i gora, ja znam da necu puno hodati , od motorijada svakako nema nista, znaci bila bih samo u krugu porodice i eventualno u setnji.
Ne znam sta da radim... Morala bih doci busom, prvo do Beca pa iz Beca do Brckog![]()

Pa cuj Jelena, ne moze niko biti u zatvoru.jelena... wrote: 15 Jul 2020, 21:04Hm...možda insomnija nema običaj da na lijep ili uhu ugodan način kaže ono što misli, ali u ovom slučaju koji si navela njegova negativnost je najmanji problem + u pravu je.Umihana wrote: 15 Jul 2020, 20:29
... Na godišnjem, pročitaj opet...
Inače, ovih dana je dobro biti negativan![]()
Žena je bila onkološki bolesnik, visoko rizična grupa i na godišnji su je poslali zbog zaraze.
Niti je pametno zbog njenog zdravstvenog stanja, a nije ni u redu zbog činjenice da je ona ipak oslobođena radne obaveze i ne ide na posao zbog zaraze, a platu prima i posao ima za razliku od mnogih.
Razumijem da ti je poznanica i da na sve to gledaš subjektivno, ali sa strane gledano...zaslužuje kritiku.
Ne treba je napadati i sad razapeti jer je otišla na kafu, daleko od toga, ali neko bi od nadređenih na poslu mogao i to uraditi da je vidi...ne bi me začudilo.
Jasno je da čovjek ne može sjediti u kući po cijeli dan, ali ne ići među ljude bez prijeke obaveze, prošetati, družiti se na otvorenom što dalje od izvora zaraze...to može svako.
I...njen strah je itekako opravdan. Čudi me da je uopšte sjela u kafić.
Ne slažem se, "na godišnjem" ne znači da je oslobođena radne obaveze ili da bere platu a ne radi... Tako ružno i pogrešno rečeno... Zar vi ostali, zdravi ljudi, ne idete na godišnji?!jelena... wrote: 15 Jul 2020, 21:04Hm...možda insomnija nema običaj da na lijep ili uhu ugodan način kaže ono što misli, ali u ovom slučaju koji si navela njegova negativnost je najmanji problem + u pravu je.Umihana wrote: 15 Jul 2020, 20:29
... Na godišnjem, pročitaj opet...
Inače, ovih dana je dobro biti negativan![]()
Žena je bila onkološki bolesnik, visoko rizična grupa i na godišnji su je poslali zbog zaraze.
Niti je pametno zbog njenog zdravstvenog stanja, a nije ni u redu zbog činjenice da je ona ipak oslobođena radne obaveze i ne ide na posao zbog zaraze, a platu prima i posao ima za razliku od mnogih.
Razumijem da ti je poznanica i da na sve to gledaš subjektivno, ali sa strane gledano...zaslužuje kritiku.
Ne treba je napadati i sad razapeti jer je otišla na kafu, daleko od toga, ali neko bi od nadređenih na poslu mogao i to uraditi da je vidi...ne bi me začudilo.
Jasno je da čovjek ne može sjediti u kući po cijeli dan, ali ne ići među ljude bez prijeke obaveze, prošetati, družiti se na otvorenom što dalje od izvora zaraze...to može svako.

Znaci upravo to. Naravno da i zdravi idu na godisnji samo ne bas kad su najpotrebniji. Zamisli vojnik u po rata ode na godisnjiUmihana wrote: 15 Jul 2020, 21:22Ne slažem se, "na godišnjem" ne znači da je oslobođena radne obaveze ili da bere platu a ne radi... Tako ružno i pogrešno rečeno... Zar vi ostali, zdravi ljudi, ne idete na godišnji?!jelena... wrote: 15 Jul 2020, 21:04
Hm...možda insomnija nema običaj da na lijep ili uhu ugodan način kaže ono što misli, ali u ovom slučaju koji si navela njegova negativnost je najmanji problem + u pravu je.
Iskreno, nakon Havaninog posta, neda mi se detaljisati više o tome![]()

Sto ne pokusas avionom?Julia-Klara wrote: 15 Jul 2020, 21:15 Ja pojma nemam sta da radim. Spadam u rizicnu skupinu x2 (onkoloski pacijent (davno, tjesim se), plus dijabetes), a zelim kuci.
Situacija u Brckom sve gora i gora, ja znam da necu puno hodati , od motorijada svakako nema nista, znaci bila bih samo u krugu porodice i eventualno u setnji.
Ne znam sta da radim... Morala bih doci busom, prvo do Beca pa iz Beca do Brckog![]()

Pa ako te stave na godisnji da bi te sacuvali onda nije bas pametno da landaras okolo. Pa da kafa se obicno pije sa maskomMunDzi wrote: 15 Jul 2020, 21:22Pa cuj Jelena, ne moze niko biti u zatvoru.jelena... wrote: 15 Jul 2020, 21:04
Ako nije u izolaciji, i ako je imala masku i ako je sjedila vani na zraku sa maskom i rastojanju, mislim da je ok popiti kafu vani sa prijateljicom.

A zasto preuzimati toliki rizik? Danas sutra nas mogu staviti u potpunu blokadu i sta onda? Zaglavis u blokadi, ne stignes na poso, izofiras se dje si i pokaze se da si pozitivan? Sta onda?Mister No wrote: 15 Jul 2020, 21:38Sto ne pokusas avionom?Julia-Klara wrote: 15 Jul 2020, 21:15 Ja pojma nemam sta da radim. Spadam u rizicnu skupinu x2 (onkoloski pacijent (davno, tjesim se), plus dijabetes), a zelim kuci.
Mozda ima neka linija do Tz.
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
Nema. Direktno m ije najbolja opcija bila do Beograda, ali nema.Mister No wrote: 15 Jul 2020, 21:38Sto ne pokusas avionom?Julia-Klara wrote: 15 Jul 2020, 21:15 Ja pojma nemam sta da radim. Spadam u rizicnu skupinu x2 (onkoloski pacijent (davno, tjesim se), plus dijabetes), a zelim kuci.
Mozda ima neka linija do Tz.

Joj ma znam kako to ide.insomnia wrote: 15 Jul 2020, 21:40Pa ako te stave na godisnji da bi te sacuvali onda nije bas pametno da landaras okolo. Pa da kafa se obicno pije sa maskomMunDzi wrote: 15 Jul 2020, 21:22
Pa cuj Jelena, ne moze niko biti u zatvoru.
Ako nije u izolaciji, i ako je imala masku i ako je sjedila vani na zraku sa maskom i rastojanju, mislim da je ok popiti kafu vani sa prijateljicom.
Vidis, i ja sam bio mjesec ipo kod kuce dok su kolege radile. Ne samo ja nego vise nas koji imamo malu djecu ili smo u rizicnoj skupini. Sefovi su nam direktno rekli da znaju da cemo hodati ali da ni slucajno ne stavljamo slike na drustvene mreze jer patron nece biti zadovoljan ako nesto tako dodje do njega. Doduse ja ne radim za drzavu pa moram vise cuvati svoju guzicu

Nek ti fale.Julia-Klara wrote: 15 Jul 2020, 21:45Nema. Direktno m ije najbolja opcija bila do Beograda, ali nema.
Juce citam da Austrija ne dozvoljava slijetanje putnicima iz nasih zemalja, znaci Bec-Sarajevo otpada isto.
Mislim, sacekat cu jos, ne mora to biti ni kako sam planirala, mozda da pomjerim za oktobar
Problem je sto moram potrositi odmor do kraja godine, a imam 23 dana jos
@Mundzi, cujem sa svojima svaki dan, ali mi fizicki fale

A sta ako srkne kafu, a konobar zarazen?MunDzi wrote: 15 Jul 2020, 21:55Nek ti fale.Julia-Klara wrote: 15 Jul 2020, 21:45
Nema. Direktno m ije najbolja opcija bila do Beograda, ali nema.
Juce citam da Austrija ne dozvoljava slijetanje putnicima iz nasih zemalja, znaci Bec-Sarajevo otpada isto.
Mislim, sacekat cu jos, ne mora to biti ni kako sam planirala, mozda da pomjerim za oktobar
Problem je sto moram potrositi odmor do kraja godine, a imam 23 dana jos
@Mundzi, cujem sa svojima svaki dan, ali mi fizicki fale
Sad nije vrijeme za rizikovanje.
I ja se cujem svaki dan s tatom i stalno mu trubim da se cuva i da ne izlazi.
Da ga mogu sebi dovesti, to bih najradje uradila.

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest