Iran

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times
Status: Offline

Re: Iranske vlasti osuđuju influensere na zatvorsku kaznu i bičevanje

Post by Socrates » 16 Aug 2020, 13:35

Oni koji su privilegirani u Iranu inače su veoma dosljedni sljedbenici islama. Kako da ne? Pa popricajte nekad sa sasvim normalnim prosječnim Irancem.

Javna je tajna da se po Teheranu organizuju pijanke i orgije za bogataše i političare. Postoje čak i seks klubovi u bogatijim djelovima grada, a niko se previše i ne sekira sto je sve više kokainskih ovisnika u bogatijim krugovima.

Al' sirotinju udri. I influencere.

Sidjite brt s oblaka. Nije svijet ono što vi zamišljate.
. . . . . . . . .

harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 165 times
Been thanked: 371 times

Post by harlekin » 16 Aug 2020, 14:59

Socrates wrote: 16 Aug 2020, 13:35 Oni koji su privilegirani u Iranu inače su veoma dosljedni sljedbenici islama. Kako da ne? Pa popricajte nekad sa sasvim normalnim prosječnim Irancem.

Javna je tajna da se po Teheranu organizuju pijanke i orgije za bogataše i političare. Postoje čak i seks klubovi u bogatijim djelovima grada, a niko se previše i ne sekira sto je sve više kokainskih ovisnika u bogatijim krugovima.

Istina,ali jos puno gluposti i gadosti trebaju Iranci radit da bi se bar malo priblizili npr Sarajevu,a kamoli tvom krasnom zapadnom drustvu.
I nije ti malo neugodno zivjet u drustvu gdje silovatelji i serijske ubojice postaju idoli,pisu knjige i postaju zvijezde,gdje velicina sisa odredjuje vrijednost,kurve se smatraju "divama",ubojstvo je sitnica ako imas dobre odvjetnike,gdje su policajci najveci kriminalci,gdje milioni zive kopajuc po smecu.
Zbilja nije vam ni malo neugodno dijelit komentare bilo kakve?bilo kom?

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates » 16 Aug 2020, 15:03

harlekin wrote: 16 Aug 2020, 14:59
Socrates wrote: 16 Aug 2020, 13:35 Oni koji su privilegirani u Iranu inače su veoma dosljedni sljedbenici islama. Kako da ne? Pa popricajte nekad sa sasvim normalnim prosječnim Irancem.

Istina,ali jos puno gluposti i gadosti trebaju Iranci radit da bi se bar malo priblizili npr Sarajevu,a kamoli tvom krasnom zapadnom drustvu.
I nije ti malo neugodno zivjet u drustvu gdje silovatelji i serijske ubojice postaju idoli,pisu knjige i postaju zvijezde,gdje velicina sisa odredjuje vrijednost,kurve se smatraju "divama",ubojstvo je sitnica ako imas dobre odvjetnike,gdje su policajci najveci kriminalci,gdje milioni zive kopajuc po smecu.
Pa slušaj. Sve ovo što si nabrojao je istina i u Iranu.

Jell' trebam objašnjavati? Ali, evo samo jedan primjer. Vlasti u Iranu su masovne ubice svojih građana. Tebi i nekim drugima su idoli.
. . . . . . . . .

Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare » 16 Aug 2020, 15:15

Socrates wrote: 16 Aug 2020, 15:03 Pa slušaj. Sve ovo što si nabrojao je istina i u Iranu
Ono zna šta je istina :valja ono, nije bio, nije čitao neovisne medije ili iskustva ljudi koji su bili.
Za njegovu bolesnu mržnju, dovoljno je ono što napišu cionisticki mediji.
Bolan, bolan, umrijet ćeš od te mržnje. Pojest će te iznutra.
Svi mi se morete obratit

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates » 16 Aug 2020, 15:17

Ja sam za razliku od vas pričao sa Irancima, i to puno njih, različitih političkih ubjedjenja.

Svi muslimani.
. . . . . . . . .

CikCikCikPogodi
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 99 times
Been thanked: 330 times

Post by CikCikCikPogodi » 16 Aug 2020, 15:38

Vecina Iranaca su protiv ovoga i sadasnje vlasti. Oni su jako liberalan narod, samo sto ih mali procenat usijanih glava vodi. Oni bjeze u bilo koju zemlju samo da mogu raditi ono sto ljudi na zapadu rade.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14035 times
Been thanked: 23284 times

Post by Fuddo » 16 Aug 2020, 15:51

Teokratski rezim koji se odrzava na vlasti represijom, nema tu srece za obicnog insana, to je ziva patnja.
Nije Teheran slucajno broj jedan u svijetu po broju narkomana, ljudima dodijalo.
Plus sto su narodu isposlovali decenije sankcija svojim besmislenim kofrcenjem, pa su od perspektivne i inteligentne nacije napravili zemlju slucaj.
Ko god je mogao pobjeci i uhvatio se noge, ima ih ovdje pun djavo, mahom uspjesni ljudi, doktori, inzinjeri...itd.
Nevjerovatno pametni, uz to i strasni nacionalisti i rasisti.
Dozvolite da se obratimo

Saga
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 17 times

Post by Saga » 16 Aug 2020, 15:53

Sve to sta si nabroja ovisi o kutu gledanja. Pri tom mislim na neke banalne stvari koje se uzimaju za opceprihvacene a podnwblje, kultura na koncu i vlastita paradigma daje necem moralnost/amoralnost.
Nemoj mislit da je tvoj kut jedini ispravan.
Jer tko je silovatelj odredjuje zakon, od 1997. možemo kažnjavati muževe koji siluju žene,. Do tada je to bila normala. Cak bi se silovazelj oslobodia krivnje ako bi ozenia zrtvu (?????) a Erdogan to sad pokusava ubaciti u svoje preinake zakona (fuj) . Zapad je tu VRH. Pitanje kurve se isto tako moze profumacit, pitanje je sta je za tebe uopce kurva? a tek ovo s velicinom sisa... A u cemu je razlika u tom da prestiz odredjuje velicina ili izgled bilo cega ili bilo koja druga odlika. Sta sad ako joj je duga kosa ili duge noge, krupne oci-moze biti top medjutim ako ima velike grudi to je fuj, triba se sakrit i pokrit?
A tek ova zadnja izjava u kojoj se postavljas ka moralna vertikala i uzor? Dragi prijatelju da nije smijesno bilo bi te tuzno citat.

CikCikCikPogodi
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 99 times
Been thanked: 330 times

Post by CikCikCikPogodi » 16 Aug 2020, 16:04

Fuddo wrote: 16 Aug 2020, 15:51 Teokratski rezim koji se odrzava na vlasti represijom, nema tu srece za obicnog insana, to je ziva patnja.
Nije Teheran slucajno broj jedan u svijetu po broju narkomana, ljudima dodijalo.
Plus sto su narodu isposlovali decenije sankcija svojim besmislenim kofrcenjem, pa su od perspektivne i inteligentne nacije napravili zemlju slucaj.
Ko god je mogao pobjeci i uhvatio se noge, ima ih ovdje pun djavo, mahom uspjesni ljudi, doktori, inzinjeri...itd.
Nevjerovatno pametni, uz to i strasni nacionalisti i rasisti.
Ne vjerujem da su rasisti. Jesu nacionalisti, ali ako ih vidis nosaju staru Perzijsku zastavu.

U ostalom ona porodica Khamenei su Azeri, uopste nisu Iranci, a bili neki iranski revolucionari. :D.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 16 Aug 2020, 16:14

I kad mi neko pocne hvaliti te budalaste zemlje, ja mu sam kazem, a kuCe oni milioni ljudi sto ih zovu migrantska kriza, nema kakvog minleta nema, izmedju ostalih i iranaca. Pa da si napravio zemlju i drustvo da valja ne bi ti narod bjezao glavom bez obzira i trpio sva maltretiranja po nekim balkanskim i inim vukojebinama.
E jesi drzava i pmaterina, to tako more sklepat najveci konj.
Dozvolite da se obratimo

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4357 times
Been thanked: 3290 times

Post by Melek » 16 Aug 2020, 16:17

Ironija svega je da je Iran (Perzija) zemlja još od antičkog doba. U šta su sprdili sve to vrijeme sbz..
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by harlekin » 16 Aug 2020, 17:18

Socrates wrote: 16 Aug 2020, 15:03

Jell' trebam objašnjavati? Ali, evo samo jedan primjer. Vlasti u Iranu su masovne ubice svojih građana. Tebi i nekim drugima su idoli.
Vlast u americi je masovni ubojica svoji gradjana i najveci masovni ubojica u novijoj istoriji,nesto te ne smeta to.
A ja idole nemam,ako kad i budem imao to nece bit neka vlast,imam alergiju neku na stvari koje zele vladat.
Samo mi cudno sto kad se toliko borite za prava jadni ljudi ne napadate npr vlast amerike koja je pobila milione i milione,vlast izraela krvnika i zlocinaca,koji su bezbroj puta vise zla napravili od Irana.
Pogledaj u kakvom drustvu zivis,sta podrzavas,sodoma i gomora je mala maca za to,i onda mirne duse ides popovat.

harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by harlekin » 16 Aug 2020, 17:30

Fuddo wrote: 16 Aug 2020, 16:14 I kad mi neko pocne hvaliti te budalaste zemlje, ja mu sam kazem, a kuCe oni milioni ljudi sto ih zovu migrantska kriza, nema kakvog minleta nema, izmedju ostalih i iranaca. Pa da si napravio zemlju i drustvo da valja ne bi ti narod bjezao glavom bez obzira i trpio sva maltretiranja po nekim balkanskim i inim vukojebinama.
imali su ti ljudi zemlju i drustvo dok su oni sto su stvarali tu nakaradu gdje ti zivis guzili bivole po preriji i skalpirali djecu za par centi.
Je da su to vasi nacionalni heroji i tvorci,al realno bolesna vam ta nacija,nesto slicno kao lud i poremecen lik ali dosta jak da unisti drugog.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 16 Aug 2020, 18:08

harlekin wrote: 16 Aug 2020, 17:30
Fuddo wrote: 16 Aug 2020, 16:14 I kad mi neko pocne hvaliti te budalaste zemlje, ja mu sam kazem, a kuCe oni milioni ljudi sto ih zovu migrantska kriza, nema kakvog minleta nema, izmedju ostalih i iranaca. Pa da si napravio zemlju i drustvo da valja ne bi ti narod bjezao glavom bez obzira i trpio sva maltretiranja po nekim balkanskim i inim vukojebinama.
imali su ti ljudi zemlju i drustvo dok su oni sto su stvarali tu nakaradu gdje ti zivis guzili bivole po preriji i skalpirali djecu za par centi.
Je da su to vasi nacionalni heroji i tvorci,al realno bolesna vam ta nacija,nesto slicno kao lud i poremecen lik ali dosta jak da unisti drugog.
Bilo je svega, i toga sto ti napisa, ali je bitna ideja, a ljudi nisu savrsena bica, ovo je vjecita borba dobra i zla.
Dva puta su spasili svijet od do tad nevidjenog zla, izgradili su porusenu Evropu, stali na put onom bolesniku Staljinu, u moderna doba zaposlili su milijarde sirom planete da imaju sta jest...itd itd.

Give me your tired, your poor, your huddled masses yearning to breathe free, the wretched refuse of your teeming shore. Send these, the homeless, tempest-tossed to me, I lift my lamp beside the golden door!

Znaci, ideja momak.
Dali su ti internet i kompjuter da i ti mores biti antimundijalista, pisate trakate i liti krokodilske suze nad sudbinama onih koje kad ti se pomole gladni i zedni, opalis pendrekom po ledjima i smjestis u nakav vucjak, da ih ne gledas.
Djela momak, a ne isprazne floskule, toga je i obicnim smrtnicima po iranu pun kurac.
Dozvolite da se obratimo

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates » 16 Aug 2020, 18:27

harlekin wrote: 16 Aug 2020, 17:18
Socrates wrote: 16 Aug 2020, 15:03

Vlast u americi je masovni ubojica svoji gradjana i najveci masovni ubojica u novijoj istoriji,nesto te ne smeta to.
A ja idole nemam,ako kad i budem imao to nece bit neka vlast,imam alergiju neku na stvari koje zele vladat.
Samo mi cudno sto kad se toliko borite za prava jadni ljudi ne napadate npr vlast amerike koja je pobila milione i milione,vlast izraela krvnika i zlocinaca,koji su bezbroj puta vise zla napravili od Irana.
Pogledaj u kakvom drustvu zivis,sta podrzavas,sodoma i gomora je mala maca za to,i onda mirne duse ides popovat.
Ti možeš ovako tvrditi sta god ti padne napamet.

Brojevi i činjenice su međutim neumoljivi. Sve ono za što ti tvrdiš da je negativno u zapadnim zemljama postoji i u islamskom Iranu, u približno istim razmjerama.

Samo, sto se tice Amerike, mnoge stvari se saznaju što se tiče zloupotrebe države, i.u dosta slučajeva neko je odgovoran a u Iranu, Rusiji, Kini se sve pogura pod tepih i niko nije odgovoran.

Vjeruj sta hoćeš, apsolutno me ne interesuje, ali povlačiti neki moralni argument u odbranu iranske vlasti je smiješan argument, kako god pogledaš. Samim svojim imenom i onim što čini, ta država nepravedno sramoti i Irance i muslimane.
. . . . . . . . .

harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by harlekin » 16 Aug 2020, 18:55

Fuddo wrote: 16 Aug 2020, 18:08
harlekin wrote: 16 Aug 2020, 17:30 imali su ti ljudi zemlju i drustvo dok su oni sto su stvarali tu nakaradu gdje ti zivis guzili bivole po preriji i skalpirali djecu za par centi.
Bilo je svega, i toga sto ti napisa, ali je bitna ideja, a ljudi nisu savrsena bica, ovo je vjecita borba dobra i zla.
Dva puta su spasili svijet od do tad nevidjenog zla, izgradili su porusenu Evropu, stali na put onom bolesniku Staljinu, u moderna doba zaposlili su milijarde sirom planete da imaju sta jest...itd itd.

Give me your tired, your poor, your huddled masses yearning to breathe free, the wretched refuse of your teeming shore. Send these, the homeless, tempest-tossed to me, I lift my lamp beside the golden door!

Znaci, ideja momak.
Dali su ti internet i kompjuter da i ti mores biti antimundijalista, pisate trakate i liti krokodilske suze nad sudbinama onih koje kad ti se pomole gladni i zedni, opalis pendrekom po ledjima i smjestis u nakav vucjak, da ih ne gledas.
Djela momak, a ne isprazne floskule, toga je i obicnim smrtnicima po iranu pun k.....
Ti malo o idejama malo o djelima a jedno s drugim to ne ide pogotovo ne kod vas,i prestani prodavat te glupe price kako ste vi unaprijedili svijet bilo cim,jedino u cem ste dobri je otimanje,ratom,lobijem,silom.
Lako bit napredan dok silom kocis druge,otimas i krades od njih,i opet kaskate.
Ideja amerike i ono sto ona jest jedno s drugim nema nist.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 16 Aug 2020, 19:00

harlekin wrote: 16 Aug 2020, 18:55
Fuddo wrote: 16 Aug 2020, 18:08

Znaci, ideja momak.
Djela momak, a ne isprazne floskule, toga je i obicnim smrtnicima po iranu pun k.....
Ti malo o idejama malo o djelima a jedno s drugim to ne ide pogotovo ne kod vas,i prestani prodavat te glupe price kako ste vi unaprijedili svijet bilo cim,jedino u cem ste dobri je otimanje,ratom,lobijem,silom.

Aha,

Image

Smrc.
Dozvolite da se obratimo

Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare » 16 Aug 2020, 20:37

Haman drug fudo ope istovremeno dohvatio flašu i forum. Nemam drugo objašnjenje za hvaljenje američkih terorista.
Svi mi se morete obratit

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 16 Aug 2020, 20:48

Ne znam lipi fufe sta cekas,
Uhvatio si se trulog zapada
A slobodarski iran vapi za tobom.
Dozvolite da se obratimo

harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by harlekin » 16 Aug 2020, 20:50

Fuddo wrote: 16 Aug 2020, 19:00
harlekin wrote: 16 Aug 2020, 18:55

Aha,

Image

Smrc.
Mozda tu lete dijelovi neke obicne djece,ne vase americke uzvisene naravno sa IQ na nivou skakavca,nego one obicne potrosne,kak da objasnim...ahaa muslimanske.
Zbilja su ti toliko dolari sjeli na srce da nema mjesta za druge stvari?

Post Reply

Return to “Svijet”