Korona virus
Moderator: Krokodil Behko
- spacebound
- Urednik foruma
- Has thanked: 9796 times
- Been thanked: 16465 times
- Status: Offline
Re: Korona virus
Daj Boze da isto bude u cijeloj BiH 

Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- Zanki
- saudade
- Has thanked: 26998 times
- Been thanked: 30964 times
ne, ne bi bilo nista, nego je to psikicka tortura, znas da nece biti al moras biti izolovan i razmisljas o pizdarijama a o cemu bi
Najbolja stvar kod psihopate je, što ti se maksimalno posvete.
- Chloe
- Žena za sva vremena
- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3483 times
Nema on kad misliti o sebi mi ga izludjujemo na svoj način.... A odmor mu je potreban pred Buru
Baš se extra drži. Rekoh da bi mu se fizičko stanje ne daj Bože moglo pogoršati.

- Zanki
- saudade
- Has thanked: 26998 times
- Been thanked: 30964 times
a o kakvoj buri govorimo?Chloe wrote: 09 Aug 2020, 13:16Nema on kad misliti o sebi mi ga izludjujemo na svoj način.... A odmor mu je potreban pred BuruZanki wrote: 09 Aug 2020, 11:08
ne, ne bi bilo nista, nego je to psikicka tortura, znas da nece biti al moras biti izolovan i razmisljas o pizdarijama a o cemu bi
Baš se extra drži. Rekoh da bi mu se fizičko stanje ne daj Bože moglo pogoršati.
ma nece ako nije do sad, zasto bi, nema takvih iskustva, ili prodjes laganini ili te hospitaliziraju
Najbolja stvar kod psihopate je, što ti se maksimalno posvete.
- insomnia
- Rđav kurac
- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
U fr mala djeca ne moraju niti se preporucuje da nose maske. Samo djeca starija od 11 godina i osobljejelena... wrote: 09 Aug 2020, 10:28Osoblje, nastavnici, svi pod maskama.
S djecom će ići teže.. Natjerati ih da nose maske stalno i da ih ne diraju... nemoguća misija.
Časovi fizičkog...još jedna nemoguća misija s maskom.
Biće tu još prilagođavanja usput, ali drago mi je da se škola ipak vraća u škole.![]()
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- jelena...
- Aktivni forumaš
- Been thanked: 1 time
Vjerovatno će i kod nas nešto tako biti, ne znam. To je kod nas uzrast predmetne nastave...od 6. do 9.insomnia wrote: 09 Aug 2020, 13:23U fr mala djeca ne moraju niti se preporucuje da nose maske. Samo djeca starija od 11 godina i osobljejelena... wrote: 09 Aug 2020, 10:28
Osoblje, nastavnici, svi pod maskama.
S djecom će ići teže.. Natjerati ih da nose maske stalno i da ih ne diraju... nemoguća misija.
Biće tu još prilagođavanja usput, ali drago mi je da se škola ipak vraća u škole.![]()
Jesu li išla djeca u školu u aprilu, maju, junu sve regularno?
- insomnia
- Rđav kurac
Ma jok. Prekinuto početkom marta. Poslije su nastavili zadnje dvije sedmice aprila. Ali samo osnovne skole. Poslije dosao kraj izolacije i jednu heftu prije raspusta su isli normalno. Mescini su i to uradili da roditelji imaju gdje sa djecom
- Mutevelija
- Selonačelnik
- Has thanked: 1632 times
- Been thanked: 3039 times
Bill Gates: Pandemija koronavirusa će za "bogati svijet" biti završena do kraja 2021. godine
Suosnivač Microsofta Bill Gates procjenjuje da će pandemija koronavirusa za "bogati svijet" biti završena do kraja 2021. godine, ali da će za ostale trajati duže.
Svi žele znati kada će biti završena pandemija koronavirusa, a Gates ima neke ideje. Njegove procjene ovise od toga da li živite u zemljama u razvoju ili u bogatijim zemljama poput SAD-a-
"Inovacije u dijagnostici, terapijama i vakcinama su impresivne. Zbog toga smatram da u bogatom svijetu možemo okončati pandemiju do kraja 2021. godine, a za ostatak svijeta do kraja 2022. godine", izjavio je Gates, prenosi CNET.
Gates finansira medicinsko istraživanje i programe za vakcine putem svoje Bill & Melinda Fates Fondacije. Svjestan je da je pandemija sve zemlje svijeta vratila nekoliko godina unazad kada je riječ o ekonomskom rastu, borbi protiv HIV-a, malarije i slično.
On je kritikovao američki sistem testiranja na koronavirus, kao i način na koji se američki predsjednik Donald Trump i njegova administracija nose sa situacijom. Otvoreno je rekao da je visok broj slučajeva koronavirusa u SAD-u rezultat nedovoljnog testiranja i praćenja kontakata, kao i nenošenja zaštitnih maski.
Gates vjeruje da će vakcina biti razvijena, ali da će zbog različitih problema uključujući proizvodnju moći pomoći samo bogatijim zemljama.
I kaze nije planiran virus.
Podsjeti me na ajet.
""I kad su ti nevjernici zamke razapinjali da bi te u tamnicu bacili ili da bi te ubili ili da bi te prognali; oni su zamke pleli a Allah ih je ometao, jer Allah to najbolje umije!""
Suosnivač Microsofta Bill Gates procjenjuje da će pandemija koronavirusa za "bogati svijet" biti završena do kraja 2021. godine, ali da će za ostale trajati duže.
Svi žele znati kada će biti završena pandemija koronavirusa, a Gates ima neke ideje. Njegove procjene ovise od toga da li živite u zemljama u razvoju ili u bogatijim zemljama poput SAD-a-
"Inovacije u dijagnostici, terapijama i vakcinama su impresivne. Zbog toga smatram da u bogatom svijetu možemo okončati pandemiju do kraja 2021. godine, a za ostatak svijeta do kraja 2022. godine", izjavio je Gates, prenosi CNET.
Gates finansira medicinsko istraživanje i programe za vakcine putem svoje Bill & Melinda Fates Fondacije. Svjestan je da je pandemija sve zemlje svijeta vratila nekoliko godina unazad kada je riječ o ekonomskom rastu, borbi protiv HIV-a, malarije i slično.
On je kritikovao američki sistem testiranja na koronavirus, kao i način na koji se američki predsjednik Donald Trump i njegova administracija nose sa situacijom. Otvoreno je rekao da je visok broj slučajeva koronavirusa u SAD-u rezultat nedovoljnog testiranja i praćenja kontakata, kao i nenošenja zaštitnih maski.
Gates vjeruje da će vakcina biti razvijena, ali da će zbog različitih problema uključujući proizvodnju moći pomoći samo bogatijim zemljama.
I kaze nije planiran virus.
Podsjeti me na ajet.
""I kad su ti nevjernici zamke razapinjali da bi te u tamnicu bacili ili da bi te ubili ili da bi te prognali; oni su zamke pleli a Allah ih je ometao, jer Allah to najbolje umije!""
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Ja sam juče bio takav
- insomnia
- Rđav kurac
U Fr na sve vise mjesta maske postaju obavezne i na otvorenom
- insomnia
- Rđav kurac
Glupo je ovo i cudno sve da jebe rak raka. Kae maska te nece zastititi od virusa ali hoce druge od tebe. I onda ja i mala dodjemo nedje meni nedaju uci bez maske a nju niko nista ne pita. I pogledas na desetine male djece se setaju okolo bez maske i djavola.
Sad po dvoje, ponegdje i jedno.Krokodil Behko wrote: 09 Aug 2020, 09:46Nice try wrote: 09 Aug 2020, 08:53 Kod nas pišu da maske neće nositi na času nego samo za vrijeme odmora i boravka vani, uopšte.
Pošto sam ja u školu išao prije nove ere, po koliko đaka, danas sjedi u klupi?
Nekad je bilo po dvoje, a katkad i po troje.
Zavisi.
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
Čini mi se, što se tiče našeg hn kantona, da će maske biti obavezne samo na odmorima. Za vrijeme časa ne.jelena... wrote: 09 Aug 2020, 10:28Osoblje, nastavnici, svi pod maskama.
Meni je isto tako drago zbog povratka u školu.
Djeca, vjerujem, isto tako jedva čekaju. Predugo traje i preteško je sve ovo za njih.
Povratkom u školu opet su, na neki način, na bar prividno čvrstom, poznatom terenu.
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
- Mutevelija
- Selonačelnik
- Has thanked: 1632 times
- Been thanked: 3039 times
Jasta jedva cekaju.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- jelena...
- Aktivni forumaš
Upravo tako.Nice try wrote: 09 Aug 2020, 16:54Čini mi se, što se tiče našeg hn kantona, da će maske biti obavezne samo na odmorima. Za vrijeme časa ne.jelena... wrote: 09 Aug 2020, 10:28
Osoblje, nastavnici, svi pod maskama.
Meni je isto tako drago zbog povratka u školu.
Djeca, vjerujem, isto tako jedva čekaju. Predugo traje i preteško je sve ovo za njih.
Povratkom u školu opet su, na neki način, na bar prividno čvrstom, poznatom terenu.

Čas nije problem, osim časa fizičkog - problem su odmori. Djeca prelaze iz kabineta u kabinet u većini škola, mimoilaze se uskim hodnicima na svakom malom odmoru, a na velikom odmoru teško da se mogu kontrolisati svi zajedno.
Čak i ako bi se jasno postavila stroga pravila i poštovala distanca u školi, djeca će brzo uvidjeti da je sve to glupost jer čim dođu kući ta pravila više neće važiti...kao da virus može živjeti samo u školi, a ne na njihovom igralištu gdje ih se nekoliko desetina svakodnevno igraju...ili u njihovoj kući, zgradi...ispred zgrade...bla, bla...
Što se tiče srednjoškolaca...to će biti opšti haos.
Biće loodo.
- Zizi
- Forum [Bot]
- Has thanked: 9658 times
- Been thanked: 8323 times
Preminula porodilja zaražena koronavirusom. Tuga, troje djece ostade bez majke.
Ova situacija kod nas je sve gora i gora.
https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... som-580143
Ova situacija kod nas je sve gora i gora.
https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... som-580143
Last edited by Zizi on 09 Aug 2020, 17:26, edited 1 time in total.
Hoće, biće ludo i nejasno.
Polazim od svoje djece, vjerujem da su i druga sličnog razmišljanja, dakle jedva ih natjeram da ponesu maske sa sobom. Zatim kada ih pitam jesu li ih koristile one odgovore da jesu tamo gdje su vidjele da ih i drugi koriste??
Tako će biti i sa školom.
Dovoljno je da jedan nastavnik ne bude revnosan ili par neposlušnih učenika i sve će biti teže nego što bi trebalo.
Polazim od svoje djece, vjerujem da su i druga sličnog razmišljanja, dakle jedva ih natjeram da ponesu maske sa sobom. Zatim kada ih pitam jesu li ih koristile one odgovore da jesu tamo gdje su vidjele da ih i drugi koriste??
Dovoljno je da jedan nastavnik ne bude revnosan ili par neposlušnih učenika i sve će biti teže nego što bi trebalo.
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
Više ne znam šta da mislim...
Naš kanton se još nije izjasnio o načinu održavanja nastave... S jedne strane, strah me je, a sa druge, biće mi drago ako škola starta normalno...
Kod nas su ljudi neodgovorni, većina ne vjeruje uopšte u postojanje virusa, ne mislim da će drugačije biti u školi
S druge strane, koja je svrha zatvoriti škole, a sve ostalo radi normalno?
Naš kanton se još nije izjasnio o načinu održavanja nastave... S jedne strane, strah me je, a sa druge, biće mi drago ako škola starta normalno...
Kod nas su ljudi neodgovorni, većina ne vjeruje uopšte u postojanje virusa, ne mislim da će drugačije biti u školi

S druge strane, koja je svrha zatvoriti škole, a sve ostalo radi normalno?
Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesretan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom, a zemlja obnavlja proljećem...
- jelena...
- Aktivni forumaš
Te nejasnosti je mene strah. Čim je nejasno, ništa od discipline.Nice try wrote: 09 Aug 2020, 17:23 Hoće, biće ludo i nejasno.
Ostalo potpisujem.
Ali, ali...ipak se ne može unaprijed znati.
Možda će fercerati i bolje nego što možemo sad zamisliti i pretpostaviti...ko zna.

Ne možemo očekivati neki red u školi ako i inače nema reda ni na ulici ni u objektima.
Zatim, djeca razmišljaju, pa slušaju razne verzije, svašta se mota po glavicama.
Teško će to sve ići kako je zamišljeno.
Nadajmo se najboljem.
Zatim, djeca razmišljaju, pa slušaju razne verzije, svašta se mota po glavicama.
Teško će to sve ići kako je zamišljeno.
Nadajmo se najboljem.
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti