Psihicki opterecen

Moderator: Krokodil Behko
Zanki wrote: 30 Jul 2020, 10:33E da imunitet, jos uviejk se nagadja, sad kao zadnja vijest tko zna kolko je to sigurno ali ajde, da zaista nemres opet zabolit bar godinu dana ako si jednom vec bio zarazen i stvorio antitjela, sto nije sigurno, dapace medicinsko osoblje je i po dva puta obolilo jer nisu imali dovoljno slobodnih dana da ozdrave kako treba.Krokodil Behko wrote: 30 Jul 2020, 10:26
Kad si već to pomenula, pala je i teorija o imunitetu krda. Šveđani i dalje umiru i to inšta manje, nego prije dva mjeseca. Nemamo ni imunitet, ni lijek, ni vakcinu. I onda ti neko po fejsu šara "korona ne postoji"![]()
A tek ovi koji smatraju da virus ne postoji, men se cini da je to preraslo i neku vrsti defanzive, ljudi ne mogu podnijeti ovo sta se dogadja i neki njihov odbranmbeni mehanizam im govori da ce sve biti u redu da je zivot isti kao i prije i ljudi se jednostavno ufuravaju da ovo ne postoji
MarlboroGold wrote: 30 Jul 2020, 10:48 https://www.klix.ba/vijesti/bih/bih-na- ... /200729162
Dobar dan...
Opasniji je zbog mutacija. Jutros sjeo u taksi i poče taksista o teorijama zavjere u vezi korone, pa ovo, pa ono, pa ne postoji itd...
Kad se lik istresao, a vjerovatno sam mu danas jedno deseti na kojeg je istresao te svoje nebuloze, ja sam mu mrtav hladan rekao a šta druže ako ja trenutno imam koronu i tebi sjeo na mjesto suvozača? Lik pozelenio u faci i ušutio... kontam de ti meni druže stani prije pješke ću ja...
Dobar danMarlboroGold wrote: 30 Jul 2020, 10:48 https://www.klix.ba/vijesti/bih/bih-na- ... /200729162
Dobar dan...
Opasniji je zbog mutacija. Jutros sjeo u taksi i poče taksista o teorijama zavjere u vezi korone, pa ovo, pa ono, pa ne postoji itd...
Kad se lik istresao, a vjerovatno sam mu danas jedno deseti na kojeg je istresao te svoje nebuloze, ja sam mu mrtav hladan rekao a šta druže ako ja trenutno imam koronu i tebi sjeo na mjesto suvozača? Lik pozelenio u faci i ušutio... kontam de ti meni druže stani prije pješke ću ja...
Nije istina. Mozda blago zarazniji ali ne i smrtonosnijiKrokodil Behko wrote: 30 Jul 2020, 10:44Zanki wrote: 30 Jul 2020, 10:33
E da imunitet, jos uviejk se nagadja, sad kao zadnja vijest tko zna kolko je to sigurno ali ajde, da zaista nemres opet zabolit bar godinu dana ako si jednom vec bio zarazen i stvorio antitjela, sto nije sigurno, dapace medicinsko osoblje je i po dva puta obolilo jer nisu imali dovoljno slobodnih dana da ozdrave kako treba.
A tek ovi koji smatraju da virus ne postoji, men se cini da je to preraslo i neku vrsti defanzive, ljudi ne mogu podnijeti ovo sta se dogadja i neki njihov odbranmbeni mehanizam im govori da ce sve biti u redu da je zivot isti kao i prije i ljudi se jednostavno ufuravaju da ovo ne postoji
Dobro rečeno.
Ljudi ne mogu dogo vremena, da se nose s tim, pa nekako im proradi autosugestija "Ma neće nam biti ništa, toliki su ozdravili od toga" i tu naprave zajeb. Fazom je u broju zaraženih, koji su ozdravili, ali što je više takvih, sve je više i više umrčlih, jer se virus lako prenosi i sad je smrtonosniji, nego na početku pandemije.
insomnia wrote: 30 Jul 2020, 11:07Nije istina. Mozda blago zarazniji ali ne i smrtonosnijiKrokodil Behko wrote: 30 Jul 2020, 10:44
Dobro rečeno.
Ljudi ne mogu dogo vremena, da se nose s tim, pa nekako im proradi autosugestija "Ma neće nam biti ništa, toliki su ozdravili od toga" i tu naprave zajeb. Fazom je u broju zaraženih, koji su ozdravili, ali što je više takvih, sve je više i više umrčlih, jer se virus lako prenosi i sad je smrtonosniji, nego na početku pandemije.
Upravo tako...klasična negacija, najprimitivniji oblik odbrambenog mehanizma, ali i najviše rasprostranjen, čini mi se...Zanki wrote: 30 Jul 2020, 10:33
Antifasisti
Dobra proleterka.