Lokalni izbori u BiH

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 13858 times
Been thanked: 22808 times
Status: Offline

Re: Kandidatkinja u Starom Gradu: Unuka Alije Izetbegovića ulazi u politiku

Post by Fuddo » 18 Aug 2020, 01:52

Čarobni wrote: 18 Aug 2020, 01:49
Fuddo wrote: 18 Aug 2020, 01:46

Seljacki spin
De nesta bolje.
Pobjeg'o iz Alijine države.

Aliju hvali, u Ameriku se svali.
Alija je u Ameriku vazda dobro dosao.
Nekima smo blokirali racune.
A nekima i metak u tintaru smjestili dok smo ih hapsili.
Dozvolite da se obratimo

Demonika
Sitna buranija
Sitna buranija
Has thanked: 2 times

Post by Demonika » 18 Aug 2020, 01:54

jednostavno i efikasno da joj se da do znanja da ne ide u politiku
#dostasjašite
Image

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Socrates » 18 Aug 2020, 02:11

Ružno je ba suditi nekome na osnovu imena i porijekla, u bilo kojem kontekstu. Ništa o ženi ne znate a udarili ste ovdje uglavnom o njenom dedi i daidzi (?).

Ja da to radim, ja bih se k'o četnik osjećao.

Ako vam SDA smeta i smatrate da je stranka koja ruši državu, izađite na izbore. Srušite ih.
. . . . . . . . .

Demonika
Sitna buranija
Sitna buranija
Has thanked: 2 times

Post by Demonika » 18 Aug 2020, 02:36

Socrates wrote: 18 Aug 2020, 02:11 Ružno je ba suditi nekome na osnovu imena i porijekla, u bilo kojem kontekstu. Ništa o ženi ne znate a udarili ste ovdje uglavnom o njenom dedi i daidzi (?).

Ako vam SDA smeta i smatrate da je stranka koja ruši državu, izađite na izbore. Srušite ih.
nije
da je to moje ime i porijeklo ja bih se stidila, a ne bih ga koristila za izbore

ne možeš srušiti namještene izbore

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates » 18 Aug 2020, 03:36

Demonika wrote: 18 Aug 2020, 02:36
Socrates wrote: 18 Aug 2020, 02:11 Ružno je ba suditi nekome na osnovu imena i porijekla, u bilo kojem kontekstu. Ništa o ženi ne znate a udarili ste ovdje uglavnom o njenom dedi i daidzi (?).

nije
da je to moje ime i porijeklo ja bih se stidila, a ne bih ga koristila za izbore

ne možeš srušiti namještene izbore
Nisam ni rekao da rušite izbore, nego SDA na izborima. Onaj koji "ruši" izbore, opasno se igra sa budućnošću svoje zemlje i djece.

A to "izbori su namjesteni" može svako reci kad god mu se prohtije. Eno, Trump već priča da su izbori u novembru namjesteni.

Pošto bosanske izbore nadgledaju međunarodne organizacije, i posto je izlaznost katastrofalna i pošto postoje slučajevi da SDA gubi, to o namještenim izborima nema nikakvog osnova. Prije će biti da je vama mrsko na bilo koji način uticati na rezultat, pa onako napamet pričate.

A to o korištenju imena, lako je to reći, onako bezveze ispalit'.
. . . . . . . . .

zvrk
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Re: Lokalni izbori u BiH

Post by zvrk » 18 Aug 2020, 05:59

Interesantno je da, kad je demokratija u pitanju, znaci svacije gradjansko pravo ucestvovanja kako u svojim licnim zivotnim tokovima, tako i u drustvenim zivotnim tokovima bilo gdje... da svako ima pravo da nikom drugom neda da u tome ucestvuje osim samom sebi

interesantno je da... osnova demokratije nije u osnovi licnog moguceg prava oduzimanja bilo cega neko drugom, u onome sto neko licno ili drustveno radi, vec je osnova demokratije u osnovi licnog moguceg prava ucestvovanja u onome sto neko drugi licno ili drustveno radi...

zeznuta je "demokratija" kad se uzme kao da je licna svojina...

HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine
Has thanked: 2750 times
Been thanked: 22779 times
Status: Online

Post by HAVANA » 18 Aug 2020, 07:30

insomnia wrote: 17 Aug 2020, 23:50
Fuddo wrote: 17 Aug 2020, 23:46

Sad vam je glavni za koronu
Ma ne brinem se ja za njega. Nije taj daleko od sehare. Jbt cerka 15 godina platu 3000€ 😁
Lik stavio u oficijelnu biografiju da je zavrsio nekake dvije zajebane skole. Nidje ga u tim skolama. Kae to je greska neka. A tek sta su para uzeli sa fiktivnim zaposlenicima u EU parlamentu. E tu su glavesine bile umjesane. Od Marine Le Pen pa preko ostalih
Ma ne brinem se ja za njih. Svuda se krade, svuda ima svasta... Ali oni daju i narodu sta para za normalnog zivota. Ovo je cirkus. Samo daj meni i mojim, gazi sve drugo, gusi, nikad dosta. Ma da upola kradu a ono pola smislenije utrose u ovoj maloj zemlji bi puno bolje bilo. Smijesno je o drugim i pricati. Nema drugi sta uraditi, konci su u rukama znamo koga. I da dodje drugi pocinje igranka i brzo je gotov. Ne zanosim se uopste tim stvarima. Cekam da pomru. Mozda tad dodje neko ko ce bar malo manje krast i imati vise skole, ideja i pameti.Al odose djeca, odose iz svog u tudje. Grob im j.... materin, gladni, kreteni. Sposobni samo za ovo sto rade. Moze im se.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

Grom
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:
Has thanked: 42 times
Been thanked: 23 times

Re: Lokalni izbori u BiH

Post by Grom » 18 Aug 2020, 08:23

Image

Čarobni
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 13 times

Post by Čarobni » 18 Aug 2020, 11:43

Kako misliš ništa o njoj ne znamo?

Živimo pod dinastijom Izetbegovića više od 20 godina.

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates » 18 Aug 2020, 11:51

Čarobni wrote: 18 Aug 2020, 11:43

I ova ti žena kriva što ste vi nesposobni glasati da ih skinete? Niti je A prozborila oko politike, a već ste joj presudili kao da je Elena Causesku. Možda je bolja od svih vas zajedno. Barem hoće učestvovati.

Ako ćete suditi po dedama, daidzama i tako dalje, sasvim sam siguran da ste i vi u familiji imali alkoholičara, betera i sta ti ja znam, pa de i da se vama sudi na osnovu toga. Ispričajte, slušamo.

Doduše, koliko vam je lijeno glasati, a sve neki pametnjakovici na internetu kad treba pljuvati, sasvim sigurno ste beteri.
. . . . . . . . .

Čarobni
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Čarobni » 18 Aug 2020, 12:00

Socrates wrote: 18 Aug 2020, 11:51
Čarobni wrote: 18 Aug 2020, 11:43

I ova ti žena kriva što ste vi nesposobni glasati da ih skinete? Niti je A prozborila oko politike, a već ste joj presudili kao da je Elena Causesku. Možda je bolja od svih vas zajedno. Barem hoće učestvovati.

Ako ćete suditi po dedama, daidzama i tako dalje, sasvim sam siguran da ste i vi u familiji imali alkoholičara, betera i sta ti ja znam, pa de i da se vama sudi na osnovu toga. Ispričajte, slušamo.

Doduše, koliko vam je lijeno glasati, a sve neki pametnjakovici na internetu kad treba pljuvati, sasvim sigurno ste beteri.
Alkoholičar u familiji sigurno nije zajeb'o stotine hiljada ljudi, a desetine hiljada njih, svojom politikom, protjer'o iz BiH bez ispaljenog metka, ha?

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates » 18 Aug 2020, 12:06

Čarobni wrote: 18 Aug 2020, 12:00
Socrates wrote: 18 Aug 2020, 11:51

Alkoholičar u familiji sigurno nije zajeb'o stotine hiljada ljudi, a desetine hiljada njih, svojom politikom, protjer'o iz BiH bez ispaljenog metka, ha?
Pa eto, ako nije, još bolje. De da tebi sudimo na osnovu njega. Ako je on bio alkoholičar, ti si nesposoban i još gori od njega.

Zašto onda da bilo ko sluša ovo tvoje mumljanje o potpuno nevinoj ženi?
. . . . . . . . .

Čarobni
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Čarobni » 18 Aug 2020, 12:16

Socrates wrote: 18 Aug 2020, 12:06
Čarobni wrote: 18 Aug 2020, 12:00

Pa eto, ako nije, još bolje. De da tebi sudimo na osnovu njega. Ako je on bio alkoholičar, ti si nesposoban i još gori od njega.

A šta ćeš sudit' i na osnovu čega? Koga je alkoholičar na guzove progur'o u fotelju?

Dinastija Izetbegović ima svoju kriminalnu historiju. Ova nevina žena, kako kažeš, je 1/1 zavisna od svoje dinastije. Njene kolegice, sa istim nivoom obrazovanja rade u buticima, prodaju odjeću.

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2676 times
Been thanked: 8269 times

Post by Duminjo » 18 Aug 2020, 12:24

Joj kad kaže "vi birate, vi glasajte, vi smjenite"

Pa jebemga, svako glasa sam za sebe. Coek izadje i glasa za skroz nekog drugog a ti mu kažeš "eto vi ste izabrali Bakira"

Ono baš kad ne znas sta ces eto "glasajte, mijenjajte"

Samo sila i kazne mogu natjerati ove sto ne glasaju da podju glasati.. To je glupo i nikakve rijeci ne dolaze do njih.

Kad na to sve neglasanje dodas da je zemlja najkorumpiranija u evropi, dobijes sta dobijes..

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates » 18 Aug 2020, 12:25

Čarobni wrote: 18 Aug 2020, 12:16
Socrates wrote: 18 Aug 2020, 12:06

A šta ćeš sudit' i na osnovu čega? Koga je alkoholičar na guzove progur'o u fotelju?

Dinastija Izetbegović ima svoju kriminalnu historiju. Ova nevina žena, kako kažeš, je 1/1 zavisna od svoje dinastije. Njene kolegice, sa istim nivoom obrazovanja rade u buticima, prodaju odjeću.
Pa sudiću i njemu i tebi jer ste nesposobni. Kako ti možeš njoj, mogu i ja vama. Njemu ću suditi jos sto je bez ikakve pobune trpio komuniste decenijama. Tebi ću suditi sto nikad nisi izašao na izbore nego samo bezveze pričaš. Na osnovu ovoga ce se suditi i tvojoj djeci i djeci tvoje djece.

I sve vas treba poslati u zatvor. I prije i poslije rođenja

I naravno da je zavisna od familije. Ti bi eto da si rođen Izetbegović radio u fuckin' metalostrugarnici or whatever. Sve bi ostavio zbog principa i otis'o u rudnik da kopas ugalj. Uostalom, mogao si to i sad. Što nisi?
. . . . . . . . .

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates » 18 Aug 2020, 12:29

Duminjo wrote: 18 Aug 2020, 12:24 Joj kad kaže "vi birate, vi glasajte, vi smjenite"

Pa jebemga, svako glasa sam za sebe. Coek izadje i glasa za skroz nekog drugog a ti mu kažeš "eto vi ste izabrali Bakira"

Samo sila i kazne mogu natjerati ove sto ne glasaju da podju glasati.. To je glupo i nikakve rijeci ne dolaze do njih.

Kad na to sve neglasanje dodas da je zemlja najkorumpiranija u evropi, dobijes sta dobijes..
Ako vidiš da smjena ne ide izborima, a svi se kao nešto bune protiv SDA, onda se organizuje politička stranka koja to moze uraditi. Jel' SDA kriva što su oni u stanju mobilizirati svoje glasače a ostali su gola hargija?

Tako politika funkcionira. Sposobniji pobjeđuje na izborima.
. . . . . . . . .

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 18 Aug 2020, 12:37

Socrates wrote: 18 Aug 2020, 12:29
Duminjo wrote: 18 Aug 2020, 12:24 Joj kad kaže "vi birate, vi glasajte, vi smjenite"

Ako vidiš da smjena ne ide izborima, a svi se kao nešto bune protiv SDA, onda se organizuje politička stranka koja to moze uraditi. Jel' SDA kriva što su oni u stanju mobilizirati svoje glasače a ostali su gola hargija?

Pa gdje vidis SVE?
Ne bune se svi. Buni se 25% naroda (koji opet svoje ostale glasove raspodjeljuju na deset drugih umjesto na jednu), 26% glasa za iste a 49%ostalih boli kurac..

A što se Male iz naslova tice, Sarajevo je mahala.. Zna se kako se u bosni upisuje Fax, kako se dobivaju poslovi i koje kvalifikacije se traze.. Mani suplje da je mala nevina.. Evo vec u ovom itervjuu imas nesto sto je mnogo slagala i zbog cega normalan insan ne bi trebo glasati za nju. Spominjala se ta laž Ma prethodnim stranicama a ti i dalje pises kako je nevina..

Mislim.. Jebe Mi se.. Kazem nako kako vidim. U politici i ovim stvarima svako "gleda" na svoj način. Nemam se namjeru ubjedjivati

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates » 18 Aug 2020, 12:45

Duminjo wrote: 18 Aug 2020, 12:37
Socrates wrote: 18 Aug 2020, 12:29

Pa gdje vidis SVE?
Ne bune se svi. Buni se 25% naroda (koji opet svoje ostale glasove raspodjeljuju na deset drugih umjesto na jednu), 26% glasa za iste a 49%ostalih boli k......

A što se Male iz naslova tice, Sarajevo je mahala.. Zna se kako se u bosni upisuje Fax, kako se dobivaju poslovi i koje kvalifikacije se traze.. Mani suplje da je mala nevina.. Evo vec u ovom itervjuu imas nesto sto je mnogo slagala i zbog cega normalan insan ne bi trebo glasati za nju. Spominjala se ta laž Ma prethodnim stranicama a ti i dalje pises kako je nevina..

Mislim.. Jebe Mi se.. Kazem nako kako vidim. U politici i ovim stvarima svako "gleda" na svoj način. Nemam se namjeru ubjedjivati
Pa ako je 25%, sta se koji kurac imate zalit'? Manjina ste, trpite, ostalima je dobro.

I opet stavljate ženi nešto za što nemate dokaza. Završila je skolu, sasvim je solidna u fotografiji, a to što je direktorica muzeja posvecenog njenom dedi je normalno.

Da se otvori muzej mom dedi, ja bih bio najbolji direktor. Neću valjda nekim uhljupima to dat'.

Koliko vas poznajem sa Foruma, svi bi vi gori bili od nje da ste Izetbegovici.
. . . . . . . . .

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 18 Aug 2020, 12:46

Socrates wrote: 18 Aug 2020, 12:45
Duminjo wrote: 18 Aug 2020, 12:37

Pa gdje vidis SVE?
Ne bune se svi. Buni se 25% naroda (koji opet svoje ostale glasove raspodjeljuju na deset drugih umjesto na jednu), 26% glasa za iste a 49%ostalih boli k......

Pa ako je 25%, sta se koji k.... imate zalit'? Manjina ste, trpite, ostalima je dobro.

I opet stavljate ženi nešto za što nemate dokaza. Završila je skolu, sasvim je solidna u fotografiji, a to što je direktorica muzeja posvecenog njenom dedi je normalno.

Da se otvori muzej mom dedi, ja bih bio najbolji direktor. Neću valjda nekim uhljupima to dat'.

Koliko vas poznajem sa Foruma, svi bi vi gori bili od nje da ste Izetbegovici.
Ne poznajes ni nju, ni Sarajevo ni nas..

Bezveze laprdaš

Čarobni
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Čarobni » 18 Aug 2020, 12:49

Socrates wrote: 18 Aug 2020, 12:25
Čarobni wrote: 18 Aug 2020, 12:16

Pa sudiću i njemu i tebi jer ste nesposobni. Kako ti možeš njoj, mogu i ja vama. Njemu ću suditi jos sto je bez ikakve pobune trpio komuniste decenijama. Tebi ću suditi sto nikad nisi izašao na izbore nego samo bezveze pričaš. Na osnovu ovoga ce se suditi i tvojoj djeci i djeci tvoje djece.

I sve vas treba poslati u zatvor. I prije i poslije rođenja

I naravno da je zavisna od familije. Ti bi eto da si rođen Izetbegović radio u fuckin' metalostrugarnici or whatever. Sve bi ostavio zbog principa i otis'o u rudnik da kopas ugalj. Uostalom, mogao si to i sad. Što nisi?
Jel' ovo nagađanje ima neku poentu?

Post Reply

Return to “Politika u BiH”