SDA

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine
Has thanked: 2874 times
Been thanked: 23787 times
Status: Offline

Re: Fadil Novalić pozitivan na koronavirus

Post by HAVANA » 17 Jul 2020, 20:10

Laser wrote: 17 Jul 2020, 19:45 Ja sam uhljeb i glasam za SDA.
Od danas si na foe. Jel se vako rekne?
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1238 times
Been thanked: 3946 times

Post by Laser » 17 Jul 2020, 20:33

HAVANA wrote: 17 Jul 2020, 20:10
Laser wrote: 17 Jul 2020, 19:45 Ja sam uhljeb i glasam za SDA.
Od danas si na foe. Jel se vako rekne?
Tako nekako. :D.
Klanjam džematile po parkovima.

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4402 times
Been thanked: 3356 times

Post by Melek » 17 Jul 2020, 20:49

almir90 wrote: 17 Jul 2020, 19:41
Krokodil Behko wrote: 17 Jul 2020, 19:33
Tri-četiri dijasporca i jedan penzioner. O čemu ti govoriš?
Jel vidiš da ti dobro misle oni koji ti kažu da prikupiš dokaze. Sad si fulio cijelu loptu.
Pogotovo u vezi mene (ako me računaš tu) jer nikada nisam bio član niti jedne stranke.
A zaboravio sam na dijasporu, čim vidim da neko brani ovakve odmah mi se upali lampica da se radi o nekom uhljebu.
Ja znam o Fadilu zbog čega je dobio otkaz u CIMOS-u, znam u kakvoj se družini kreće u Gradačcu i poslovno sarađuje sa tipovima koji bi danas pasli travu da nije bilo rata koji su iskoristili da prodaju humanitarnu pomoć, robu koju su pokupili po tržnim centrima koji su pripadali državi, municija i naoružanje, pa sve okolo privatizovali na kraju sa certifikatima i domogli se miliona.
I naravno da neće odgovarati ni za šta jer ima i gorih od njega.
Evo šta je zurnal.info pisao svojevremeno o toj CIMOS aferi:

Pojedini bh. mediji su tada objavili da je Novalić smijenjen jer se suprotstavio zatvaranju Cimosovih fabrika u Sarajevu i Srebrenici, a sam Novalić je u jednom intervjuu izjavio da je ponosan na otkaz u Cimosu.

- Vrhunac Cimosove mimikrije bio je da mene imenuju za vođu projekta zatvaranja fabrika u Srebrenici i Sarajevu, što sam odbio, jer nisam bitan ja, nego su bitni radnici, rekao je Fadil Novalić za bh. dnevni list Novo vrijeme.

Iz Cimos Grupe iz Kopra su, ipak, stigle drugačije informacije. U saopštenju se navodi da je Novalić smijenjen zbog neizvršavanja odluka Skupštine po pitanju imenovanja prokuriste i smanjivanja ovlasti direktora, kršenje individualnog ugovora o radu tj. isplata više plate od ugovorene, te sumnje za višekratnu zloupotrebu položaja.

- Svi koraci su bili usklađeni s bivšim direktorom Novalićem, koji je na žalost zaposlenima prenosio lažne informacije o zatvaranju svih tvornica na području BiH do 2014. godine i s takvim ponašanjem je društvu nanio nepopravljivu štetu, stoji u saopštenju Grupe Cimos, čije se sjedište nalazi u Kopru, u Sloveniji.

Grupa Cimos iz Kopra je za Žurnal potvrdila da je Fadil Novalić otpušten sa mjesta direktora, ali da protiv njega nisu podnesene krivične prijave.

PODRŠKA RADNIKA

Nakon otpuštanja Novalića, radnici Cimos TMD iz Gradačca su stupili u štrajk, čemu je, prema slovenačkim medijima, najviše doprinio Ševalija Đolić, predsjednik sindikata Cimos TMD, blizak Novaliću. Budući da mnogi radnici, u strahu za svoj posao, nisu željeli prekinuti rad, organizatori protesta su ih prisilili tako što su isključili struju fabrici.

Dio kampanje podrške Novaliću bilo je i potpisivanje peticije da se novoimenovani direktor Ibrahim Šehdanović ne smije vratiti na vodeće mjesto u kompaniji. Tokom protesta, jedan od zaštitara firme Meri-Tex, koja u to vrijeme nije imala odgovarajuću dozvolu za rad, fizički je napao jednog od predstavnika slovenske delegacije Cimos, koja je stigla u Gradačac, piše slovenački Dnevnik.si.

Dnevnik.si piše da je Novalić sa grupom povezanih ljudi uspio izgraditi mrežu firmi koje ili posluju sa Cimosom TMD, čiji je on bio direktor, ili automobilskom industrijom. Jedna od tih firmi je društvo TMD Group u vlasništvu Adema Hanića, koje sarađuje sa Cimosom TMD. Dio grupe TMD je je i TMD Mibo, čiji je direktor Mersad Hanić, Ademov brat. Sa Cimosom TMD je poezan i TMD Hanibal, na čijem čelu je Sead Hanić.

Sa Cimos TMD adresu u Gradačcu je dijelila firma Supfina d.o.o. čija je suvlasnica Novalićeva supruga. Supfina je ispostava istoimene njemačke firme za proizvodnju alata, a među prvim referencama koje je gradačačka Supfina dobila je ona od Cimos MTD.

LJUBITELJ FUDBALA

Dnevnik.si dalje navodi da je Cimos TMD sa Novalićem na čelu sponzorirala različite događaje u Gradačcu, među kojima je i Sajam šljive. Cimos TMD je bio i sponzor lokalnog fudbalskog kluba Zvijezda kojem je Cimos svake godine davao i do 100 hiljada eura. U ovom klubu su važne uloge imali pojedinci koji su na ovaj ili onaj način bili povezani sa Novalićem, piše Dnevnik.si.

I Zvijezdin stadion je najvećim dijelom izgrađen od Cimosovih sredstava. Novalić je od prošle godine predsjednik Zvijezde, a prije toga je vodio upravni odbor kluba. Na tom mjestu ga je zamijenio nekadašnji fudbaler Nurdin Peštalić. Peštalić je vlasnik kompanije Wagner automotive i TMD-AGS, koja izrađuje aluminijumske odlivke za automobilsku industriju. Finansije fudbalskog kluba Zvijezda vodi Samir Iskrić, koji je vodio finansijsku službu u Cimosu TMD.

Ime Fadila Novalića će se ponovo dovesti u vezu sa Cimosom TMD u oktobru ove godine kada su se pojavile špekulacije da je zainteresovan za kupovinu Cimos TMD-a. Novalić je demantovao ove navode.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

Grom
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:
Has thanked: 42 times
Been thanked: 23 times

Post by Grom » 17 Jul 2020, 20:54

Šta znaš o privatnoj firmami koje je služila za izvlačenje para iz CIMOS-a?
Šta znaš o načinu koji je CIMOS služio u to vrijeme da se izvlače pare za FK Zvijezda?
Last edited by Grom on 17 Jul 2020, 21:00, edited 1 time in total.

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia » 17 Jul 2020, 20:56

Zvijezda pa Real Madrid
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman

Grom
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by Grom » 17 Jul 2020, 21:12

Pojedine osobe iz Zvijezde su se vodile kao radnici u CIMOS-u, koliko sam čuo firma im isplaćivala oko dvije milje mjesečno. Bogme dobre pare, a ne moraš se nikada ni pojaviti u firmi.

Vrag
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 57 times
Been thanked: 247 times

Post by Vrag » 17 Jul 2020, 21:13

almir90 wrote: 17 Jul 2020, 21:12 Pojedine osobe iz Zvijezde su se vodile kao radnici u CIMOS-u, koliko sam čuo firma im isplaćivala oko dvije milje mjesečno. Bogme dobre pare, a ne moraš se nikada ni pojaviti u firmi.
To je bilo da se klub rastereti placanja poreza
U Tuzla City je vecina tako

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek » 17 Jul 2020, 21:14

almir90 wrote: 17 Jul 2020, 20:54 Šta znaš o privatnoj firmami koje je služila za izvlačenje para iz CIMOS-a?
Šta znaš o načinu koji je CIMOS služio u to vrijeme da se izvlače pare za FK Zvijezda?
Ne znam puno ali pretpostavljam da ti znas. De onda predoci te dokaze crno na bijelo
pa da svi vidimo i nadam se da nije sve bazirano na "cuo sam iz prve ruke", ok?
Weak people revenge.
Strong people forgive.

Maksuz svratila
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 1 time

Post by Maksuz svratila » 17 Jul 2020, 21:15

Image
...jesi čuo za onoga...šta... šta......jesi čuo za onu...ooooooo...da li si čuo za onoga...šta, šta, šta, šta, šta, šta, šta...
...da li si čuo za onu...c, c, c, c, c, c, c...

...razvela se, kurvala se, prevarila, propio se...raskućila, zabagreo, otrcala, poludeo...

...ihihi kafu turi...ihihi ću ti pričam...ihihi gola govna...ihihi a ja nisam...

...jesi čuo za onoga, jesi čuo za onu...sečem uvo k'o Van Gog, k'o Betoven sad sam gluv...

Grom
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by Grom » 17 Jul 2020, 21:16

Vrag wrote: 17 Jul 2020, 21:13
683.178,61 KM je dug Zvijezde samo za porez. Premijer je dobar čovjek i veliki ljubitelj fudbala, pobrinuo se za svoje ljude da se troši i ništa ne plaća.

Vrag
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 57 times
Been thanked: 247 times

Post by Vrag » 17 Jul 2020, 21:23

almir90 wrote: 17 Jul 2020, 21:16
683.178,61 KM je dug Zvijezde samo za porez. Premijer je dobar čovjek i veliki ljubitelj fudbala, pobrinuo se za svoje ljude da se troši i ništa ne plaća.
bio bi veci da se prikazivalo realno stanje
recimo zirnjski minimalac, a ostatak na ruke :D.
jbt mi prije 10 godina nismo imali prijavljenog igraca :ha

Grom
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by Grom » 17 Jul 2020, 21:23

https://magazinplus.eu/poduzetnik-iz-gr ... kupio-utl/

Fadilov pajdaš i ratni drug, ide čovjeka, malo prodaješ u ratu svašta i snađeš se, jebiga.
Dođe pajdo i pomogne ti u poslovima. Nek' se širi i gradi, nije bitno kako i odakle.
CIMOS je ostao bez dijela klijenata koje je Fadil prebacio Ademu i sada ovi vedre i oblače. Uslovi rada, ma odlični, dođe hitna tu i tamo zato što ljudi upadaju u nesvijest u halama od vrućine.

Grom
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by Grom » 17 Jul 2020, 21:27

Peštalić Nurdo inače član nogometnog saveza https://www.nfsbih.ba/savez/izvrsni-odbor/?start=5

Mogu ba malo nepovratni krediti, može malo i pranje para kroz Zvijezdu, mogu malo i poticaji, može malo i poslovanje na crno. Pajdo je tu da pomogne svojim ljudima.

Grom
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by Grom » 17 Jul 2020, 21:29

Sve goli kokuzi do rata bili.

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 750 times
Been thanked: 1136 times

Post by tuzlak1212 » 17 Jul 2020, 21:31

almir90 wrote: 17 Jul 2020, 21:16
Nije ni milion, nista to nije... Vise Sloboda duguje petorici igraca

Naravno i jedni i drugi ce neminovno bankrotirati :D.

Beni
Fuck you
Fuck you
Mood:
Has thanked: 2307 times
Been thanked: 5630 times

Post by Beni » 17 Jul 2020, 21:31

Ja bih volio da živim u dijaspori samo da mogu biti veći patriota od ovih koji žive u BiH i svakodnevno se bore s idiotima i nepravdom. Stavio bih zastavu s ljiljanima na profilnu a ispod bih u opisu napisao "Velikim se Bogom kunemo da robovi biti nećemo." Mrzio bih sve komšije i istočne i zapadne, osim naravno vikendom kada u kafani zagrljeni pjevamo hitove grand parade. Dolazio bih u BiH dva puta godišnje. Jednom na ljeto da bacim smeće kroz prozor auta dok divljam po cesti između redova šetača, a sa zvučnika do maksimuma drma Hule i "Neće meni Drina biti kapija." Ljetovao bih kod mrskih komšija u Makarskoj, jahao one skutere i "frezao" more. Zimi bih došao samo za vikend. Stavljao bih fotke na Facebook i pisao "Lijepo je gore, ali srce je u Bosni." Glasao bih na izborima samo da ovima u BiH izaberem vlast zbog koje sam morao otići iz države...
Ah...
Fuck you a friendly note to start the day

Grom
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by Grom » 17 Jul 2020, 21:34

Dok je uvodom restrikcija tokom pandemije Koronavirusa ogromnom broju privatnika onemogućen (zabranjen) rad, Fadilov rođo Mirsad Novalić je bez problema držao stotine radnika na poslu u IMK Kula, a što i ne bi kad mu se može.

Grom
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by Grom » 17 Jul 2020, 21:36

Beni_dvosekundas wrote: 17 Jul 2020, 21:31 Ja bih volio da živim u dijaspori samo da mogu biti veći patriota od ovih koji žive u BiH i svakodnevno se bore s idiotima i nepravdom. Stavio bih zastavu s ljiljanima na profilnu a ispod bih u opisu napisao "Velikim se Bogom kunemo da robovi biti nećemo." Mrzio bih sve komšije i istočne i zapadne, osim naravno vikendom kada u kafani zagrljeni pjevamo hitove grand parade. Dolazio bih u BiH dva puta godišnje. Jednom na ljeto da bacim smeće kroz prozor auta dok divljam po cesti između redova šetača, a sa zvučnika do maksimuma drma Hule i "Neće meni Drina biti kapija." Ljetovao bih kod mrskih komšija u Makarskoj, jahao one skutere i "frezao" more. Zimi bih došao samo za vikend. Stavljao bih fotke na Facebook i pisao "Lijepo je gore, ali srce je u Bosni." Glasao bih na izborima samo da ovima u BiH izaberem vlast zbog koje sam morao otići iz države...
Ah...
I nemoj zaboraviti kada dođeš obavezno svaka druga da ti bude a kako se ono kaže na našem, i ono da vidiš u nas kako je gore.

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek » 17 Jul 2020, 21:43

Beni_dvosekundas wrote: 17 Jul 2020, 21:31 Ja bih volio da živim u dijaspori samo da mogu biti veći patriota od ovih koji žive u BiH i svakodnevno se bore s idiotima i nepravdom. Stavio bih zastavu s ljiljanima na profilnu a ispod bih u opisu napisao "Velikim se Bogom kunemo da robovi biti nećemo." Mrzio bih sve komšije i istočne i zapadne, osim naravno vikendom kada u kafani zagrljeni pjevamo hitove grand parade. Dolazio bih u BiH dva puta godišnje. Jednom na ljeto da bacim smeće kroz prozor auta dok divljam po cesti između redova šetača, a sa zvučnika do maksimuma drma Hule i "Neće meni Drina biti kapija." Ljetovao bih kod mrskih komšija u Makarskoj, jahao one skutere i "frezao" more. Zimi bih došao samo za vikend. Stavljao bih fotke na Facebook i pisao "Lijepo je gore, ali srce je u Bosni." Glasao bih na izborima samo da ovima u BiH izaberem vlast zbog koje sam morao otići iz države...
Ah...
Ma vidim ja da tebe žulja što nisi vani. A vjerujem da bi taj kabadahluk i radio, taj si profil i sad. Jednostavno se da nazrijeti iz prostakluka koje ovdje štancaš :cudi
Weak people revenge.
Strong people forgive.

Grom
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by Grom » 17 Jul 2020, 21:45

Melek wrote: 17 Jul 2020, 21:43
Ma vidim ja da tebe žulja što nisi vani. A vjerujem da bi taj kabadahluk i radio, taj si profil i sad. Jednostavno se da nazrijeti iz prostakluka koje ovdje štancaš :cudi
Pusti se ti Benija, de ti meni malo rastabiri ono dobar ekonomista i tehničar, de malo dokaza nam baci, ubijedi nas da nemamo pojma.

Post Reply

Return to “Politika u BiH”