Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
Gledam te nekim drugim ocima
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora
Last edited by Dust on 10 Jul 2012, 20:35, edited 2 times in total.
Mi se ko djeca igrali Partizanske Eskadrile i ja uvijek bila Jelena
Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja:
onaj koji žuri govori prije nego što sazna,
odgovara prije negoli nešto shvati,
odluči prije negoli provjeri,
kudi prije nego što se u nešto uvjeri.
(Arapska poslovica)
niska grana wrote:Naslov očigledno ukraden s istoimene teme na Muzici; uglavnom, kutak za prisjećanje na bilo šta s tv ekrana što ste nekada vrlo rado gledali ili vam je ostalo u lijepom sjećanju.
Na otvaranje me potaklo prisjećanje na Vatrene Ulice….ne znam ima li još poklonika emisije, ali meni je ovo bio lijek. Smijanje vlastitim crnjacima, neušminkanoj I surovoj stvarnosti kao jedina stvar koja nam je u to vrijeme preostajala.
Pored Jelenka zbog kojeg mi je već na prve tonove uvodne muzike lupalo srce, moja najdraža serija iz prijeratnog perioda je Naše malo misto. Luiđi i Bepina su legende a meni je nekako u najljepšem sjećanju ostao Tonči zvani Servantes. Na ovu scenu smo često zbijali šale svaki put kad se pričalo za neku lipu divojku iz okolice pa smo odmah upitkivali je li "raskošna divojka" a nakon potvrdnog odgovora odgovarali :" a šta će biti kad se mala razvije"
Plakala sam kad je Servantes izgorio u požaru u kući
[ytube][/ytube]
"Jer, bez imalo sumnje, drvo za moj tabut raste. I platno posmrtno, moje, neko negdje tka... "