22:22

Moderator: VIP

![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)

Sigurno brtMutevelija wrote: 26 Jul 2020, 00:13 Kod nas kiša ispere kurbane kako i trebato je kod vasa zbog Međugorja sigurno .

Koja je razlika izmedju a2 i b2?spacebound wrote: 25 Jul 2020, 14:03Duminjo wrote: 25 Jul 2020, 13:59
Kako sam se danas ismijo..
Da ti ispricam
Doso kod jednog koji ima pflegerku 24h. Poljakinja, budala i nista ne razumije..
Jucer mu bio doktor i ostavio nama ceduljicu neku za inzulin. I u dnu malim slovima napiso "die Pflegerin ist sowieso blöd und versteht nicht"![]()
Valjda coek njoj objasnjavo sta treba ona nama prenijeti i vidio da dzaba prica.. Ja budale jebemti![]()
Al' ona ima eu pasos i nista drugo joj ne treba, a mi, ne da se moras znat sporazumijevat, nego B2
Za koji trenutno ucim![]()

OgromnaVrag wrote: 27 Jul 2020, 11:11Koja je razlika izmedju a2 i b2?spacebound wrote: 25 Jul 2020, 14:03
Al' ona ima eu pasos i nista drugo joj ne treba, a mi, ne da se moras znat sporazumijevat, nego B2
Za koji trenutno ucim![]()

A2, samo jednostavne recenice u sadasnjem vremenu, skroman vokabular.

Moja sestra ima polozen taj C1 i tamo je na poslu pohvalili kako dobro prica i pitali je jel zivjela prije u Njemackoj, a ona sam u skoli imala i isla na kursspacebound wrote: 27 Jul 2020, 11:41A2, samo jednostavne recenice u sadasnjem vremenu, skroman vokabular.
B2, razgovor u svim vremenima, proslost 1 i 2, sadasnjost i buducnost, poznavanje konjuktiva 1 i 2, modalne glagole da rasturas kao i slozene recenice. Treba se znat jako, jako puno rijeci. Fakticki da pricas kao i njemac. C1 kad znas onda svabe ucis njihovu gramatiku![]()
Pa ucispacebound wrote: 27 Jul 2020, 11:41A2, samo jednostavne recenice u sadasnjem vremenu, skroman vokabular.
B2, razgovor u svim vremenima, proslost 1 i 2, sadasnjost i buducnost, poznavanje konjuktiva 1 i 2, modalne glagole da rasturas kao i slozene recenice. Treba se znat jako, jako puno rijeci. Fakticki da pricas kao i njemac. C1 kad znas onda svabe ucis njihovu gramatiku![]()

Mala imal zege, morel se ucit oti nemacki?

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests