Nisam, samo u kuci.
Nisam u kafani bio od februara.
Ustvari, jesam jednom, pola sata.
Samo nekad na benziskoj ako sam na putu, i kapak.
Al sam je sebi srmljam, ne dira niko nista.
Moderator: Krokodil Behko

Nisam, samo u kuci.

Ne valja ti to.Fuddo wrote: 15 Jul 2020, 22:15
Nisam, samo u kuci.

Ne valja ti to.Fuddo wrote: 15 Jul 2020, 22:15
Nisam, samo u kuci.
Stvarno ne treba nikoga ovdje spominjati... Žena ispade uhljeb zbog mog posta...insomnia wrote: 15 Jul 2020, 21:36Znaci upravo to. Naravno da i zdravi idu na godisnji samo ne bas kad su najpotrebniji. Zamisli vojnik u po rata ode na godisnjiUmihana wrote: 15 Jul 2020, 21:22
Ne slažem se, "na godišnjem" ne znači da je oslobođena radne obaveze ili da bere platu a ne radi... Tako ružno i pogrešno rečeno... Zar vi ostali, zdravi ljudi, ne idete na godišnji?!
Iskreno, nakon Havaninog posta, neda mi se detaljisati više o tome![]()

Ma nema to ovdje da ti sjednes i srces kafu ko kod nas, samo Starbucks, a i kod njih se raja slabo zadrzava.

Rodjo nemoj se zajebavat,

A sta kae aca debele zvalje, opremljenije bolnice nego u njemackoj.

Zahebancija?

Biti na odmoru znači iskoristiti svoje pravo kao radnik da dobijaš platu, a da ne radiš. Nema u tome ništa ružno i na to svako ima pravo.Umihana wrote: 15 Jul 2020, 21:22Ne slažem se, "na godišnjem" ne znači da je oslobođena radne obaveze ili da bere platu a ne radi... Tako ružno i pogrešno rečeno... Zar vi ostali, zdravi ljudi, ne idete na godišnji?!jelena... wrote: 15 Jul 2020, 21:04
Hm...možda insomnija nema običaj da na lijep ili uhu ugodan način kaže ono što misli, ali u ovom slučaju koji si navela njegova negativnost je najmanji problem + u pravu je.
Žena je bila onkološki bolesnik, visoko rizična grupa i na godišnji su je poslali zbog zaraze.
Niti je pametno zbog njenog zdravstvenog stanja, a nije ni u redu zbog činjenice da je ona ipak oslobođena radne obaveze i ne ide na posao zbog zaraze, a platu prima i posao ima za razliku od mnogih.
Razumijem da ti je poznanica i da na sve to gledaš subjektivno, ali sa strane gledano...zaslužuje kritiku.
Ne treba je napadati i sad razapeti jer je otišla na kafu, daleko od toga, ali neko bi od nadređenih na poslu mogao i to uraditi da je vidi...ne bi me začudilo.
Jasno je da čovjek ne može sjediti u kući po cijeli dan, ali ne ići među ljude bez prijeke obaveze, prošetati, družiti se na otvorenom što dalje od izvora zaraze...to može svako.
I...njen strah je itekako opravdan. Čudi me da je uopšte sjela u kafić.
Iskreno, nakon Havaninog posta, neda mi se detaljisati više o tome![]()

Nema potrebe za karikiranjem o nekakvom zatvoru kad sam sasvim jasno napisala:MunDzi wrote: 15 Jul 2020, 21:22Pa cuj Jelena, ne moze niko biti u zatvoru.jelena... wrote: 15 Jul 2020, 21:04
Hm...možda insomnija nema običaj da na lijep ili uhu ugodan način kaže ono što misli, ali u ovom slučaju koji si navela njegova negativnost je najmanji problem + u pravu je.
Žena je bila onkološki bolesnik, visoko rizična grupa i na godišnji su je poslali zbog zaraze.
Niti je pametno zbog njenog zdravstvenog stanja, a nije ni u redu zbog činjenice da je ona ipak oslobođena radne obaveze i ne ide na posao zbog zaraze, a platu prima i posao ima za razliku od mnogih.
Razumijem da ti je poznanica i da na sve to gledaš subjektivno, ali sa strane gledano...zaslužuje kritiku.
Ne treba je napadati i sad razapeti jer je otišla na kafu, daleko od toga, ali neko bi od nadređenih na poslu mogao i to uraditi da je vidi...ne bi me začudilo.
Jasno je da čovjek ne može sjediti u kući po cijeli dan, ali ne ići među ljude bez prijeke obaveze, prošetati, družiti se na otvorenom što dalje od izvora zaraze...to može svako.
I...njen strah je itekako opravdan. Čudi me da je uopšte sjela u kafić.
Ako nije u izolaciji, i ako je imala masku i ako je sjedila vani na zraku sa maskom i rastojanju, mislim da je ok popiti kafu vani sa prijateljicom.
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)

![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)

Julia-Klara wrote: 16 Jul 2020, 08:44 Ja se tek sad brinem za roditelje i nenu.
Ali mama kaze da od juce u Bingu prodavacice i vizire nose

uvijek su ih nosili od kako je ovo sranje pocelo, barem kod nasJulia-Klara wrote: 16 Jul 2020, 08:44 Ja se tek sad brinem za roditelje i nenu.
Ali mama kaze da od juce u Bingu prodavacice i vizire nose