Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
Popularni pjevač Dado Polumenta mogao bi uskoro zaploviti u bračne vode. 30-godišnjak porijeklom iz Sandžaka po nekima je “najpoželjniji neženja na Balkanu”, a ako je suditi po fotografijama do kojih je došao portal Doznajemo.com – uskoro bi mogao izgubiti taj stuatus!
Naime, po informacijama koje smo dobili, Dado ašikuje sa lijepom vjeroučiteljicom iz Novog Pazara Selmom Mekić, a ovo dvoje mladih navodno uživaju u čarima šerijatskog zabavljanja – koje se od danas najčešćeg načina zabavljanje mladih razlikuje po tome što nema fizičkoga kontakta.
Mnogi mladi ljudi koji su sa svojim današnjim supružnicima prošli iskustvo šerijatskog zabavljanja sada kažu i prisjećaju se da im je to bilo možda i najljepše razdoblje veze.
Hoće li to biti slučaj i sa Dadom i Selmom ostaje za vidjeti. Mekić je inače studentica Fakulteta za islamske studije u Novom Pazaru (Srbija).
Navodno su već pale i zaruke, a je li riječ o ozbiljnoj životnoj odluci ovo dvoje mladih ljudi ili tek jednom marketinškom triku, pokazat će vrijeme.
Gledam te nekim drugim ocima
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora
Zbog cega je on popularan,kad bi mi neko objasnio?
Vidjela sam reklamu na tv-u podavno za njegovu nekakvu pjesmu,riče da sebi uši otkineš ,a u prvom planu pokazuje sat
I kakav je to spoj nekoga ko je redovit po kafanama i diskotekama i nekoga ko je pokriven?
Ko od njih dvoje nije "tačan"?
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
Kome je popularan? Sandzaklijama, veeeelikim muslimanima. Koji paradoks.
Zagorka wrote:Zbog cega je on popularan,kad bi mi neko objasnio?
pa evo ja cu pokusati ...
Ma kolko se vi upinjali protiv pojma popularnost, vezanog i za Dadino ime - ne vrijedi; jer, shvatite jedno - momak puni diskoteke gdje god da gostuje. Dakle, ima svoju vjernu publiku, a to sto mi ne bismo otisli slusati ga, ne osporava cinjenicu da je Dado Polumenta poznati, trazeni pjevac.
Citajuci vas, covjek bi pomislio da ste klasicar do klasicara, da ne kazem roker do rokera ... hahaha jeste, al, malo sutra
Ma kolko se vi upinjali protiv pojma popularnost, vezanog i za Dadino ime - ne vrijedi; jer, shvatite jedno - momak puni diskoteke gdje god da gostuje. Dakle, ima svoju vjernu publiku, a to sto mi ne bismo otisli slusati ga, ne osporava cinjenicu da je Dado Polumenta poznati, trazeni pjevac.
Citajuci vas, covjek bi pomislio da ste klasicar do klasicara, da ne kazem roker do rokera ... hahaha jeste, al, malo sutra
A šta je "Šerijatsko zabavljanje"? Šta se tu radi?
"IM-ex", hajde malo da to relativiras, njegovu popularrnost, da ne osporavamo da on puni Bosanske diskace.
a ovo dvoje mladih navodno uživaju u čarima šerijatskog zabavljanja
cak ni ovaj dio nebih da osporavam, njegov ili pak njihov izbor...ellhamdulilah.
Ali, kada se on pojavi na Modracku plazu, ko je ta klijentela koji njega rado slusaju ?
Mahom su to mlada klijentela, ocrtanih guZica i izbacenih sisa, kratkih minica, u ljetnom periodu polugole djevojke.
Cak ni to nije za osporavati, izbor svakog od nas insana.
Ali njegova izabranica zivi po nacelima serijata, kako ona gleda na njegove nastupe po diskacima medju polugolim djevojkama ?
Nemozemo imati i jare i pare...sem da ce njegovi sledeci nastupi biti medju odabranom, propisno serijatskom publikom..
Ko voli nek izvoli !!
"In dem Augenblick, in dem ein Mensch den Sinn und den
Wert des Lebens bezweifelt, ist er krank"....Sigmund Freud
Zagorka wrote:ne vuci me.......nije bilo na svim mobitelima prije par god. snimak "serijatskog zabavljanja",bule i frajera,u autu ?
nista lakse (kao ni jadnije) do izrezirati pa plasirati takve vrste laz
Je li snimak takve stuhe djelo, ko ce ga znati, ali, zamisli se malo, bar ... a ako je snimak mjerodavan pokazatelj, ma i to sta nas se ima ticati ... njihova stvar :-)
Ja samo odgovorih na pitanje kakvo je to serijatsko zabavljanje (:
Dadu ne slušam i kod mene nema nikakvu popularnost.
Ne znam koliko je priča tačna, ali slike su lažne... Vidi se da je slaba fotomntaža...
I da dodam, bez obzira na fotomontažu, suviše je blizu svom momku, s obzirom da je naglašeno da se šerijatski zabavljaju...
Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja:
onaj koji žuri govori prije nego što sazna,
odgovara prije negoli nešto shvati,
odluči prije negoli provjeri,
kudi prije nego što se u nešto uvjeri.
(Arapska poslovica)
Čekajte sad se sjetih,sto se tiče zabavljanja ili asikovanja,negdje na netu je bio snimak,nekog pokrupnog čove sa prosijedom bradom,kako objasnjava da asikovanja u serijatu NEMA
Aha,sta cete sad?
Dakle zvucao je otprilike ovako:"zabavljanja nema nikako,momak i djevojka ne smiju nikako setati ni pricati ni zabavljati se,cak i da je pun park ljudi oko njih"
Eto,ako neko nađe,neka postavi,ako hoće
Malo smo otjerali temu,ali nema veze.....nismo daleko
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
"IM-ex", hajde malo da to relativiras, njegovu popularrnost, da ne osporavamo da on puni Bosanske diskace.
Pa hajde ospori ako je moguce
Dokazi da nije trazen kao i to da mladi ne nahrle gdje god da gostuje!
A za takve se veze pojam popularnost, ne pitas se ti, Zagorka, peti, deseti ... pita se njegova brojna publika. Dado je ubrzo nadmasio Shaku (ahh ... ma ne znate vi za Shaku, jesam i ja ).
Ali, kada se on pojavi na Modracku plazu, ko je ta klijentela koji njega rado slusaju ?
Mahom su to mlada klijentela, ocrtanih guZica i izbacenih sisa, kratkih minica, u ljetnom periodu polugole djevojke.
Pa sta hoces - mladi i jesu glavni posjetioci diskoteka ... kako u BiH tako svugdje. I kako se nase djevojke oblace za diskoteku, isti stil imaju i "strankinje". De i to ospori
Ali njegova izabranica zivi po nacelima serijata, kako ona gleda na njegove nastupe po diskacima medju polugolim djevojkama ?
Ona nema nista s tim. Hoces li to moci prihvatiti :-)
Njoj je itekako poznata njegova profesija; da joj smeta, ne bi usla u vezu s njim.
Obrazlozicu ti sto ona nema nista s tim - ako je njegovo zanimanje pjevac (a jeste), ako je pjevanje izvor njegovog osnovnog primanja (a jeste), on je samo jedan vrijedan momak koji do novca dolazi na posten nacin. Ne krade, on zabavlja ... zamisli ;-)
Sta on ima s tim kako se neko oblaci? Moze li se uticati na to? i ... sta bi predstavljalo kad bi se pokusalo uticati? ma daaajj ...
Da ne budem pogresno shvacena - ta zaludjenost takvim stilom oblacenja obicno ispari ulaskom u ozbiljnije godine, kao da ne znate i sami, pff ...
Nemozemo imati i jare i pare...sem da ce njegovi sledeci nastupi biti medju odabranom, propisno serijatskom publikom..
Moze(mo)
Nece biti ako to on sam ne pozeli, vjeruj
Podsjeticu te na Dinu Merlina
kad se rijesio obaviti hadz, ustvari kad ga vec obavio, pa se vratio u Rajvosa (a prije no sto se latio mikrofona), u IZ se informisao je li mu grijeh baviti se i dalje istim poslom, pjevanjem. Nije, rekose mu ;-)
recimo, sta fali ovoj pjesmi
[ytube][/ytube]
to da ju pjeva Sinan, Saban, Leo, peti, deseti ... tad bi se vazhila za hit, je liii ... nema smisla, kao sto nema smisla omalovazavati iciji trud, ako te osobno ne ugrozava njime (:
p.s. na kraju, uopce nije ni vazno je li istina da je u vezi s tom djevojkom; sama tema je diskutabilna i neka je