Korona virus

Savjeti za zdraviji i bolji život

Moderator: Krokodil Behko

dadojović
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 372 times
Been thanked: 310 times
Status: Offline

Re: Korona virus

Post by dadojović »

Duminjo wrote: 16 Aug 2020, 14:13
dadojović wrote: 16 Aug 2020, 12:10 Stvarno vas je zabavno čitati.
Klubovi puni turista. Govore im da corona hara, da imamo puno zaraženih, da je opasno i nikoga nije briga. Silom ih ne mogu rastjerati.

Zašto vam je teško prihvatiti da je Hrvatska u nečemu uspješna.

U Hrvatskoj je toliko lošeg, za kritiku, do kraja života ne bi stigli iskritizirati anomalije i loše pojave, a s ovim ste posve promašili. Bez uvrede djelujete zaluđeno, uz tu neobjektivnosti.
Pisemo o Hrvatskoj isto ko i o Kini. I clanci su uglavnom kopirani sa hrvatskih Portala. Niko nista ne izmislja, vec pisemo cinjenice. Bezveze ti je ovaj ton.

Ljudi idu na more kako zbog mora, tako i zbog nocnih izlazaka. Ne može niko nikome reci Dodji kod nas na more pa kad dodjes, onda ti zabrani izlazak u klub. Kad se ide na more, zna se sto se ide.. Trebali ste onda odmah zabraniti ulazak svih turista mladjih od 60 pa neka se brckaju samo preko dana i svi sretni 😂
Nidje veze isto kao i ovo sto kazes da ih se silom ne moze istjerati. Kojom silom? Ovo prvi put cujem od tebe i Malo je besmisleno. A eno ti i usporedba sa migrantima. Oni onako agresivni se mogu zaustavljati po rijekama i sumama a mladi pijani turista se ne moze zaustaviti da udje u klub? Izvini, nema ti ovo nikakvog smisla.

Jebiga, ako Njemačka, Holandija, Slovenija, Austrija i drugi pisu kako zadnjih Dana najvise Virus dolazi iz Hrvatske, zasto im ne vjerovati? Njemački Instituts objavio da je Hrvatska treci uvoznik. Slovenci, da od 33 uvezena slucaja, 27 su iz Hrvatske.
Sve navedene drzave su mnogo ulozile za vrijeme pandemije i organozivale se. Sve su organizivane i demokratske zemlje bez neke korupcije i zajebancija. Vjerovati Hrvatskoj koja je u samom dnu Liste po broju testiranja a ne vjerovati navedenima je budalaština?
Eto ako oni lažu, lazemo i mi.. Izmisljamo i smijesno nas je citati, kako kazes.

Hrvatska je jučer testirala 1538 ljudi, Srbija 8529.
Pa daj barem jedno ime od zaraženog čija je zaraza zataškana. Ako Hrvatska tako bezočno laže, kao što tvrdiš, neće ti biti teško naći jednog, jedinog čiji je slučaj zataškan.
Hajde, samo jednog. Na primjer: Pero iz Međeđe Donje.

Kada nađeš tog jednog čija je zaraza zatajena, možemo nastaviti raspravu.
Jednoga. Ne deset ili pedeset ili tri tisuće.
MM "provali rimu za notornu laž, za duboki uzdah posustalog sna, rimu za tminu, i tišinu za dno dna" MM
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia »

Cuj daj ime jednog cija je zaraza zataskana 😂😂😂😂
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Socrates »

Pa ne mora samo to biti laž.

Cak i ne mora biti laž?

Da li ste smanjili testiranja? Da li ste odgodili rezultate testiranja? Da li je služba nadležna za testiranja nadgledana od bilo kakvih nezavisnih agencija?
. . . . . . . . .
Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare »

Ako odeš, bolje je platiti. Vidjet ćeš dvije grupe ljudi, oni koji plaćaju i oni koji rade besplatno i zbog simptoma.
Bilo je troje nas koji smo plaćali, ali 20+ onih koji su radili besplatno. Naravno da traje kad moraš odraditi nekih 20 i više ljudi od kojih neki imaju opasne simptome.
Njih rade oni u odijelima, a mene je jedna prezgodna sestra koja je imala samo masku i vizir.
Ali, i jedni i drugi dobiju rezultate u roku od 24 sata.
Jedino je problem što su testovi koje možeš kupiti bili pr kraju, a ne smiju prodavati one namijenjene za ljude koji rade besplatno tj onima koji imaju simptome.
Svi mi se morete obratit
dadojović
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 372 times
Been thanked: 310 times

Post by dadojović »

Socrates wrote: 16 Aug 2020, 15:28 Pa ne mora samo to biti laž.

Cak i ne mora biti laž?

Da li ste smanjili testiranja? Da li ste odgodili rezultate testiranja? Da li je služba nadležna za testiranja nadgledana od bilo kakvih nezavisnih agencija?
Dobro, postoji mogućnost, da ti koji vjerojatno nikada nisi bio u Hrvatskoj, znaš o njoj puno bolje nego ja. Možda je i do toga.
MM "provali rimu za notornu laž, za duboki uzdah posustalog sna, rimu za tminu, i tišinu za dno dna" MM
Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Socrates »

dadojović wrote: 16 Aug 2020, 15:35

Cak i ne mora biti laž?

Dobro, postoji mogućnost, da ti koji vjerojatno nikada nisi bio u Hrvatskoj, znaš o njoj puno bolje nego ja. Možda je i do toga.
Pa mozda ne znam, upravo zato te i pitam. :valja

Ja sam postavljao pitanja, nisam davao zaključke. :D.
. . . . . . . . .
Taare
greatest
greatest

Post by Taare »

dadojović wrote: 16 Aug 2020, 15:35

Cak i ne mora biti laž?

Zar sumnjaš da zna? :sok
Čovjek je otjelovljena vegeta - u sve se miješa.
Nema teme na kojoj nije pametovo i sramotio se.
Svi mi se morete obratit
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4386 times
Been thanked: 3318 times

Post by Melek »

Ma nezahvalna je to situacija za mediteranske zemlje koje dobrim dijelom žive od turizma, teško je tu biti pametan. One su u najgoroj situaciji, lako je sjeveru Europe nositi se sa tom pandemijom u usporedbi.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14124 times
Been thanked: 23442 times

Post by Fuddo »

Demonika wrote: 16 Aug 2020, 03:24
Fuddo wrote: 16 Aug 2020, 02:46 Image

Ojjjj :D.
isto bih ju prije primila nego vašu :pusi
Mislim da su ti silikoni bezbjednija opcija,
A ti kako hos :oo
Dozvolite da se obratimo
Matan
Sila nečista
Sila nečista
Has thanked: 3790 times
Been thanked: 6965 times

Post by Matan »

Fufe wrote: 16 Aug 2020, 14:44 Aham, ti iz francuske znaš šta je i kako je.
Za ljude poput tebe, pendrek je iz raja izašo.

Da si na tri minute ostavio konjak i latio se googla, našao bi zvanični podatak u kojem stoji da njemački doktori iz godine u godinu ubiju 20+ hiljada pacijenata.
Oficijelni naziv tih ubistava je greška u liječenju.
Kolika je cifra u francuskoj?
Koliko bi se smanjila smrtnost kod ljudi oboljelih od korone samo da se izbace pogrešne metode liječenja?
Naravno da ne znaš.
Al znaš spomenut naše medicinske radnike.
Pa kao i u svakom poslu, pa i njihovom se desavaju pogreske..
nisu oni supermeni..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
Matan
Sila nečista
Sila nečista
Has thanked: 3790 times
Been thanked: 6965 times

Post by Matan »

Kcerka od moga brata i jos njih cetrnest, bili zajednicki na moru..
i jednom ustanovljena corona..
taj bas moje kumce..
i eno ih svi nakon petnest dana zivi i zdravi, bez simptoma..
ne kontam vise ni tu coronu..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
vila
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 444 times
Been thanked: 802 times

Post by vila »

spacebound wrote: 16 Aug 2020, 14:20
Fufe wrote: 16 Aug 2020, 14:18
Naravno. Radi se o glupanu koji zastupa mišljenje visokog kapitala i ispunjava njihove želje.

Ko ti je to slago?
Odi u tz pa vidi šta je briga o pacijentima.
Doktori rade na maksimumu kako bi pomogli ljudima.
Niko mi nije slagao, licno iskustvo i iskustvo nekog koga poznajem. Evo niko mi ne da majku dovest na pregled jer ima temperaturu.
Pa sad hocu da uradi privatno test, da vidimo je li ili nije. Ako nije sa testom da im odem na vrata ne bi li je napokon neko pregledao. I ne pricam samo o jednoj zdravstvenoj ustanovi
Ja ne znam kako je tu ali kod nas se pregledaju svi pacijenti,samo oni koji imaju temp i indikacije za sumnju na covid idu u posebnu prostoriju na obradu
Da nisu u kontaktu sa drugim pacijentima
Moj ti je savjet...nemoj zvati..
Nego spremi mamu i idi u dom zdravlja
Tamo samo na predtrijazi prijavi da ima temperaturu
I to bi trebalo biti to
Mozda cete cekati malo duze ali nikakvih drugih prepreka ne bi trebalo biti

Sto se tice testiranja....rade i privatne ustanove ali obrati paznju na vrstu testa
Sve sto nije briz nosa i zdrijela ti nije mjerodavno (otprilike kosta 200 km..danas citam da ce pojeftiniti i biti oko 150 km)
Ovi jeftini sto je mister spomenuo su seroloski testovi iz krvi i oni ti ne znace nista(dzaba placas)
To jest mozes znati da li si nekad prebolio koronu (antitijela) a ne mozes znati je li bolest trenutno aktivna
spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 9960 times
Been thanked: 16761 times
Status: Online

Post by spacebound »

vila wrote: 16 Aug 2020, 17:29
spacebound wrote: 16 Aug 2020, 14:20

Niko mi nije slagao, licno iskustvo i iskustvo nekog koga poznajem. Evo niko mi ne da majku dovest na pregled jer ima temperaturu.
Pa sad hocu da uradi privatno test, da vidimo je li ili nije. Ako nije sa testom da im odem na vrata ne bi li je napokon neko pregledao. I ne pricam samo o jednoj zdravstvenoj ustanovi
Ja ne znam kako je tu ali kod nas se pregledaju svi pacijenti,samo oni koji imaju temp i indikacije za sumnju na covid idu u posebnu prostoriju na obradu
Da nisu u kontaktu sa drugim pacijentima
Moj ti je savjet...nemoj zvati..
Nego spremi mamu i idi u dom zdravlja
Tamo samo na predtrijazi prijavi da ima temperaturu
I to bi trebalo biti to
Mozda cete cekati malo duze ali nikakvih drugih prepreka ne bi trebalo biti

Sto se tice testiranja....rade i privatne ustanove ali obrati paznju na vrstu testa
Sve sto nije briz nosa i zdrijela ti nije mjerodavno (otprilike kosta 200 km..danas citam da ce pojeftiniti i biti oko 150 km)
Ovi jeftini sto je mister spomenuo su seroloski testovi iz krvi i oni ti ne znace nista(dzaba placas)
To jest mozes znati da li si nekad prebolio koronu (antitijela) a ne mozes znati je li bolest trenutno aktivna
Hvala vilo. Nasli smo gdje ce nas sutra primit.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9786 times
Been thanked: 11527 times

Post by Krokodil Behko »

Zanki wrote: 16 Aug 2020, 12:29 Građani Severne Makedonije, Hrvatske, Bugarske i Rumunije moraju da imaju negativan nalaz na PCR testu na korona virus ne stariji od 48 sati ukoliko žele da uđu u Srbiju, odlučio je Krizni štab za borbu protiv kovida-19 koji je formirala Vlada Srbije.

Iako je samo dan ranije dr Branislav Tiodorović rekao da "nema mnogo dileme da će se na spisku naći Brazil i Indija, te da mora da se izvrši dobra procena za evropske zemlje", rampa je trenutno spuštena samo za putnike iz četiri komšijske države.

Ali ne i za Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru.

- Sve zemlje smo podelili u tri kategorije - u crvenu, plavu i zelenu. Crvena je ona koja ima zaražavanje od 25 na 100.000 stanovnika, plava između 10 i 25, a zelena ona koja ima ispod 10. Držali smo se podataka Evropskog centra za zarazne bolesti - objasnio je dr Tiodorović i dodao "da je Hrvatska u plavoj, ali sa tendencijom rasta", piše Blic.

Prema poslednjim podacima sajta Worldometers Hrvatska trenutno ima 1.060 aktivnih slučajeva, odnosno 25,2 zaraženih na 100.000, te su već zagazili u crvenu zonu, a slična situacija je sa Bugarskom - 66,3 obolelih na 100.000, Rumunijom 175,3 na 100.000 stanovnika i Severnom Makedonijom koja ima 147,5 aktrivnih slučajeva na 100.000 žitelja.

Interesantni su, međutim, slučajevi BiH i Crne Gore, gde možda nisu baš bili odlučujući samo epidemiološki podaci. Naime, BiH ima trenutno 5.720 aktivnih slučajeva, odnosno 163,4 na 100.000 stanovnika, računajući zajedno Federaciju i Republiku Srpsku. Dakle, duboko u crvenoj zoni.

Međutim, s obzirom da BiH nikada nije zatvarala granicu sa Srbijom, te na povezanost srpskog naroda sa obe strane Drine, ovakva odluka bila je očekivana.

Možda je to bilo očekivano i u slučaju Crne Gore, ali ne treba zaboraviti da nam Crnogorci sve do pre par dana nisu dozvoljavali ulazak u njihovu državu, pa čak ni onima koji imaju tamo svoje nekretnine i rođake.

Crna Gora ima 1.105 aktivnih slučajeva korona virusa, odnosno čak 178 zaraženih na 100.000 građana! Dakle, takođe duboko u crvenoj zoni.

Konačno, na samoj granici između plave i crvene zone nalazi se i Grčka sa 24,3 obolela na 100.000 stanovnika i to sa tendencijom dramatičnog rasta.

Na crvenoj listi mogle bi da se nađu i mnogobrojne druge vanevropske zemlje poput Indije, Brazila, Kolumbije, Čilea, Katara...

Izvor: Noizz.rs

Pa to sa granicama i testovima, odavno nema nikakve veze sa epidemiološkom situacijom i čisto je politički. Isto tako, svaki imaoc hrvatskog pasoša, omže ući iz BiH u HR, prije nego da je ponio stotinu negativnih testova.
Zanki
saudade
saudade
Has thanked: 27652 times
Been thanked: 31647 times

Post by Zanki »

Krokodil Behko wrote: 16 Aug 2020, 17:47
Zanki wrote: 16 Aug 2020, 12:29 Građani Severne Makedonije, Hrvatske, Bugarske i Rumunije moraju da imaju negativan nalaz na PCR testu na korona virus ne stariji od 48 sati ukoliko žele da uđu u Srbiju, odlučio je Krizni štab za borbu protiv kovida-19 koji je formirala Vlada Srbije.

Iako je samo dan ranije dr Branislav Tiodorović rekao da "nema mnogo dileme da će se na spisku naći Brazil i Indija, te da mora da se izvrši dobra procena za evropske zemlje", rampa je trenutno spuštena samo za putnike iz četiri komšijske države.

Ali ne i za Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru.

- Sve zemlje smo podelili u tri kategorije - u crvenu, plavu i zelenu. Crvena je ona koja ima zaražavanje od 25 na 100.000 stanovnika, plava između 10 i 25, a zelena ona koja ima ispod 10. Držali smo se podataka Evropskog centra za zarazne bolesti - objasnio je dr Tiodorović i dodao "da je Hrvatska u plavoj, ali sa tendencijom rasta", piše Blic.

Prema poslednjim podacima sajta Worldometers Hrvatska trenutno ima 1.060 aktivnih slučajeva, odnosno 25,2 zaraženih na 100.000, te su već zagazili u crvenu zonu, a slična situacija je sa Bugarskom - 66,3 obolelih na 100.000, Rumunijom 175,3 na 100.000 stanovnika i Severnom Makedonijom koja ima 147,5 aktrivnih slučajeva na 100.000 žitelja.

Interesantni su, međutim, slučajevi BiH i Crne Gore, gde možda nisu baš bili odlučujući samo epidemiološki podaci. Naime, BiH ima trenutno 5.720 aktivnih slučajeva, odnosno 163,4 na 100.000 stanovnika, računajući zajedno Federaciju i Republiku Srpsku. Dakle, duboko u crvenoj zoni.

Međutim, s obzirom da BiH nikada nije zatvarala granicu sa Srbijom, te na povezanost srpskog naroda sa obe strane Drine, ovakva odluka bila je očekivana.

Možda je to bilo očekivano i u slučaju Crne Gore, ali ne treba zaboraviti da nam Crnogorci sve do pre par dana nisu dozvoljavali ulazak u njihovu državu, pa čak ni onima koji imaju tamo svoje nekretnine i rođake.

Crna Gora ima 1.105 aktivnih slučajeva korona virusa, odnosno čak 178 zaraženih na 100.000 građana! Dakle, takođe duboko u crvenoj zoni.

Konačno, na samoj granici između plave i crvene zone nalazi se i Grčka sa 24,3 obolela na 100.000 stanovnika i to sa tendencijom dramatičnog rasta.

Na crvenoj listi mogle bi da se nađu i mnogobrojne druge vanevropske zemlje poput Indije, Brazila, Kolumbije, Čilea, Katara...

Izvor: Noizz.rs

Pa to sa granicama i testovima, odavno nema nikakve veze sa epidemiološkom situacijom i čisto je politički. Isto tako, svaki imaoc hrvatskog pasoša, omže ući iz BiH u HR, prije nego da je ponio stotinu negativnih testova.
Znam da nema, samo sam proslijedila najnovije vijesti iz komsiluka

sto bi Puhalo rekao :
braco srbi od 91 smo ratovali protiv slovenaca, hrvata, bosnjaka, albanaca a sada ustasama zovemo crnogorce, mozda je do nas ?
Najbolja stvar kod psihopate je, što ti se maksimalno posvete.
vila
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by vila »

Duminjo wrote: 16 Aug 2020, 14:13
dadojović wrote: 16 Aug 2020, 12:10 Stvarno vas je zabavno čitati.
Klubovi puni turista. Govore im da corona hara, da imamo puno zaraženih, da je opasno i nikoga nije briga. Silom ih ne mogu rastjerati.

Zašto vam je teško prihvatiti da je Hrvatska u nečemu uspješna.

U Hrvatskoj je toliko lošeg, za kritiku, do kraja života ne bi stigli iskritizirati anomalije i loše pojave, a s ovim ste posve promašili. Bez uvrede djelujete zaluđeno, uz tu neobjektivnosti.
Pisemo o Hrvatskoj isto ko i o Kini. I clanci su uglavnom kopirani sa hrvatskih Portala. Niko nista ne izmislja, vec pisemo cinjenice. Bezveze ti je ovaj ton.

Ljudi idu na more kako zbog mora, tako i zbog nocnih izlazaka. Ne može niko nikome reci Dodji kod nas na more pa kad dodjes, onda ti zabrani izlazak u klub. Kad se ide na more, zna se sto se ide.. Trebali ste onda odmah zabraniti ulazak svih turista mladjih od 60 pa neka se brckaju samo preko dana i svi sretni 😂
Nidje veze isto kao i ovo sto kazes da ih se silom ne moze istjerati. Kojom silom? Ovo prvi put cujem od tebe i Malo je besmisleno. A eno ti i usporedba sa migrantima. Oni onako agresivni se mogu zaustavljati po rijekama i sumama a mladi pijani turista se ne moze zaustaviti da udje u klub? Izvini, nema ti ovo nikakvog smisla.

Jebiga, ako Njemačka, Holandija, Slovenija, Austrija i drugi pisu kako zadnjih Dana najvise Virus dolazi iz Hrvatske, zasto im ne vjerovati? Njemački Instituts objavio da je Hrvatska treci uvoznik. Slovenci, da od 33 uvezena slucaja, 27 su iz Hrvatske.
Sve navedene drzave su mnogo ulozile za vrijeme pandemije i organozivale se. Sve su organizivane i demokratske zemlje bez neke korupcije i zajebancija. Vjerovati Hrvatskoj koja je u samom dnu Liste po broju testiranja a ne vjerovati navedenima je budalaština?
Eto ako oni lažu, lazemo i mi.. Izmisljamo i smijesno nas je citati, kako kazes.

Hrvatska je jučer testirala 1538 ljudi, Srbija 8529.
Isto tako je taj virus uvezen u hrvatsku od strane turista
Glupo je tu bilo koga optuzivati...sto oni nisu testirali svoje drzavljane pri povratku ili jos bolje u odlasku
A lobiralo se na sve strane da se dozvoli drzavljanima eu putovanje bez negetivnog testa

Sto se tice hr...ne vjerujem da zataskavaju bilo , jer bi 9nda sutjeli jos tjedan dva pa cak ni u srpnju ne bi bilo onolikih skokova zarazenih
Apropa testiranja
Od poxetka u hr testiraju samo uz indikacije na covid...ne testira se masovno
I to je njihovo stajaliste od pocetka...ne sad..ne u srpnju...nego od pocetka
Slican princip je i u bih
Cak i u slucaju pozitvne osobee ..ne testira se nitko iz obitelji bez simproma
Mjere izolacije i mjere samoizolacije i to je to
Nema simptoma 14 dana-nema testiranja
Tako je u bih u velikom broju slucajeva

I ne znam zasto se bilo tko cudi rastu zarazenih u hr
To je bilo ocekivano...
Toliki broj turista i ocekivati da nece biti zariste
Ma mos mislit
Testiranje s tim nikakve veze nema
Jedino testirati svakog turista a i to opet nista ne znaci jer vec sutra moze biti pozitivan

Vaznije od testiranja je odgovorno ponasanje nas svih
A iskreno...tu je stanje katasrofalno
Jer naravno...korona je izmisljena...pih korona itd
vila
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by vila »

Eno svedska svaki dan biljezi pad oboljelih
I ispada da su imali najbolji sistem...pregrmili su u nekom laksem periodu pa ih xeka donekle mirnija jesen
Tako da...nisam sigurna koliko je lose sad u ljetnim mjesecima imati veci broj oboljeli
Cinjenica je da su sad simptomi puno blazi i da vecina mladih preboli uz simptome slicne nekoj prehladici
Cim krene kombinacija prehlada,laringitisa ,gripe i corone..plus hladnoca i suhi zrak u prostorijama...nece bas biti bezazleno
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9786 times
Been thanked: 11527 times

Post by Krokodil Behko »

Ne znam koliko je tačno, ali Slovenci javljaju, da turisti bježe iz HR i da su kolone kilometarske

Image
Taare
greatest
greatest

Post by Taare »

animals wrote: 16 Aug 2020, 17:16 kao i u svakom poslu, pa i njihovom se desavaju pogreske..
nisu oni supermeni..
Naravno, to bez daljnjeg. Ono što mi piči po živcima jeste podcjenjivanje i olajavanje naših stručnjaka, kao i predstavljanje istih nesposobnim, uhljebljenim dunđerima koji su kupili radno mjesto.

A istina je na suprotnoj strani.
Iako imaju par političkih uhljeba, isti su izolirani od većine kao što se izoliraju pacijenti na zaraznom.
Veliki broj stručnjaka čine nekadašnji titovi studenti koji su diplomirali desetkama i specijalizacije odradili na vma ili u sloveniji.
Svaki od tih iskusnih stručnjaka vodi tim mladih doktora koji nakon par godina provedenih sa našim stručnjacima mogu raditi na bilo kojoj klinici na svijetu.
Zapad se otima za naše stručnjake.
Kao što rekoh, privatni avion je dolazio po naše doktore.

Al, nisu dobri hami patokaru koji od škole ima poklonjeni zanat. Lično sam sjedio u doktorskoj sobi kada je došao jedan seoski patokar i krenuo da uđe u sobu da se obračuna uz komentar kako su njegovoj materi džabe sisu odrezali.
Reko mu lokalni seoski vrač tj neki nadrihodža kako se sisa mogla spasiti nekim travama.
A vamo, rakčina mu pojela mater. Što se kaže, spasili je Bog i naši stručnjaci.
Žena je još uvijek živa.
Takvi ljudi kritikuju. Oni su ti koji znaju.

Kad je izbila korona, zahvaljujući bakiru i co, nisu imali ni o od opreme.
Lokalni autolakirer im je poklonio odijela, maske i vizire.
Eto kako se krenulo u borbu sa bolešću koja je paralizirala dunjaluk.
Prve testove sami kupovali, itd.
Svi mi se morete obratit
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14124 times
Been thanked: 23442 times

Post by Fuddo »

Meni ne ide u glavu da ima toliko svijeta kojem ni najveca pandemija u zadnjih 100 godina nemre poremetiti plan da se cvrlji na zvizdanu i kiseli u slanoj vodi.
Onaj vice ljudi nemojte, pocrkacemo,
Ono vice neS ti meni zabranit, imam ja pravo radit sta hocu. Kad ga prikopcaju na ventilator onda mu bil gejts kriv.
Ovo je sve pobudalilo.
Dozvolite da se obratimo
Post Reply

Return to “Zdravlje”