Švajcarska

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Post Reply
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10360 times
Been thanked: 12236 times
Status: Offline

Re: ŠVAJCARSKA: Na jumbo plakatima "Svi koji dolazite iz BiH u karantin do daljnjeg"

Post by Krokodil Behko » 07 Aug 2020, 00:56

Duminjo wrote: 07 Aug 2020, 00:53 Bih je odlicno odgovorila na prvi talas. I samo je falilo jos par Dana da se narod suzdrži pa da Virus Bude skoro neprimjetan.

Uozbilji se.
Morali smo otvoriti granice, prema susjednim zemljama i to i bi. i nas i CG pogodio je talas iz Srbije. Oni tamo, cijelo su vrijeme imali mnogo zaraženih, ali su zataškavali Vučićevi ljudi, ako se sjećaš onih hiljada i hiljada njihovih koji su u sred prvog talasa, bez problema ulazili u Srbiju iz Evrope.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10360 times
Been thanked: 12236 times

Re: ŠVAJCARSKA: Na jumbo plakatima "Svi koji dolazite iz BiH u karantin do daljnjeg"

Post by Krokodil Behko » 07 Aug 2020, 00:57

Zanki wrote: 07 Aug 2020, 00:56
Duminjo wrote: 06 Aug 2020, 20:32

Nisu nista pogresno uradili.
Trenutno je u bosni takva situacija sa virusom da smo nepozeljni. A nije nam kriv ni zapad ni Izrael ni japanac
to stoji ali svuda je lose, a oni su jedva cekali to napraviti ne samo BiH
a sta ce biti od 10 mjeseca nadalje
hrvati su jos ubedjeni da je ovo bolescura koja pogadja samo starce
vijesti koje su u baniranim drzava u komsiluku bile aktualne prije dva mjeseca tek sad se provlace po hrvackim portalima
a ovi su u cudu, ma nemoguce
ne znam sta da recem, ali Europa mi ide na k*

Evo, već par dana čitam, da u Njemačkoj loše stoje stvari s radnom snagom. Traže od kancelarke, da digne rampu za naše zemlje :ha

Zanki
saudade
saudade
Has thanked: 29306 times
Been thanked: 33544 times

Post by Zanki » 07 Aug 2020, 01:02

Krokodil Behko wrote: 07 Aug 2020, 00:57
Zanki wrote: 07 Aug 2020, 00:56

to stoji ali svuda je lose, a oni su jedva cekali to napraviti ne samo BiH
a sta ce biti od 10 mjeseca nadalje
hrvati su jos ubedjeni da je ovo bolescura koja pogadja samo starce
vijesti koje su u baniranim drzava u komsiluku bile aktualne prije dva mjeseca tek sad se provlace po hrvackim portalima
a ovi su u cudu, ma nemoguce
ne znam sta da recem, ali Europa mi ide na k*

Evo, već par dana čitam, da u Njemačkoj loše stoje stvari s radnom snagom. Traže od kancelarke, da digne rampu za naše zemlje :ha
eno na, ma bice toga jos
Caveat emptor

Zanki
saudade
saudade

Post by Zanki » 07 Aug 2020, 01:08

Duminjo wrote: 06 Aug 2020, 21:28
Fuddo wrote: 06 Aug 2020, 21:16

Ma rocko, oslo sve u pm,
To sad pa sad bukne.
Ne mozes ga kontrolisat.
Zatvaraj se kolko hos, nema bez lijeka rjesenja.
Il bio u njemackoj, il u bosni, il u amerikU
Isti ti djavo.
Ne probire.
Sve to stoji.. Al se brojevi pikaju. Sto bar ne lažu za brojke ako nece da ekonomija grohne?

Nedavno pitam Mamu sta radi, tamo vamo.. Kaze isla na pijacu nesto samo gledala.. Poceo bogarat, umal nisam Telefon pojeo od muke... Pola godine govoriš, trubiš ko budala da pazi da se ne zavlaci po gužvi, ono se nadiglo na jebenu pijacu. I sta ces mu?

Kaze sutradan, isla racune da plati,.. Ma jebote..
I svaki drugi dan nesto iskrsne da se nesto mora negdje..

I onda ti na kraju podje soliti pamet kako se cuva i kako se pazi.. I kako se i omladina pazi, svi se paze al ovo je neka mutljaža. Eto zakljucka. :roll
Nemoj me hebavat.. Svi se cuvaju, svi se paze a kod Stojinica gore u carliu puno. Jedno na drugom.

I hajd, shvati bih ja da je moja mati izuzetak, al nije.. Sa kim god se cujem i Sa kim god pricam, skoro uvijek se zavrsava sa "lažu oni ovo nesto"
Dobro.. Eto lažu.. Ko vas šiša

Sarajevo je i dalje najveće žarište zaraze jer su na području glavnog grada BiH tijekom 24 sata potvrđena 74 nova slučaja a jedna je osoba umrla. Ukupni broj zaraženih među Sarajlijama od pojave koronavirusom sada je tako veći od 2500 što je gotovo 20 posto od ukupnog broja u cijeloj državi.

Aktivnim se trenutačno smatra nešto više od 1300 slučajeva zaraze.

Ne pazimo se.. Jedem govna i sad to placamo pošteno sto nam je svijet "zatvorio" granice..
Nije najgore u BIH, oslobodi malo majku, nemoj stvarat paniku, ja sam to radila, onda je to krenulo niz brdo
nije mogla izac iz kuce pa je bilo s vremena na vreme, uzasno se bojim i takove stvari, sad kad izadje isprica sve u detalje
ko da je prosetala na mjesec
Caveat emptor

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1751 times
Been thanked: 3324 times

Post by Mutevelija » 07 Aug 2020, 01:09

Krokodil Behko wrote: 07 Aug 2020, 00:56
Duminjo wrote: 07 Aug 2020, 00:53 Bih je odlicno odgovorila na prvi talas. I samo je falilo jos par Dana da se narod suzdrži pa da Virus Bude skoro neprimjetan.

Uozbilji se.
Morali smo otvoriti granice, prema susjednim zemljama i to i bi. i nas i CG pogodio je talas iz Srbije. Oni tamo, cijelo su vrijeme imali mnogo zaraženih, ali su zataškavali Vučićevi ljudi, ako se sjećaš onih hiljada i hiljada njihovih koji su u sred prvog talasa, bez problema ulazili u Srbiju iz Evrope.
Pa imali smo reagovanje i Hitlera na zatvaranje granica od strane komsija
https://www.captiongenerator.com/1911362/Korona-kriza
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2888 times
Been thanked: 9086 times
Status: Online

Post by Duminjo » 07 Aug 2020, 01:10

Uozbilji se.

Nije niko, osim mozda Italije, drzo granice duze od mjesec dana.. Svi su se lagano otvarali. Al kod nas je to odjednom preko noci "ukidaj sve zabrane, otisla korona"..
Vlast rekla da nema korone, narod povjerovo nema korone.. I eto nema korone. Nisu krive granice, kriv je narod, pogotovo omladina..
Na samom pocetku ovog drugog talasa, Podatak iz Sarajeva o novozaraženima. Preko 80% novozaraženih osobe mladje zivotne dobi.. Ta omladina je napravila sranje u sarajevu koje i danas traje

MunDzi
Svadjalica
Svadjalica
Has thanked: 715 times
Been thanked: 1391 times

Post by MunDzi » 07 Aug 2020, 01:13

Ovo je globalna boljka.
Bolje da svi sto prije naucimo zivjeti s njom.
Nek svako vodi racuna i o sebi i o ljudima oko sebe.

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 07 Aug 2020, 01:13

MunDzi wrote: 07 Aug 2020, 01:13 Ovo je globalna boljka.
Ma nemoj nek svi ispastaju radi 5% stanovnisva.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Zanki
saudade
saudade

Post by Zanki » 07 Aug 2020, 01:16

Mutevelija wrote: 07 Aug 2020, 01:09

Uozbilji se.
Panonsko jezero :haha
Caveat emptor

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2888 times
Been thanked: 9086 times
Status: Online

Post by Duminjo » 07 Aug 2020, 01:17

Zanki wrote: 07 Aug 2020, 01:08

Nije najgore u BIH, oslobodi malo majku, nemoj stvarat paniku, ja sam to radila, onda je to krenulo niz brdo
nije mogla izac iz kuce pa je bilo s vremena na vreme, uzasno se bojim i takove stvari, sad kad izadje isprica sve u detalje
Ima gdje izac osim na pijacu ili u banku, postu..

Navodim, kroz primjer, samo ovaj Fenomen kako su se opustili sada u odnosu na April. Sada kao da, ne svi, misle kako je korona neka izmisljotina i kako je to nama neko podmetmuo.. Neopisivo 🙈
Postoje stvari koje se "moraju" i od kojih covjek mora zivjeti. Moze se to sve uz dosta paznje obavljati.
A bogami to nije ni pijaca, ni kafana ni ostale zajebancije

MunDzi
Svadjalica
Svadjalica

Post by MunDzi » 07 Aug 2020, 01:22

Uozbilji se.
:valja
Pisi Huso materi.
Ima bazen u Bingu nna naduvavanje.
Covjek se mora snalaziti.

:ha

Zanki
saudade
saudade

Post by Zanki » 07 Aug 2020, 01:26

Duminjo wrote: 07 Aug 2020, 01:17
Zanki wrote: 07 Aug 2020, 01:08

Ima gdje izac osim na pijacu ili u banku, postu..

Navodim, kroz primjer, samo ovaj Fenomen kako su se opustili sada u odnosu na April. Sada kao da, ne svi, misle kako je korona neka izmisljotina i kako je to nama neko podmetmuo.. Neopisivo 🙈
Postoje stvari koje se "moraju" i od kojih covjek mora zivjeti. Moze se to sve uz dosta paznje obavljati.
A bogami to nije ni pijaca, ni kafana ni ostale zajebancije
Meni je fenomen da su ljudi zbedirani jer ne mogu na godisnji i to na moru, u zadnjih pet godina sam jedino imala proslog ljeta pravi godisnji
a ove godine ni ne pomisljam lezat po plazama, a svi placu evo grmi sjeva danima palo na 17 stupnjeva a ludjaci se spakovali i idu nema brige

Eo i ovaj klip, smijesan i sve al to je sve napravljeno jer eto nece se ic na letovanje, i dok se netko bahati ja ne mogu racune poplacat
ne moze to tako, nije bas tak virulentan virus, moramo zivjet s njim i obavljat osnovne stvari, pa i na pazaru, na kavi i td
Caveat emptor

MunDzi
Svadjalica
Svadjalica

Post by MunDzi » 07 Aug 2020, 01:29

Mutevelija wrote: 07 Aug 2020, 01:13
MunDzi wrote: 07 Aug 2020, 01:13 Ovo je globalna boljka.
Tebe cu poslati na Panonsko da se kupas s babama. :pusi

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 07 Aug 2020, 01:36

MunDzi wrote: 07 Aug 2020, 01:22

:valja
Pisi Huso materi.
Ima bazen u Bingu nna naduvavanje.
Covjek se mora snalaziti.

:ha
Vidi se da je neko sa smislom za humor pravio
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 07 Aug 2020, 01:37

MunDzi wrote: 07 Aug 2020, 01:29
Mutevelija wrote: 07 Aug 2020, 01:13

Tebe cu poslati na Panonsko da se kupas s babama. :pusi
Sad će kraj sezone :rug
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Nice try
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 23 times

Post by Nice try » 07 Aug 2020, 08:05

Pustene su mjere odjednom, preko noci i narod je izletio ko pusten sa lanca. Plus krenuli godisnji. Malo bosanci na more, malo eto dijaspore a niko nikakvu distancu ne postuje.. I pisaj ga

Bjezalo se i od talijana, Bjezalo se i od kineza.. Nit je talijan, nit kinez zamjerio. Tako je kako jest. Boze moj..

I ovo je samo jedna jebena stanica.

Bolje se okrenuti sebi i pokusati smanjiti broj novozaraženih nego se sekirati sta na nekoj stanici pise
Tačno.
Narod bi se suzdržao da nisu mjere ukinute doslovno preko noći...bez ikakvog smisla i potrebe.
Naravno da je došlo do ovoga sada.
Nema više šanse da se bilo šta drastičnije uvede što se tiče mjera, samo trube da se drži distanca, nose maske, peru ruke i slično.
Naravno, poštovanje zavisi od svijesti pojedinca.
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."

Balada o Bohoreti

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 41974 times
Been thanked: 28816 times

Biser Europe: Ovaj grad će vam platiti 55.000 eura da se preselite kod njih - ovo je jedini uslov

Post by Rum » 17 Jan 2023, 20:40

Image

Život u kome bismo mogli da se opustimo, čitamo knjige, gledamo filmove, provodimo onoliko vremena koliko želimo u svom domu, a da ipak zarađujemo mnogo je nešto o čemu mnogi od nas sanjaju. Ali, šta ako vam kažemo da se ovaj san zaista može ostvariti?

Da, možete živjeti ovaj život zaista i ne šalimo se. Albinen, švicarski grad, nudi novac ljudima koji su spremni da se presele tamo. Ako se pitate kako je to moguće i šta ako je to prevara, budite sigurni jer je ovaj prijedlog došao direktno od njihove vlade.

Za razliku od većine zemalja i gradova sa rastućom populacijom, Albinen u Švicarskoj se suočava sa velikim mortalitetom sa samo 240 ljudi koji su ostali u gradu, tako da je njihova vlada spremna da plati više od 60.000 dolara, odnosno više od 55.000 eura, ili više četvoročlanoj porodici koja je spreman da se useli tamo.

Za samce, ponuda takođe stoji da stoji, ali novca će sigurno biti manje.

Mora da razmišljate o problemima koji bi ovaj švicarski grad mogao imati zbog kojih su se ljudi koji su u njemu prvobitno živjeli iselili. Pa, prije svega je bio samo nedostatak mogućnosti za zaposlenje, ali za digitalne nomade, na primjer, ovaj grad je definitivno san snova.

Osim toga, ovaj prelijepi planinski grad okružen pogledom koji oduzima dah je raj za život. Mirno je, ima fenomenalan kvalitet zraka i ima duge sate sunca tokom cijele godine.

Sada, svi znamo da ništa nije besplatno. Dakle, da biste uživali u životu svojih snova i zgrabili ovu ogromnu sumu, sve što treba da uradite je da se obavežete da ćete tamo živjeti najmanje 10 godina, potvrditi da imate 45 godina ili manje od toga, kupiti zemljište i izgradite jednu od svojih kuća tamo ili se uselite u novu prelijepu kuću.

Međutim, ako odlučite da se odselite prije 10 godina, morat ćete da vratite novac vladi. U nadi da će ovaj prijedlog biti od koristi gradu, dobiti više stanovnika, zaraditi dodatne poreze, dobiti više kupaca za radnje i drugo, Općinsko vijeće radi na usvajanju ovog prijedloga, piše Blic.

Do tada, zašto ne sjednete i razgovarate sa svojom porodicom o trajnom preseljenju ovdje?

Pojedino kamenje je mekše od vaših srca.

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Re: Biser Europe: Ovaj grad će vam platiti 55.000 eura da se preselite kod njih - ovo je jedini uslov

Post by Mutevelija » 17 Jan 2023, 20:46

"
Osim toga, ovaj prelijepi planinski grad okružen pogledom koji oduzima dah je raj za život. Mirno je, ima fenomenalan kvalitet zraka i ima duge sate sunca tokom cijele godine"

Znači neka vukojebina
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 27552 times
Been thanked: 28223 times

Re: Biser Europe: Ovaj grad će vam platiti 55.000 eura da se preselite kod njih - ovo je jedini uslov

Post by ironman » 17 Jan 2023, 20:50

Prvo pitanje koje padne na pamet je zasto 100k maraka da bi dosao tu .
A onda zasto su izumrli lokalci.
I vec previse pitanje,zayebi to :D.
dream of spring...

Duh
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 1707 times
Been thanked: 2324 times

Post by Duh » 17 Jan 2023, 21:04

kako je receno, ni u raj nece mnogi bez ekipe.
ja zivim u alpama, pa se ne razumijem u kvalitete smoga, jutarnje guzve i ostaloga...

Post Reply

Return to “Svijet”