Alija Izetbegović

Moderator: Krokodil Behko

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1678 times
Been thanked: 3199 times
Status: Offline

Re: Alija Izetbegović

Post by Mutevelija » 09 Aug 2020, 02:21

animals wrote: 09 Aug 2020, 02:20 Ma ljudi, igrao se sah izmedju Rusa i Amera..
jebote jugoslavija i njeni narodi..
Ameri sjebli Ruse, ali su im dali do Sarajeva i kapak...
nema na more ..
To.je pametno rezonovanje
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Socrates » 09 Aug 2020, 02:21

Ma kaki samo Srbe.

Trebalo je rokati sve.

Realno, trebali smo objaviti rat svakoj zemlji pojedinačno. Čak i nesvrstanom Islandu.

Koji kurac oni žive gore u Nedodjiji.

Sve ih zarobit' i prebacit' humano na Tahiti. Trebali smo osnovati i Ujedinjene Nacije gdje smo mi jedini clan.
. . . . . . . . .

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 09 Aug 2020, 02:22

I ti kenjas
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 839 times
Been thanked: 1268 times

Post by tuzlak1212 » 09 Aug 2020, 02:22

Socrates wrote: 09 Aug 2020, 02:21 Ma kaki samo Srbe.

Trebalo je rokati sve.

Realno, trebali smo objaviti rat svakoj zemlji pojedinačno. Čak i nesvrstanom Islandu.

Koji k.... oni žive gore u Nedodjiji.

Sve ih zarobit' i prebacit' humano na Tahiti. Trebali smo osnovati i Ujedinjene Nacije gdje smo mi jedini clan.
Bosna do Tokija :obrve :plavi

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14421 times
Been thanked: 24250 times
Status: Online

Post by Fuddo » 09 Aug 2020, 02:22

tuzlak1212 wrote: 09 Aug 2020, 02:15 Pa jasta sam nego dobar kad su takvi ko ti na mojoj strani a balkanska elita akademika na njihovoj strani...
I onda dodje siroti bosnjo i pljuje po Aliji a on remek dijelo uradio, svijetsko cudo jbt, koordinisao je ovcama protiv tenkova i nisu sve ovce pobijene, o cemu mi pricamo.
I svi ti kriticari su imali sansu da se isprse i kazu, za mnom braco!!!.
No lakse je bilo u kakvu umjetnicku cetu i cekati par decenija da nesto predloze.
Ovdje mislim na one koji vrse ovaku vrstu propagande i pune glavu budalastinama raznim carobnjacima i mutetima.
Njih dvojicu ne mogu ni prezirati zbog onog sto pisu, oni samo izbace ono sto su im drugi ispricali.
Dozvolite da se obratimo

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates » 09 Aug 2020, 02:25

Ma ja ti kažem Alija nije gledao globalno.

Treb'o je sam sa sobom šaha igrat'. Sve ostalo u tri lijepe otjerati.

Francuskoj smo trebali rat objaviti, zauzeti je i 2005 postaviti Insomniu za predsjednika.

Da i mi imamo a puppet state.
. . . . . . . . .

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 09 Aug 2020, 02:25

Visegrad
Prijedor
Zvornik
Janja
Bijeljina
SREBRENICA
ZEPA
Foča
Komplet istocna Bosna i Hercegovina
Pa onda i Krajine nesto pa se jedva vratilo.
BRCKO izgubljeno bilo
Pa Odžak bio pao

I kaze dobili rat.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates » 09 Aug 2020, 02:28

Pa nisu ga ni izgubili.

Još uvijek je sve BIH. I biće dok je pameti.
. . . . . . . . .

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 09 Aug 2020, 02:29

Image

Jebene granice nemamo izlaska a da ne pokriva je Rs osim Brckog mada je njihov dio otiso u Brcko ratom.osvojili.

Ni jedne jebene granice izlaza, Hrvati sa juga aSrbi sa Istoka.i Sjevera poklopili, malao na Zapadu Krajinice ali i to.otcijepljeno.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by tuzlak1212 » 09 Aug 2020, 02:29

Mutevelija wrote: 09 Aug 2020, 02:21 I opet nista nisi rEkao.
sta ti se ima govoriti kad ne shvatas da smo slabiji, da nisi poslusao amerikanca eto ti Milosevica sa dozvolom da ti u srebrenik, tuzlu i citavu bosnu iskrca 8 miliona srba i svom silom jugoslavije koju do tada nije smio ni pogeldati niti reci ikome sta ima... tada na odbijanje mira ko zna sta bi bila i reakcija Tudzmana na pristanak rata od strane muslimana
Turci su ti unistili nacionalni identitet i ovo je bila bitka za vracanje identiteta a njihova da se to ne desi jer ugrozava njihove zelje velike srbije... Njima ne dolikuje da ono sto su mogli da rade vojvodjanima, crnoj gori i citavom siptarskom krugu da ne mogu da ponove protiv 2 miliona muslimana u Bosni

kad shvatis da bi pad banja luke implicirao krajnjem padu bosne jer nemas oruzja, ispuco si metke i niko te nece braniti kada si sam odbio mir kroz Dejtonski paket, ka spojis te konce tada cemo pricati o tim temama i bajkama koje ti se motaju po glavi
Last edited by tuzlak1212 on 09 Aug 2020, 02:30, edited 1 time in total.

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 09 Aug 2020, 02:30

I korodiro k.Gorazda dao.Milosevic...
Zamal da i ono padne.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 09 Aug 2020, 02:33

tuzlak1212 wrote: 09 Aug 2020, 02:29
Mutevelija wrote: 09 Aug 2020, 02:21 I opet nista nisi rEkao.
sta ti se ima govoriti kad ne shvatas da smo slabiji, da nisi poslusao amerikanca eto ti Milosevica sa dozvolom da ti u srebrenik, tuzlu i citavu bosnu iskrca 8 miliona srba i svom silom jugoslavije koju do tada nije smio ni pogeldati niti reci ikome sta ima... tada na odbijanje mira ko zna sta bi bila i reakcija Tudzmana na pristanak rata od strane muslimana
Turci su ti unistili nacionalni identitet i ovo je bila bitka za vracanje identiteta a njihova da se to ne desi jer ugrozava njihove zelje velike srbije... Njima ne dolikuje da ono sto su mogli da rade vojvodjanima, crnoj gori i citavom siptarskom krugu da ne mogu da ponove protiv 2 miliona muslimana u Bosni

kad shvatis da bi pad banja luke implicirao krajnjem padu bosne jer nemas oruzja, ispuco si metke i niko te nece braniti kada si sam odbio mir kroz Dejtonski paket, ka spojis te konce tada cemo pricati o tim temama i bajkama koje ti se motaju po glavi
Jest eto ti mislis da bi jedva Austrija docekala ili Njemacka da Srbija udje u rat prema Zapadu.
Pa eto vidi u historiji sta je bilo.sa Srbije kad je probala sa se.siri.prema Zapadu.
Ne moras puno samo eto od Balkanskih ratova i prvog svjetskog rata.
Niej dejtonski sporazum.prvi , nilo je njih jos.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 259 times
Been thanked: 163 times

Post by rocko » 09 Aug 2020, 02:38

Najpozitivnija licnost od Husejn Bega Gradascevica

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by tuzlak1212 » 09 Aug 2020, 02:38

Mutevelija wrote: 09 Aug 2020, 02:33
tuzlak1212 wrote: 09 Aug 2020, 02:29

Jest eto ti mislis da bi jedva Austrija docekala ili Njemacka da Srbija udje u rat prema Zapadu.
Pa eto vidi u historiji sta je bilo.sa Srbije kad je probala sa se.siri.prema Zapadu.
Ne moras puno samo eto od Balkanskih ratova i prvog svjetskog rata.
Niej dejtonski sporazum.prvi , nilo je njih jos.
Ne radi ti ovdje historija nego cinjenicno stanje, a to stanje je bilo takvo da Bosna i Hercegovina nije bila nikakav zapad, Bosna je tad bila Srpsko-Hrvatski teritorij a teritojis se zvao "BiH". Vecinsko stanovnistvo tog teritorija Jugoslavije je odlucilo da iskoristi status autonomnosti dobijeno AVNOJ-ima i da proglasi nezavisnu drzavu koja ce se zvati opet "BiH" jer ima puno pravo. Evropa je rekla na to "ok imate pravo al ovi imaju pravo da se bune (srbi iz iste te bosne), i sav rat je predstavljen gradjanskim" i nikog nije bolio qrac sta se desava i ko koga ubija.
Odbijanjem mira bi potpuno okrenuli glavu od Bosne, a nametanje samog mira nije pokrenula ni Austrija ni Njemacka nego Amerikanci i mozda UK nisam tu siguran.
edit. Odbijanjem mira bi Milosevic imao argument da ukljuci sve srbe svijeta u taj "gradjanski rat" i sad se opet vratimo na moj prosli post gdje ti sliejdi odmazda bosnjaka bez ikakve milosti i predumisljaja
Opet ponavljam, nije osvajanje Bosne nikakvo sirenje na zapad, jebo te Bosna, koga boli qrac za njom
Last edited by tuzlak1212 on 09 Aug 2020, 02:41, edited 1 time in total.

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 09 Aug 2020, 02:40

Ne vjerujem da bi tako bilo, nego bi eskalirao rat jos vise sirom evrope da se Srbija umijesala, oni (Evropa) su.se bojali 3svjetskog rata.
Ne bi to se zadrzalo samo na BiH.
Mozda bi i Kosovari tad zaratili.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by tuzlak1212 » 09 Aug 2020, 02:55

Nikakvo eskaliranje rata se ne bi desilo, USA je jedina imala vojnu moc u NATO-u dovoljno jaku da se usudi napast Beograd, oni kad okrenu cijevi od tebe nemoguce je da ti iko pomogne... A okrenuli bi se da nije Dejton potpisan.

I ovo gore sto Erdogan prica o Turcima, ni oni nisu neku silu imali ni tehnologiju... Danas su mnogi vojno ojacali ali tada je sve bilo USA vs Rusija i zetoni od drzava koji biraju strane i prodaju dupe za sto brzi razvoj industrije. Naravno ko je izabrao USA na vrijeme je dobro prosao

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4455 times
Been thanked: 3414 times

Post by Melek » 09 Aug 2020, 08:38

Hurija wrote: 09 Aug 2020, 00:31
Melek wrote: 08 Aug 2020, 22:50

A Banjalučani opet tvrde da je Sarajevo izdalo Banja Luku i da nikog u BiH nije bilo briga o njihovim sudbinama. Lako je srati po tim ljudima ako nisi odatle. A pod odatle mislim na jedan grad totalno prožet četničkom armadom davno prije rata, grad koji je bio zacrtan kao glavni grad genocidne, u kojem je sva četnička komanda i bila stacionirana. Kad su Banjalučani tjerani iz svog grada, tjerani su planski vanka preko Hrvatske. Manjina je istjerana prema Travniku a u Travniku su ih tretirali manje više isto kao i u BL, tamo je cinizam bio na vrhuncu. Pa poznato nam je svima da su se dobar dio rata mahale borile za sopstvene opstanke i tu je vladao zakon spašavanja sopstvene guzice. A taj animozitet jedne mahale prema drugoj, tu ima jedna riječ koja to opisuje samo je ne volim upotrebljavati.

Niko nije branio Banjalucnima da se kao dobrovoljci vrate u Bosnu iz inozemstva ako su otisli tamo i bore Melek ,kao sto je bilo ljudi iz ostalih dijelova Krajine 🌝
Niko im nije branio i bilo je podosta slučajeva da su se ljudi i vraćali. Jedan dio je direktno izašao na područje Travnika što sam već opisao, jedan dio je nekakvim suludim povuci-potegni muzikanjem uspijevao da to uradi preko teritorije Hrvatske, jedan dobar dio je izginuo na Slunjskim Brdima pokušavajući da se priključi pa kako treba nisu ni metka ispalili i slično tome. Sve u svemu borba tih ljudi se svela na odbranu Travnika i eto, kao neki vojni uspijeh, recimo, učestvovanje u oslobadjanju Sanskog Mosta. Ali, tokom svih tih zbivanja, Banja Luka je uvijek tretirana kao “nješta crrno”, nešto tudje.

A podobar dio organizatora oružanog otpora, gotovo svi, su završili u četničkim kazamatima prije bilo kakvog ispaljenog metka u BL.

Cinično je zvati ljude “izdajicama”, mislim na ljude zatečene u sredinama gdje su četnici bili većina i držali sve konce u rukama. Gotovo sve takve sredine nikad i nisu oslobodjene. Jedini rezultat svega su bili pokolji nakon skoro nikakve borbe. Možda bi ti bila presretna da je more ljudi suludo izginulo u pokušaju ustanka u tom četničkom jezgru, ali ja, vidiš ne bi. To samo govori nešto o tebi kao osobi. Mene npr boli sudbina Prijedorčana i Kozarčana i ne vidim to kao ništa dobro.

Opet kažem, kad Travnika boli racq za BL boli i mene za Travnikom.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

Hurija
Pandora
Pandora
Has thanked: 874 times
Been thanked: 1051 times

Post by Hurija » 09 Aug 2020, 09:14

Melek wrote: 09 Aug 2020, 08:38
Hurija wrote: 09 Aug 2020, 00:31

Niko nije branio Banjalucnima da se kao dobrovoljci vrate u Bosnu iz inozemstva ako su otisli tamo i bore Melek ,kao sto je bilo ljudi iz ostalih dijelova Krajine 🌝
Niko im nije branio i bilo je podosta slučajeva da su se ljudi i vraćali. Jedan dio je direktno izašao na područje Travnika što sam već opisao, jedan dio je nekakvim suludim povuci-potegni muzikanjem uspijevao da to uradi preko teritorije Hrvatske, jedan dobar dio je izginuo na Slunjskim Brdima pokušavajući da se priključi pa kako treba nisu ni metka ispalili i slično tome. Sve u svemu borba tih ljudi se svela na odbranu Travnika i eto, kao neki vojni uspijeh, recimo, učestvovanje u oslobadjanju Sanskog Mosta. Ali, tokom svih tih zbivanja, Banja Luka je uvijek tretirana kao “nješta crrno”, nešto tudje.

A podobar dio organizatora oružanog otpora, gotovo svi, su završili u četničkim kazamatima prije bilo kakvog ispaljenog metka u BL.

Cinično je zvati ljude “izdajicama”, mislim na ljude zatečene u sredinama gdje su četnici bili većina i držali sve konce u rukama. Gotovo sve takve sredine nikad i nisu oslobodjene. Jedini rezultat svega su bili pokolji nakon skoro nikakve borbe. Možda bi ti bila presretna da je more ljudi suludo izginulo u pokušaju ustanka u tom četničkom jezgru, ali ja, vidiš ne bi. To samo govori nešto o tebi kao osobi. Mene npr boli sudbina Prijedorčana i Kozarčana i ne vidim to kao ništa dobro.

Opet kažem, kad Travnika boli racq za BL boli i mene za Travnikom.

Desilo se ružnih stvari i vratio se dio ljudi sa puškom u Krajinu u svoja mjesta , izmedju redova Krajišnicu su branili cijelu Bosnu,isto govori i Mezarje prema Bašbunaru pteko puta Hotela u Travniku ,ako cemo iskreno i uporedimo koliko je bilo pripadnika u ARBIH iz nekog manjeg mjesta i Banja Lučana,srazmer sve govori ,zadnji su branili Bosnu i prosipali patriotizam uglavnommiz Švedske i danas im su im puna usta Bosne nebih na uvjedim nikoga cast momcima iz Vrbanje i Bastaha👍
Ostalo je cutanje.

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4455 times
Been thanked: 3414 times

Post by Melek » 09 Aug 2020, 09:20

Po meni je ipak daleko bolja stvar kad u BL barem preko ljeta imaš dosta Bošnjaka u njoj nego da imaš te ljude konstantno pod zemljom. Inače, u globalu mi je daleko draže kad vidim živog Bošnjaka pa kakav je da je nego kad vidim bošnjački mezar. Možda nekom srce zaigra od ponosa i radosti kad vidi takvo mezarje ali meni ne.
A što se tiče odnosa mene i BiH ja sam je u principu davno aminovao, Španija je daleko bolja za otić na odmor a ova Švedska me daleko, daleeeko više voli od Travnika :cudi
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

Hurija
Pandora
Pandora
Has thanked: 874 times
Been thanked: 1051 times

Post by Hurija » 09 Aug 2020, 09:24

Jest jos da su klimatski uslovi bolji😄,mislim da imao zajednicih prijatelja i poznanika Melek ,mozda i rodbine ,mogli bi prozboriti o nekim stvarima i šire👍,
Ostalo je cutanje.

Post Reply

Return to “Historijske ličnosti”