Mais va.. n'attends pas...mais pas vivre à Mulhouse..le reste de région frontalière ok.. ta fille est petit c'est plus facile maintenant...

Moderator: Krokodil Behko
Mais va.. n'attends pas...mais pas vivre à Mulhouse..le reste de région frontalière ok.. ta fille est petit c'est plus facile maintenant...
Jest. Al mlada ima mogucnost odluke dje ce dijete zivjeti
Viđu je sot parlaaa
Kako ba nisu nosile? Ne pricaj gluposti. Maske su obavezne od prvog dana. Izolacija ovdje je bila prvo dvije sedmice, zatim jos dvije, i tako skoro dva puna mjeseca. Znaci sve odmah zatvoreno, samo se hrana mogla kupiti. Preporuka je bila da se kupuje za deset dana i da samo jedan clan porodice moze van u kupovinu, tako da nije bilo guzvi. Od prvog dana svi su morali nositi maske i mjerena je temperatura, dezinfikovane ruke, razmak dok stojis u redu. Za nenosanje maske odmah kazna. Za vozanje dalje od kilometra od mjesta gdje zivis - odmah kazna. I nakon dva mjeseca totalne izolacije postepeno se pocelo sa otvaranjem poslova. Tek od ove sedmice je dozvoljeno da se moze probati garderoba kad kupujes, sve do sada su kabine bile zakljucane. Obucu probas preko najlona. I zato je sada skoro sve otvoreno osim bordela. Ali su ljudi disciplinirani, ne kao nasi koje nije briga za druge, samo za sebe. Iako ovdje vise skoro da nema zarazenih (trenutno stanje je 10 zarazenih na Sarawaku, na 2,5 miliona stanovnika), ljudi i dalje nose maske i dok idu ulicom, cak i u parku gdje su sasvim sami, jer su odgovorni. Zato i imaju ovako dobro stanje. Bas cu otici na bazen da vidim da li plivaju sa maskama.Sheval wrote: 19 Jul 2020, 02:11Kako objasniti onda izrazito povoljno epidemiološko stanje tu, iako se ni u jeku najjače pandemije, nisu nosile maske?Odraz wrote: 11 Jul 2020, 03:23
A sta sa neprovjereno bolesnim? Provjereno bolesi ce se izolirati, pratiti, oni nisu problem za sirenje virusa. Problem su oni koji nisu svjesi da nose i sire virus. Virus mozes imati a da nemas nikakvih simptoma, i da ga tako siris. Neces ti najebat nego neko sa slabijim imunoloskim stanjem. Zbog toga se maske nose, kontas?
Tamo gdje si odaljen od ljudi ne moras je nosit, nije virus atleticar pa da skace.
Ja ipak mislim da je higijena I socijalna distanca ključni faktor.
kako se ide preko granice s obzirom na zabranuHAVANA wrote: 19 Jul 2020, 20:22 To sam rijesio. Djeca su dole a mi idemo 1/08. Peljesac bolan kakav hvar.Jedino me rat moze sprijeciti da odem il da ovo govno fasujem
SDA kompanija: "Vi, ostali, se pušite."Trenutno je u Kantonu Sarajevo aktivno 1.095 slučajeva, od čega je 438 izliječenih, dok je 20 osoba nažalost preminulo od ove bolesti. Četiri osobe su izmještene iz Bosne i Hercegovine.