Jest tacno dobro si rekla, sad bas kontamMunDzi wrote: 01 Aug 2020, 16:59Mutevelija wrote: 01 Aug 2020, 16:37 Bila snaha neki dan kod doktorice za ljekarsko , i pita doktorica za mene.
Kaže nije njemu ništa on je samo lijen![]()
![]()
Vidim doktorica postuje tvoju privatnost.
DEPRESIJA
Moderator: Krokodil Behko
- Mutevelija
- Selonačelnik

- Has thanked: 1677 times
- Been thanked: 3199 times
- Status: Offline
Re: DEPRESIJA
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Ja sam juče bio takav
- Mutevelija
- Selonačelnik

Zannalee wrote: 01 Aug 2020, 16:45Šta je kvasina?Mutevelija wrote: 07 Jul 2020, 20:00 Morel depresija preći u kaku drugu bolest ,
Sta je najgori ishod depresije samoubojstvo
Nikad nisam cuo da je neko ošo na kvasinu od depresije.
Pobudaliti, kvasina , kvasac otici na kvasinu dalmatinizam.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- MunDzi
- Svadjalica

- Has thanked: 715 times
- Been thanked: 1391 times
Nemoj toj kozi vise nikad otic.Mutevelija wrote: 01 Aug 2020, 17:08Jest tacno dobro si rekla, sad bas kontamtotalno neprofesionalno od nje.
Ako mozes, promijeni dr.
To je teska neprofesionalnost.
- Mutevelija
- Selonačelnik

Ma neću gluho bilo sreća skino se sa tableta prije mjesec dana nije mi nuzda dok ne dođe zima a privatno necu placati, nisam depresivan lijen sam i super.MunDzi wrote: 01 Aug 2020, 17:12Nemoj toj kozi vise nikad otic.Mutevelija wrote: 01 Aug 2020, 17:08
Jest tacno dobro si rekla, sad bas kontamtotalno neprofesionalno od nje.
Ako mozes, promijeni dr.
Najgore što ne mogu kod psihologa ako kad budem trebo jer prebacuju, meni je mozda samo trebala psiholoska pomoc tad kad sam ozlijedio kicmu bio.
A ja svojom rukom i psihijatru
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- MunDzi
- Svadjalica

Ma ti ako osjetis da ti treba pomoc, slobodno idi psihologu.Mutevelija wrote: 01 Aug 2020, 17:15Ma neću gluho bilo sreća skino se sa tableta prije mjesec dana nije mi nuzda dok ne dođe zima a privatno necu placati, nisam depresivan lijen sam i super.MunDzi wrote: 01 Aug 2020, 17:12
Nemoj toj kozi vise nikad otic.
Ako mozes, promijeni dr.
Najgore što ne mogu kod psihologa ako kad budem trebo jer prebacuju, meni je mozda samo trebala psiholoska pomoc tad kad sam ozlijedio kicmu bio.
A ja svojom rukom i psihijatru![]()
Pa sta i ako ti prepise neke bobe, masa ljudi imaju neki hemijski nebalans u organizmu.
Nije to nista strasno.
Ali biraj kojem ces psihologu i biraj kojem ces dr opste prakse.
Ni u jednom slucaju ne idi nekom koji mahala i prica o tvojim "problemima" sa ostalim pacijentima.
- Mutevelija
- Selonačelnik

Ma ja se zezno u startu htio lsihijatru a nisam trebao.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- MunDzi
- Svadjalica

Pa zar to ne ide po preporuci opste prakse.
Ne kontam kako to ti sam mozes odluciti da ces psihijatra, a ne psihologa?
- Mutevelija
- Selonačelnik

Mogu daj mi uputnicu psihijatru psihologu I imas uputnicu.MunDzi wrote: 01 Aug 2020, 17:37Pa zar to ne ide po preporuci opste prakse.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- MunDzi
- Svadjalica

Pa mozes se onda i ti tu zaposliti.Mutevelija wrote: 01 Aug 2020, 17:44Mogu daj mi uputnicu psihijatru psihologu I imas uputnicu.MunDzi wrote: 01 Aug 2020, 17:37
Pa zar to ne ide po preporuci opste prakse.
Eto idealne pozicije.
Plata dobra.
Ne fizikaneris.
Sjedis na stolici i kao skretnicar pises uputnice i recepte kako ko sta sebi zatrazi.
- Mutevelija
- Selonačelnik

Pa ja samo handri sto treba fakulteta malo, ali eto ta sitnica.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- Zana
- Gospođetina

- Has thanked: 9724 times
- Been thanked: 9919 times
Ne pamtim kad sam ovako tužnu vijest čula. Mlada žena, u sedmom mjesecu trudnoće, izvršila je samoubistvo. Prije par dana. Godinama je pila AD ali ih je zbog trudnoće prestala piti.
Ne volim uopšte priče o stvarnim ljudima i životima na forumu ali ovo sam morala podjeliti sa svima koje zanima ova tema.
Oprezno sa prekidanjem terapije.
Ne volim uopšte priče o stvarnim ljudima i životima na forumu ali ovo sam morala podjeliti sa svima koje zanima ova tema.
Oprezno sa prekidanjem terapije.
Treba samo ić' prekoreda i govorit' "izvinjavam se"
- Japrak
- Na probnom

- Been thanked: 1 time
S depresijom nema šale.
Primjećujem da sve više ljudi oko mene "puca", neke meni drage i bliske osobe.
Mislim da je s pravom nazvana bolest modernog doba..
Primjećujem da sve više ljudi oko mene "puca", neke meni drage i bliske osobe.
Mislim da je s pravom nazvana bolest modernog doba..
- Mutevelija
- Selonačelnik

Kod mene je stanje bolje otkako sam bio u Oruzanim snagama BIH, ono kad sam se testirao, jer ne bi prošao test kod psihologinje da sam toliko depresivan, svjestan sam da cu imati anksioznih napada, tipa neka misao koja će sama doći iznenada i brzo, ali ne moram ja tu misao sad slijediti.
I šta sad život ide dalje-
Bolje se u firmi socijalizujem, bio sam povučeniji i nekako šta ja znam nikakav.
A sad što sam unazad nekoliko godina isprogramirao mozak da se ponaša kako se ponaša je stvar navike, ne krka mi se serotonin jer se osjećam nadrogirano sa tim-
A ne uzimaju mi se za smirenje tablete jer radim i vozim bicikl i sta cu ja sad kunjat i voziti, svakako kunjam kad dolazim iz druge smjene-
Mada nakon šoka sa diskushernijom i ukliještenja živca moj se život promijenio, i moralo je ostaviti neke posljedice.
Nisam bezveze bio na neurologiji u TUzli.
Bolje se u firmi socijalizujem, bio sam povučeniji i nekako šta ja znam nikakav.
A sad što sam unazad nekoliko godina isprogramirao mozak da se ponaša kako se ponaša je stvar navike, ne krka mi se serotonin jer se osjećam nadrogirano sa tim-
A ne uzimaju mi se za smirenje tablete jer radim i vozim bicikl i sta cu ja sad kunjat i voziti, svakako kunjam kad dolazim iz druge smjene-
Mada nakon šoka sa diskushernijom i ukliještenja živca moj se život promijenio, i moralo je ostaviti neke posljedice.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- Odraz
- Inventar foruma

- Has thanked: 270 times
- Been thanked: 268 times
Meni anksiozni napadi dodju sa promjenom vremena. Padne pritisak ja odmah nesta zacrnjacim i cak i kad sam svjestan razloga ne mozes lako protiv toga.Mutevelija wrote: 29 Apr 2021, 06:35 Kod mene je stanje bolje otkako sam bio u Oruzanim snagama BIH, ono kad sam se testirao, jer ne bi prošao test kod psihologinje da sam toliko depresivan, svjestan sam da cu imati anksioznih napada, tipa neka misao koja će sama doći iznenada i brzo, ali ne moram ja tu misao sad slijediti.
I ta diskus hernija me je isto bacala u depru ... oj kako te moze naciniti slabasnim ... taman mi dodje da nekog dobro namarisem, ono uhvati i ne pusta, samo te savije.
Zato je motor spas, ispravi i ojaca ledja, uvijek pod adrenalinom, sve navedeno izlijeci.
Ne zafrkavam se, kupi motor. I ja cu ABD ...
- shark-attack
- Inventar foruma

- Has thanked: 17 times
- Been thanked: 403 times
prije da je (iz napisanog ako dozvolite ) sezonska depresija..Odraz wrote: 29 Apr 2021, 09:41Meni anksiozni napadi dodju sa promjenom vremena. Padne pritisak ja odmah nesta zacrnjacim i cak i kad sam svjestan razloga ne mozes lako protiv toga.Mutevelija wrote: 29 Apr 2021, 06:35 Kod mene je stanje bolje otkako sam bio u Oruzanim snagama BIH, ono kad sam se testirao, jer ne bi prošao test kod psihologinje da sam toliko depresivan, svjestan sam da cu imati anksioznih napada, tipa neka misao koja će sama doći iznenada i brzo, ali ne moram ja tu misao sad slijediti.
Nisam bezveze bio na neurologiji u TUzli.Te napade sam pokusavao razbiti isforsiranim bjesnilom, da se naljutim i nekako dozovem energiju nazad.
![]()
I ta diskus hernija me je isto bacala u depru ... oj kako te moze naciniti slabasnim ... taman mi dodje da nekog dobro namarisem, ono uhvati i ne pusta, samo te savije.![]()
Zato je motor spas, ispravi i ojaca ledja, uvijek pod adrenalinom, sve navedeno izlijeci.![]()
![]()
![]()
Ne zafrkavam se, kupi motor. I ja cu ABD ...![]()
anksiozni napad i vremenske (ne)prilike.jok..ne idu zajedno u dijagnozu
shta cu sa tobom, uvijek neshto "zabrljash"..te pirane u Indoneziji ...te onda, te sad...
KIAORA
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 10069 times
- Been thanked: 17064 times
Ljudi sebi olako daju dijagnoze anksioznosti i depresije. Ako te sastavi dan ili par njih kad si potisten, bezvoljan, tuzan, zabrinut to je prolazna faza i svakom se desava. Stisnuo te zivot, problemi, stres, stigne te umor, kako fizicki tako i psihicki. Prodje.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- Odraz
- Inventar foruma

De to prevedi u cigle i beton, ja sam gradjevinac, ne razumijem te medecinske izraze.shark-attack wrote: 29 Apr 2021, 09:59prije da je (iz napisanog ako dozvolite ) sezonska depresija..Odraz wrote: 29 Apr 2021, 09:41
Meni anksiozni napadi dodju sa promjenom vremena. Padne pritisak ja odmah nesta zacrnjacim i cak i kad sam svjestan razloga ne mozes lako protiv toga.Te napade sam pokusavao razbiti isforsiranim bjesnilom, da se naljutim i nekako dozovem energiju nazad.
![]()
I ta diskus hernija me je isto bacala u depru ... oj kako te moze naciniti slabasnim ... taman mi dodje da nekog dobro namarisem, ono uhvati i ne pusta, samo te savije.![]()
Zato je motor spas, ispravi i ojaca ledja, uvijek pod adrenalinom, sve navedeno izlijeci.![]()
![]()
![]()
Ne zafrkavam se, kupi motor. I ja cu ABD ...![]()
shta cu sa tobom, uvijek neshto "zabrljash"..te pirane u Indoneziji ...te onda, te sad...
Da li se pod anksioznost ubraja i kad ti se place jer nema janjetine?
Boli tebe sto madjarska nema more, u vas se janjetina nogama suta po cesti.
- Odraz
- Inventar foruma

Aha. Hvala.spacebound wrote: 29 Apr 2021, 10:04 Ljudi sebi olako daju dijagnoze anksioznosti i depresije. Ako te sastavi dan ili par njih kad si potisten, bezvoljan, tuzan, zabrinut to je prolazna faza i svakom se desava. Stisnuo te zivot, problemi, stres, stigne te umor, kako fizicki tako i psihicki. Prodje.
- shark-attack
- Inventar foruma

- Has thanked: 17 times
- Been thanked: 403 times
jok to se ubraja pod "hronicni kokuzluk" (shalim se)Odraz wrote: 29 Apr 2021, 10:05De to prevedi u cigle i beton, ja sam gradjevinac, ne razumijem te medecinske izraze.shark-attack wrote: 29 Apr 2021, 09:59
prije da je (iz napisanog ako dozvolite ) sezonska depresija..
shta cu sa tobom, uvijek neshto "zabrljash"..te pirane u Indoneziji ...te onda, te sad...![]()
Da li se pod anksioznost ubraja i kad ti se place jer nema janjetine?![]()
Boli tebe sto madjarska nema more, u vas se janjetina nogama suta po cesti.![]()
KIAORA
- Odraz
- Inventar foruma

Bolan kakav kokuzluk, nema mesa!shark-attack wrote: 29 Apr 2021, 10:09jok to se ubraja pod "hronicni kokuzluk" (shalim se)Odraz wrote: 29 Apr 2021, 10:05
De to prevedi u cigle i beton, ja sam gradjevinac, ne razumijem te medecinske izraze.![]()
Da li se pod anksioznost ubraja i kad ti se place jer nema janjetine?![]()
Boli tebe sto madjarska nema more, u vas se janjetina nogama suta po cesti.![]()
Samo sam par puta u mesari nasao kvalitetnu junetinu i odmah sam kupio desetak kila buta za snicle i zamrznuo, ali janjetine kao nase nema, a i sto ima je preskupo. Mislim ima zamrznutih butova ali su to butovi od ovaca, ne od janjadi. Ja govorim o 10-12 kila zive vage jaro, ne o ovci koju su otpremili u mesaru da ne umre od starosti.