SDA

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

HAVANA
Penzioner
Penzioner
Has thanked: 2919 times
Been thanked: 24189 times
Status: Online

Re: Fadil Novalić pozitivan na koronavirus

Post by HAVANA »

Fuddo wrote: 17 Jul 2020, 15:59
HAVANA wrote: 17 Jul 2020, 15:57 Meni je fascinantno da postoje ljudi koji nisu u njihovom kolu,koji ce stati u odbranu sda i njihovog kriminala.Poslije toliko godina.Ili grijesim da nisu u kolu? Ne vidim drugi razlog da zdrav i trezven covjek moze podrzavati toliku pljacku,monopol i otimacinu. :ćitire
Ja nisam u nikakvom kolu,
Al vazda vam posaljem glas za sda. :D.
Ne znam sto to radim, razmisljam da prestanem, malo me savjest grize bez zajebancije.
Nije zbog sda, vec sto se petljam bezveze.
:sok Ooooj.Pa kako,zasto? Zar i ti sine brute? :place :lup Necu te na pivu vodit.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
damir5
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Been thanked: 1 time
Status: Offline

Post by damir5 »

evo konkretno. sad cete reci da nije tacno :lopta
Znate li da je, dok ovih dana deložira i negira posjedovanje stanarskog prava jednima, aktuelni načelnik Centra Sarajevo drugima prodao po minimalnim cijenama dvije trećine stanova koje je zatekao u vlasništvu opštine kada je došao za načelnika?
Četiri stotine od šest stotina opštinskih stanova prodao je po minimalnoj cijeni svima koji su imali novac i koji su prethodno ušli u posjed tih stanova po raznim osnovama. Znači neko je dobio stan na korištenje kao pripadnica ili pripadnik određene socijalne grupe i, umjesto da opština i dalje raspolaže tim stanovima za naredne generacije, ti stanovi su privatizovani po simboličnim cijenama za samo jedan mandat jednog načelnika i nikada se više neće vratiti opštini, tj. građanima.
Gdje su, kome, u šta i za šta otišle te pare?
Bilo bi zanimljivo istražiti po kojoj osnovi se oduzimaju stečena stanarska prava onih koji su bili u posjedu opštinskih i drugih stanova nepoznatih vlasnika, a po kojoj osnovi (kojih zasluga i kakvih privilegija) posjedovanje stanarskog prava daje prvenstvo nekom da opštinski stan postane njegovo ili njeno privatno vlasništvo ili njegove/njene rodbine. (Nadam se samo da se ne radi o ideološkoj osnovi.)
Što se novca od prodanih opštinskih stanova tiče, baš me zanima da li je barem dio otišao ili će otići na plaćanje odšteta vlasnicima ili određenim kupcima nezakonito otuđenog vlasništva.
Jer vidite, npr. u Ulici Kalemovoj, kako čujem, postoji stara privatna zgrada koju je opština dodijelila/prodala Raiffeisen banci da na njenom mjestu izgradi stambenu zgradu za svoje uposlenike, ili nešto slično. Pojavljuje se vlasnik, pokreće spor i zaustavlja rušenje zgrade, a onda banka tuži opštinu i to je trenutno na sudu. Taj spor je narastao na iznos od dva miliona km u korist banke, a na štetu Opštine centar, tj. građana/poreznih obveznika.
Mi ćemo morati plaćati greške u koracima (čitaj malverzacije) uigrane ekipe koja djeluje po principu “a.p.p.” (ako prođe - prođe) svaki put kada se pojavi vlasnik i stvari ne prođu onako kako su planirane. A u zadnje vrijeme su postali toliko bahati i nemarni da im sve manje toga prolazi.
Me? Wrong? Never! Image
HAVANA
Penzioner
Penzioner

Post by HAVANA »

Hurija wrote: 17 Jul 2020, 15:59 :stop Gledaj Havana u isuštini Sudstvo i Policija nisu neovisni,treba li dalje
Nista.Vratite se vamo da pravimo bolje sutra.Cekamo vas.Sve ce vam se samo kazati. :cudi
Čarobni
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 13 times

Post by Čarobni »

Plate sve manje, porezi sve veći, gdje su dokazi...

Sevap je ovu vlast zakinut' za porez, ko god može, neka izbjegava plaćanje poreza, pa bio to hljeb u pekari ili plata, ne treba račun, ok je.
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14431 times
Been thanked: 24298 times

Post by Fuddo »

HAVANA wrote: 17 Jul 2020, 16:02

Ne znam sto to radim, razmisljam da prestanem, malo me savjest grize bez zajebancije.
:sok Ooooj.Pa kako,zasto? Zar i ti sine brute? :place :lup Necu te na pivu vodit.
Bjeri ba, prikinlo bi me da nam sdp pobjedi u carsiji, a mi se zelenimo od 1462 :oo
Tito nam sam za Bajram dolazio. :D.
Dozvolite da se obratimo
Salko
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Salko »

HAVANA wrote: 17 Jul 2020, 15:57 Meni je fascinantno da postoje ljudi koji nisu u njihovom kolu,koji ce stati u odbranu sda i njihovog kriminala.Poslije toliko godina.Ili grijesim da nisu u kolu? Ne vidim drugi razlog da zdrav i trezven covjek moze podrzavati toliku pljacku,monopol i otimacinu. :ćitire
Pa u tome jeste problem

Ljutili se vi ili ne ljutili, ali ne možete iz daljine razumjeti šta nama ovde rade, vi iz toplih fotelja (uslovno rečeno svuda se mora raditi), bonusa, regresa, godišnjih odmora, uređenog društva i sistema te iz tog fokusa ne razumijete šta se dešava ovde i koja je bagra ovde i kako i koje kolo vode.

Nije to samo SDA, ona kao najveća bošnjačka stranka je najrasprostranjenija hobotnica... Ni drugi nisu ništa bolji...

joj jebite se svi... namjerno neću da o ovome ni čitam ni pišem ni bilo šta....
ne znam koji caruk sam uopte i uletio ovde...
"ignorance is bliss"
Čarobni
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 13 times

Post by Čarobni »

Beni_dvosekundas wrote: 17 Jul 2020, 16:01
Kad vidim ko ga brani, reis, Bakir itd. sve je covjeku koji ima glavu na ramenima treba da bude jasno do kojeg nivoa se ta banda prosirila i metastazirala. Kada religijski poglavar gurne svoju labrnju u politiku treba i njega provjeriti i istraziti.
Reis nikad nije dig'o dupe za izgaženu fukaru, ali za Fadila je ust'o, po naređenju šefova iz stranke.
Hurija
Pandora
Pandora
Has thanked: 874 times
Been thanked: 1051 times

Post by Hurija »

Upitajmo se ima li u gornjem Damirovom slučaju odgovornosti uz Načelnika i Općinski Pravobranioc recimo ili kako je tuđa nekretnina mogla da se upiše drugom i to pravnom licu u posjed taj Nacrlnik nema sam odgovornost i nije samo on donio odluku 👍
Ostalo je cutanje.
Salko
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Salko »

aaaa
odvedi ga obavezno, al smije samo manevarsku pit

to mu je gore
:valja
"ignorance is bliss"
Beni
Fuck you
Fuck you
Mood:
Has thanked: 2327 times
Been thanked: 5765 times

Post by Beni »

Image
Fuck you a friendly note to start the day
Beni
Fuck you
Fuck you
Mood:

Post by Beni »

Čarobni wrote: 17 Jul 2020, 16:06
Beni_dvosekundas wrote: 17 Jul 2020, 16:01

Kad vidim ko ga brani, reis, Bakir itd. sve je covjeku koji ima glavu na ramenima treba da bude jasno do kojeg nivoa se ta banda prosirila i metastazirala. Kada religijski poglavar gurne svoju labrnju u politiku treba i njega provjeriti i istraziti.
Reis nikad nije dig'o dupe za izgaženu fukaru, ali za Fadila je ust'o, po naređenju šefova iz stranke.
Upravo :ok
Sto li allahu dragi :hm
HAVANA
Penzioner
Penzioner

Post by HAVANA »

Salko_dvominutaš wrote: 17 Jul 2020, 16:06

Pa u tome jeste problem

Ljutili se vi ili ne ljutili, ali ne možete iz daljine razumjeti šta nama ovde rade, vi iz toplih fotelja (uslovno rečeno svuda se mora raditi), bonusa, regresa, godišnjih odmora, uređenog društva i sistema te iz tog fokusa ne razumijete šta se dešava ovde i koja je bagra ovde i kako i koje kolo vode.

Nije to samo SDA, ona kao najveća bošnjačka stranka je najrasprostranjenija hobotnica... Ni drugi nisu ništa bolji...

I ne treba.Romane cemo poceti pisati a samo nas glava moze zaboliti...Njih vani nece.
spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 10084 times
Been thanked: 17077 times

Post by spacebound »

Beni, pazi na rijecnik. Uvrede su zabranjene.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
Beni
Fuck you
Fuck you
Mood:

Post by Beni »

spacebound wrote: 17 Jul 2020, 16:09 Beni, pazi na rijecnik. Uvrede su zabranjene.
Sta sam sad reko, koga ?
Salko
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Salko »

Čarobni wrote: 17 Jul 2020, 16:03 Plate sve manje, porezi sve veći, gdje su dokazi...

Sevap je ovu vlast zakinut' za porez, ko god može, neka izbjegava plaćanje poreza, pa bio to hljeb u pekari ili plata, ne treba račun, ok je.
pa šta misliš kako se radi u RS-u i po kamenjaru...

države (ne federacije nego države i njenih poreskih zakona u njenu korist) ima samo u kantonima sa bošnjačkom većinom, ZE-DO, TK, SA, BPK, USK

Također isto vrijedi i za općine i gradove u drugim kantonima sa istom tom bošnjačkom većinom....
"ignorance is bliss"
Hurija
Pandora
Pandora
Has thanked: 874 times
Been thanked: 1051 times

Post by Hurija »

Hurija wrote: 17 Jul 2020, 15:59 :stop Gledaj Havana u isuštini Sudstvo i Policija nisu neovisni,treba li dalje
Nista.Vratite se vamo da pravimo bolje sutra.Cekamo vas.Sve ce vam se samo kazati. :cudi
Ne koristim PP pojasnila bi ti malo neke stvari Havana ,Sabur i polako :D
Ostalo je cutanje.
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14431 times
Been thanked: 24298 times

Post by Fuddo »

Salko_dvominutaš wrote: 17 Jul 2020, 16:06

Pa u tome jeste problem

Ma nije to Salko, kod nas se raja previse vodi emocijama, nema racionalnog kritickog pristupa.
Sve nesta na galamu, hu ha, drznedaj.
Dje ce nam bolan sabina bit glavna u drzavi,
JaB se odmah rokno :D.
Dozvolite da se obratimo
HAVANA
Penzioner
Penzioner

Post by HAVANA »

Salko hajmo sisu slikat,jebo zgrade,auta na kafu od 200 milja,tendere i sve ostalo...
spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 10084 times
Been thanked: 17077 times

Post by spacebound »

Beni_dvosekundas wrote: 17 Jul 2020, 16:10
spacebound wrote: 17 Jul 2020, 16:09 Beni, pazi na rijecnik. Uvrede su zabranjene.
Sta sam sad reko, koga ?
Rekao si meleku, post je cenzurisan.
Raspravljajte civilizovano, ljudski. Nema potrebe posezati za uvredama.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
damir5
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Been thanked: 1 time

Post by damir5 »

Hurija wrote: 17 Jul 2020, 16:07 Upitajmo se ima li u gornjem Damirovom slučaju odgovornosti uz Načelnika i Općinski Pravobranioc recimo ili kako je tuđa nekretnina mogla da se upiše drugom i to pravnom licu u posjed taj Nacrlnik nema sam odgovornost i nije samo on donio odluku 👍
de facto - krivi skoro svi od portira do nacelnika ... de iure - nije niko :123
Me? Wrong? Never! Image
Post Reply

Return to “Politika u BiH”