Svekrva/punica

Sve o muževima, svekrvama, punicama, djeci.

Moderator: spacebound

Post Reply
Luna.
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 4 times
Been thanked: 15 times
Status: Offline

Re: Svekrva/punica

Post by Luna. » 16 Nov 2012, 12:23

ja tu ne vidim problem ako ona zbog tog svog telefoniranja s roditeljima ne zapostavlja familiju, ako to ne utice na vas zivot.
svako ima svoj ventil da se ispuse. neke zene idu u shoping, neke kod prijateljica na kafu, neke gledaju serije. to nju mozda ne interesuje ali voli da poprica s roditeljima.
i ja sa sovojom mamom telefoniram svaki dan. vikendom i vise puta. nesto mi zatreba pa na zovem nju da pitam ili ona mene. moj muz nekad u sali pita, jestel se dobro istracale, ali ga tako poprijeko pogledam da mu ne naumpadne cesto da se tak onasali. to je moja mati, za mene najbolja ptijateljica i nema diskusije.
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole

Lanci
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 94 times
Been thanked: 49 times

Post by Lanci » 17 Nov 2012, 00:58

Nikada nebih na tome se dvoumila dali bi ili ne..naravno da bi prihvatila i da zivimo skupa jer svi mi imamo roditelje..jer ako volim svog muza zasto ne...zajednicu
I keep my personal life private,so don’t think you know me!
You know what I allow you to know.

Ruana

Post by Ruana » 17 Nov 2012, 08:58

Lanci wrote:Nikada nebih na tome se dvoumila dali bi ili ne..naravno da bi prihvatila i da zivimo skupa jer svi mi imamo roditelje..jer ako volim svog muza zasto ne...zajednicu
Nikad nisam zivjela u zajednici ali se slazem sa tobom.

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 625 times

Post by Zagorka » 17 Nov 2012, 12:55

Ruana wrote:
Lanci wrote:Nikada nebih na tome se dvoumila dali bi ili ne..naravno da bi prihvatila i da zivimo skupa jer svi mi imamo roditelje..jer ako volim svog muza zasto ne...zajednicu
Bez uvrede,ali upravo zato sto niste zivjele pricate tako ;)
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

Lanci
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lanci » 17 Nov 2012, 13:28

Zagorka wrote:
Ruana wrote:
draga moja ja sigurno bas imam i staza dobro sto se tice zajednice hehehe,,, ;)

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 625 times

Post by Zagorka » 17 Nov 2012, 13:29

Izvini,ali iz rijeci:"prihvatila bih" i "zivjela bih" zakljucih da govoris o budućnosti,jer su tako i napisane,a ne "prihvatila sam " ili "zivim" :cudi
Nista,sretno ti :ok
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

Lanci
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lanci » 17 Nov 2012, 13:33

Hvala ;) isla sam tim....i da nisam u ovoj situaciji da bih prihvatila uvijek,,

bubica
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 1 time

Post by bubica » 17 Nov 2012, 13:52

Mozda je neko od vas imao losha iskustva sa zajednicom. Naravno da zajednica nije jednostavna , treba mnogo strpljenja i zivaca. Najlakse je pokazati zube i jezik, treba imati razumjevanje. Naravno da na uvrede treba reagovati, ali i na samom pocetku staviti granice i to ne preko muza/zene nego osobno.
Iako mislim da ako se odmah odvoji je lakse nego kasnije se odvajati. Zajednica ima loshe i pozitivne strane.
siromah nema sta a bogatas nema kad

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7432 times
Been thanked: 17265 times

Post by Maja » 17 Nov 2012, 13:57

Moja sestra živi sa svekrom i svekrvom i ja nigdje ono nisam vidjela. Kako se slaže sa svekrvom to je nešto nevjerovatno :sok
Za 10 godina NIJEDNOM se nisu posvađale.
Ali i ona jedva čeka kad će se malo odvojiti, kad će otići u vikendicu...žive u stanu i šestero ih je. Što kaže ne može kako treba ni spavati s čoJekom :oo
Obično su ljeti odvojeni, dok nema škole, pa kaže kad se u septembru opet svi sastanu u stanu jedan period je nervozna, sve joj ide na živce, ima osjećaj da ne može disati, gužva...
I kaže to traje jedan mjesec i navikneš se.
Sve je stvar navike, sve se može, ali ipak da se ne znam koliko slažeš s njima želiš svoj mir i slobodu. Nije isto kad je tu svekar...moraš svašta nešto da paziš...

Ruana

Post by Ruana » 18 Nov 2012, 08:49

Zagorka wrote:
Mozda si u pravu, ali moji svekar i svekrva su nekako blagi ljudi nikada se ne mjesaju ni u sto. Veliki su vjernici. Zive svega pet minuta od mene, vidimo se svaki dan i nikada ih nisam smatrala nekim "teretom".
Uvjek smo jedni drugima pomagali koliko smo mogli.
I ne samo to nego i zaova mi zivi preko puta mene i rietko prodje dan da ne popijemo kafu zajedno, a djever takodje u istoj ulici ali vidimo se u 15 dana jednom. Moja jetrva nikog od nas ne voli, mi smo za nju "kamenjari"( tako ona zove hercegovce)
Valjda joj smeta sto se mi svi cijeli zivot znamo (moj muz i ja smo odrasli zajedno) sa djeverom sam isla 12 godina u skolu i njoj smeta kada mi pricamo o skolskim danima zato sto ona te ljude, kaze ne poznaje.
Njena komplet familija je isto ovdje, i ona kaze da joj ni majka ne moze doci ako se predhodno ne najvi.

String
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 1 time
Been thanked: 26 times

Post by String » 19 Nov 2012, 00:00

Jedini ko je u plusu od ove Jasminove situacije je BHTelecom. :D.
Image

silence
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by silence » 19 Nov 2012, 00:12

String wrote:Jedini ko je u plusu od ove Jasminove situacije je BHTelecom. :D.
Svi su u Francuskoj... :DD
Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja:
onaj koji žuri govori prije nego što sazna,
odgovara prije negoli nešto shvati,
odluči prije negoli provjeri,
kudi prije nego što se u nešto uvjeri.
(Arapska poslovica)

String
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 1 time
Been thanked: 26 times

Post by String » 19 Nov 2012, 00:18

silence wrote:
String wrote:Jedini ko je u plusu od ove Jasminove situacije je BHTelecom. :D.
Svi su u Francuskoj... :DD
A-haaaaaaaaa!!! Znaci shemis se sa Jasmnom preko pp...sad si se otkrila...
Image

silence
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by silence » 19 Nov 2012, 00:26

:valja

Ne treba pp, Jasmin je sve napisao, nisi ga pratio...

i kad su unazad 10 godina osli iz Bosne, i dobili ovdje papire, uvjek su nekog primali na duze vrjeme kod nji, prijatelje ili clanove familije koji su isto dosli ovamo i cekaju papire pa nemaju primanja ili mjesta boravka .

Eto vidiš da su tu u Francuskoj njeni roditelji, već 10 godina...
(Arapska poslovica)

jasmin05
Na probnom
Na probnom

Post by jasmin05 » 19 Nov 2012, 15:54

Procito sam sve nove odgovore, vidim mnogi razmisljaju o njoj, i traze razloge zasto ona kontaktira cesto snjima, sto se tice toga to mene neopterecuje nimalo, sretni smo, nemamo nikakvi problema, postujemo se i slazemo se hvala bogu, pricali smo par puta o toj temi ali sto se tice toga to nije nikakav problem .
Problem je do mene, sad da iskren budem o pocetku mozda ste primjetili dosta sam prico o njenom ocu, ja sam izgubio povjerenje u tog covjeka, zelio sam brak zapoceti u veselju i bez ikakvi problema, za to smo se trudili i ja i ona, danas kad razmislim vise smo isli da ugodimo drugima nego sebi, al on nije znao to da cjeni i trazio je uvjek jos vise, imo sam problema snjim i zbog njega, mjeso nam se u zivot, uvrjedio me je vise puta, eto radi svoje zene nisam zelio da se svadzam nikad snjim, i trpio sam neke stvari sto niko nebi trpio, danas hvala bogu sve je ok snjim ima nekoliko mjeseci, posto je drugi covjek, ali ja nemam povjerenje u njega, i svaki put kad moja zena nazove samo mislim u sebi da nece ona nesto reci sto njemu nepase, imam osjecaj da on kupi mnogo toga u sebi, i da ce jednog dana pukanti i opet biti ko sto je nekad bio, ali ovoga puta necu vise moci trpiti, bio sam i ja zamalo puko al sam ipak rjesio taj problem na fin nacin i svekrva mi je pomogla pricala je snjim, i ubjedila ga da nas pusti na miru, ali u mojoj glavi ima jedno pitanje DOKLEN ? Eto to je jedini razlog sto meni ponekad smeta sto se ona toliko cuje snjima, jel znam u proslosti i ako ona nista nije strasno govorila, neke sitnice on je svacao drugacije i za njega to je bio neki problem ili smjetnja, a nama normalno .
Ja mojoj zeni necu nikad zamjeriti sto se ona cuje snjima, svjestan sam da smo razliciti, da nismo imali isto djetinstvo i cak skrojz suprotnu vezu sa roditeljima, da je to njoj mozda i potrebo, nisam ljubomoran eto da i to odgovorim @Ruana, bojim se samo da necu jednog dana imati snjom problema ili je izgubiti, zbog njenog oca, on sto manje zna o nama bolje je za sviju .
A sto se tice djece to smo zeljeli oboje, i odma, dok smo bili u vezi prije braka mnogo smo prosli zajedno, nismo bili zeljni nit drustva, nit izlazaka, zeljeli smo oboje brak, i djecu odma, i to drugo smo zeljeli jel smatramo da je ljepse kad djete ima brata ili sestru a da nemaju puno razlike, da mogu kasnije zajedno se druziti, izlaziti zajedno, pomagati jedno drugom .

silence
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by silence » 19 Nov 2012, 16:21

Jasmine, slagaće svako ako kaže da ga bilo šta ne "žulja" u životu... bar večinu... Ovo ti govorim iz razloga kako bi pomislio:"Ako nije ovo, bilo bi nešto drugo." I tačno je da bi bilo nešto drugo, možda čak i veće. Zato prihvati tu situaciju takvu kakva jeste, jer to i nije ništa strašno. Najvažnije od svega je da se vas dvoje lijepo slažete i volite, a vremenom će sve da dođe na svoje mjesto. Po ovoj tvojoj priči ja vidim da si ti dobar čovjek i da se tvoja dobrota iskorištava. Tako to bude kada ljudi ne znaju cijeniti, pa onda pretjeruju, jer ne očekuju proteste sa druge strane.
Moj savjet je da se opustiš i prestaneš da razmišljaš o svom puncu, njegovom mišljenju i njegovim reakcijama. Tek kada se toga oslobodiš ti ćeš da počneš disati punim plućima. Neka te ne bude briga šta on o bilo čemu misli kada ste vas dvoje i vaša porodica u pitanju. On kao takav čovjek nije mjerodovan da daje bilo kakvo mišljenje vezano za vašu porodicu. Znam šta pišem, čitala sam te od početka...taj čovjek nije zaslužio ni jednu tvoju misao niti strah koji pokazuješ. On zna da se ti plašiš...to ti je najveća greška.
(Arapska poslovica)

Peggy Sue
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Peggy Sue » 24 Dec 2012, 14:59

Ne volim govoriti generalno, jer smo svi mi ipak krojeni po mjeri, unikati, i za svakog vrijede druga pravila. Zato sve sto kazem - odraz je mog iskustva, onoga sto sam na svojoj kozi osjetila i dozivjela.

Majka moga muza je najzasluznija za nas brak. Indirektno. Odgojila ga je kao da ga je citav zivot samo za mene pripremala, naucila ga da je svaka zena kraljica. Duboko, ali iskreno duboko postujem njegovu majku. Volim tu zenu. Njenu blagost, dobrotu u ocima, volim njenu umjerenost. Bila bih bezobrazna kad bih mu branila da se cuje s njom, da joj ide... On je bio njena briga tolike godine. Ne moze ona tek tako prestati da se brine, pritisnuti "off" i reci - "ok, on vise nije moj". On je njen, i ja zelim da to tako i ostane. Udajom nisam uzela njenog sina samo za sebe. Udajom sam prosirila krug ljudi koje volim, na koje mogu racunati i osloniti se na njih.

S druge strane kad vidim koliko je on pazljiv prema mojoj familiji, od miline se rasplacem. Ja nisam odrastala u nekoj bas porodicnoj atmosferi. Dok njega nisam upoznala nisam znala ni kako to izgleda. S njim sam shvatila koliko ljudi jedni drugima mogu uljepsati svakodnevnicu, pomoci... I zelim da uzivam u tome koliko god je moguce.
Image

Peggy Sue
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Peggy Sue » 13 Mar 2013, 16:42

Peggy Sue wrote:Ne volim govoriti generalno, jer smo svi mi ipak krojeni po mjeri, unikati, i za svakog vrijede druga pravila. Zato sve sto kazem - odraz je mog iskustva, onoga sto sam na svojoj kozi osjetila i dozivjela.

Majka moga muza je najzasluznija za nas brak. Indirektno. Odgojila ga je kao da ga je citav zivot samo za mene pripremala, naucila ga da je svaka zena kraljica. Duboko, ali iskreno duboko postujem njegovu majku. Volim tu zenu. Njenu blagost, dobrotu u ocima, volim njenu umjerenost. Bila bih bezobrazna kad bih mu branila da se cuje s njom, da joj ide... On je bio njena briga tolike godine. Ne moze ona tek tako prestati da se brine, pritisnuti "off" i reci - "ok, on vise nije moj". On je njen, i ja zelim da to tako i ostane. Udajom nisam uzela njenog sina samo za sebe. Udajom sam prosirila krug ljudi koje volim, na koje mogu racunati i osloniti se na njih.

S druge strane kad vidim koliko je on pazljiv prema mojoj familiji, od miline se rasplacem. Ja nisam odrastala u nekoj bas porodicnoj atmosferi. Dok njega nisam upoznala nisam znala ni kako to izgleda. S njim sam shvatila koliko ljudi jedni drugima mogu uljepsati svakodnevnicu, pomoci... I zelim da uzivam u tome koliko god je moguce.
A u pičku materinu....
Image

Katja
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Katja » 13 Mar 2013, 17:34

Što je sad Peggy? Pa baš si lijepo to napisala... :D

Peggy Sue
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Peggy Sue » 13 Mar 2013, 17:37

Katja wrote:Što je sad Peggy? Pa baš si lijepo to napisala... :D
A sigurna sam da nit se drogiram, nit pijem alkohol... Izgleda da samo lažem.. :D
Ma šalim se, al znam bit patetična u pm :) Što je najgore to i nije baš neki stari post... Mislim, relativno je firišak.. Kako ću se tek smijat kad ga budem čitala za koju godinu :grana
Image

Post Reply

Return to “Brak & Porodica”