...čuj nije naučna fantastika...

...riljaj zemlju ono malo bašte ...upeklo, a ona spekla...ma bolje da sam šta na roštilju pekla...već mi u leđima kvrca...posij, oplijevi travu... a ono govno samo raste...lete baje kompirele...da mogu na nos bi mi sjele...ujeda te onaj znoj...a oko tebe mušica roj...onda se dogovorile bez da te išta pitaju po njivi ti skitaju kad su horne...suša, tlja...sjeba sve...žuljeve gledaš one na rukama...a krompir šugav sav i on u mukama...krtica mi se širi po voćnjaku daje mi svaki dan to na znanje ...
...upeklo naravno, opet po onom kijametu valja sijeno kupit...ko god kaže da mu to eto prija iz Šija mu bila prija...pa nisi na bazenu/moru jebote...ne laži pašče jedno...pulsira ti ona sunčanica u glavi zvoni tri dana...tačno ti dođe od muke da kresneš ne bolan konu..."j pa tri tačke... ono sad cenzurisano" te perverzna...onaj upaljač bolan da gori sve, neće ljudi njivu ni džaba da im daš da kose i održavaju da hrane svoju stoku...a ako iste nemaš, kad im prodaješ sijeno haman mu dođeš ti još pride stoju...samo da vozi... opet me nešto capilo po nozi...
...mlijeko i mliječne proizvode ne mogu vala ni iz tetrapaka..

...vala mi ono domaće sve smrdi na kravlji rep...i kakav crni kajmak da mi turaš u fuka kono na prelu...ono samo pluta odozgo nešto...neke trice...uuu ali zato mogu da zobam do utrnuća i seritisa špice...i samo dok uđeš u štalu ko posmatrač ona tamo se u balegi izvalila, pičoku kad piša razvalila...poprimiš onaj miris... pih... još da ju muzem...evo letim...samo da s kreveta sletim...
...još horoz da me po dvorištu ganja...navio se ujutru taj živi alarm prvi da te budi ...jebo li nanu naninu, ideš ti meni u supicu i tirit pitu...kokodače koka hoće i neće jaje ono snijet...zaviruj, leti...“iznijele se“ ...ma kad prije jebote...nego ajde u trgovinu ti fino školjku kupi...pa po patišpanju ti onda lupi...nema veze što je ono više žuto...pak naškiljiću i zažmiriću...
...nimalo zavidna rabota, a vala nije ni isplativa...oni što i od toga žive znaju i oni sami kako deveraju...nije da se ne može čovjek snaći...bolje sve znati raditi, a da te što više tih jebada nekako zaobiđe, ali neka znaš pssst šuti, pomjeri se pu pu zlu ne trebalo...jedino osakaćenu satisfakciju i ful pražnjenje ...mrtav umoran kako legneš, tako i osvaneš sebi možeš naći...šta će, ne mogu svi ni haustorčad bit...tako im grah komo pao...da mogu da biraju garant bez obzira što sve te poslove i znaju, ne bi izabrali opciju zemlju da sa kezom riljaju...
...a drugi par opanaka je fenseraj, stari se... kućica, trava, zelenilo, šuma, ah draga osama...znam personaže se ne mogu očima gledat...što dalje od civilizacije...i kakve crne radne po selu akcije...

...jesi čuo za onoga...šta... šta......jesi čuo za onu...ooooooo...da li si čuo za onoga...šta, šta, šta, šta, šta, šta, šta...
...da li si čuo za onu...c, c, c, c, c, c, c...
...razvela se, kurvala se, prevarila, propio se...raskućila, zabagreo, otrcala, poludeo...
...ihihi kafu turi...ihihi ću ti pričam...ihihi gola govna...ihihi a ja nisam...
...jesi čuo za onoga, jesi čuo za onu...sečem uvo k'o Van Gog, k'o Betoven sad sam gluv...