Korona virus

Savjeti za zdraviji i bolji život

Moderator: Krokodil Behko

Mister No
The Good, the Bad and the Ugly
Has thanked: 8837 times
Been thanked: 5606 times
Status: Offline

Re: Korona virus

Post by Mister No »

HAVANA wrote: 26 Jul 2020, 15:03 Da, odem u kafanu, sjedim sa prijateljima u basti. Ne idem u zatvorene prostore. Radim, moram raditi. Napravim stvari koje i ne bi trebao ali ne mogu ih izbjeci. Nisam ja tema nit sam rekao da sam ja neki primjer. Samo kazem da nije zajebancija i da se pazi, ko koliko moze. Ja sam izlozen, imam puno kontakata i ne mogu ih izbjeci. Pazim koliko mogu. Zatvoriti se i sakriti niti mogu niti zelim.A nakiti ga ti. Nit sam bio cijelu noc, nit sam bio unutra, nit sam kome puho za vrat, nit je ko spominjo stara dobra vremena. Zasto pises nesto sto nisam napisao?
Bas tako.

Ja ih stvarno ne razumijem. :cudi
The Dark Side Of The Forum...
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine
Has thanked: 2766 times
Been thanked: 22856 times

Post by HAVANA »

Ovaj forum je stvarno budalastina postao. Najnormalnije napises da nije zajebancija i da se treba paziti... Ono fol ismijava tvoje godine, ranjavanje, bolesti... Ko mlad on, jebo djuturume... Ta ce korona. Ne kontam fakat, pa imas mater, oca, nekog... Na svim temama sta god pises, zajebajes se ili ozbiljno, jedva neko doceka da ti ga nesta sukne... Koji je qrac ovim ljudima ja fakat ne kontam. Sve nadrkano nako... :lupa
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
Ariel
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Ariel »

HAVANA wrote: 26 Jul 2020, 15:21 Ovaj forum je stvarno budalastina postao. Najnormalnije napises da nije zajebancija i da se treba paziti... Ono fol ismijava tvoje godine, ranjavanje, bolesti... Ko mlad on, jebo djuturume... Ta ce korona. Ne kontam fakat, pa imas mater, oca, nekog... Na svim temama sta god pises, zajebajes se ili ozbiljno, jedva neko doceka da ti ga nesta sukne... Koji je qrac ovim ljudima ja fakat ne kontam. Sve nadrkano nako... :lupa
To radi i Insomnia sto si napisao, to sukanje
MunDzi
Svadjalica
Svadjalica
Has thanked: 715 times
Been thanked: 1390 times

Post by MunDzi »

HAVANA wrote: 26 Jul 2020, 15:03 Da, odem u kafanu, sjedim sa prijateljima u basti. Ne idem u zatvorene prostore. Radim, moram raditi. Napravim stvari koje i ne bi trebao ali ne mogu ih izbjeci. Nisam ja tema nit sam rekao da sam ja neki primjer. Samo kazem da nije zajebancija i da se pazi, ko koliko moze. Ja sam izlozen, imam puno kontakata i ne mogu ih izbjeci. Pazim koliko mogu. Zatvoriti se i sakriti niti mogu niti zelim.A nakiti ga ti. Nit sam bio cijelu noc, nit sam bio unutra, nit sam kome puho za vrat, nit je ko spominjo stara dobra vremena. Zasto pises nesto sto nisam napisao?
Kako ja da znam da si sjedio vani?
Ja kad sam te pitala, znaci segacio si se sa mnom kad si reko da si se "grlio" i nisi imao masku.
A mozda se nisi segacio.
Mozda si se stvarno "grlio" s jaranima, ali u basti na otvorenom, pa onda to spada u kategoriju - pazim se koliko mogu.

Oprosti ako nisam citirala ispravno nego samo parafrazirala, ali valjda vidis poentu koju zelim napraviti.
Mister No
Has thanked: 8837 times
Been thanked: 5606 times

Post by Mister No »

Juce u radnju uđe neki đikan nece masku da stavi.
Kaze mu ovaj curetak sto radi:"Molim vas stavite masku, ne smijemo vas usluzit."
Urla na nju, psuje, u krug hoda i ode.

Posle ona govori da imaju prijetnju otkazom ako usluze musteriju bez maske.

Ne budite đikani.
The Dark Side Of The Forum...
MunDzi
Svadjalica
Svadjalica
Has thanked: 715 times
Been thanked: 1390 times

Post by MunDzi »

HAVANA wrote: 26 Jul 2020, 15:21 Ovaj forum je stvarno budalastina postao. Najnormalnije napises da nije zajebancija i da se treba paziti... Ono fol ismijava tvoje godine, ranjavanje, bolesti... Ko mlad on, jebo djuturume... Ta ce korona. Ne kontam fakat, pa imas mater, oca, nekog... Na svim temama sta god pises, zajebajes se ili ozbiljno, jedva neko doceka da ti ga nesta sukne... Koji je qrac ovim ljudima ja fakat ne kontam. Sve nadrkano nako... :lupa
Ne pretjeruj.
Ko ti je sta sukno?
Ako aludiras na mene, nisam ti nista suknula.
Samo smatram da ljudi u BiH ne prilaze mjerama cuvanja dovoljno ozbiljno.
Ako aludiras na Fufeta, ne vidim da ti je i on sukao.
Ariel
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Ariel »

Mister No wrote: 26 Jul 2020, 15:31 Juce u radnju uđe neki đikan nece masku da stavi.
Kaze mu ovaj curetak sto radi:"Molim vas stavite masku, ne smijemo vas usluzit."
Urla na nju, psuje, u krug hoda i ode.

Posle ona govori da imaju prijetnju otkazom ako usluze musteriju bez maske.

Ne budite đikani.
Ja danas na benzinsku stala da sladoled kupim. Usla unutra niko ziv ne nosi masku, ni onaj na kasi, samo ja stavila
ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 49560 times
Been thanked: 8808 times
Status: Online

Post by ElTriconi »

Julia-Klara wrote: 26 Jul 2020, 13:05
insomnia wrote: 26 Jul 2020, 12:55 Gori ste vi sto se raspravljate s ovim.
Da on i Venera dobiju dijete dobili bi Respa
:klanja :klanja :klanja

Danas sam zaljubljena u insomniju :srcee
Ja sam otpo ko malter :ooo
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio 🤗😊
Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14344 times
Been thanked: 9940 times

Post by Julia-Klara »

ElTriconi wrote: 26 Jul 2020, 15:45
Julia-Klara wrote: 26 Jul 2020, 13:05

:klanja :klanja :klanja

Danas sam zaljubljena u insomniju :srcee
Trico, pa u tebe sam zaljubljena svaki dan :srcee
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed
ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 49560 times
Been thanked: 8808 times

Post by ElTriconi »

Julia-Klara wrote: 26 Jul 2020, 15:57
ElTriconi wrote: 26 Jul 2020, 15:45

Trico, pa u tebe sam zaljubljena svaki dan :srcee
:lejla :srcee

Image
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio 🤗😊
Nice try
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 22 times

Post by Nice try »

Rezidentna koordinatorica Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini Ingrid Macdonald, i šef ureda Svjetske zdravstvene organizacije u BiH Victor Olsavszky uputili su zajedničku poruku o povećanju broja slučajeva COVID-19 u BiH, i neophodnosti praćenja kontakata kako bi se epidemija suzbila i privreda otvorila
https://www.klix.ba/vijesti/bih/who-i-u ... /200726047
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."

Balada o Bohoreti
Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare »

Pa dobro, je l uvijek imaš problem da skontaš napisano?
Nisam se smijao godinama i operacijama, nego onom nastavku tj tome da si napiso da si zdrav ko dren.
Nisi. Ti si ugrožena kategorija i moraš se pazit.
Dobronamjerno sam ti rekao da redovno ideš na preglede, da paziš srce.

Ostalo neću ponavljat. Sve je fino napisano i može se pročitat.
Svi mi se morete obratit
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA »

Pa radim ja svake godine sistematski i sve nalaze. Zato sam i napisao. Sa pritiskom i srcem nikad ni naznaku problema nisam imao. Snagu imam, nalazi dobri, nikakav ja problem nemam osim boli na promjenu vremena. Trening, plivanje, sauna, rad i po 12 sati, fizicki i psihicki. Bez problema sve to jos uvijek moze. Zato sam te i pitao. Kad bi skikno, od cega sam skikno? Ako je tako bezazlena kako ti kazes. O cemu mi uopste pricamo? Ja znam sta govorim. Nije zajebancija i treba se cuvati. Ozbiljna bolest koja se lako siri. O cemu ti? Koji je tvoj stav i preporuke?
Dorian
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Dorian »

Fufe wrote: 26 Jul 2020, 13:25
Mister No wrote: 26 Jul 2020, 13:10 Neka Sarajevo 7 dana za redom nastavi sa trocifrenim ciframa zarazenih, 8.dan nece biti mjesta u Podhrastovima za oboljele.
O tome se radi.
Vozdra azira, kako kašike :)
Ako, ako, ako.
Zvanični podatak iz tuzle: na respiratoru jedna osoba.
Jedna jedina.
Od marta čekamo slom zdravstvenog sistema.
Znaš li koliko je vremena prošlo?
Švedska ne postoji, je li? Bjelorusija je izumrla, ili?
Mister No wrote: 26 Jul 2020, 13:10 Korona je prije svega izuzetno zarazna i prebrzo se siri,
:grana
Influenca 3 dana, covid 5-9 dana.
Nemoj više, živ bio.
Drugo, ne miješate virus(sars cov-2) i bolest pluća koju uzrokuje - covid-19 :grana
Ja sam lično bio svjedokom, a nisam jedini sa sličnim iskustvima, raspada zdravstvenog sistema zvog korone. Stvar je u tome da su oštećeni osobe koje su oboljele od nekih drugih bolesti, ne od korone, ali je korona uzrokovala da ti ljudi ne mogu dobiti adekvatnu medicinsku njegu.

Tako da i ti prihvati da nisi sveznajući.
Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare »

HAVANA wrote: 26 Jul 2020, 18:42 Pa radim ja svake godine sistematski i sve nalaze. Zato sam i napisao. Sa pritiskom i srcem nikad ni naznaku problema nisam imao. Snagu imam, nalazi dobri, nikakav ja problem nemam osim boli na promjenu vremena. Trening, plivanje, sauna, rad i po 12 sati, fizicki i psihicki. Bez problema sve to jos uvijek moze. Zato sam te i pitao. Kad bi skikno, od cega sam skikno? Ako je tako bezazlena kako ti kazes. O cemu mi uopste pricamo? Ja znam sta govorim. Nije zajebancija i treba se cuvati. Ozbiljna bolest koja se lako siri. O cemu ti? Koji je tvoj stav i preporuke?
Mimoilazimo se. Sad kad te čitam dolazim do zaključka da smo otprilike na istim talasnim dužinama.
Samo sam citirao naučnike koji kažu da da kod 43% oboljelih bolest prođe bez problema.
Kod više od 80% prođe sa blagim problemima.
Dakle, naše je da zaštitimo te ugrožene, tih nekih 17 ili 18%
Lakše i bolje je zaštititi taj procenat ljudi nego nastaviti sa ovim mjerama i čekati konačni krah svjetske privrede koji se bliži velikim koracima.
To može dovesti do nesagledivih posljedica.
Eto, to bi bilo to u nekim najkraćim mogućim crtama.
Dorian wrote: 26 Jul 2020, 20:49 korona uzrokovala da ti ljudi ne mogu dobiti adekvatnu medicinsku njegu.
Djelomično se slažem.
Ne sama korona nego mjere koje su uvedene u borbi protiv korone.
Među famelijom koja radi na ukc imam i trojicu kardiologa.
Kažu da im se opasno smanjila smrtnost.
Znaš li šta to znači?
Znači da ljudi tj srčani bolesnici umiru kod kuće. Ovaj moj kaže da je više pacijenata umrlo jer nisu dobili odgovarajuću njegu.
To je prava katastrofa.
Svi mi se morete obratit
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA »

Jbt odakle izlaze ovi debili vise, mozak me moj boli pd njih. Image
Odraz
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 270 times
Been thanked: 266 times

Post by Odraz »

Kuching jucer opet proglasen crvenom zonom i ulazi u "lockdown" ... :grana
Gdje sam ja jos je zelena zona ali kako je bilo dosta letova iz Kuchinga bolje se cuvati ...
Uglavnom tesko da cu u narednih dva-tri mjeseca imati ikakve sanse da dobijem godisnji odmor ... :place
spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 9796 times
Been thanked: 16471 times

Post by spacebound »

HAVANA wrote: 26 Jul 2020, 21:49 Jbt odakle izlaze ovi debili vise, mozak me moj boli pd njih. Image
Oj Boze, ebolu posalji. Dao si nam mozak, a vecina umjesto da ga koristi za napredak i ucenje degradira tvoj poklon, degradira cijeli ljudski rod, degradira ovu jadnu planetu koja nam je dala sve sto nam treba :bua
Pa odakle izlazite vise, pocrkajte jednom :grana
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9540 times
Been thanked: 11281 times

Post by Krokodil Behko »

Image
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia »

Ma nema nikakvih pravila. Zena pozitivna, cojk i djeca nisu. Cojk i sin pozitivni, zena i cerka nisu a zive svi zajedno. Ovo ti je jebo lud zbunjenog
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Post Reply

Return to “Zdravlje”