Nema sijena na selima vise

Moderator: Krokodil Behko
Nema sijena na selima vise
Ta ce Fudo?Mutevelija wrote: 08 Aug 2020, 19:31Nema sijena na selima visea tebi ću zvat fudu ako ne budes slusala
![]()
Neš tako vikat kad dođe.MunDzi wrote: 08 Aug 2020, 19:45Ta ce Fudo?Mutevelija wrote: 08 Aug 2020, 19:31
Nema sijena na selima visea tebi ću zvat fudu ako ne budes slusala
![]()
![]()
Zbog ovog i nastaju svi belaji, jer jedna od osnovnih ideja povorke je ta da ljudi drugačijeg mišljenja nemaju otvorene oči, a to nije put kojim se gradi poštovanje i razumijevanje.Nice try wrote: 08 Aug 2020, 13:40 Podržavam paradu iz razloga što želim da na neki način olakšam život ljudima homoseksualne orijentacije.
Da li će parada pomoći, otvoriti oči onima drugačijeg mišljenja, to ne znam, ali definitivno treba raditi na razumijevanju.
Pričala sam i pisala s nekim homoseksualcima i nije im nimalo lako u životu.
Ako će neka parada pomoći da im bude bolje, da budu bolje shvaćeni i prihvaćeni...onda sam definitivno za.
Može se reći i da zbog ovog i nastaju svi belaji, jer jedna od osnovnih ideja protivnika povorke je ta da ljudi drugačije seksualnosti nemaju pravo na svoje mišljenje i način života, a to nije put kojim se gradi poštovanje i razumijevanje.Čarobni wrote: 08 Aug 2020, 22:06Zbog ovog i nastaju svi belaji, jer jedna od osnovnih ideja povorke je ta da ljudi drugačijeg mišljenja nemaju otvorene oči, a to nije put kojim se gradi poštovanje i razumijevanje.Nice try wrote: 08 Aug 2020, 13:40 Podržavam paradu iz razloga što želim da na neki način olakšam život ljudima homoseksualne orijentacije.
Da li će parada pomoći, otvoriti oči onima drugačijeg mišljenja, to ne znam, ali definitivno treba raditi na razumijevanju.
Pričala sam i pisala s nekim homoseksualcima i nije im nimalo lako u životu.
Ako će neka parada pomoći da im bude bolje, da budu bolje shvaćeni i prihvaćeni...onda sam definitivno za.
Nice try wrote: 09 Aug 2020, 08:37Može se reći i da zbog ovog i nastaju svi belaji, jer jedna od osnovnih ideja protivnika povorke je ta da ljudi drugačije seksualnosti nemaju pravo na svoje mišljenje i način života, a to nije put kojim se gradi poštovanje i razumijevanje.Čarobni wrote: 08 Aug 2020, 22:06
Zbog ovog i nastaju svi belaji, jer jedna od osnovnih ideja povorke je ta da ljudi drugačijeg mišljenja nemaju otvorene oči, a to nije put kojim se gradi poštovanje i razumijevanje.
Ja sam protivnik održavanja povorke i iz prve ruke ti mogu reći da griješiš i da to nisu moje ideje.Nice try wrote: 09 Aug 2020, 08:37Može se reći i da zbog ovog i nastaju svi belaji, jer jedna od osnovnih ideja protivnika povorke je ta da ljudi drugačije seksualnosti nemaju pravo na svoje mišljenje i način života, a to nije put kojim se gradi poštovanje i razumijevanje.Čarobni wrote: 08 Aug 2020, 22:06
Zbog ovog i nastaju svi belaji, jer jedna od osnovnih ideja povorke je ta da ljudi drugačijeg mišljenja nemaju otvorene oči, a to nije put kojim se gradi poštovanje i razumijevanje.
Dobro vidim, ne muči se s tim isticanjem.Čarobni wrote: 09 Aug 2020, 11:33Ja sam protivnik održavanja povorke i iz prve ruke ti mogu reći da griješiš i da to nisu moje ideje.Nice try wrote: 09 Aug 2020, 08:37
Može se reći i da zbog ovog i nastaju svi belaji, jer jedna od osnovnih ideja protivnika povorke je ta da ljudi drugačije seksualnosti nemaju pravo na svoje mišljenje i način života, a to nije put kojim se gradi poštovanje i razumijevanje.
Opet dolazimo do toga da je problem u podcijenjivanju ljudi koji ne dijele vaše mišljenje.
To što neko ne dijeli vaše mišljenje NIKAKO NE ZNAČI da su mu oči zatvorene i da ih treba otvarat', bez veze pravite probleme u plaćenićkoj kampanji.
Otvaranje očiju se, u ovom slučaju, izjednačava sa jednoumljem. U prevodu, mi smo slijepci, ne vidimo stvari kako treba, biće nam zatvorene oči sve dok ne počnemo razmišljat' isto kao oni plaćenici koji organizuju povorku, prave probleme i uzimaju pare pozivajući se na LGBT populaciju koja od te povorke nema ništa.Nice try wrote: 09 Aug 2020, 17:18Dobro vidim, ne muči se s tim isticanjem.Čarobni wrote: 09 Aug 2020, 11:33
Ja sam protivnik održavanja povorke i iz prve ruke ti mogu reći da griješiš i da to nisu moje ideje.
Opet dolazimo do toga da je problem u podcijenjivanju ljudi koji ne dijele vaše mišljenje.
To što neko ne dijeli vaše mišljenje NIKAKO NE ZNAČI da su mu oči zatvorene i da ih treba otvarat', bez veze pravite probleme u plaćenićkoj kampanji.
Pa uredu, ti si protivnik. Nisam napisala, niti podcijenila tvoje istomišljenike, nego izrazila nadu da ćete razumjeti ljude sa drugačijom seksualnošću.
Kako bi to drugačije opisali nego kao "otvaranje očiju"?
Niko ne pravi bezveze problem, niti je ta parada samo cilj, niti će njeno održavanje presuditi nečemu...ali daje nadu da bi nekad i nekome moglo biti bolje u ovom našem netrpeljivom okruženju.
Pa nece te ujesti za cunu ili okresat guzuToruk Makto wrote: 09 Aug 2020, 17:35 Ja mislim da je pogresno skroz to sto rade, al hajd nek jebe ko koga hoce sta me briga, a sto se tice parade to treba zabranit iz razloga sto hodaju u gacama i tarlahaju kurcima po cesti, nije lijepo uopste i nije potrebno.
Razmisliti i pokušati razumjeti, da.Čarobni wrote: 09 Aug 2020, 17:36Otvaranje očiju se, u ovom slučaju, izjednačava sa jednoumljem. U prevodu, mi smo slijepci, ne vidimo stvari kako treba, biće nam zatvorene oči sve dok ne počnemo razmišljat' isto kao oni plaćenici koji organizuju povorku, prave probleme i uzimaju pare pozivajući se na LGBT populaciju koja od te povorke nema ništa.Nice try wrote: 09 Aug 2020, 17:18
Dobro vidim, ne muči se s tim isticanjem.
Pa uredu, ti si protivnik. Nisam napisala, niti podcijenila tvoje istomišljenike, nego izrazila nadu da ćete razumjeti ljude sa drugačijom seksualnošću.
Kako bi to drugačije opisali nego kao "otvaranje očiju"?
Niko ne pravi bezveze problem, niti je ta parada samo cilj, niti će njeno održavanje presuditi nečemu...ali daje nadu da bi nekad i nekome moglo biti bolje u ovom našem netrpeljivom okruženju.
Ja se s njima ne slažem po pitanju povorke, ali opet ne govorim da im treba otvarat' oči, jer vjerujem da oni vrlo dobro znaju šta rade.
Sve dok je fokus na plaćenićkoj povorci, problemi LGBT populacije će biti u pozadini.Nice try wrote: 09 Aug 2020, 17:44Razmisliti i pokušati razumjeti, da.Čarobni wrote: 09 Aug 2020, 17:36
Otvaranje očiju se, u ovom slučaju, izjednačava sa jednoumljem. U prevodu, mi smo slijepci, ne vidimo stvari kako treba, biće nam zatvorene oči sve dok ne počnemo razmišljat' isto kao oni plaćenici koji organizuju povorku, prave probleme i uzimaju pare pozivajući se na LGBT populaciju koja od te povorke nema ništa.
Ja se s njima ne slažem po pitanju povorke, ali opet ne govorim da im treba otvarat' oči, jer vjerujem da oni vrlo dobro znaju šta rade.
Ostatak posta je nepotreban u ovoj raspravi.
Fokusirana sam na prabi problem homoseksualaca, a ne one koji na tome zarađuju i slijede svoje interese.
Hajde da ignorišemo povorku. Svakako je i odgođena za ovu godinu.Čarobni wrote: 09 Aug 2020, 17:46Sve dok je fokus na plaćenićkoj povorci, problemi LGBT populacije će biti u pozadini.Nice try wrote: 09 Aug 2020, 17:44
Razmisliti i pokušati razumjeti, da.
Ostatak posta je nepotreban u ovoj raspravi.
Fokusirana sam na prabi problem homoseksualaca, a ne one koji na tome zarađuju i slijede svoje interese.