Alija Izetbegović

Moderator: Krokodil Behko

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times
Status: Offline

Re: Alija Izetbegović

Post by Socrates »

Pa išao si na pregovore sa nedjeljivom Bosnom.

Nisam ja baš siguran da vi želite da priznate kako je rat završio, ali je završio pod američkom kontrolom i dogovorom sta se smije a sta ne smije.

Ako vi mislite da smo trebali ne ispostovati taj dogovor, onda ste u velikoj zabludi, jer Amer se nije šalio ni sa kim.

Nikad nam više ne bi vjerovali, a pitanje je da li bi i podržali nedjeljivu Bosnu. :cudi
. . . . . . . . .
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9979 times
Been thanked: 11848 times

Post by Krokodil Behko »

Melek wrote: 08 Aug 2020, 23:08
Krokodil Behko wrote: 08 Aug 2020, 23:03

S nečim je trebalo ići.
Tuđman je žrtvovao BH Hrvate u zamjenu za slobodnu Hrvatsku, Milošević je žrtvovao Srbe u Hrvatskoj, da bi dobio entitet u BiH, a Alija je žrtvovao Podrinje da bi dobio q.

Baš vala. Ni čete banjalučke nije bilo u ovom ratu, ili bar ja nisam čuo, za nešto takvo. Ako ćemo pošteno, slabo znam i o Prijedorčanima u ratu, Brčacima iz samog grada, kao i Zvorničanima iz samog grada, a Bijeljinaca i Janjaraca, garantovano je bilo više u četnicima, nego u našoj Armiji.
Ljudi izborili status u četnicima, pozapošljavali se iza rata, a potom uperili prst u mene "Izdajnik, neće da se vrati, on nije Bijeljinac"
Pu! Mater im j.... na sred Bijeljine. Igraju se nekog lokal patriotizma, unutar kojeg je žitisanje u Bijeljini i Janji, važnije od države, naroda, religije.. Furaju se ljudi na suživot, odnosno, četnikcima ljube stope, da bi mogli biti tamo, a uveče upale fejs i pozivaju na suživot..
Prijedor je bio brutalno neutralisan u jednoj jedinoj bitci a posljedice svega su bile užasne. Banja Luka je bila pod totalnom kontrolom četnika davno prije rata i za svaku bošnjačku pušku se znalo, ti su ljudi nestajali preko noći. To za Bijeljinu, Zvornik i Janju mi je nepoznato.

Ako sam ja izašao iz okupiranog grada i obišao 2000 kilometara, da budem u Armiji, šta je spriječavalo Banjalučane?
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4449 times
Been thanked: 3405 times

Post by Melek »

Čarobni wrote: 08 Aug 2020, 23:09
Melek wrote: 08 Aug 2020, 22:59

Kad, kako ti kažeš, “uhvatiš 350 000” civila izbjeglica, onda ostatak svijeta ne vidi samo četnike u četnicima već i u tebi. Tad su eto tukli četnike i ovi su dobro to sve odjetili po guzici. A onda usmjere bombe i prema nama i šta bi to značilo?
Nebitno kako svijet na to gleda, svijet je četnike gotivio, priznao im pola teritorije države koju su osvojili klanjem civila. Bombardovao ih sa ogromnim zakašnjenjem, jer su prevršili sve rokove zauzimanja BH teritorije.
Mi od naše dobrote i humanog ratovanja nismo imali ništa - pupa hava. Kad su zauzeli Srebrenicu, nije ih bombardov'o niko, iako je bombardovanje srpskih položaja oko Srebrenice bilo obećano od strane UN-a.

Samo kažem da potez zarobljavanja većine od 350 000 ljudi, iz jednačine u potpunosti izbacuje NATO bombardovanje i pregovori neminovno idu u drugom pravcu, tada Milošević ne može crtat' mapu kakva njemu odgovara.
Četnici su držali preko 70% teritorije, jel ti to išta poznato?
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Melek wrote: 08 Aug 2020, 23:10

Nebitno kako svijet na to gleda, svijet je četnike gotivio, priznao im pola teritorije države koju su osvojili klanjem civila. Bombardovao ih sa ogromnim zakašnjenjem, jer su prevršili sve rokove zauzimanja BH teritorije.
Mi od naše dobrote i humanog ratovanja nismo imali ništa - pupa hava. Kad su zauzeli Srebrenicu, nije ih bombardov'o niko, iako je bombardovanje srpskih položaja oko Srebrenice bilo obećano od strane UN-a.

Samo kažem da potez zarobljavanja većine od 350 000 ljudi, iz jednačine u potpunosti izbacuje NATO bombardovanje i pregovori neminovno idu u drugom pravcu, tada Milošević ne može crtat' mapu kakva njemu odgovara.

Dezinformacija stara 25 godina. oko 60%
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Ako je već taj 2. korpus bio kilav i nije nikad probio do Srebrenice, zar baš nije moglo ni onih 5 km na Brčkom i matirati ih lijepo?
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek »

Krokodil Behko wrote: 08 Aug 2020, 23:10
Melek wrote: 08 Aug 2020, 23:08

Prijedor je bio brutalno neutralisan u jednoj jedinoj bitci a posljedice svega su bile užasne. Banja Luka je bila pod totalnom kontrolom četnika davno prije rata i za svaku bošnjačku pušku se znalo, ti su ljudi nestajali preko noći. To za Bijeljinu, Zvornik i Janju mi je nepoznato.

Ako sam ja izašao iz okupiranog grada i obišao 2000 kilometara, da budem u Armiji, šta je spriječavalo Banjalučane?
Pa eto bilo je tih entuzijasta koji su, ponovo kažem, zaglavili u Travnik da se bore. Ovi drugi vjerovatno kad su načuli da ih travničani tretiraju ko čisto topovsko meso i izdajice no matter what su malo promislili. Alternativa svemu bila je HVO. Ma i idiotu je tad bilo jasno da je Banja Luka prodata kao de facto srpska prijestonica, čitava spika bošnjačkog vrha je bila “mi i Banja Luka”. Šta onda prosječni banjalučki piun da čini? Da nastavi krepavati za Travnik?
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek »

Uostalom, zar nisu ti muslimanski četnici Bijeljine i Janje bili mahom Romi?
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Melek wrote: 08 Aug 2020, 23:20 Uostalom, zar nisu ti muslimanski četnici Bijeljine i Janje bili mahom Romi?

Nisu. Čak, u Janji jedva da i ima Roma.
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1677 times
Been thanked: 3195 times
Status: Online

Post by Mutevelija »

Krokodil Behko wrote: 08 Aug 2020, 23:14 Ako je već taj 2. korpus bio kilav i nije nikad probio do Srebrenice, zar baš nije moglo ni onih 5 km na Brčkom i matirati ih lijepo?
Amidza mi prica da su Srbi osvojili Brčko bili , skroz prošišali Suljagića Sokak i izbili na Brku.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija »

Melek wrote: 08 Aug 2020, 22:59

Kad, kako ti kažeš, “uhvatiš 350 000” civila izbjeglica, onda ostatak svijeta ne vidi samo četnike u četnicima već i u tebi. Tad su eto tukli četnike i ovi su dobro to sve odjetili po guzici. A onda usmjere bombe i prema nama i šta bi to značilo?

Ja smatram da je Britanac ili Turčin bio umjesto Holanđana u UN-u oni bi se borili.

Pa šta ako i poginem ko UN Borac odmah nek Srbe Nato bombarduje, mislim da bi ludi Turci to uradili čak i Ameri a nama dali pičkaste Holanđane da brane.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek »

Inače, puna usta svima cjelovite BiH ali je ok da je to i to srpsko, to i to bošnjačko a to i to hrvatsko. U takvoj atmosferi ako ti prdne mahala prdnula je. Ti možeš da se nastaviš boriti ali moraš da progutaš gorku knedlu da ti je neko drugi aminovao i grad i djedovinu i očevinu. A ti se nastavi boriti za lafo cjelovitost. Ja sam u jednom trenutku shvatio da ja ipak imam preča posla od toga, zbog toga. Shvatio sam da ja i moja porodica moramo živjeti svoje živote.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Mutevelija wrote: 08 Aug 2020, 23:24
Krokodil Behko wrote: 08 Aug 2020, 23:14 Ako je već taj 2. korpus bio kilav i nije nikad probio do Srebrenice, zar baš nije moglo ni onih 5 km na Brčkom i matirati ih lijepo?
Amidza mi prica da su Srbi osvojili Brčko bili , skroz prošišali Suljagića Sokak i izbili na Brku.

Pa osvojili bez metka. 30 dana nakon napada na Bijeljinu i Zvornik. 30 dana vremena, da učine nešto. Još gori od Bijeljinaca. Onima koji su upravljali Brčkim, slobodno staviti na dušu sve ono iz brčanskih luka.
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija »

Srušili mu kuću dole bio ispizdio skroz klao flaše, krivo mu bilo što ne ratuje iz 2 korpusa vojnika iz sela .
Pa otac mi priča odu sa HVO i sjede piju u bijeloj a kobejagi na ratište otišle , ne on jer on nije bio sposoban za rata (iz poznatih razloga) nego komšije 12 13 ljudi se izvlačilo, da nije tako imali bi više šehida od 4 a i to zaginulo većina na Gradačcu.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Mutevelija wrote: 08 Aug 2020, 23:33 Srušili mu kuću dole bio ispizdio skroz klao flaše, krivo mu bilo što ne ratuje iz 2 korpusa vojnika iz sela .
Pa otac mi priča odu sa HVO i sjede piju u bijeloj a kobejagi na ratište otišle , ne on jer on nije bio sposoban za rata (iz poznatih razloga) nego komšije 12 13 ljudi se izvlačilo, da nije tako imali bi više šehida od 4 a i to zaginulo većina na Gradačcu.

U vezi čega je ovo?
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14408 times
Been thanked: 24181 times

Post by Fuddo »

Melek wrote: 08 Aug 2020, 23:18
Krokodil Behko wrote: 08 Aug 2020, 23:10

Pa eto bilo je tih entuzijasta koji su, ponovo kažem, zaglavili u Travnik da se bore. Ovi drugi vjerovatno kad su načuli da ih travničani tretiraju ko čisto topovsko meso i izdajice no matter what su malo promislili. Alternativa svemu bila je HVO. Ma i idiotu je tad bilo jasno da je Banja Luka prodata kao de facto srpska prijestonica, čitava spika bošnjačkog vrha je bila “mi i Banja Luka”. Šta onda prosječni banjalučki piun da čini? Da nastavi krepavati za Travnik?
Niti su oni bili necije topovsko meso, niti ih je neko tako dozivljavao. Oni su bili sa svojom bracom koja je krvarila kao i oni da se spasi sta se spasiti da.
Dozvolite da se obratimo
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija »

Krokodil Behko wrote: 08 Aug 2020, 23:34
Mutevelija wrote: 08 Aug 2020, 23:33 Srušili mu kuću dole bio ispizdio skroz klao flaše, krivo mu bilo što ne ratuje iz 2 korpusa vojnika iz sela .

U vezi čega je ovo?
Pričam o Brčanskom ratištu kako ja slab bio odaziv i ko se je mogao izvuci izvlacio se.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija »

Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Socrates »

Ne razumijem što i sta se prigovara Banjalucanima. :cudi

Hiljade ljudi je donijelo hiljade različitih odluka. Znaju oni kako im je bilo. Ne d'o Bog nikom.
. . . . . . . . .
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Mutevelija wrote: 08 Aug 2020, 23:38
Krokodil Behko wrote: 08 Aug 2020, 23:34

U vezi čega je ovo?
Pričam o Brčanskom ratištu kako ja slab bio odaziv i ko se je mogao izvuci izvlacio se.

Brčanska brigada je bila od seoskog svijeta. Iz grada ih nije bilo ni za bataljona.

Općenito, sve tri vojske su bile seljačke. Bolje imati 1000 američkih rendžera, nego cijeli TZ korpus.
Razlika je ta što su Srbi bili daleko naoružaniji i skovali su plan da na prevaru, zauzmu što više, a Bošnjaci potrčali da mi povjeruju.
Čarobni
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 13 times

Post by Čarobni »

Melek wrote: 08 Aug 2020, 23:10

Previše je 70%.

1995 Banja Luka nije imala kuda sa tolikim brojem ljudi, od Drine ih dijeli teritorija ARBiH, jedino im ostaje usko grlo kod Brčkog, ali tu im se teritorija mogla prepolovit' u sekundi i tu priča završava, ne samo da nema priče o bombardovanju, već je gotova priča i sa petljanjem stranaca u pitanje BiH.
Sa 350 000 ljudi Miloševiću možeš šamare pucat' pred svjetskim kamerama.
Post Reply

Return to “Historijske ličnosti”