U nas su se zaljubile žene, nakon serije Sjever i Jug, a muški nakon Road House (1989), bar oni koji su bili rokeri

Moderator: Krokodil Behko
Drumska kafana hahaKrokodil Behko wrote: 07 Aug 2020, 19:56
U nas su se zaljubile žene, nakon serije Sjever i Jug, a muški nakon Road House (1989), bar oni koji su bili rokeri![]()
Socrates wrote: 07 Aug 2020, 19:58 Pa ne znam, jel' vrijeme svodjenja računa sa zabludama?
Dal' je ikad vrijeme?
Svejedno, osamdesete i sve što su one donijele treba staviti u neki siri drustveno - politički kontekst, pogotovo americki, jer je riječ o američkom filmu, da bi se razumjelo o čemu ja pričam.
Ali neću, zbog vaše nostalgije.
Sa malo neozbiljnije strane, Connan O'Brien je imao izvrsnu emisiju koja se obračunavala sa Osamdesetim. On je tu, između ostalog, ismijavao i ovaj film redovno.
I mnogo sta još. On je zacetnik ovih viceva o Chuck Norrisu, recimo, što je takodje spadalo u njegovo ismijavanje osamdesetih.
Dvije su različite stvari kako ti gledaš westerne, sa odusevljenoscu djeteta, i sta western zaista predstavlja u američkoj kulturi.Krokodil Behko wrote: 07 Aug 2020, 20:02Socrates wrote: 07 Aug 2020, 19:58 Pa ne znam, jel' vrijeme svodjenja računa sa zabludama?
Dal' je ikad vrijeme?
Svejedno, osamdesete i sve što su one donijele treba staviti u neki siri drustveno - politički kontekst, pogotovo americki, jer je riječ o američkom filmu, da bi se razumjelo o čemu ja pričam.
Ali neću, zbog vaše nostalgije.
Sa malo neozbiljnije strane, Connan O'Brien je imao izvrsnu emisiju koja se obračunavala sa Osamdesetim. On je tu, između ostalog, ismijavao i ovaj film redovno.
I mnogo sta još. On je zacetnik ovih viceva o Chuck Norrisu, recimo, što je takodje spadalo u njegovo ismijavanje osamdesetih.
Osamdesete su zlatne godine westerna.![]()
Socrates wrote: 07 Aug 2020, 20:05Dvije su različite stvari kako ti gledaš westerne, sa odusevljenoscu djeteta, i sta western zaista predstavlja u američkoj kulturi.
Ali o tom možda nekom drugom prilikom. I ja volim westerne.![]()
Guglo si osamdesete pa znaš kakve su bile?Socrates wrote: 07 Aug 2020, 19:33 Velika mi je satisfakcija da sam četiri godine krace od tebe živio u najgoroj deceniji ljudskog roda.
Osamdesete su zlo veliko, pogotovo estetsko. Ovi što su svih deset godina odrobijali nisu baš da im se zavidi.
Ovo tvoje lupanje bez ikakvog smisla i reda više nije za odgovarati. Ali, eto sta ću, kad si opet navalio vrijeđati.dadojović wrote: 07 Aug 2020, 20:30Guglo si osamdesete pa znaš kakve su bile?Socrates wrote: 07 Aug 2020, 19:33 Velika mi je satisfakcija da sam četiri godine krace od tebe živio u najgoroj deceniji ljudskog roda.
Osamdesete su zlo veliko, pogotovo estetsko. Ovi što su svih deset godina odrobijali nisu baš da im se zavidi.
Estetsko zlo? Lupetaš nebuloze.
Nemaš pojma koja su sve remek djela nastala na polju filma, muzike, stripa, slikarstva....toliko dobroga, u općoj kulturi, nije imalo možda ni jedno desetljeće.
jeli cemu ?Krokodil Behko wrote: 28 Oct 2018, 23:17 Original, iz 1973. godine
Remake ovogodišnji
Remake je dobio ocjenu 7.
Ako on vrijedi tih 7, onda onaj original vrijedi bar 70.
Tek na ovakvim stvarima, vidimo koliko su neki stari glumci bili jaki i koliko su nosili film svojom glumom, pa i samom pojavom.
Zanki wrote: 07 Aug 2020, 21:33jeli cemu ?Krokodil Behko wrote: 28 Oct 2018, 23:17 Original, iz 1973. godine
Remake ovogodišnji
Tek na ovakvim stvarima, vidimo koliko su neki stari glumci bili jaki i koliko su nosili film svojom glumom, pa i samom pojavom.
Tanko skroz.Zanki wrote: 07 Aug 2020, 21:33jeli cemu ?Krokodil Behko wrote: 28 Oct 2018, 23:17 Original, iz 1973. godine
Remake ovogodišnji
Users browsing this forum: No registered users and 2 guests