Neka, najjace mi je kad cujem nesto sto srbi il hrvati vicu i kofol ne znam znacenje. Ono pravim se englez i kaem nije oto bosanski, u mene nene nije tako vikala

Moderator: VIP
Neka, najjace mi je kad cujem nesto sto srbi il hrvati vicu i kofol ne znam znacenje. Ono pravim se englez i kaem nije oto bosanski, u mene nene nije tako vikala
Ja vicem koma, oni englezi imaju los uticaj na menedamir5 wrote: 18 Jul 2020, 11:38 a ja opet imam obicaj reci, za zarez na primjer, "što bi naši stari rekli, comma"![]()
Il sto su neki tvrdili i nisi ih mogao ubijedit u suprotno da se sat i po pise 1,3 sati
ne kontam ovoKoraci_u_noci wrote: 18 Jul 2020, 12:02Il sto su neki tvrdili i nisi ih mogao ubijedit u suprotno da se sat i po pise 1,3 sati
Ne, jasno je tvoje pitanje, nego iskoristio priliku da napisem ovo. Bas tako, to 30 minuta pisali kao 0,3.damir5 wrote: 18 Jul 2020, 12:06ne kontam ovoKoraci_u_noci wrote: 18 Jul 2020, 12:02
Il sto su neki tvrdili i nisi ih mogao ubijedit u suprotno da se sat i po pise 1,3 sati1:30 ili 1.5 sati
a pitao sam ga kako pise, kako mi se cini da se bavio programiranjem, ili sam ja nesto pobrkao![]()
ja sam u cad-u navikao pisati tacku umjesto decimalnog zareza, a zarez razdvaja niz, kad nabrajas i to
i ja pisem tako, samo ne koristim zarez. to se podesi u regionalnim postavkama računara i bude manje vise OK, problem se obično pojavi kad se dokument prenosi s računara na računar.Koraci_u_noci wrote: 18 Jul 2020, 12:11Ne, jasno je tvoje pitanje, nego iskoristio priliku da napisem ovo. Bas tako, to 30 minuta pisali kao 0,3.damir5 wrote: 18 Jul 2020, 12:06
ne kontam ovo1:30 ili 1.5 sati
a pitao sam ga kako pise, kako mi se cini da se bavio programiranjem, ili sam ja nesto pobrkao![]()
ja sam u cad-u navikao pisati tacku umjesto decimalnog zareza, a zarez razdvaja niz, kad nabrajas i to
Ja u excellu pisem zarez na kraju prije decimale i sve mi uredno sabere, medjutim za ovo neko izvjestavanje brojeve pisemo sa zarezom iza hiljadarki ili miliona, a tacku prije decimale, ono 1,535.07
Zavisi kako dje, ako pisem na papiru onda je zarez a na kompjuteru onda je tacka
Naso skino citav albumSheval wrote: 18 Jul 2020, 21:24Možda si već I našao, nebitno.
Evo ga...
Na 07:08, Shanhai bonsai:)
Samo strokaj:)Beni_dvosekundas wrote: 18 Jul 2020, 21:32Naso skino citav albumSheval wrote: 18 Jul 2020, 21:24
Možda si već I našao, nebitno.
Evo ga...
Na 07:08, Shanhai bonsai:)
Hvala tebi![]()
Pa nije komercijala
Users browsing this forum: No registered users and 14 guests