BiH pred najezdom hiljada migranata

Društvene teme iz naše zemlje.

Moderator: Krokodil Behko

Čarobni
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 13 times
Status: Offline

Re: BiH pred najezdom hiljada migranata

Post by Čarobni » 02 Aug 2020, 23:44

Karma je čudo, hoćeš pomagat' kriminalce, eto ti ih. Sad će oni hodat' slobodno, a ti ćeš sjedit' u kući i tako i treba da bude.
"Jedna od napadnutih djevojaka čak i radi za organizaciju koja pomaže migrantima da imaju osnovne potrepštine poput hrane, vode i higijenskih proizvoda. Jedna djevojka je 'zaradila' rez na vratu jer je upotrijebio nož kojim joj je iscijepao i odječu", kazao nam je građanin koji se javio našoj redakciji.

Dodao je da su migranti, nakon što su opljačkali jednu od djevojaka pobjegli u pravcu Kovačića.

"Od tada im se gubi svaki trag, a djevojkama je tu noć pomoć pružio momak koji se vozio biciklom. Otuđena je torba i u njoj lični dokumenti i novac. Shodno navedenim događajima, djevojke su preživjele neviđen teror i plaše se izaći vani", kazao je.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1671 times
Been thanked: 3168 times

Post by Mutevelija » 02 Aug 2020, 23:58

Čarobni wrote: 02 Aug 2020, 23:44 Karma je čudo, hoćeš pomagat' kriminalce, eto ti ih. Sad će oni hodat' slobodno, a ti ćeš sjedit' u kući i tako i treba da bude.
"Jedna od napadnutih djevojaka čak i radi za organizaciju koja pomaže migrantima da imaju osnovne potrepštine poput hrane, vode i higijenskih proizvoda. Jedna djevojka je 'zaradila' rez na vratu jer je upotrijebio nož kojim joj je iscijepao i odječu", kazao nam je građanin koji se javio našoj redakciji.

Dodao je da su migranti, nakon što su opljačkali jednu od djevojaka pobjegli u pravcu Kovačića.

"Od tada im se gubi svaki trag, a djevojkama je tu noć pomoć pružio momak koji se vozio biciklom. Otuđena je torba i u njoj lični dokumenti i novac. Shodno navedenim događajima, djevojke su preživjele neviđen teror i plaše se izaći vani", kazao je.
Ja bi njima.kupio sprejeve one.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820

grunf
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by grunf » 03 Aug 2020, 01:08

"Poznajem nekoga u Njemackoj ko je primio mladog Sirijca, a onda mi je poslije cetiri dana kazao: ‘Najbolja stvar koju su Njemci izmislili je holokaust"

~Karl Lagerfeld
Glup sam!

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9889 times
Been thanked: 11698 times

Post by Krokodil Behko » 03 Aug 2020, 09:03

MINISTAR UNUTRAŠNJIH POSLOVA AUSTRIJE PORUČIO: Ilegalne migrante u BiH vratiti u zemlje porijekla

Image

Austrijski ministar unutrašnjih poslova Karl Nehammer, član vladajuće Narodne stranke (ÖVP), pozvao je da se osmisle programi za povratak, kako je rekao, ilegalnih migranata u Bosni i Hercegovini i Srbiji u zemlje porijekla.

Nehammer je u intervjuu za agenciju APA poručio da oni koji ne mogu ostati u evropskim zemljama trebaju biti vraćeni. Tvrdi da je u Bosni i Hercegovini devet do deset hiljada "ilegalnih migranata", piše austrijski Kosmo.

Prema njegovim riječima, Evropska unija već planira određene programe po tom pitanju i ukazao je da će Austrija dati svoj doprinos. Tvrdi i da već postoji bilateralna saradnja sa Bosnom i Hercegovinom u vezi ilegalnih migranata.

Naveo je da će tokom ovog mjeseca na granici Austrije s Mađarskom i Slovenijom početi testna kontrola bespilotnim letjelicama. To smatra nužnim za zaštitu granica EU, piše Klix.

Nehammer će uskoro otputovati u Grčku kako bi uvidio kakvo je stanje s migrantima i izbjeglicama u ovom dijelu Evrope.

(SB)

Čarobni
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Čarobni » 03 Aug 2020, 12:20

Čovjek koji direktno blokira proces deportacije migranata iz BiH je Šefik Džaferović, a po naređenju Bakira Izetbegovića, zbog čega nijedan ministar sigurnosti ne može da provede plan deportacije, a da ne spominjem njihova ogromna stada ovaca koja još uvijek žive u ubjeđenju da je ova gomila, ubica, narkomana, pljačkaša i ostalih kriminalaca, željnih njemačke socijale, uporediva sa našim izbjeglicama i sa nama samima, ali, ni po koju cijenu, jednog takvog ne bi smjestili u vlastitu kuću, zbog čega im priča i jeste šuplja.

Sve dok kapa lova, BiH će primit' 10 miliona migranata, a sve uz podršku "dobrih"(da ne kažem glupih) Bošnjana.

Ako se ovako nastavi, za 3 godine Evropa komotno može reći: "Federacija je Džalalabad, sve je to isto u 5 deka, rezervat za migrante."

Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena
Has thanked: 3405 times
Been thanked: 3486 times

Post by Chloe » 03 Aug 2020, 13:40

Čarobni wrote: 03 Aug 2020, 12:20 Čovjek koji direktno blokira proces deportacije migranata iz BiH je Šefik Džaferović, a po naređenju Bakira Izetbegovića, zbog čega nijedan ministar sigurnosti ne može da provede plan deportacije, a da ne spominjem njihova ogromna stada ovaca koja još uvijek žive u ubjeđenju da je ova gomila, ubica, narkomana, pljačkaša i ostalih kriminalaca, željnih njemačke socijale, uporediva sa našim izbjeglicama i sa nama samima, ali, ni po koju cijenu, jednog takvog ne bi smjestili u vlastitu kuću, zbog čega im priča i jeste šuplja.

Sve dok kapa lova, BiH će primit' 10 miliona migranata, a sve uz podršku "dobrih"(da ne kažem glupih) Bošnjana.

Ako se ovako nastavi, za 3 godine Evropa komotno može reći: "Federacija je Džalalabad, sve je to isto u 5 deka, rezervat za migrante."
Dabome. Njima ide u prilog u izbornoj godini haos i problemi sa migrantima, i nezadovoljstvo građana zbog toga ... :D
:srce ... You are my sunshine, my only sunshine ... :srce

Čarobni
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Čarobni » 03 Aug 2020, 14:41

Chloe wrote: 03 Aug 2020, 13:40
Čarobni wrote: 03 Aug 2020, 12:20 Čovjek koji direktno blokira proces deportacije migranata iz BiH je Šefik Džaferović, a po naređenju Bakira Izetbegovića, zbog čega nijedan ministar sigurnosti ne može da provede plan deportacije, a da ne spominjem njihova ogromna stada ovaca koja još uvijek žive u ubjeđenju da je ova gomila, ubica, narkomana, pljačkaša i ostalih kriminalaca, željnih njemačke socijale, uporediva sa našim izbjeglicama i sa nama samima, ali, ni po koju cijenu, jednog takvog ne bi smjestili u vlastitu kuću, zbog čega im priča i jeste šuplja.

Dabome. Njima ide u prilog u izbornoj godini haos i problemi sa migrantima, i nezadovoljstvo građana zbog toga ... :D
Svaka markica i svaki glas je bitan.

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia » 03 Aug 2020, 14:46

Kme, kme Bakir, kme, kme, SDA, kme, kme
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman

Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena

Post by Chloe » 03 Aug 2020, 15:19

Čarobni wrote: 03 Aug 2020, 14:41
Chloe wrote: 03 Aug 2020, 13:40

Svaka markica i svaki glas je bitan.
Pa da, pare stižu i migranti za njih glasaju. :cudi

Čarobni
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Čarobni » 03 Aug 2020, 19:18

Klošari su uhapšeni.
Kao i hiljade drugih, ne dolaze iz zemalja zahvaćenim ratom, došli su da kradu i pljačkaju i imaju podršku našeg naroda
#welcomerefugees
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 03 Aug 2020, 19:25

Pa zar hin ne brani Sefik. Od kud sad da su uhapseni?

Čarobni
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Čarobni » 03 Aug 2020, 19:25

A sada, bilo bi dobro naš narod, koji i dalje, bez problema, puši priču o jadnom migrantu koji je pretučen zbog čokoladice, podsjetimo na one koje je naš narod prekrižio u svojoj borbi za ove silne kriminalce koji nam se vrte po ulicama, pale kuće i pljačkaju građane i sa kojima se identifikuje riječima "i mi smo bili izbjeglice", ovo su izbjeglice kojima smo najpotrebniji, a zaboravili smo ih, na dušu nam:

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 03 Aug 2020, 19:26

A tu smo dakle. Assadovac

Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena

Post by Chloe » 03 Aug 2020, 21:33

Čarobni wrote: 03 Aug 2020, 19:18 Klošari su uhapšeni.
Kao i hiljade drugih, ne dolaze iz zemalja zahvaćenim ratom, došli su da kradu i pljačkaju i imaju podršku našeg naroda
#welcomerefugees
Eh da, Sarajevo žali za onom idiličnom situacijom prije pojave migranata, bezbjedonosna situacija bila na zavidnom nivou. Bila su to lijepa vremena.... :inasab

Čarobni
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Čarobni » 04 Aug 2020, 00:44

Chloe wrote: 03 Aug 2020, 21:33
Čarobni wrote: 03 Aug 2020, 19:18 Klošari su uhapšeni.
#welcomerefugees
Eh da, Sarajevo žali za onom idiličnom situacijom prije pojave migranata, bezbjedonosna situacija bila na zavidnom nivou. Bila su to lijepa vremena.... :inasab
Situacija prije dolaska migranata nije bila idilična, međutim, sa njihovim dolaskom, značajno se pogoršala.

Onaj nivo sigurnosti, kakav god da je bio, je nivo kojeg sada nemamo i, iz ovog ugla, ga možemo smatrati zavidnim.

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1671 times
Been thanked: 3168 times

Post by Mutevelija » 04 Aug 2020, 00:59

Cure nosajte suzavce :o
Zamislite moj mentaliteti još južnije i južnije.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820

Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena

Post by Chloe » 04 Aug 2020, 07:43

Čarobni wrote: 04 Aug 2020, 00:44
Chloe wrote: 03 Aug 2020, 21:33

Situacija prije dolaska migranata nije bila idilična, međutim, sa njihovim dolaskom, značajno se pogoršala.

Onaj nivo sigurnosti, kakav god da je bio, je nivo kojeg sada nemamo i, iz ovog ugla, ga možemo smatrati zavidnim.
Sa migrantima je isto kao i sa koronom. Svi umiru od korone, malte ne druge bolesti nestale.
Isto tako je sa stanjem javnog reda i mira, te kriminaliteta,
lokalne kabadahije, narkomani, džeparoši, kriminalci su nestali imamo samo migrante koji nam ugrožavaju sigurnost.

Nego, de mi reci, bi l' radio za pare, tj. pisao ovako kako pišeš? :D

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9889 times
Been thanked: 11698 times

Post by Krokodil Behko » 04 Aug 2020, 08:46

Chloe wrote: 04 Aug 2020, 07:43

Sa migrantima je isto kao i sa koronom. Svi umiru od korone, malte ne druge bolesti nestale.
lokalne kabadahije, narkomani, džeparoši, kriminalci su nestali imamo samo migrante koji nam ugrožavaju sigurnost.

Evo, ja ću ti za pare, pisati šta hoćeš i dam ti podatke, kako da mi plaćaš. Osim protiv naše Armije, u tom slučaju, daj ti meni svoje podatke, da te nađem ...

Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena

Post by Chloe » 04 Aug 2020, 08:48

Krokodil Behko wrote: 04 Aug 2020, 08:46

Evo, ja ću ti za pare, pisati šta hoćeš i dam ti podatke, kako da mi plaćaš. Osim protiv naše Armije, u tom slučaju, daj ti meni svoje podatke, da te nađem ...
Aaaaa, da ja pišem protiv naše Armije ... ama sad sam ljuta na tebe .... :zao

Ma ne plaćam ja, plaćaju drugi .... Zanima me koliko .... :D.

Čarobni
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Čarobni » 04 Aug 2020, 11:55

Kako misliš nestali?
Jel' ti poznata situacija na terenu?

Post Reply

Return to “BiH”