Nije to tako. Ja sam sa djecom, bez muza, putovala po citavom svijetu (iz Njemacke). Nikad mi niko nije trazio njegov pristanak, mada sam ja prvih par puta imala papir s njegovim potpisom. Pitaju samo ako djeca nemaju isto prezime kao roditelj s kojim putuju. Nikad me niko nije pito a isli smo i u Ameriku.Socrates wrote: 11 Aug 2020, 15:42U normalnoj zemlji, jedan roditelj ne može izvesti djecu iz zemlje bez pismenog pristanka drugog roditelja. Osim ako nema sudsko rjesenje koje mu to dozvoljava. Njega su trebali zaustaviti odmah na aerodromu.
Al' Srbija nije normalna zemlja.
Razvodi..Kako dalje...sta sa djecom ..?
Moderator: spacebound
- Luna.
- Inventar foruma

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 15 times
- Status: Offline
Re: Tanja Savić progovorila o mužu Dušanu, oteo njihovu djecu!
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole
Djole
- lejlamo
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Been thanked: 2 times
nema. čak i u slučaju kada se bilo kome od roditelja povjeri dijete na brigu i staranje, drugi roditelj se mora konsultovati, i pismenom saglasnošću potvrditi pristanak, o izdavanju pasoša, putovanju izvan države i sl., osim u slučaju kada sud posebnom odlukom ne kaže drugačije.
- tuzlak1212
- Inventar foruma

- Has thanked: 928 times
- Been thanked: 1390 times
Joj Tanja Tanja 
Sve smo mogli mi, al si drogoša izabrala ti
Sve smo mogli mi, al si drogoša izabrala ti
- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4545 times
- Been thanked: 3529 times
Kad je već ovolika javna hajka na sve to, čudi me da niko ne prijavi situaciju djece socijalnim instancama, pa da ove zbrinu tu djecu. Očito je da su u kandžama drogeraša a pevaljka je tamo daleko (doslovno).
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
- Grom
- Inventar foruma

- Mood:
- Has thanked: 42 times
- Been thanked: 23 times
Vidi, živa si.lejlamo wrote: 12 Aug 2020, 08:59nema. čak i u slučaju kada se bilo kome od roditelja povjeri dijete na brigu i staranje, drugi roditelj se mora konsultovati, i pismenom saglasnošću potvrditi pristanak, o izdavanju pasoša, putovanju izvan države i sl., osim u slučaju kada sud posebnom odlukom ne kaže drugačije.
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14804 times
- Been thanked: 10303 times
Jesam li samo ja ovo vidjela?spacebound wrote: 11 Aug 2020, 13:03
Tanja Savić prolazi kroz dramu otkako je njen suprug Dušan Jovančević odveo sinove u Australiju, a sada je najavila da će zatražiti razvod braka.
Tanja sinove nije vidjela od aprila ove godine, a kako je navela Dušan joj posljednjih dana brani i da ih čuje telefonom. Zbog toga je pjevačica spremna da podnese zahtjev za razvod braka.
- Logično je da ću tražiti razvod braka. Razumite me da neću više ništa da imam sa takvim čovjekom. Sada na sve načine pokušavam da vratim svoju djecu u Srbiju, jer nemam drugi način da dođem do njih - rekla je Tanja.
- Sa sinovima sam u početku komunicirala preko Vibera, ali već pet dana mi muž ne dopušta da ih čujem, ni da ih vidim preko video-poziva. Ne mogu da vjerujem da je Dušan toliko posesivan i sebičan, da misli da su djeca samo njegova. Ne smije tako da se ponaša, ma kakav bio naš odnos. Nas dvoje smo u braku proveli 11 godina i nikada nisam pomislila da bi ovako nešto mogao da mi uradi. Očigledno muškarci udaraju tamo gdje ženu najviše boli, a u mom slučaju, to su djeca - dodala je pjevačica.
radiom.ba
U svakom slucaju - sud, razvod, i neka sud odluci koje, sta i kako
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
- lejlamo
- Forum [Bot]
- Mood:
bio je jedan slučaj kojeg sam pratila kroz emisiju život priča, kada je muž turčin na sličan način odveo djecu u tursku, a supruga srpkinja ostala u srbiji, nije znala gdje su tačno, rijetka javljanja djece, mnogo peripetija....sad' ću baš potražiti kako se to riješilo, ako jeste uopšte...
edit: evo jeste tek prošle godine uspjela...
edit: evo jeste tek prošle godine uspjela...
četiri godineBeograđanka Slavica Burmazović bila je u braku sa Turčinom Ejupom Jundžuom, rodila mu troje dece, Ajšu (15), Esmu (14) i Tarika (8), koje je on u avgustu 2015. odveo iz Srbije i više ih nije vratio. Ona ih je otada videla samo jednom, u maju 2016. Čekala je sve vreme, uplakana provodila neprospavane i dane i noći misleći na njih.
Bili su kod mene za vikend, pa sam ih predala Dušanu, koji je rekao da će mi ih vratiti za Vaskrs. Ja sam farbala jaja...
https://www.vesti-online.com
Objavljen transkript zadnjeg telefonskog razgovora izmedju Tanje i Dusana.
“Pripremam jaja XXL velicine za "tucanje", crkni skote!”
~Tanja
“Mi smo u Australiji kamenjarko...”
~Dusan
https://www.vesti-online.com
Objavljen transkript zadnjeg telefonskog razgovora izmedju Tanje i Dusana.
“Pripremam jaja XXL velicine za "tucanje", crkni skote!”
~Tanja
“Mi smo u Australiji kamenjarko...”
~Dusan
Glup sam!
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly

- Has thanked: 9313 times
- Been thanked: 5976 times
Iznošenje prljavog vesa koje pali narodne mase.
Sreca imaju sudovi da to rijese, nadam se, u korist djece.
The Dark Side Of The Forum...
- uvijek_kontra
- zmajček

- Mood:
- Has thanked: 7627 times
- Been thanked: 6840 times
- Status: Online
To sam i ja pokusavala objasnit. Njena jedina greska je taj brak. Ali sta mi jadnice forumske znamo.Lavlje_srce wrote: 11 Aug 2020, 20:50
Ono sto je prava istina je da Tanja nema nijednu mrlju u biografiji, osim udaje za ovog giliptera. Pokusala je sve da 'ne pukne bruka' jer je tradicionalna djevojka sa sela, i kao takva je naletjela na njega kao na nagaznu minu.
Odmah znas o kakvom se olosu radi kad je spreman nauditi rodjenoj djeci odvajajuci ih perfidno od majke. Dno.
Samo odrasce njeni sinovi, a smrad ce ostariti.![]()
U svemu tome najvise mi zao djece. Ko zna sta su do sad pretrpela pa sad jos bez majke toliko vrijeme.. ne valja nikako.
Svako sebe laze kako mu odgovara.
- jelena...
- Aktivni forumaš

- Been thanked: 1 time
Ne znam, @shark, nisam pametna. Svakakvih slučajeva sam se nagledala i još uvijek ih gledam...shark-attack wrote: 12 Aug 2020, 01:14Isto razmishaljam nisaM iz te struke pa ne mogu ali imao sam par slucajeva....jelena... wrote: 12 Aug 2020, 00:10
Ako ona nije potpisala saglasnost za putovanje djeteta sa ocem, on njoj nikako, sve i da hoće, ne može oduzeti djecu - djeca će joj biti vraćena čim se situacija stabilizuje, a on će platiti kaznu za otmicu ako ona odluči da pokrene taj postupak na sudu. Ona je u prednosti, a on je kidnaper i u tom slučaju cijela ova priča prosuta po medijima o povratku djece u Srbiju je bespotrebna, ali će njoj očito dobro doći na sudu kasnije i mislim da ona to veoma dobro zna - a to je oblik manipulacije djecom od strane majke. Ona je medijski eksponirana ličnost i koristi one mehanizme koji su njoj dostupni, a mediji su njeno polje djelovanja.
Ako majka jeste potpisala saglasnost pa otac ima dokaz da je uz majčinu saglasnost odveo djecu, i ako je zaista tačno ovo što majka govori - da on sad više djeci ne dozvoljava da se vide i čuju s majkom preko video-poziva, onda je otac ljudsko đubre i lažov (i prema djeci i prema svojoj ženi) kad se uzme u obzir sve ono što je tvrdio prije mjesec dana u članku koji si postavio.
Ali priča o otmici djece u tom slučaju objektivno pada u vodu...koliko se meni čini i u tom slučaju njihove pozicije u odlučivanju o sudbini djece nisu iste. On je u prednosti i žena je nasamarena.
Dakle...imaju pravo na to da odlučuju i jedno i drugo o svojoj djeci, tako bi i trebalo biti, ali ako se ne dogovore, odlučiće sud umjesto njih.
Po mom ličnom mišljenju, manipulatori su i jedno i drugo...kao što su i jedno i drugo odgovorni za ovu dramu koja im se, kao porodici, dešava.
Ako sam nešto fulala, stvar je mog neznanja jer pravo nije materija koju poznajem, iako su mi ovakve situacije samo donekle poznate, ali nisam nikad bila u situaciji da budem neko ko odlučuje i kome je starateljstvo oduzimano ili dodjeljivano na sudu.
Josh jedno, nije isto odvesti iz Australie (ili neke druge razvijene drzave) u Srbiju (ili slicnu) i dovesti u "Australie" ...
Sud je drugacije "gledao" gotova pa identicnu siuaciju..
Jedan je doveo djecu u Australiu.. doveo ih u "bolji zivot...' tamo su djeca bila maltretirana, zivjela na margini, loshe sholovanje..ma sve najgore
A drugi shto je odveo.. eeeeee kako ce to napravit..placali novinare da ih traze ,kasnije privatni agencije ishle da otmu dijete i vrate u Australiu i to je bilo u" redu"
od oca, patologije da se zalediš, sa zabranom prilaska djeci; majke sa zabranom prilaska djetetu, opet da se zalediš...itd. itd. da ne nabrajam dalje i ne detaljišem, a ti ne možeš ništa jer apsolutno ni o čemu ne odlučuješ, samo gledaš posljedice na djeci i u šta se te traume s godinama pretvaraju...
Helem, niko od sukobljenih nije pošteđen odgovornosti pa osuda od strane javnosti, društva, mahale, forumaša...kako god...sasvim opravdano sljeduje i jednom i drugom, a svako od njih na svoj način i pati i ispašta pa i na empatiju, takođe, imaju pravo i otac i majka. Nemoguće je isključiti osjećanja i pristrasnost kad sve to posmatraš sa strane, ljudi smo...je li...ali iskustvo te nauči da su ta ista osjećanja, u ovakvim situacijama, ujedno i jako sredstvo manipulacije.
Prema tome - kako viša instanca odluči, tako će i biti, ali ni to, naravno, neće biti kraj priče...
- Heidi
- Forum [Bot]
- Been thanked: 7 times
forumasi su najgori, oni najvise stete nanesu.
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
- lejlamo
- Forum [Bot]
- Mood:
nažalost, dok se javno, po medijima, ne alarmira za ovakve slučajeve manipulacije djecom, rijetko se šta riješi.Mister No wrote: 12 Aug 2020, 10:37 Iznošenje prljavog vesa koje pali narodne mase.
- Heidi
- Forum [Bot]
I, sta sad, da ne komentarisemo?
Tema je tema. Bila o Sanji, Dervisi ili Zvonki.
Tema je tema. Bila o Sanji, Dervisi ili Zvonki.
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 10187 times
- Been thanked: 17301 times
Ona je rekla da je mjesecima sutjela, javno je progovorila tek nakon sto 5 dana nije uspjela stupiti u kontakt sa djecom.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- Heidi
- Forum [Bot]
Moramo to prvo potvrditi.spacebound wrote: 12 Aug 2020, 11:03 Ona je rekla da je mjesecima sutjela, javno je progovorila tek nakon sto 5 dana nije uspjela stupiti u kontakt sa djecom.
Dajte clanke.
- shark-attack
- Inventar foruma

- Has thanked: 17 times
- Been thanked: 403 times
Cesto sam na sudu u ulozi svjedoka vjeshtaka i znam kako se neki bore i "bore" za djecu...jelena... wrote: 12 Aug 2020, 10:57Ne znam, @shark, nisam pametna. Svakakvih slučajeva sam se nagledala i još uvijek ih gledam...shark-attack wrote: 12 Aug 2020, 01:14
Isto razmishaljam nisaM iz te struke pa ne mogu ali imao sam par slucajeva....
Josh jedno, nije isto odvesti iz Australie (ili neke druge razvijene drzave) u Srbiju (ili slicnu) i dovesti u "Australie" ...
Sud je drugacije "gledao" gotova pa identicnu siuaciju..
Jedan je doveo djecu u Australiu.. doveo ih u "bolji zivot...' tamo su djeca bila maltretirana, zivjela na margini, loshe sholovanje..ma sve najgore
A drugi shto je odveo.. eeeeee kako ce to napravit..placali novinare da ih traze ,kasnije privatni agencije ishle da otmu dijete i vrate u Australiu i to je bilo u" redu"
od oca, patologije da se zalediš, sa zabranom prilaska djeci; majke sa zabranom prilaska djetetu, opet da se zalediš...itd. itd. da ne nabrajam dalje i ne detaljišem, a ti ne možeš ništa jer apsolutno ni o čemu ne odlučuješ, samo gledaš posljedice na djeci i u šta se te traume s godinama pretvaraju...
Helem, niko od sukobljenih nije pošteđen odgovornosti pa osuda od strane javnosti, društva, mahale, forumaša...kako god...sasvim opravdano sljeduje i jednom i drugom, a svako od njih na svoj način i pati i ispašta pa i na empatiju, takođe, imaju pravo i otac i majka. Nemoguće je isključiti osjećanja i pristrasnost kad sve to posmatraš sa strane, ljudi smo...je li...ali iskustvo te nauči da su ta ista osjećanja, u ovakvim situacijama, ujedno i jako sredstvo manipulacije.
Prema tome - kako viša instanca odluči, tako će i biti, ali ni to, naravno, neće biti kraj priče...
nekom je samo finansijski dio vazan..starateljstvo to donosi...nishta drugo nije bitno
ovo je shto zakon i "pravda" kaze (za one internet "strucnjake") ...
Pitali smo pravnika iz Australije da li je Dušan imao pravo da odvede decu iz Srbije bez Tanjinog pristanka, a on nam je odgovorio da jeste jer se mališani vraćaju u matičnu državu i nije potrebna saglasnost drugog roditelja, prema zakonima sa tog kontinenta.
KIAORA
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 10187 times
- Been thanked: 17301 times
Za sad imamo samo njene rijeci, sudski proces nije ni poceoHeidi wrote: 12 Aug 2020, 11:04Moramo to prvo potvrditi.spacebound wrote: 12 Aug 2020, 11:03 Ona je rekla da je mjesecima sutjela, javno je progovorila tek nakon sto 5 dana nije uspjela stupiti u kontakt sa djecom.
Dajte clanke.
https://www.alo.rs/vip/estrada/poznati- ... 33346/vest
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

- Has thanked: 2905 times
- Been thanked: 5167 times
E sad, je li tim zakonom definirano da li roditelj (u ovom slučaju otac) ima pravo da samo odvede djecu ili ima pravo da odvede djecu, tamo ih zadrži, a drugom roditelju (u ovom slučaju majci) brani pravo da bude roditelj.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- jelena...
- Aktivni forumaš

- Been thanked: 1 time
Pretpostavila sam, zato i navedoh primjere slučajeva u dijalogu s tobom. Inače ih ne bih ni navodila.shark-attack wrote: 12 Aug 2020, 11:05Cesto sam na sudu u ulozi svjedoka vjeshtaka i znam kako se neki bore i "bore" za djecu...jelena... wrote: 12 Aug 2020, 10:57
Ne znam, @shark, nisam pametna. Svakakvih slučajeva sam se nagledala i još uvijek ih gledam...
nekom je samo finansijski dio vazan..starateljstvo to donosi...nishta drugo nije bitno
ovo je shto zakon i "pravda" kaze (za one internet "strucnjake") ...
Pitali smo pravnika iz Australije da li je Dušan imao pravo da odvede decu iz Srbije bez Tanjinog pristanka, a on nam je odgovorio da jeste jer se mališani vraćaju u matičnu državu i nije potrebna saglasnost drugog roditelja, prema zakonima sa tog kontinenta.
I vjeruj mi da se u BIH ni vaša ''ne pika'' ako djeca imaju dovoljno godina da odluče gdje će i šta će....recimo 13 - 14.
Koliko godina imaju djeca?