Beba ili majka

Sve o muževima, svekrvama, punicama, djeci.

Moderator: spacebound

silence
Inventar foruma
Inventar foruma
Status: Offline

Re: Hrabra majka iz BiH izgubila bitku za život:

Post by silence »

Da me neko pogrešno ne razumije...ja ne osuđujem nikoga niti sam mjerodavna da sudim, ali me ovako nešto jako ljuti.

Imala sam dobru školsku drugaricu koja je bila srčani bolesnik. Po udaji, strogo joj je bila zabranjena trudnoća i rečeno joj je da ukuliko bi nosila napor trudnoče, stavlja svoj život na kocku. Međutim, ona je jako željela dijete, usprkos saznanju da možda neće ostati u životu ni ona, a niti dijete. I ostala je trudna. U 9. mjesecu svoje trudnoće je umrla :(. Sahranjena je zajedno sa svojom bebom u stomaku. Zar ovo nije tužna priča?! Meni je nje jako žao, ali sam i danas ljuta što je stavila svoj život na kocku...igrala se svojim životom...
:(
Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja:
onaj koji žuri govori prije nego što sazna,
odgovara prije negoli nešto shvati,
odluči prije negoli provjeri,
kudi prije nego što se u nešto uvjeri.
(Arapska poslovica)
Dust
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 2 times

Post by Dust »

Silence, pogledaj film "Celicne Magnolije" (Steel Magnolias)
Gledam te nekim drugim ocima
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora
Ruana

Post by Ruana »

blento59 wrote:Ona je odbila liječenje. Zbog toga sam ljuta, žao mi je i nje i djeteta. Ja vjerujem da je prihvatila liječenje, da je mogla poslije da razmišlja o trudnoći. Ovako...nje više nema, dijete nema majku.
zena je vec imala 30 godina
lijecenje takve bolesti moze trajati godinama , nekada decenijama
to sto je ubrzala svoju smrt za racun novog zivota je za svaku pohvalu
sto se tice njenog muza
pa i zadnjem zlocincu osudjenom na smrt se ispunjava poslednja zelja
a kamoli voljenoj osobi
i treba da se ozeni, naravno ne odmah, da pokusa naci malenom
majku. pojam maceha kao nekoo nakaradno zensko bice
koje mrzi pastorka je davno zastario
Znas sta, kod takvih bolesti nema zadnje zelje, nego samo nada "nece se to meni desiti"
Maceha je ona koja ti nije majka, tako je oduvjek bilo i bice.
Ne razumijem Jelenu, jer sam i sama bila u isto situaciji i prvo sam trazila obecanje da mi djeca nece imati macehu.
Da me ne shvatis pogresno nisam trazila da mi muz nema vise nikad nikoga, nego samo da mi djeca dok ne porastu ne gledaju nekoga na mome mjestu.
Moja strina je odgajala takvo dvoje djece, ona je izuzetna zena ali je djeca nikada nisu prihvatila. Cak su i adza kasnije odbacivali.
Dust
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Dust »

Ne osudjujem nikoga. Svako ima pravo da odluci sta zeli u zivotu. Zar ne mislite da je ona imala tracak nade da ce ostati ziva?

Ostavila je nekoga iza sebe, ne samo muzu, vec i roditeljima.
Ruana

Post by Ruana »

Dust wrote:Ne osudjujem nikoga. Svako ima pravo da odluci sta zeli u zivotu. Zar ne mislite da je ona imala tracak nade da ce ostati ziva?

Ostavila je nekoga iza sebe, ne samo muzu, vec i roditeljima.
Dust to jeste tako, ali zavisi koliko ce njeni roditelji "imati pravo" na to dijete.
Dust
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Dust »

Pa mogli bi mi da spekulisemo do sutra SBBKBB.
dacina_curica

Re: Beba ili majka

Post by dacina_curica »

Tuzna prica. :(

Ne vidim uopste zasto se vodi rasprava o necemu sto je ova zena ZELJELA. Niko je nije natjerao, niti muz niti familija, oni su je podrzali u njenoj odluci i to je nesto najhumanije sto su mogli uciniti. Dozvolili su joj da ispuni SVOJU posljednju zelju i da u tih devet mjeseci ili zadnjih 39 dana prozivi i osjeti vise nego sto ce neko prozivjeti i osjetiti u svom kompletnom zivotu.

Ovo dijete, iako bez majke, ce odrasti sa saznanjem da ga je njegova mama toliko voljela da je bila spremna dati (i dala) svoj zivot za njega. A tate takodje vole svoju djecu neizmjerno, ko kaze da tata ne bi svoj zivot dao za svoje dijete?!? I ko kaze da je ovo dijete na gubitku jer ce svoj zivot provesti sa tatom? :cudi

Sve u svemu, hrabra zena, hrabra mama...jako zalosan zavrsetak price. :(
jasmin05
Na probnom
Na probnom

Post by jasmin05 »

Spasiti majku, nedaj boze nikome, teska je to situacija, ali to djete se nije rodilo, nije kao da ces izgubiti nekog koga znas, skim si bio, na koga si se naviko, zavolio, bitno je da zena ostane ziva, ako bog da bice djece .
gejsha
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by gejsha »

Neka mi Bog oprosti, ali za mene ovo nije hrabrost.
Samo da bi udovoljila vlastitu želju da osjeti kako je postati majka, ostavila je dijete bez majke.
Drugo je kada neka žena tek u trudnoći sazna da je bolesna i da onda mora odlučiti između svog života i života bebe.
Nije sloboda sa neba pala, za nju je sestra dva brata dala..
Tempy
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Tempy »

Svi ovi komentari me podsjećaju na onu priču o ocu i sinu koji su nastojali svijetu ugoditi. Sreća da majka od djeteta nije prvo tražila naše mišljenje pa onda odličila.
Priča ide ovako:
Radni naziv priče jest: „Nosite li magarca? Ili „Svijetu se ne može ugoditi!“.
„Priča govori o ocu koji je prolazio iz jednog sela u drugo sa svojim sinom i magarcem. Sretne ih jedan čovjek pa kaže:
- To nije pravo, brate! Ti jašeš, a dijete ide pješke. Tvoje su noge jače od njegovih i on treba jahatim, a ti hodati.
Otac sješe s magarca i stavi sina na nj. Malo kasnije sretne ih drugi čovjek pa reče:
- To nije lijepo, momče, da ti jašeš, a otac ti ide pješice. Tvoje su noge mlađe.
Uzjašu potom obojica magarca i krenu tako dalje ali sretne ih treći čovjek pa reče:
- Kakva je to budalaština? Dva magarca jašu na jednoj slaboj životinji! Pravo bi bilo da čovjek uzme batinu pa vas obojicu namlati.
Potom obojica sjašu i pođu pješice, otac s jedne, a sin s druge strane magarca. Sretne ih čovjek pa reče:
- Ala ste vi čudna tri druga! Zar nije dosta da dvojica idu šješice? Ne bi li bilo lakše da jedan od vas jaše?
Onda otac reče sinu:
- Mi smo obojica svakako jahali na magarcu, sad valja da magarac jaše na nama.
Obore tako magarca na tlo, svežu mu prednje i stražnje noge, uzmu kolac koji mu proguraše među svezane noge i ponesu ga uprtivši svaki sa svoje strane kolca. Ljudi koji su ih susretali i prestizali stali se smijati i čuditi kako njih dvojica nose magarca. Otac u jednom trenutku baci magarca na zemlju, odveže ga i reče:
- Ta onaj je svaki čovjek luđi od ovoga magarca koji hoće svijetu ugoditi. Ja ću s mojim magarcem činiti kako sam i najprije po mojoj volji činio. A ljudi neka govore što im drago.
Potom uzjaše otac magarca, a sin pored njega pješice i tako otiđu kući“ („Šaljive narodne
priče“)
Johny
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Johny »

bez razmisljanja-majka
paparaci
Hadžija
Hadžija
Been thanked: 1 time

Post by paparaci »

Maja wrote:Malo teško pitanje, ali......

Dešava se da dođe do komplikacija pri porodu, ili doktori strinktno zabranjuju ženi da zatrudni, a ona, u velikoj želji za djetetom, ne posluša.
to je krajnje neozbiljno i neodgovorno pored sve zelje za potomkom.
Ako bi došlo do toga da su i beba i majka u opasnosti, bilo tokom trudnoće ili poroda i da (ne daj bože) dođete u situaciju da morate spasiti jedno od njih dvoje, za šta bi se vi muškarci odlučili?
ne znam. ne daj Boze nikom da to dozivi. sigurno bih popricao sa voljenom osobom o tome.

mislim da je ipak najbolje rijesenje da se spasi zena, koliko god bolno bilo. mislim, bolno je kako god covjek okrene. ali kao sto su vec neki prije mene rekli - postoji mogucnost da zena ponovo zatrudni i rodi.
NeK pUkNu DuSmAnI...

:srce S a n i c a - G r m e č :srce
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9505 times
Been thanked: 11245 times
Status: Online

Ona na porođaju mora odabrati: Suprug ili dijete!

Post by Krokodil Behko »

Image

Dok je većina onih koji trebaju postati roditelji uglavnom zaokupljena pripremama za doček bebe, kupovinom odjeće i ostalih potrebnih stvari, ovaj par ima sasvim drugačiji problem…

Naime, žena koja je trudna s osuđenim pedofilom, morat će izabrati hoće li ostati s mužem ili zadržati bebu. Trudnica iz Liverpoola udana je za bivšeg učitelja osnovne škole, koji je osuđen 2009. godine zbog posjedovanja 100.000 nepriličnih fotografija djece.

Paru, koji je tražio da ostane anoniman, rečeno je da su socijalne službe zabrinute za sigurnost djeteta, zbog ‘seksualno rizičnog’ oca.
No, muškarac, koji je u zatvoru proveo 15 mjeseci, kaže da je naučio lekciju i da treba dobiti drugu priliku.

– Ljudi govore o rehabilitaciji i povratku u društvo, a kad sam to pojušao uraditi, tretiraju me kao najgori šljam – kaže ovaj 45-godišnjak.
Upoznali su se prošlog ljeta u jednom kafiću. Otišli su na ručak, a on joj je odlučio ispričati sve o svojoj prošlosti.

– Nikad nisam bila u vezi s nekim ko ima kriminalnu prošlost. Bila sam šokirana i zgrožena. On je rekao da će razumjeti ako ga više ne želim više vidjeti. Rekla sam mu da moram malo razmisliti. Nekoliko dana kasnije smo se sreli i postavila sam mu puno pitanja. Mislim da je odvratno to što je učinio, ali vidjela sam da se kaje. Razumijem da mu je žao zbog onoga što je učinio, a vjerujem da to ne bi ponovio – kazala je žena.

Ona je očajno željela dijete, pa su odlučili pokušati, iako su znali da bi se socijalne službe mogle umiješati. Tokom trudnoće imali su sastanke sa socijalnim radnicima, a oni su izrazili zabrinutost za bebinu sigurnost. Oni savjetuju da dijete ne smije biti samo s ocem, što znači da će majka najvjerovatnije morati izabrati između muža i djeteta.

– To je nemoguć izbor. Niko ne bi trebao biti prisiljen na takav izbor – kaže žena koja je u 8. mjesecu trudnoće. Babice i advokat upozorili su je da čak i ako se odvoji od bebinog oca, sud joj i dalje može oduzeti dijete ako posumnjaju da su njih dvoje u kontaktu.

U izvještaju je još navedeno da je buduća majka ‘ranjiva’ i da će se prema ocu djeteta ponašati zaštitnički, na štetu bebe.

Par je suočen s činjenicom da možda neće moći dovesti bebu kući, a muškarac je dodao da je zabrinut zbog stresa kojem je izložena njegova trudna žena.

(doznajemo)
laganini
Spamer
Spamer
Been thanked: 1 time

Re: Ona na porođaju mora odabrati: Suprug ili dijete!

Post by laganini »

jebo je pedofil i doslovno i ....
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 625 times

Post by Zagorka »

čuj:To je nemoguć izbor. Niko ne bi trebao biti prisiljen na takav izbor :lud

a ono dijete sto ga je on napastvovao bi smjelo biti prisiljeno na takvo šta :bua treba i njoj uzeti,ja ni njoj ne bih dala dijete,vidi se da nije normalna :puca
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
Calla
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 2773 times
Been thanked: 2209 times

Post by Calla »

I suprug i djete ,,
treba mu se dati druga sansa ali pod uslovom i nadam se da je zena toga svjesna,trebaju proci obuku i dalje kod socijalnih pedagoga i navracati tamo dugo godina i dok je djete u uzrastu kao dugotrajna terapija ,
sa naucenim metodama novog ponasanja prema svom djetetu i kroz svoje djete bi trebao da se izlijeci,
a mami djeteta treba da bude jasno , djete nikada ne ostavljati samo sa ovakvim ocem,,
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)
Spanac_113
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Spanac_113 »

Nema sanse da ce njemu biti dozvoljen pristup djetetu.
vila
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 444 times
Been thanked: 802 times

Post by vila »

prvo je glupa što se petlja sa pedofilom
onda je glupa kad prezentira odluku kao nemoguć izbor

a cijela situacija...onako dosta diskutabilno....mogu li se uopće ljudi promjeniti?
teško :kafa
Spanac_113
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Spanac_113 »

Nije tesko nego nemoguce. Iskonski poriv, jednak gladi. Nema tu popravnog.
vila
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 444 times
Been thanked: 802 times

Post by vila »

nisu naveli koliko majka ima godina?
Post Reply

Return to “Brak & Porodica”