HAVANA wrote: 26 Jul 2020, 18:42
Pa radim ja svake godine sistematski i sve nalaze. Zato sam i napisao. Sa pritiskom i srcem nikad ni naznaku problema nisam imao. Snagu imam, nalazi dobri, nikakav ja problem nemam osim boli na promjenu vremena. Trening, plivanje, sauna, rad i po 12 sati, fizicki i psihicki. Bez problema sve to jos uvijek moze. Zato sam te i pitao. Kad bi skikno, od cega sam skikno? Ako je tako bezazlena kako ti kazes. O cemu mi uopste pricamo? Ja znam sta govorim. Nije zajebancija i treba se cuvati. Ozbiljna bolest koja se lako siri. O cemu ti? Koji je tvoj stav i preporuke?
Mimoilazimo se. Sad kad te čitam dolazim do zaključka da smo otprilike na istim talasnim dužinama.
Samo sam citirao naučnike koji kažu da da kod 43% oboljelih bolest prođe bez problema.
Kod više od 80% prođe sa blagim problemima.
Dakle, naše je da zaštitimo te ugrožene, tih nekih 17 ili 18%
Lakše i bolje je zaštititi taj procenat ljudi nego nastaviti sa ovim mjerama i čekati konačni krah svjetske privrede koji se bliži velikim koracima.
To može dovesti do nesagledivih posljedica.
Eto, to bi bilo to u nekim najkraćim mogućim crtama.
Dorian wrote: 26 Jul 2020, 20:49
korona uzrokovala da ti ljudi ne mogu dobiti adekvatnu medicinsku njegu.
Djelomično se slažem.
Ne sama korona nego mjere koje su uvedene u borbi protiv korone.
Među famelijom koja radi na ukc imam i trojicu kardiologa.
Kažu da im se opasno smanjila smrtnost.
Znaš li šta to znači?
Znači da ljudi tj srčani bolesnici umiru kod kuće. Ovaj moj kaže da je više pacijenata umrlo jer nisu dobili odgovarajuću njegu.
To je prava katastrofa.