Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
respo wrote: 29 Jul 2020, 12:28
a gdje ti ocekujes da se sada ide lijeciti?
naravno da su se lijecili vani svi odereda
pa kad vec pominjes premijera zasto je skoro citav sprat ispraznjen da bi se on tu lijecio?
ok sobu isprazniti donekle je opravdano jer ipak on jel premijer i sl vazna osoba (iako bih ga ja prvi pljuno i najebo mu se svega kad bi lezao pored mene) sve ostalo je provodjenje te nekakve moci kako su oni vazniji od ostalih
i za ovoga mi uopste nije zao sto je umro
Vidiš, kod nas se veliki broj liječi u Zagrebu, Ljubljani.
Ni ja nisam nijednu "ozbiljniju" dijagnozu utvrdila samo u BiH, obavezno sam tražila mišljenju i u Hr.
I sad ko god može ode ... asve obični građani.
respo wrote: 29 Jul 2020, 12:28
a gdje ti ocekujes da se sada ide lijeciti?
naravno da su se lijecili vani svi odereda
pa kad vec pominjes premijera zasto je skoro citav sprat ispraznjen da bi se on tu lijecio?
ok sobu isprazniti donekle je opravdano jer ipak on jel premijer i sl vazna osoba (iako bih ga ja prvi pljuno i najebo mu se svega kad bi lezao pored mene) sve ostalo je provodjenje te nekakve moci kako su oni vazniji od ostalih
i za ovoga mi uopste nije zao sto je umro
Ni ja nisam nijednu "ozbiljniju" dijagnozu utvrdila samo u BiH, obavezno sam tražila mišljenju i u Hr.
poredis bihac i sarajevo?
pa i da je normalna drzava ne znam zastoo bi prije ti iz bihaca isla u sarajevo kad ti je zagreb blizi
pod uslovom da oboje placas
odgovoran sam za ono sto kazem a ne za ono sto ti shvatis
Kaže Fufaga, da je u TZ samo jedan čovjek, na respiratoru. Ostale respiratore hoće prodati, vele nema potrebe.
Hajd baš ću pitati.
Evo odgovorio mi je. Ima ih oko 80 sto leze zbog korone. Totalno rasulo. Prebaceno njih 7-8 u plucnu bolnicu u Tuzli koji su na respiratorima. Dakle Fufe baca suplje ili nije dobro informisan.
MarlboroGold wrote: 29 Jul 2020, 14:21
Hajd baš ću pitati.
Evo odgovorio mi je. Ima ih oko 80 sto leze zbog korone. Totalno rasulo. Prebaceno njih 7-8 u plucnu bolnicu u Tuzli koji su na respiratorima. Dakle Fufe baca suplje ili nije dobro informisan.
A uvijek je onako opširan, argumentovan i dobronamjeran
Upravo zbog takvih stavova i tog mentaliteta nije ni čudo što smo u rasulu i kao narod. Još gluplje je širiti takve dezinformacije iz inostranstva ljudima koji žive tu gdje se to sve dešava.
pa i da je normalna drzava ne znam zastoo bi prije ti iz bihaca isla u sarajevo kad ti je zagreb blizi
I ono što se može u Kladuši riješiti, ljudi rješavaju u Karlovcu/ZagrebU/Ljubljani pa i dalje.
tuzlak1212 wrote: 29 Jul 2020, 15:16
Neki dan mi neko rece da je 70 i nesto pacijenata gore zbog korone, i ovdje sam pisao al fufe mi kontrira nisam mu imao odgovora na ono
Imala sam u planu posjetu Tuzli i još nekim okolnim mjestima, i prije nego smo krenule, kontaktirale doktore koje znamo u Tuzli,
i nakon razgovora sa njima odustale od te "turneje" zbog lošeg stanja sa koronom. A ima tome 20 ak dana ...
I ono što se može u Kladuši riješiti, ljudi rješavaju u Karlovcu/ZagrebU/Ljubljani pa i dalje.
Plaća se tamo sve, ovdje ipak ne, ali ljudi idu.
Pa naravno jer ljudi znaju kako se sve kod nas prima i sl
I da je sarajevo na lokaciji bihaca ljudi bi isli u zagreb i sl
Kao sto dosta njih iz zenice kaknja konjica rjesavaju u sarajevu iako mogu u svom mjestu
odgovoran sam za ono sto kazem a ne za ono sto ti shvatis
Zannalee wrote: 29 Jul 2020, 09:52
Juče sam razgovarala sa prijateljicom. Kaže "Ja sam ti ko u Wuhanu" . Muž i dvoje djece (17 i 20 ) imaju koronu. Ona ne. Njih troje, svako različite simptome ima. Naravno muž najebo najviše. A.misle da su je u Neumu pokupili. Jer se nisu pridržavali epid. uputa. Nije niko.
Vjerujem da će mnogima ljetovanje skočiti na nos.
Boraviti u onolikoj gužvi... Daj Bože da ne bude mnogo slučajeva.
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."
E to je super stvar, za ove koji ne poštuju izolaciju. Treba i naoružati te dronove, makar suzavac da bacaju. Problem bi bio jedino, što bi se i oni pogubili u sarajevskoj besprijekornoj planskoj urbanizaciji, pa umjesto da bace suzavac u Munirovu kafanu na Vratniku, bacili bi ga neđe u neko zabavište.