Krokodil Behko wrote:
Pricamo o krivcima a ne nevinima.
Kakva te resocijalizacija popala, ubica jos ga i resocijalizovati vracati ga u drustvo da oppet ubije i to na moj racun ili racun porodice zrtve koju je masakrirao. Rekla sam prije takve treba likvidirati cistiti i oslobadjati mjesto zrtvama i davati pomoc porodici zrtve.
Svasta ubio i jos ga prilagodjavati da ponovo to isto uradi.
Ne možeš na takav način gledati na ljude. Ukoliko u njima unaprijed vidiš zvijeri koje se nikada neće popraviti i zauvijek ostati ubice, onda su ti dobre šanse da i sama postaneš takva. Upravo sam o tome i pisao. Postepeno u ljudima ubijati tu potrebu za nasiljem. na ruku nam ne ide prvenstveno SAD i zakoni te države. Nešto se niko nije oglasio o tome pa da ponovim. Tamo skoro svaka kuća posjeduje vatreno oružje pa nije ni čudo što je tamo toliko zločina. kao što vidiš, ljude postepeno treba udaljavati od oružja u fizičkom smislu. Automatski će biti manje i krivičnih djela a samim tim i osvetnika za ta djela.
Zasto ne mogu, korov se unistava a cvijece zaljeva. Zmije otrovnice su jednako otrovne i u kavezu i u prirodi. I one se ne mogu pripitomiti niti ubiti zelja za ujedanjem osim da je ubijes. SAD bi imala dlo vise kriminala da nije smrtne kazne.
Poseduju i kod nas oruzja, i da se dozvoli da se to orzuje koristi bilo bi manje lopova, jer da se jedan ohladi, drugi bi mislio kada ce uci u neciju kucu da krade i ubija.
Udaljavati od oruzja kazes, pa jednom smo bili udaljeni pa sta nam se desilo, grijesis bar kod nas treba svaka kuca treba da ima oruzje jer "nikad ne znas ko ti kuci ide" "iznenadjenja" je bilo dovoljno.