Alija Izetbegović

Moderator: Krokodil Behko

Čarobni
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 13 times
Status: Offline

Re: Alija Izetbegović

Post by Čarobni » 09 Aug 2020, 13:47

Tuđmanov orden za prodaju BiH.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 830 times
Been thanked: 1231 times
Status: Online

Post by tuzlak1212 » 09 Aug 2020, 13:50

Hebote u normalnim mjestima ljudi prave kipove svojim kriminalcima i gradjevincima koji su Austrijance kopirali... A za nekog iole bitnog predsjednika ili kralja posvete brdo, tvrdzavu, aleju... Ako nema nista onda ljudi naprave samo da mogu posvetiti nekom drzavnom velikanu.
Ne moram sad spominjat primjere tipa Budimpeste, Praga, Londona,...

Sta mi radimo? Uopste ne razvijamo indentitet nego govorimo "to je bio njegov posao, nije ga uradio, teska mu zemlja bila treba mu jebat mater i pljunut kad ga neko spomene"
Umjesto da samo nastavimo gdje su drugi stali a za ljude iza sebe kazemo da su narodni heroji. Da su Alija i Sefer i tako neki bili u Londonu onaj London Eye bi do sad odavno se zvao Ali's Eye, nama je takve stvari smijesno i pomislit, ne dolazi u obzir da glupi bosnjo iz misije rupice nekog velikog sugradjanina, ideologa likuje i izrazi postovanje i da motivise djecu kako se brani i gradi drzava.

Zizi
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 9911 times
Been thanked: 8566 times

Post by Zizi » 09 Aug 2020, 13:51

Ne znam šta bih rekla kakvo mišljenje imam o njemu kao lideru Bošnjaka.

Pokušavam da sagledam njegovo djelovanje s različitih strana i poteško mi ide da njegov cjelokupan angažman i zaostavštinu doživim pozitivnom.

MunDzi
Svadjalica
Svadjalica
Has thanked: 715 times
Been thanked: 1391 times

Post by MunDzi » 09 Aug 2020, 14:08

Meni je svako ko misli da se on nesto plaho pitao je smijesan.

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1273 times
Been thanked: 4064 times

Post by Laser » 09 Aug 2020, 14:21

Koliko jada i čemera se ovdje izlilo radi Sefera koji nije shvatao da on ne komanduje predsjedniku, nego predsjednik komanduje njemu. Oficir se ne bavi politikom, nego izvršava ono što politika naredi. Ako iz bilo kog razloga ne može ili ne želi izvršavati naređenja, onda podnese ostavku i bude raspoređen na formacijsko mjesto gdje neće komandovati.

Zanimljivi su ovi kritičari Alijine političke zaostavštine. Zanimljive su njihove fiks ideje da bi Evropa dopustila da Armija pobijedi, satare i protjera četnike preko Drine, a prethodno im dala zeleno svjetlo da istrijebe Bošnjake i podijele Bosnu.

Zaprepašćujuće neinteligentno.
Klanjam džematile po parkovima.

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Laser » 09 Aug 2020, 14:23

MunDzi wrote: 09 Aug 2020, 14:08 Meni je svako ko misli da se on nesto plaho pitao je smijesan.
Da se Alija nije ništa pitao, ovaj forum bi se sada zvao Srpski forum, a ne Bosanski.

Zizi
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 9911 times
Been thanked: 8566 times

Post by Zizi » 09 Aug 2020, 14:26

Itekao se pitao, pogovoto prije rata, kada nije prihvatao molbe ljudi iz Posavine, i to iz njegove SDA, da se što prije počnemo organizovati za odbranu, jer su mu predočili informacije šta se sve dešava na terenu.

Sve njihove molbe je odbio i okarakterisao ih kao ratne huškače.
Kasnije se pokazalo kako mi iz Posavine za njega i ekipu nismo uopće bili bitni. Olako su nas prodali za neke svoje druge interese.

MunDzi
Svadjalica
Svadjalica
Has thanked: 715 times
Been thanked: 1391 times

Post by MunDzi » 09 Aug 2020, 14:26

Laser wrote: 09 Aug 2020, 14:23
MunDzi wrote: 09 Aug 2020, 14:08 Meni je svako ko misli da se on nesto plaho pitao je smijesan.
Da se Alija nije ništa pitao, ovaj forum bi se sada zvao Srpski forum, a ne Bosanski.
Nije se pitao u kontekstu tvog gore napisanog posta kojeg sam lajkala.

S tim da onaj dio oko Sefera i ne.
Sefer jeste egocentricni glavonja, ali nije se furao na islamizaciju ABiH.

Čarobni
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Čarobni » 09 Aug 2020, 14:38

Laser wrote: 09 Aug 2020, 14:21 Koliko jada i čemera se ovdje izlilo radi Sefera koji nije shvatao da on ne komanduje predsjedniku, nego predsjednik komanduje njemu. Oficir se ne bavi politikom, nego izvršava ono što politika naredi. Ako iz bilo kog razloga ne može ili ne želi izvršavati naređenja, onda podnese ostavku i bude raspoređen na formacijsko mjesto gdje neće komandovati.

Zanimljivi su ovi kritičari Alijine političke zaostavštine. Zanimljive su njihove fiks ideje da bi Evropa dopustila da Armija pobijedi, satare i protjera četnike preko Drine, a prethodno im dala zeleno svjetlo da istrijebe Bošnjake i podijele Bosnu.

Pusti SDA šuplju, pit'o se on vrlo dobro.

Evo ti jedna fotkica sa ustaškim medaljonom:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Čarobni
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Čarobni » 09 Aug 2020, 14:39

Alija je čak i nakon prvih borbi u Sarajevu i dalje narod ubijeđivao da rata neće biti, nije tu samo Posavina, palo je još mnogo mjesta zbog njegove gluposti.

zvrk
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo
Been thanked: 8 times

Post by zvrk » 09 Aug 2020, 14:59

Nije Alija lagao, vec su lagali njemu... svi sve

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9979 times
Been thanked: 11848 times

Post by Krokodil Behko » 09 Aug 2020, 15:26

Fuddo wrote: 09 Aug 2020, 12:06
Krokodil Behko wrote: 09 Aug 2020, 09:44 Upravo ste svi dočarali, svu pogubnost vjerovanja u bratsko-jedistvujuću Jugoslaviju, kult Tita, jugoslovenske nacije, vjere u dobre komšije, mora se biti merhametli, ne vrijedimo mnogo, veličajmo ponekog Srbina, koji je nekim čudom bio na našoj strani, etc, etc, etc, ..

Danas 28 godina polsije, neki novi kosovci, pričaju istu priču, samo što nema jugoslovenske nacije i bratstva i jedinstva, nego se to sad naziva bosanstvo i suživot. Baš kao što se u Jugoslaviji učilo samo o ustaškim zločinima, sad bi oni da se piše samo o zločinima ARBiH i sve što im se kaže, o bilo kojem od svih onih bezbrojnih masakara, nad Bošnjacima, poput Gebelsa pod uticajem neke psihotične droge, mantraće o zločinu odnošenja srpskog televizora u Živinicama.

Danas, kad znamo da smo tak oskupo platili jugoslovenske zablude i manjak identiteta, oni bi i ovo malo što je izgrađeno iza rata, porušili u ime fantomske bosanske nacije, koju niko od drugih naroda ni ne želi.
Iako ima podosta istine u svemu napisanom,
Moram te upitat,
A sta ti je alternativa, mimo suzivota?
I sta ces sa onim postenim svijetom sto je ostao s tobom kad je bilo najteze, a nije morao?
Naprotiv, imao je izbora hejbet.
KakoS to izblanjat, a da se ne ogrijesis?

Sve u svoje vrijeme Fudo, sve u svoje vrijeme.
Oni nisu odustali, na sceni su iste politike i bar ako govorimo o srpskoj populaciji, sad da mogu cjepnuli bi se i još usput, ako može, da pobiju makar 20.000 civila.

U takvoj situaciji, ne zagovaraš nikakvo bosanstvo, jer samo svoj narod cijepaš i zbunjuješ.

Šta učiniti?
Ništa!

Oni sami čine ono što treba činiti. Nismo ih mi natjerali na takve politike. :cudi
Ove godine, očekujem da će katoličke župe, popisati ne više od 330.000 vjernika. Znači, 2023. na sljedećem popisu, biće to oko 300.000 i kad na sve to dodaju sve moguće nerezidente, to će biti manje od 400.000. Isto je i kod Srba. Sva ta otrovna politika, tjera ih iz države. Istina, i mi se smanjujemo, ali ipak sporije. Ove godine, očekujem bošnjački udio u novorođenim i prvačićima oko 60%, prošle godine bilo je 59%.

Dvotrećinsku većinu, živ ćeš dočekati.
Ovako ne može ostati i to otvara vrata promjenama ustava, jer će i iz Evrope reći, da se to već jednom riješi.
Još prije 5 godina, kancelarka se posvađala s Kolindom, oko građanskog modela u BiH, tu su i četiri presude ESLJP, koje bi potpunlo izmijenile političko lice ove zemlje, ako bi se provele, a moraju se provesti, jer to su osnovni uslovi, oko članstva u EU.

E vidiš, zato Dodik i Čović sabotiraju taj evropski put, jer znaju da on znači promjenu Ustava, a to znači da oni dobivaju manje, nego što imaju sada. Već sad imaš preporuku venecijanske komisije, da se smanje ovlasti doma naroda FBiH, a to znači kraj HDZ-ovih blokada.

Oni sami sebe, kad svedu na demografski minimum, plus potkresivanje snage doma naroda FBiH, a vjerovastno i entiteta, to znači da postaju nacionalne manjine, fino, ne naglo, lagano ih nagaziti i reći: A sad hajmo suživot.

Sve ostalo, u ovom trenutku, u rangu je četničke propagande, što plaćene-što neplaćene.

Oni neće pristati na to da im je BiH domovina, prije nego što budu nagaženi.
U slučaju da misliš, kako to inje tako, evo ti od mene sto godina vremena, da smisliš drugi i bolji plan, a nećeš uspjeti. Ovaj plan ima sve, pa čak i podršku iz EU i USA. Visoka politika već zna - Bosna Bošnjacima i nacionalnim manjinama.

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1677 times
Been thanked: 3195 times

Post by Mutevelija » 09 Aug 2020, 15:40

Čarobni wrote: 09 Aug 2020, 13:47 Tuđmanov orden za prodaju BiH.
Ovo mi tek nije jasno bilo.

A ratovali HVo i Arbih i lagano dobije orden :grana

Ako je Hrvatska vrsila agresiju na BiH kako je predsjednik Republike BIH dobio nagradu , jebe lud zbunjenog.

Ispada i Alija ovde nagradjen od UZP-a.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4449 times
Been thanked: 3405 times

Post by Melek » 09 Aug 2020, 15:57

Čarobni wrote: 09 Aug 2020, 13:47 Tuđmanov orden za prodaju BiH.
Ma dobro sad, ko je šta tu prodao je vrlo diskutabilno. Mnogi tvrde da je washingtonski sporazum bio samo farsa, to se čak i vidi..
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Laser » 09 Aug 2020, 16:23

Čarobni wrote: 09 Aug 2020, 14:38
Laser wrote: 09 Aug 2020, 14:21 Koliko jada i čemera se ovdje izlilo radi Sefera koji nije shvatao da on ne komanduje predsjedniku, nego predsjednik komanduje njemu. Oficir se ne bavi politikom, nego izvršava ono što politika naredi. Ako iz bilo kog razloga ne može ili ne želi izvršavati naređenja, onda podnese ostavku i bude raspoređen na formacijsko mjesto gdje neće komandovati.

Ako je tebi ta jedna fotkica krunski dokaz izdaje, onda nisi vrijedan pažnje.

Idi plači sa Seferom, za drugo i niste.

Mister No
The Good, the Bad and the Ugly
The Good, the Bad and the Ugly
Has thanked: 9147 times
Been thanked: 5837 times

Post by Mister No » 09 Aug 2020, 16:25

Čarobni wrote: 09 Aug 2020, 14:39 Alija je čak i nakon prvih borbi u Sarajevu i dalje narod ubijeđivao da rata neće biti, nije tu samo Posavina, palo je još mnogo mjesta zbog njegove gluposti.
Ma najlakse je na njega to tako svalit.
A sta je sa narodom???

Pa do 93. Bosnjaci (Muslimani) su se kleli u JNA, a neki se i danas kunu, i u JNA i u Jugoslaviju.
Kod vecine Bosnjaka istorija krece od 1941 prije toga kao da nas nije ni bilo.
Jetimski mentalitet i pognuta glava decenijama naspram Srba i Hrvata, ali i ostalih, je dobro doprinijela genocidu u Srebrenici i istrebljenju sirom BiH.
Last edited by Mister No on 09 Aug 2020, 20:03, edited 1 time in total.
The Dark Side Of The Forum...

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1677 times
Been thanked: 3195 times

Post by Mutevelija » 09 Aug 2020, 16:26

Kako od begova nastadose kmetovi
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820

Čarobni
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Čarobni » 09 Aug 2020, 16:29

Laser wrote: 09 Aug 2020, 16:23
Čarobni wrote: 09 Aug 2020, 14:38

Ako je tebi ta jedna fotkica krunski dokaz izdaje, onda nisi vrijedan pažnje.

Idi plači sa Seferom, za drugo i niste.
Ako nisam vrijedan pažnje, onda me trebaš zaobić', al' ti ne ide.

Ti, da imaš ikakav argument, iskoristio bi ga, a ovako možeš samo sjest' i plakat' dok istina tuče po čelu.

Čarobni
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Čarobni » 09 Aug 2020, 16:30

Mister No wrote: 09 Aug 2020, 16:25
Čarobni wrote: 09 Aug 2020, 14:39 Alija je čak i nakon prvih borbi u Sarajevu i dalje narod ubijeđivao da rata neće biti, nije tu samo Posavina, palo je još mnogo mjesta zbog njegove gluposti.
Ma najlakse je na njega to tako svalit.
A sta je sa narodom???

Pa do 93. Bosnjaci (Muslimani) su se kleli u JNA, a neki se i danas kunu. U JNA i Jugoslaviju.
Kod vecine Bosnjaka istorija krece od 1941 prije toga kao da nas nije ni bilo.
Jetimski mentalitet i pognuta glava decenijama naspram Srba i Hrvata, ali i ostalih, je dobro doprinijela genocidu u Srebrenici i istrebljenju sirom BiH.
Ima i do njih, ali sad sabiramo Alijine greške, niko ga nije tjer'o da se hvata predsjedničke fotelje.

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Socrates » 09 Aug 2020, 16:33

Alija prod'o nesto Hrvatskoj za orden. :lud

Pa sta su Hrvatska i Hrvati to dobili u Bosni?
. . . . . . . . .

Post Reply

Return to “Historijske ličnosti”