Srebrenica - genocid
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Mutevelija
- Selonačelnik

- Has thanked: 1677 times
- Been thanked: 3195 times
- Status: Offline
Re: U Srebrenici uskoro počinje gradnja spomenika mira kojim će se odati počast svim žrtvama rata
Treba oslobodit onoga iz zatvora Mirzu Hatica sto rusi krstove 
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Ja sam juče bio takav
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Re: U Srebrenici uskoro počinje gradnja spomenika mira kojim će se odati počast svim žrtvama rata
Ja, i? Dje su to oni napadnuti?tuzlak1212 wrote: 02 Aug 2020, 23:21 Opet dijaspora patriotise![]()
Receno je u tekstu da hoce spomenik generalno za citav rat, ne samo za desavanja oko Srebrenice
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- insomnia
- Rđav kurac

Joj kad mi pocne o svukud ginjenju civila. Onda mores komotno i o bratoubilackom gradjanskom ratu
- tuzlak1212
- Inventar foruma

- Has thanked: 831 times
- Been thanked: 1232 times
- Status: Online
Svako za svoje misli da su sveci, pa tako i fransoa
- insomnia
- Rđav kurac

Nemam ja sta misliti. Cinjenice to pokazuju. Pojedinacnih zlocina nazalost ima u svakom ratu. I da je bilo koji evropski pa i svjetski narod bio suocen sa onim sa cime smo se mi suocavali bilo bi ih puno vise.
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2787 times
- Been thanked: 8758 times
Kad vidim ovo "Rat" ne mogu normalno ni razmisljati, kamol nesto normalno napisati..
Jbo im rat mater
Jbo im rat mater
- arzuhal
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Location: čajdžinica "Kod nefsu-l-levvame", u budžaku politički nekorektnih
- Has thanked: 593 times
- Been thanked: 1143 times
Jebeš tu njihovu inicijativu i spomenik. Digli su oni i gorih spomenika, nema to veze, ništa to neće promijeniti stvar ni nagore ni nabolje, dosta je što je Srebrenica već data četnitetu, pišat ga sad.
Ono što je važno od svih spomenika su presude Međunarodnog suda pravde, Haškog tribunala, Suda u Dizeldorfu (Nikoli Jorgiću za genocid na području Doboja), itd.
Jebeš lažni četnički spomenik, neka ih podignu šest...
Ono što je važno od svih spomenika su presude Međunarodnog suda pravde, Haškog tribunala, Suda u Dizeldorfu (Nikoli Jorgiću za genocid na području Doboja), itd.
Jebeš lažni četnički spomenik, neka ih podignu šest...
Ceterum censeo Republica serviica esse delendam.
- Mutevelija
- Selonačelnik

- Has thanked: 1677 times
- Been thanked: 3195 times
Pomalo ahbabu sa psovanjem još smo u Bajramu.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- arzuhal
- Forum [Bot]
- Location: čajdžinica "Kod nefsu-l-levvame", u budžaku politički nekorektnih
- Has thanked: 593 times
- Been thanked: 1143 times
Pa pazim, brate, ne mogu manje kad su četnici u pitanju, jebiga...
Ceterum censeo Republica serviica esse delendam.
Iako je rijec o dogadjajima koji su iza nas, MZ dopusta da neko pobije hiljade ljudi, a onda na njihova mjesta naseli njihove smrtne neprijatelje koji podizu spomenike mira.Krokodil Behko wrote: 02 Aug 2020, 22:25 Odluku o gradnji prošle godine je donijela Skupština Općine Srebrenica, a na inicijativu međunarodnih organizacija.
Strasno je kako zapadnjaci obozavaju da huskaju balkanske narode, koji se moraju ponovo istrijebiti da bi bili u modi.
Glup sam!
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9979 times
- Been thanked: 11851 times
grunf wrote: 03 Aug 2020, 07:22Iako je rijec o dogadjajima koji su iza nas, MZ dopusta da neko pobije hiljade ljudi, a onda na njihova mjesta naseli njihove smrtne neprijatelje koji podizu spomenike mira.Krokodil Behko wrote: 02 Aug 2020, 22:25 Odluku o gradnji prošle godine je donijela Skupština Općine Srebrenica, a na inicijativu međunarodnih organizacija.
Strasno je kako zapadnjaci obozavaju da huskaju balkanske narode, koji se moraju ponovo istrijebiti da bi bili u modi.
Pa općenito se tako odnose, ali mi se tako ponašamo, pa nije ni za osuditi ih.
Evo, pisao sam negdje, možda si čitao.
Ova utrka u naoružanju u regiji. Hrvatska, Srbija, Kosovo, CG.. Ne zna se ko veće količine smeća dovlači. Ko u nekom western filmu, kad zli bljedoliki, donesu hrđave puške kremenjače i burence vatrene vode, pred indijance, u zamjenu za "žuti metal". Indijanci odmah pomisle da su mnogo jaki i objavljuju rat susjednom plemenu, jer su im ukrali par konja, prije trideset godina.
Priznat ćeš, sličnost na kvadrat.
Isto tako i u ww2. Za holokaust se znalo, od prvog dana, a javnost je doznala tek iza rata. Holokaust nisu radili samo Nijemci, nego i mnogi drugi narodi i zemlje u Evropi, uključujući tu NDH i Nedićevu "Juden frei" Srbiju. Tako i sa Bošnjacima. Svi su od prvog dana znali šta se dešava, ali javnost saznaje tek iza rata.
Da ne citiram vijecnika AVNOJA (Henri Kisindzera) ponovo...
Glup sam!
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 10065 times
- Been thanked: 17062 times
Oj i Allahu i Isuse i pegamberu i svi sveci!
Pa de vidi odnos ubijenih civila na svim stranama, to ti je sasvim dovoljan pokazatelj ko je kakav bio.
I ne bi niko mrtav pao da Srbi nisu poceli rat.
I de mi nadji sistemski osmisljena i sprovedena etnicka ciscenja, silovanja (da, i to je bila strategija) silne logore gdje su ljudi zivi u vatru bacani (Omarska), logore gdje su muski srodnici jedni druge morali silovati (Zvornik), gdje su djevojcice prodavane ( Foca) gdje su bebe zive paljene (Visegrad) gdje su djevojcice cijeli rat vodjene i nudjene srpskim vojnicima na ratistima (Doboj), s nase strane. Nadji mi silne sekundarne, tercijalne grobnice u kojima su nadjeni Srbi, nadji mi gdje je genocid nad njima sproveden.
Kad nadjes makar dvoje od navedenih pocinjen od strane bosnjaka nad bilo kim drugim, onda mozemo pricati o tome sto tvrdis.
Da, bilo je i sa nase strane zlocina, u svakom zitu ima kukolja, pa su tako sadisti i manijaci raznih poremecaja iskoristili svojih 5 minùta u kojima su mogli nesmetano svoje devijacije ispoljavati, ali to je bila anomalija.
Na srpskoj strani je to bilo aminovano, pecatovano i za kraj posuto svetom vodicom, pozeljno i pohvalno.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- Lavlje_srce
- Alienka

- Has thanked: 4125 times
- Been thanked: 3097 times
Naivno sam mislila da su mi poznati svi ratni uzasi, ali ovo prevazilazi najgore horore i nocne more. Staje mozak, dusa se zaledi, ne postoji dalje. Nije nikakvo cudo sto se Ruanda s nama solidarise.spacebound wrote: 03 Aug 2020, 08:24Pa de vidi odnos ubijenih civila na svim stranama, to ti je sasvim dovoljan pokazatelj ko je kakav bio.
I de mi nadji sistemski osmisljena i sprovedena etnicka ciscenja, silovanja (da, i to je bila strategija) silne logore gdje su ljudi zivi u vatru bacani (Omarska), logore gdje su muski srodnici jedni druge morali silovati (Zvornik), gdje su djevojcice prodavane ( Foca) gdje su bebe zive paljene (Visegrad) gdje su djevojcice cijeli rat vodjene i nudjene srpskim vojnicima na ratistima (Doboj), s nase strane. Nadji mi silne sekundarne, tercijalne grobnice u kojima su nadjeni Srbi, nadji mi gdje je genocid nad njima sproveden.
Kad nadjes makar dvoje od navedenih pocinjen od strane bosnjaka nad bilo kim drugim, onda mozemo pricati o tome sto tvrdis.
Da, bilo je i sa nase strane zlocina, u svakom zitu ima kukolja, pa su tako sadisti i manijaci raznih poremecaja iskoristili svojih 5 minùta u kojima su mogli nesmetano svoje devijacije ispoljavati, ali to je bila anomalija.
Na srpskoj strani je to bilo aminovano, pecatovano i za kraj posuto svetom vodicom, pozeljno i pohvalno.
Slucajno znam da se ovo sto se desavalo u Doboju, desavalo i u Rogatici koja se ismijava na susjednoj temi. Jos je bilo slucajeva gdje komsija dodje komsiji i likvidira ga metkom u celu. Hladna egzekucija. Sta ima veze, neka se ljudi prevrcu u grobu.
Memento Mori
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 10065 times
- Been thanked: 17062 times
Sve se ovo moze naci na internetu a ima i dokumentaraca, npr. Logor, svjedocenja o strahotama Omarske. Tu jedan od logorasa prica kako su za Vidovdan zapalili ogromnu vatru od guma i natjerali logorase da u krug plesu oko vatre, te su nasumicno ljude u vatru gurali. Ovo za djevojcicu (16 g ) iz Doboja me je bukvalno na povracanje natjeralo. Ako imas snage da citas potrazi na google. Ona je iz Grapske, zasticeni svjedok, na kraju rata je i Kacavenda silovao.Lavlje_srce wrote: 03 Aug 2020, 10:01Naivno sam mislila da su mi poznati svi ratni uzasi, ali ovo prevazilazi najgore horore i nocne more. Staje mozak, dusa se zaledi, ne postoji dalje. Nije nikakvo cudo sto se Ruanda s nama solidarise.spacebound wrote: 03 Aug 2020, 08:24Pa de vidi odnos ubijenih civila na svim stranama, to ti je sasvim dovoljan pokazatelj ko je kakav bio.
Slucajno znam da se ovo sto se desavalo u Doboju, desavalo i u Rogatici koja se ismijava na susjednoj temi. Jos je bilo slucajeva gdje komsija dodje komsiji i likvidira ga metkom u celu. Hladna egzekucija. Sta ima veze, neka se ljudi prevrcu u grobu.
Ovo u Zvorniku je da covjek s pameti skrene samo citajuci.
Odakle toliko.monstruma na tako mali broj ljudi mislim da ce ostati vjecno pitanje.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- greeneyes
- Hadžija

- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6707 times
Je l Mirza Hatic na slobodi
Samo sabura
- vrhbosnica
- Forum [Bot]
- Been thanked: 26 times
Ovo ni meni nikad nece biti jasnospacebound wrote: 03 Aug 2020, 10:09
Sve se ovo moze naci na internetu a ima i dokumentaraca, npr. Logor, svjedocenja o strahotama Omarske. Tu jedan od logorasa prica kako su za Vidovdan zapalili ogromnu vatru od guma i natjerali logorase da u krug plesu oko vatre, te su nasumicno ljude u vatru gurali. Ovo za djevojcicu (16 g ) iz Doboja me je bukvalno na povracanje natjeralo. Ako imas snage da citas potrazi na google. Ona je iz Grapske, zasticeni svjedok, na kraju rata je i Kacavenda silovao.
Ovo u Zvorniku je da covjek s pameti skrene samo citajuci.
Odakle toliko.monstruma na tako mali broj ljudi mislim da ce ostati vjecno pitanje.
Svima nama, kadli-tadli, valja krenuti na "finalno putovanje", u Dženet ili Džehenem, Raj ili Pakao, svejedno. Gdje ću ja završiti nije mi dostupno znati, ali znam jedno: poći ću iz Sarajeva...
- insomnia
- Rđav kurac

Prenose to s koljena na koljeno
- Socrates
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
Eh da je intelektualne hrabrosti da se suoče sa tim problemom. Kolektivno.
Jebes spomenike, Arzo je u pravu. Glupost je ovakve šuplje price prosipati u Srebrenici.
U principu, spomenik mira ne bi trebao nikom i nigdje da smeta, ali treba se dobro zamisliti zašto su uopste potrebni spomenici mira.
Zbog rata, valjda, u Evropi na kraju 20 vijeka. I to kakvog rata.
Zašto smo imali taj i takav rat? Kako je moguće da je Prijedor, recimo, jedan dan primjer zajedničkog života u Supljoslaviji a već maltene sljedeći dan imamo bijele trake i random fuckin' idiots ubijaju prijedorsku djecu?
Na ta pitanja treba dati odgovore.
Jebes spomenike, Arzo je u pravu. Glupost je ovakve šuplje price prosipati u Srebrenici.
U principu, spomenik mira ne bi trebao nikom i nigdje da smeta, ali treba se dobro zamisliti zašto su uopste potrebni spomenici mira.
Zbog rata, valjda, u Evropi na kraju 20 vijeka. I to kakvog rata.
Zašto smo imali taj i takav rat? Kako je moguće da je Prijedor, recimo, jedan dan primjer zajedničkog života u Supljoslaviji a već maltene sljedeći dan imamo bijele trake i random fuckin' idiots ubijaju prijedorsku djecu?
Na ta pitanja treba dati odgovore.
. . . . . . . . .
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14408 times
- Been thanked: 24190 times
Ovo k’o kad bi u Ausvicu simpatizeri kakvog nacistickog pokreta podigli spomenik mira za sve zrtve rata, i jos uklesali ime Himlerovo, i on je nastrad’o.
Nema tu vise ni neke ideologije, to je cisto zlo, sa tim se ne moze zivjeti, to prije ili kasnije eksplodira i opet imas belaj. Ceka samo pogodan momenat.
Ovi nasi na lokalnom nivou niti su sposobni, niti imaju pameti i snage da mu se suprostave, oni koji mu mogu stati u kraj imaju druge prioritete, i hejebet svojih problema.
Bog sam zna na sta ce to sve izac.
Nema tu vise ni neke ideologije, to je cisto zlo, sa tim se ne moze zivjeti, to prije ili kasnije eksplodira i opet imas belaj. Ceka samo pogodan momenat.
Ovi nasi na lokalnom nivou niti su sposobni, niti imaju pameti i snage da mu se suprostave, oni koji mu mogu stati u kraj imaju druge prioritete, i hejebet svojih problema.
Bog sam zna na sta ce to sve izac.
Dozvolite da se obratimo