Kućni ljubimci

Naši ljubimci, priroda, čuvanje okoliša.

Moderator: spacebound

Kojeg kućnog ljubimca biste voljeli imati?

Psa
72
49%
Mačku
36
25%
Kunića
4
3%
Hrčka
2
1%
Ribicu ili kornjaču
4
3%
Zmiju ili pauka
9
6%
Papigu, kanarinca i sl
7
5%
Nešto drugo
12
8%

Total votes: 146

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7777 times
Been thanked: 18294 times
Status: Online

Re: Kućni ljubimci

Post by Maja »

Ma znamo mi koji imamo ljubimce kako je to kad nesto s njima nije u redu :ok
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2684 times
Been thanked: 8294 times

Post by Duminjo »

Moj mali sad primio dvije boce.
Prosli mjesec jednu i pet dana nije mogo hodat kako treba. Danas mu kreten zabio dvije.. Bice opet narednih dana mjaukanja
uvijek_kontra
zmajček
zmajček
Mood:
Has thanked: 3921 times
Been thanked: 3754 times
Status: Offline

Post by uvijek_kontra »

Dumi, zasto i sta mu to daje?
Ja macku vodim 1x godisnje, a dok je bila mala nista.

Divlje :pusa brz oporavak tvom slatkisu. Nece mu biti nista, samo meksu hranu da jede. Naviknut se na sve. :srce

Ma sve su fotke super i drago mi je kad udjem da je ova tema aktivna. Toliko tih slatki ljubimaca.. :srce
„Ah, die Liebe. Ein grausamer Fehler. Und doch so furchtbar leicht zu entzweien.“
Divlja_u_srcu
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Divlja_u_srcu »

uvijek_kontra wrote: 23 Jul 2020, 14:23 Dumi, zasto i sta mu to daje?

Divlje :pusa brz oporavak tvom slatkisu. Nece mu biti nista, samo meksu hranu da jede. Naviknut se na sve. :srce

Ma sve su fotke super i drago mi je kad udjem da je ova tema aktivna. Toliko tih slatki ljubimaca.. :srce

:cvijece :pusa

Par dana mora jesti mekšu hranu ali već jutros sam mu dala njegove bobe, jer on njih ne žvače nego usisava :D.
Ali voli navečer pojesti malo jabuke a sad ne može, jedino da mu je izrendam🤔😂

Ovo mi je jedna od najdražih tema ovdje ❤️

Kako si mi ti? Pisala sam ti na temi poruka za forumasa, ali vjerovatno nisi vidjela a usput hoću da pitam i za Aju😍
❤️ Majka❤️
Jedina osoba koja može svačije mjesto da zamjeni a njeno niko nemože. ❤️
uvijek_kontra
zmajček
zmajček
Mood:

Post by uvijek_kontra »

Ma narendaj, to ti je super ideja. :jupi
Kako je dobar, jede jabuku. Ova moja Aja probirljiva.. :hihi Borimo se, ali je bolje. Dok prodje ljeto, bice ok jer ce se smirit alergije. Vruce je pa večini vremena prespala, čini mi se kao da joj se pocela starost mjesati u njenu rutinu al sta je tu je. :) Sad cu da vidim, na brzake uletila pa pravo ovamo. :pusa

@jelena.. Sve si u pravu. :ok I bilo je tako uvijek. Samo sto ovog puta zaista mislim da ce tako ostati jer je velika obaveza, a jos veča patnja i tuga, kad nisu dobro. Pozdravljam te, imamo identična stav :pusa
„Ah, die Liebe. Ein grausamer Fehler. Und doch so furchtbar leicht zu entzweien.“
Divlja_u_srcu
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Divlja_u_srcu »

uvijek_kontra wrote: 23 Jul 2020, 14:31 Ma narendaj, to ti je super ideja. :jupi
Kako je dobar, jede jabuku. Ova moja Aja probirljiva.. :hihi Borimo se, ali je bolje. Dok prodje ljeto, bice ok jer ce se smirit alergije. Vruce je pa večini vremena prespala, čini mi se kao da joj se pocela starost mjesati u njenu rutinu al sta je tu je. :) Sad cu da vidim, na brzake uletila pa pravo ovamo. :pusa

@jelena.. Sve si u pravu. :ok I bilo je tako uvijek. Samo sto ovog puta zaista mislim da ce tako ostati jer je velika obaveza, a jos veča patnja i tuga, kad nisu dobro. Pozdravljam te, imamo identična stav :pusa

Ovaj ti je daj sve :D.
Ja mu jedne prilike dala mali komad da proba, inače uvjek provjerim šta smije jesti i gotovo, sad kad je gulim on sve pišti Haha!!
A inače voli lubenicu, dinju, jagode, maline, mrkvu, celer.. Rekoh li ja daj šta daš :D.

Aja tako kažeš, e moja Kontra i oni su kao ljudi, stare i oni a nama bude teško kad to primjetimo. Na nama je da im ugodimo koliko god možemo. :srce
❤️ Majka❤️
uvijek_kontra
zmajček
zmajček
Mood:

Post by uvijek_kontra »

Trebala sam i ja Aji dok je mala bila al to je tako gladno, pregladno bilo da mi voce nije ni palo na pamet. Kad se samo sjetim..

Lijepi 8 godina, daj Bože jos koju vise. :srce

Posalji jos koju fotku, sigurna sam da imaš. Bas je premeden. Moj stari ji brat i zena mu imaju Sofiju, trebala da bude mala ko ovaj tvoj, a ona narasla ko krme.. :D. Ali je isto lijepa. Ne slusa nikog sem brata. :)
Divlja_u_srcu
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Divlja_u_srcu »

uvijek_kontra wrote: 23 Jul 2020, 14:39 Trebala sam i ja Aji dok je mala bila al to je tako gladno, pregladno bilo da mi voce nije ni palo na pamet. Kad se samo sjetim..

Lijepi 8 godina, daj Bože jos koju vise. :srce

Posalji jos koju fotku, sigurna sam da imaš. Bas je premeden. Moj stari ji brat i zena mu imaju Sofiju, trebala da bude mala ko ovaj tvoj, a ona narasla ko krme.. :D. Ali je isto lijepa. Ne slusa nikog sem brata. :)

8 godina? Uh, imaš ti još da uživaš sa njom.
Moj još malo puni 11. :srce

Haha, tako zgodna znaci Sofija :D.
Meni je najbolje kad idem u šetnju sa njim, to je da se upišaš od smijeha, koga god sretnemo misle da je bebić, ono par sedmica star, a on staronja :D.
Mah mislim i da se dobro drži za svoje godine :hihi
A i nije debel kao prije, smrsao je malo kako smo uveli voce i povrće.. :valja :valja

Nek’ su nam živi i zdravi i još puno, puno sa nama Moja Kontra :srce
❤️ Majka❤️
Divlja_u_srcu
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Divlja_u_srcu »

Život moj :srce

Image
❤️ Majka❤️
Hurija
Pandora
Pandora
Has thanked: 874 times
Been thanked: 1051 times

Post by Hurija »

IMG_20200723_174044598.jpg

Ovaj mali mačak nekako mi je nezgrapan,rastu mu samo rep i noge 😂
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Ostalo je cutanje.
uvijek_kontra
zmajček
zmajček
Mood:

Post by uvijek_kontra »

Hurijo, bice maneken. :D.

Divlja, bas izgleda kao da ima godinu, dvije. :) Moja Aja več ima sivilo oko ociju, polako se godine vide. Ima previse kila, 11, a trebala bi imat 9.5. Udavit ce me vet kad odemo opet. :( A zao mi da joj ne dam koji komad mesa ili pilece salame.. a ne jede uopste puno. Ali sad dosta manje šetamo jer je vruce pa ne moze.
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo »

uvijek_kontra wrote: 23 Jul 2020, 14:23 Dumi, zasto i sta mu to daje?

Ne znam bogami kakve mu vakcine daje.
Prvu je dao kad je imo 2 mjeseca i sada kad ima 3 zabio mu je dvije. I kaze, miran je sada godinu dana.

Jbg, doktor je..ja mu reko da radi i daje onako kako on misli da treba 🙈 pa valjda on zna..
uvijek_kontra
zmajček
zmajček
Mood:

Post by uvijek_kontra »

Duminjo wrote: 23 Jul 2020, 22:44
Ne znam bogami kakve mu vakcine daje.
Prvu je dao kad je imo 2 mjeseca i sada kad ima 3 zabio mu je dvije. I kaze, miran je sada godinu dana.

Jbg, doktor je..ja mu reko da radi i daje onako kako on misli da treba 🙈 pa valjda on zna..
U pravu si. :ok
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo »

Samo govore skoro svi da mu se ne daje mlijeko. Cimerka pogotovo.. Tu je borba. Kupujem mu neko bas za bebe bez nekih klinaca i krijem od cimerke pa mu dajem po malo 😂

Kako mu se obraduje, to se opisati ne moze.. Gdje ce beba od tri mjeseca biti bez mlijeka. Nisu oni normalni. Davacu mu dok ne napuni 6 mjeseci ili dok me ne otkriju 😂
uvijek_kontra
zmajček
zmajček
Mood:

Post by uvijek_kontra »

Ne preporucuju. I nemoj ga navikavati na to.
Kad ih mačka prestane hranit, večina mački postane lactose intolerant. Nemaju dovoljno encima laktaze da sve to probave. Rezultirati moze diarejom ili cak dermatitisom. Ne bih se ja igrala time.

Koliko mu je sad mjeseci? Ako ne grijesim, imao je dva kad si ga doveo. Znaci, prestanes mu davat mlijeko u roku od odma. I za sve sto ce se sad javit kako njihovim mačkama nista nije, i kako na selu žive od mlijeka.. to mozda jeste tako, ali nije dobro. I nije zdravo.

Tu i tamo, ok. Svaki dan, jok.

Bolje ga razmazi sa kuhanim mesom ili tunom. I obavezno hrani briketama bogatim sa vitaminima.

I sorry sto ti solim pamet. Susjedov macak dobio osip pa razgrebao sve dok su skontali da je od mlijeka. Na žalost, prestali su mu davat mlijeko, al alergija nije nestala.
Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14344 times
Been thanked: 9940 times

Post by Julia-Klara »

Pa nisam vam pokazala Milu :lupa Palo je prvo shishanje

cekajte da nadjem
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed
Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14344 times
Been thanked: 9940 times

Post by Julia-Klara »

paRcov :valja
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed
spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 9796 times
Been thanked: 16471 times

Post by spacebound »

Al gle sto joj je rep fino podsisan :valja
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo »

uvijek_kontra wrote: 23 Jul 2020, 22:57 Ne preporucuju. I nemoj ga navikavati na to.
Kad ih mačka prestane hranit, večina mački postane lactose intolerant. Nemaju dovoljno encima laktaze da sve to probave. Rezultirati moze diarejom ili cak dermatitisom. Ne bih se ja igrala time.

Koliko mu je sad mjeseci? Ako ne grijesim, imao je dva kad si ga doveo. Znaci, prestanes mu davat mlijeko u roku od odma. I za sve sto ce se sad javit kako njihovim mačkama nista nije, i kako na selu žive od mlijeka.. to mozda jeste tako, ali nije dobro. I nije zdravo.

Tu i tamo, ok. Svaki dan, jok.

Bolje ga razmazi sa kuhanim mesom ili tunom. I obavezno hrani briketama bogatim sa vitaminima.

I sorry sto ti solim pamet. Susjedov macak dobio osip pa razgrebao sve dok su skontali da je od mlijeka. Na žalost, prestali su mu davat mlijeko, al alergija nije nestala.
Tri mjeseca.

Pije za cijelu sedmicu 400 ml nekog mlijeka za macke bez Secera i bez laktoze i pice dok ne napuni 6 mjeseci 🙈😂
Divlja_u_srcu
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Divlja_u_srcu »

uvijek_kontra wrote: 23 Jul 2020, 22:41 Hurijo, bice maneken. :D.

Divlja, bas izgleda kao da ima godinu, dvije. :) Moja Aja več ima sivilo oko ociju, polako se godine vide. Ima previse kila, 11, a trebala bi imat 9.5. Udavit ce me vet kad odemo opet. :( A zao mi da joj ne dam koji komad mesa ili pilece salame.. a ne jede uopste puno. Ali sad dosta manje šetamo jer je vruce pa ne moze.

Moj je imao 5,5kg a pomeranci ne smiju toliko imati, kako sam krenula sa voćem i povrćem umjesto keksića i to,, spao na 4,5kg. Možda eto imam sreću sto voli skoro sve. Jednom mi ispao komad krastavca na pod i nisam se žurila da ga uzmem, rekoh ma neće on to. Bom pojede ga u sekundi a ja ono :sok
Znam osjećaj taj kad kažeš da ti bude zao još pogotovo kad im zasuze okare i cakle i onaj jadni pogled :valja
Ko ne bi dao onda.. Ali opet njima ne pravimo dobro sa tim.
Pokušaj ako možeš da je pokušaš navikavati, ako neće onda nikom ništa. Šta znam, ti znaš najbolje.
:cvijece
❤️ Majka❤️
Post Reply

Return to “Ekologija, priroda, životinje”