Mi smo u februaru, familijarno imali neku čudnu "polugripu",Vrag wrote: 14 Aug 2020, 23:44 Jaran prebolio relativno brzo. Blaga temperatura, grlobolja i izgubio culo mirisa. A opet kad vidis kako se brzo prenosi nas dvojica sto smo sa njim najvise druzili i roditelji mu svi hvala Bogu ok. Ne znas vise sa ovim virusom nista. Djeluje da se prenosi pogledom, a ipak u praksi malo drugacije. Ili mozda mjere opreza urode plodom.
Je li sad napuhano i pretjerujemo ili ipak podcjenjujemo.
kod mene dva dana neki proljevčić, pa dva tri dana boli grlo, kašlja vrlo malo, neki čudan osjećaj u prsima

na par dana izgubim čulo ukusa (i mirisa, čini mi se), sve vrijeme hodao, išao na posao, pio dva tri puta dnevno paracetamol tablete, čajeve dva triput dnevno, ukupno triput tylolhot....
Kod supruge slično, s time da ona sada govori da je i slabost i bolove u tijelu osjećala....
Dijete (odraslo) isto nesto slično, a u cjelini najblaže, samo nije imalo taj gubitak ukusa i mirisa i smijalo nam se "kako to izgleda", ali je poslali kod doktora, pilo tri dana neki antibiotik jednom dnevno.....
I sve kontamo , kako se sad od marta o coroni naveliko priča da je to bilo to kod nas još u februaru...