Ma pojma ti nemas. Ti si samo jako ogorcen iz ko zna kog razloga. Bacas floskuletine i to je sve.MarlboroGold wrote: 28 Jul 2020, 08:11 Joj kad pročitam ovo ljudi prave greške može se i tebi desiti isto... digne mi se kosa od toga. Znam da meni ne može i neće mi se nikad desiti da ja prevarim bez obzira da li veza ili sutra brak budu u krizi ili ne. Čovjek nije životinja da ne može kontrolisati svoje nagone. Zato nemam ni trunku razumijevanja prema ljudima koji se upuštaju u prevare.
Evo sad smo došli i do jadnih i hudih žena upakovano u feministički narativ...
Da, sta ti nije jasno?
Pa ako cemo tako, zivot je put u propast. Ima primjera da se dvoje nakon izolirane prevare zblize kao nikad prije i prevara se nikad vise ne ponovi. To se moze desiti samo kod dvoje koji su inace jaki i kompatibilni u vezi. Mnoge ce rasturiti, ali nece sve, cemu iskljucivo katastroficni scenariji?arzuhal wrote: 28 Jul 2020, 10:28 Svaka prevara popločava put u propast. Svaka. I nešto i/ili neko će propast.
A ljudima ostaje samo da zaprđuju o tome koliko to što je propalo i nije bilo nešto vrijedno, "kad se sve uzme u obzir...".
Vecina likova koji su tu bucni se prevarom osjecaju kastriranim, mislim da vecina muskaraca tako dozivljava prevaru. Zato neke zene uspiju oprostiti prevaru, muskarci tesko ili nikako.
Uzgred da napomenem po n-ti put, iz moje pozicije bi vrijedilo razmotriti oprost samo u slucaju one night stand-a. U situaciji da on zapocne paralelnu vezu/ima ljubavnicu pored mene zive, to bih tesko/nikad oprostila. Vec sam se izjasnila sta mislim o ljubavnicama na jednoj od stranica ove trakavice. S druge strane, moja empatija prema zenama koje su oprostile cak i ljubavnice je eksponencijalno porasla upravo citajuci ovu temu, gledajuci bezocno prosipanje zuci i izvrtanje ociglednih stvari u njihovu najgoru mogucu verziju.
Halal ti vjera. Ne znam kako nas dvije hude nesavrsene zavrsismo medju ovim jablanovima i vilama uznositosti i bezgrjesja?Nora Ibsenova wrote: 28 Jul 2020, 10:43Nisam savršena i može se desiti da i ja nekog prevarim.
U tom slučaju bih voljela da me ostavi, jer očito ja nemam muda da prekinem tu vezu, i čim ga varam, nešto je jako truhlo u državi danskoj.

Moj stav je isti i ako je on napravo glupost i ako bih je ja napravila. Ne bih mogla planirati nesto dugorocno s nekim savrsenim koji je 100% ubijedjen da me nece prevariti do kraja zivota. Tri dana ne bih provela s takvim, jer ili laze sebe ili mene. Mogu mu obecati razgovor ako stvari krenu nizbrdo, ali samo budale mogu tvrditi nesto sa apsolutnom ubijedjenoscu.