Plus obroci u domovima koji su "dzaba"vrhbosnica wrote: 13 Aug 2020, 21:29Ja znam primjer...Duminjo wrote: 13 Aug 2020, 20:29 Ja necu nigdje dok mi neko ne izracuna kako se to neki Student sa 450 marki moze osamostaliti
I ako može objasnjenje, zasto sam glup ako ne mislim isto sto misle MunDzi i Socrates
Hvalane znam jel se pika pod samostalan..
Decko iz gorazda, dosao ovdje na studije.. dobio mjesto u domu, placao ga 100km... soba sa cimerom, ukljucujuci rezije i sve..hrana u menzi, obrok pola marke... prevoz na fax svercanje tramvajem...
Njegovi siromasni, nisu imali feninga da mu salju.. on konobarisao i drzao djeci instrukcije... mislim da je zivio od 500km...da nije imao te poslove morao bi nazad kuci... i tako je bilo 5godina, borio se i gurao dok nije diplomirao...
Ovo je ofc drugacije nego placati stan 300km plus rezije, auto i gorivo, itd itd...
Al recimo da je to bila neka vrsta samostalnosti
Njegovi siromasni i nisu imali da salju pa je on MORAO.. Klasicna nasa, decko se snalazio, borio i svaka mu cast.
Pitanje je, da li bi on ovo isto radio ovako dobrovoljno da su mu roditelji imali novaca za poslati?