Alija Izetbegović
Moderator: Krokodil Behko
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9733 times
- Been thanked: 11469 times
- Status: Offline
Re: Alija Izetbegović
Upravo ste svi dočarali, svu pogubnost vjerovanja u bratsko-jedistvujuću Jugoslaviju, kult Tita, jugoslovenske nacije, vjere u dobre komšije, mora se biti merhametli, ne vrijedimo mnogo, veličajmo ponekog Srbina, koji je nekim čudom bio na našoj strani, etc, etc, etc, ..
Danas 28 godina polsije, neki novi kosovci, pričaju istu priču, samo što nema jugoslovenske nacije i bratstva i jedinstva, nego se to sad naziva bosanstvo i suživot. Baš kao što se u Jugoslaviji učilo samo o ustaškim zločinima, sad bi oni da se piše samo o zločinima ARBiH i sve što im se kaže, o bilo kojem od svih onih bezbrojnih masakara, nad Bošnjacima, poput Gebelsa pod uticajem neke psihotične droge, mantraće o zločinu odnošenja srpskog televizora u Živinicama.
Danas, kad znamo da smo tak oskupo platili jugoslovenske zablude i manjak identiteta, oni bi i ovo malo što je izgrađeno iza rata, porušili u ime fantomske bosanske nacije, koju niko od drugih naroda ni ne želi.
Danas 28 godina polsije, neki novi kosovci, pričaju istu priču, samo što nema jugoslovenske nacije i bratstva i jedinstva, nego se to sad naziva bosanstvo i suživot. Baš kao što se u Jugoslaviji učilo samo o ustaškim zločinima, sad bi oni da se piše samo o zločinima ARBiH i sve što im se kaže, o bilo kojem od svih onih bezbrojnih masakara, nad Bošnjacima, poput Gebelsa pod uticajem neke psihotične droge, mantraće o zločinu odnošenja srpskog televizora u Živinicama.
Danas, kad znamo da smo tak oskupo platili jugoslovenske zablude i manjak identiteta, oni bi i ovo malo što je izgrađeno iza rata, porušili u ime fantomske bosanske nacije, koju niko od drugih naroda ni ne želi.
- Taare
- greatest

- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
Ono kad neko ne vlada činjenicama, nego pusti mašti na volju pa gusla li guslaMutevelija wrote: 09 Aug 2020, 02:33Jest eto ti mislis da bi jedva Austrija docekala ili Njemacka da Srbija udje u rat prema Zapadu.tuzlak1212 wrote: 09 Aug 2020, 02:29
sta ti se ima govoriti kad ne shvatas da smo slabiji, da nisi poslusao amerikanca eto ti Milosevica sa dozvolom da ti u srebrenik, tuzlu i citavu bosnu iskrca 8 miliona srba i svom silom jugoslavije koju do tada nije smio ni pogeldati niti reci ikome sta ima... tada na odbijanje mira ko zna sta bi bila i reakcija Tudzmana na pristanak rata od strane muslimana
Turci su ti unistili nacionalni identitet i ovo je bila bitka za vracanje identiteta a njihova da se to ne desi jer ugrozava njihove zelje velike srbije... Njima ne dolikuje da ono sto su mogli da rade vojvodjanima, crnoj gori i citavom siptarskom krugu da ne mogu da ponove protiv 2 miliona muslimana u Bosni
kad shvatis da bi pad banja luke implicirao krajnjem padu bosne jer nemas oruzja, ispuco si metke i niko te nece braniti kada si sam odbio mir kroz Dejtonski paket, ka spojis te konce tada cemo pricati o tim temama i bajkama koje ti se motaju po glavi
Pa eto vidi u historiji sta je bilo.sa Srbije kad je probala sa se.siri.prema Zapadu.
Ne moras puno samo eto od Balkanskih ratova i prvog svjetskog rata.
Niej dejtonski sporazum.prvi , nilo je njih jos.
Srbija bi nešto? Srbija?
Činjenica je da su srbiji već 1992. godine nametnute sankcije koje su godinu kasnije tj. 1993. toliko pooštrene da sloba nije imao goriva da pokrene vozni park lade, a kamoli da pošalje tenkove u bih.
I onda poredit rusiju koja se raspadala i pucala po svim šavovima i jedan nato savez nije ništa do eklatantno nepoštovanje činjenica tj stanja na terenu u tom periodu.
Glavnog krivca za trenutno stanje treba tražiti u nama samima (potpisuj alija, nek' je k'o avlija), kao i americi, tačnije klintonovoj administraciji koja je wašington i dejton smatrala ogromnim uspjehom, pogotovo za godinu poslije rata u kojoj je klinton pobijedio u utrci za predsjednika.
Isto tako, rahmetli alija je vjerovatno bio fin insan, ali je bio katastrofalan političar.
Nije bio u stanju da odradi čistku u vlastitim redovima, pa je njegovim skutonošama rat bio ustvari brat u kojem su stekli ogromna bogatstva pljačkajući i zavijajući u crno svoj narod.
Jedan od plodova njegove loše, ma katastrofalne politike jeste sam rs, ali i drugi poput korupcije, nefunkcionalne države i raseljavanje pameti koja će razvijati neke druge države.
Ps.
Pošto se spominje i krajina, važno je napomenuti da bez iste tj bez korpusa arbih iz krajine, "oluja" ne bi bila moguća.
Isto tako, bez "oluje" mi ne bismo oslobodili neke dijelove bih.
Svi mi se morete obratit
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14028 times
- Been thanked: 23278 times
Serete, i ti, i on.Hurija wrote: 09 Aug 2020, 09:14Melek wrote: 09 Aug 2020, 08:38
Niko im nije branio i bilo je podosta slučajeva da su se ljudi i vraćali. Jedan dio je direktno izašao na područje Travnika što sam već opisao, jedan dio je nekakvim suludim povuci-potegni muzikanjem uspijevao da to uradi preko teritorije Hrvatske, jedan dobar dio je izginuo na Slunjskim Brdima pokušavajući da se priključi pa kako treba nisu ni metka ispalili i slično tome. Sve u svemu borba tih ljudi se svela na odbranu Travnika i eto, kao neki vojni uspijeh, recimo, učestvovanje u oslobadjanju Sanskog Mosta. Ali, tokom svih tih zbivanja, Banja Luka je uvijek tretirana kao “nješta crrno”, nešto tudje.
A podobar dio organizatora oružanog otpora, gotovo svi, su završili u četničkim kazamatima prije bilo kakvog ispaljenog metka u BL.
Cinično je zvati ljude “izdajicama”, mislim na ljude zatečene u sredinama gdje su četnici bili većina i držali sve konce u rukama. Gotovo sve takve sredine nikad i nisu oslobodjene. Jedini rezultat svega su bili pokolji nakon skoro nikakve borbe. Možda bi ti bila presretna da je more ljudi suludo izginulo u pokušaju ustanka u tom četničkom jezgru, ali ja, vidiš ne bi. To samo govori nešto o tebi kao osobi. Mene npr boli sudbina Prijedorčana i Kozarčana i ne vidim to kao ništa dobro.
Opet kažem, kad Travnika boli racq za BL boli i mene za Travnikom.
Desilo se ružnih stvari i vratio se dio ljudi sa puškom u Krajinu u svoja mjesta , izmedju redova Krajišnicu su branili cijelu Bosnu,isto govori i Mezarje prema Bašbunaru pteko puta Hotela u Travniku ,ako cemo iskreno i uporedimo koliko je bilo pripadnika u ARBIH iz nekog manjeg mjesta i Banja Lučana,srazmer sve govori ,zadnji su branili Bosnu i prosipali patriotizam uglavnommiz Švedske i danas im su im puna usta Bosne nebih na uvjedim nikoga cast momcima iz Vrbanje i Bastaha![]()
Dozvolite da se obratimo
- Hurija
- Pandora

- Has thanked: 874 times
- Been thanked: 1051 times
Hvala Fuddo bi si jedan od sudionika navedenoga , ako ćes iskreno mislim da sad Onanišeš bespotrebno iz Amerike 
Ostalo je cutanje.
- Fuddo
- Maliciozni seronja

Vrijedjate se bona budalastinama.Hurija wrote: 09 Aug 2020, 11:30 Hvala Fuddo bi si jedan od sudionika navedenoga , ako ćes iskreno mislim da sad Onanišeš bespotrebno iz Amerike![]()
Ne valja to tako.
Ruzno vas citat, a znam da niste pokvareni.
Haj tamo na atribute.
Dozvolite da se obratimo
- Hurija
- Pandora

Problem je sto su se izjednačivane žrrve genocida i zločinci ,zarad zarade i sitnog ćaraFufe wrote: 09 Aug 2020, 11:08Ono kad neko ne vlada činjenicama, nego pusti mašti na volju pa gusla li guslaMutevelija wrote: 09 Aug 2020, 02:33
Jest eto ti mislis da bi jedva Austrija docekala ili Njemacka da Srbija udje u rat prema Zapadu.
Pa eto vidi u historiji sta je bilo.sa Srbije kad je probala sa se.siri.prema Zapadu.
Ne moras puno samo eto od Balkanskih ratova i prvog svjetskog rata.
Niej dejtonski sporazum.prvi , nilo je njih jos.
Srbija bi nešto? Srbija?
Činjenica je da su srbiji već 1992. godine nametnute sankcije koje su godinu kasnije tj. 1993. toliko pooštrene da sloba nije imao goriva da pokrene vozni park lade, a kamoli da pošalje tenkove u bih.
I onda poredit rusiju koja se raspadala i pucala po svim šavovima i jedan nato savez nije ništa do eklatantno nepoštovanje činjenica tj stanja na terenu u tom periodu.
Glavnog krivca za trenutno stanje treba tražiti u nama samima (potpisuj alija, nek' je k'o avlija), kao i americi, tačnije klintonovoj administraciji koja je wašington i dejton smatrala ogromnim uspjehom, pogotovo za godinu poslije rata u kojoj je klinton pobijedio u utrci za predsjednika.
Isto tako, rahmetli alija je vjerovatno bio fin insan, ali je bio katastrofalan političar.
Nije bio u stanju da odradi čistku u vlastitim redovima, pa je njegovim skutonošama rat bio ustvari brat u kojem su stekli ogromna bogatstva pljačkajući i zavijajući u crno svoj narod.
Jedan od plodova njegove loše, ma katastrofalne politike jeste sam rs, ali i drugi poput korupcije, nefunkcionalne države i raseljavanje pameti koja će razvijati neke druge države.
Ps.
Pošto se spominje i krajina, važno je napomenuti da bez iste tj bez korpusa arbih iz krajine, "oluja" ne bi bila moguća.
Isto tako, bez "oluje" mi ne bismo oslobodili neke dijelove bih.
Ostalo je cutanje.
- Fuddo
- Maliciozni seronja

Iako ima podosta istine u svemu napisanom,Krokodil Behko wrote: 09 Aug 2020, 09:44 Upravo ste svi dočarali, svu pogubnost vjerovanja u bratsko-jedistvujuću Jugoslaviju, kult Tita, jugoslovenske nacije, vjere u dobre komšije, mora se biti merhametli, ne vrijedimo mnogo, veličajmo ponekog Srbina, koji je nekim čudom bio na našoj strani, etc, etc, etc, ..
Moram te upitat,
A sta ti je alternativa, mimo suzivota?
I sta ces sa onim postenim svijetom sto je ostao s tobom kad je bilo najteze, a nije morao?
Naprotiv, imao je izbora hejbet.
KakoS to izblanjat, a da se ne ogrijesis?
Dozvolite da se obratimo
- Čarobni
- Inventar foruma

- Been thanked: 13 times
Priča da je Alija obični pijun je loša.
On je jednostavno bio loš državnik, izrazito prijateljski nastrojen prema izdajnicima i kriminalcima, zbog čega nam je i izginulo toliko raje, jer je on bio previše nesposoban da nas vodi.
Isticati preživjele i ovo malo teritorije što smo dobili, kao pobjedu, je smiješno kad se uzme u obzir kakvim smo sve opcijama raspolagali.
On je jednostavno bio loš državnik, izrazito prijateljski nastrojen prema izdajnicima i kriminalcima, zbog čega nam je i izginulo toliko raje, jer je on bio previše nesposoban da nas vodi.
Isticati preživjele i ovo malo teritorije što smo dobili, kao pobjedu, je smiješno kad se uzme u obzir kakvim smo sve opcijama raspolagali.
- Fuddo
- Maliciozni seronja

Da, imao je i opciju da se uloguje na tamo neki forum i rjesi sudbinu zemlje.Čarobni wrote: 09 Aug 2020, 12:19 Priča da je Alija obični pijun je loša.
Sve mu je bilo na dohvat ruke, smajliji, pp, atributi, samo levat nije znao kako da to iskoristi.
Dozvolite da se obratimo
- Čarobni
- Inventar foruma

Daleko od toga da nije mog'o učinit' ništa.Fuddo wrote: 09 Aug 2020, 12:22Da, imao je i opciju da se uloguje na tamo neki forum i rjesi sudbinu zemlje.Čarobni wrote: 09 Aug 2020, 12:19 Priča da je Alija obični pijun je loša.
Sve mu je bilo na dohvat ruke, smajliji, pp, atributi, samo levat nije znao kako da to iskoristi.
Pa pogledaj ko mu je bio glavni savjetnik - Fikret Muslimović, dokazani KOS-ovac glavom i bradom.
- Fuddo
- Maliciozni seronja

Nije on bio njegov glavni savjetnik, mada se slazem da je bio poprilicno kontraverzna licnost, i dan danas je.Čarobni wrote: 09 Aug 2020, 12:26Daleko od toga da nije mog'o učinit' ništa.Fuddo wrote: 09 Aug 2020, 12:22
Da, imao je i opciju da se uloguje na tamo neki forum i rjesi sudbinu zemlje.
Pa pogledaj ko mu je bio glavni savjetnik - Fikret Muslimović, dokazani KOS-ovac glavom i bradom.
E sad,
Za koju ti sluzbu radis?
Dozvolite da se obratimo
- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4356 times
- Been thanked: 3290 times
Po meni ova tema dosta dočarava i feudalni mentalni sklop Bošnjaka. Svi znate šta je feudalizam. Feudalizam je kad imate sijaset zamkova i sijaset vlastelina koji su sami svoje gazde nad svojim kmetovima a svaki su kmetovi sebi najbolji u odnosu na one druge kmetove koji su vaki-naki. A onda poneki vlastelin bude malo jači od drugog vlastelina pa mu ovaj polaže račune, plaća najamninu itd itd. Eto, to je naš mentalni sklop. Ama i u samoj mahali ima tog sranja. Haha, glupi vrbanjci a mi pametna gradska raja, u onoj tamo džadi žive haze budale a mi vamo smo carska dolina, osim što je eto taj i taj komšija blentav sto gradi i tako to. To je Bošnjak u srcu i duši.
I znate šta? Možda bi najbolja solucija ipak i bila neka tamo bošnjačka država? Eto, da budem bahat i bezobrazan pa da kažem, sad kad mi je babovina aminovana nekom drugom, hell, why not? Svakako sam sve izgubio. Onda, sjedni za sto, dogovori neku državu sa normalnim, povezanim teritorijem, preduslovima da bude samoodrživa, dodaj možda Sandžak itd. Da rastabirimo prvo malo sami sa sobom. Da raščistimo zašto ostatak Bosne tretira sandžaklije kao da su sušti kriminalci, da vidimo jesul hercegovci stvarno tako bezobrazni, da vidimo zašto tuzlaci misle da su krajišnici u stvari srbi itd. Jer sve mi to samima sebi svakodnevno serviramo us kahvu, pljugu i bullshit. Čisto da vidimo sa samima sobom jesmo li uopšte narod i možemo li uopšte biti država.
I znate šta? Možda bi najbolja solucija ipak i bila neka tamo bošnjačka država? Eto, da budem bahat i bezobrazan pa da kažem, sad kad mi je babovina aminovana nekom drugom, hell, why not? Svakako sam sve izgubio. Onda, sjedni za sto, dogovori neku državu sa normalnim, povezanim teritorijem, preduslovima da bude samoodrživa, dodaj možda Sandžak itd. Da rastabirimo prvo malo sami sa sobom. Da raščistimo zašto ostatak Bosne tretira sandžaklije kao da su sušti kriminalci, da vidimo jesul hercegovci stvarno tako bezobrazni, da vidimo zašto tuzlaci misle da su krajišnici u stvari srbi itd. Jer sve mi to samima sebi svakodnevno serviramo us kahvu, pljugu i bullshit. Čisto da vidimo sa samima sobom jesmo li uopšte narod i možemo li uopšte biti država.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
- Fuddo
- Maliciozni seronja

A zasto bi to radio kad vec imas stolicu u UN-u, priznat si od ostatka svijeta kao drzava, i imas jasno definisane granice?Melek wrote: 09 Aug 2020, 12:31 Po meni ova tema dosta dočarava i feudalni mentalni sklop Bošnjaka. Svi znate šta je feudalizam. Feudalizam je kad imate sijaset zamkova i sijaset vlastelina koji su sami svoje gazde nad svojim kmetovima a svaki su kmetovi sebi najbolji u odnosu na one druge kmetove koji su vaki-naki. A onda poneki vlastelin bude malo jači od drugog vlastelina pa mu ovaj polaže račune, plaća najamninu itd itd. Eto, to je naš mentalni sklop. Ama i u samoj mahali ima tog sranja. Haha, glupi vrbanjci a mi pametna gradska raja, u onoj tamo džadi žive haze budale a mi vamo smo carska dolina, osim što je eto taj i taj komšija blentav sto gradi i tako to. To je Bošnjak u srcu i duši.
Da dokazes sebi i drugima,
Sta?
Dozvolite da se obratimo
- Čarobni
- Inventar foruma

Stani malo Fudo, ti KOS-ovca svodiš na kontraverznu ličnost?Fuddo wrote: 09 Aug 2020, 12:29Nije on bio njegov glavni savjetnik, mada se slazem da je bio poprilicno kontraverzna licnost, i dan danas je.Čarobni wrote: 09 Aug 2020, 12:26
Daleko od toga da nije mog'o učinit' ništa.
E sad,
Za koju ti sluzbu radis?
Nije to bila kontraverzna ličnost, to je bio dokazani izdajnik, operativac KOS-a, a danas je operativac BIA-e.
Ne možeš negirat' KOS-ovca, a onda me pitat' za koju službu radim.
- Hurija
- Pandora

Citam gornje ima istine sto rece Melek ,upitajmo se zasto nemamo Idejnog vodje recimo ,ratovali smo i medjusobno ,pitam se zašto je dobri Bošnjak ,recimo pokoran na Zapadu 
Ostalo je cutanje.
- Melek
- Deer Hunter

Ne čitaš podrobno.Fuddo wrote: 09 Aug 2020, 12:35A zasto bi to radio kad vec imas stolicu u UN-u, priznat si od ostatka svijeta kao drzava, i imas jasno definisane granice?Melek wrote: 09 Aug 2020, 12:31 Po meni ova tema dosta dočarava i feudalni mentalni sklop Bošnjaka. Svi znate šta je feudalizam. Feudalizam je kad imate sijaset zamkova i sijaset vlastelina koji su sami svoje gazde nad svojim kmetovima a svaki su kmetovi sebi najbolji u odnosu na one druge kmetove koji su vaki-naki. A onda poneki vlastelin bude malo jači od drugog vlastelina pa mu ovaj polaže račune, plaća najamninu itd itd. Eto, to je naš mentalni sklop. Ama i u samoj mahali ima tog sranja. Haha, glupi vrbanjci a mi pametna gradska raja, u onoj tamo džadi žive haze budale a mi vamo smo carska dolina, osim što je eto taj i taj komšija blentav sto gradi i tako to. To je Bošnjak u srcu i duši.
Sta?
Da ponovim: da rastabirimo mi sa samima sobom šta smo i ko smo. Evo konkretno sam nazivan i izdajicom i srbinom - od naših. Šta će mi takvi “moji”?
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Strong people forgive.
- Fuddo
- Maliciozni seronja

Pa, nije dokazani.Čarobni wrote: 09 Aug 2020, 12:37Stani malo Fudo, ti KOS-ovca svodiš na kontraverznu ličnost?Fuddo wrote: 09 Aug 2020, 12:29
Nije on bio njegov glavni savjetnik, mada se slazem da je bio poprilicno kontraverzna licnost, i dan danas je.
E sad,
Za koju ti sluzbu radis?
Nije to bila kontraverzna ličnost, to je bio dokazani izdajnik, operativac KOS-a, a danas je operativac BIA-e.
Ne možeš negirat' KOS-ovca, a onda me pitat' za koju službu radim.
Iako postoji sumnja.
Da, za koju sluzbu radis?
Da sam operativac bia-e ili sis-a, pisao bih sve sto ti pises.
Jednostavan je to sablon.
Dozvolite da se obratimo
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
On to pise iz ubedjenje. Pa ako ga se za dan bezbednosti sete, sete
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- Melek
- Deer Hunter

Na kraju krajeva šta će mi skemlijica u UN na kojoj svako malo sjedi neki četnik i svako malo neki ustaša a u tim granicama moja babovina zaravnata bagerima i karavlasi veselo trube na njoj sa šajkačama na glavama. U kojoj smrdljivi škutor blokira i muhu u letu.
Last edited by Melek on 09 Aug 2020, 12:43, edited 2 times in total.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Strong people forgive.
- Fuddo
- Maliciozni seronja

Pa, nisam te nazvao izdajicom.Melek wrote: 09 Aug 2020, 12:39Ne čitaš podrobno.Fuddo wrote: 09 Aug 2020, 12:35
A zasto bi to radio kad vec imas stolicu u UN-u, priznat si od ostatka svijeta kao drzava, i imas jasno definisane granice?
Sta?
Da ponovim: da rastabirimo mi sa samima sobom šta smo i ko smo. Evo konkretno sam nazivan i izdajicom i srbinom - od naših. Šta će mi takvi “moji”?
A moj si, da si najgori, opet te ne bih tako tretirao.
U cemu je problem?
Dozvolite da se obratimo