Čuj ovog, Turska će koristiti nuklearno oružje, onako ležerno.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
Miroslave Lazanski,Socrates wrote: 15 Aug 2020, 12:40 OK, Erdo napadne Grčku, recimo. Ima se može se. Jaci je.
I frka tamo 'vamo, razmjeni nekoliko udaraca i sa ovim insomnijim whatever.
NATO ima ugovornu obavezu da brani svoje članove od napada. Nema tu puno filozofije, to je ugovor. Pa čak i ako je napadač druga NATO zemlja. Bilo bi zanimljivo vidjeti, doduše, sta bi NATO radio kada bi Amerika napala drugu NATO članicu.
Ali, to je SBBKBB
Scenario 1 - NATO stane u obranu Grcke. Možemo raspravljati dokle i kako bi išla ta obrana i da li bi uključivala i napad na Tursku (nije dzabe Erdo kupio S-400, racunao je on na to) ali ono što bi se sigurno desilo da bi Erdo, ako bi uopste preživio, istupio iz NATO, jer nema smisla da ostane.![]()
Scenario 2 - NATO ne stane u obranu Grčke. Sad, jbg, Grcka mora istupiti iz NATO, jer što bi ostajali. Moraju traziti saveznike na drugoj strani, Putin jedva docekao. Doduše, po Francuskoj se vidi da bi reagirala. Ovdje već imamo kompliciraniju situaciju u kojoj bi se možda i opstanak NATO doveo u pitanje, a bogami i EU.
A onda već možemo računati na totalnu katastrofu evropskih razmjera.![]()
Jaro, provaljuješ se malo je reći.Socrates wrote: 15 Aug 2020, 12:10 Ja kad vas vecinu čitam ja ne znam da li vi ne znate sabrati dva i dva ili se pravite da ne znate sabrati dva i dva.
Čuj ovog, Turska će koristiti nuklearno oružje, onako ležerno.![]()
Fufe wrote: 15 Aug 2020, 13:34Jaro, provaljuješ se malo je reći.Socrates wrote: 15 Aug 2020, 12:10 Ja kad vas vecinu čitam ja ne znam da li vi ne znate sabrati dva i dva ili se pravite da ne znate sabrati dva i dva.
Čuj ovog, Turska će koristiti nuklearno oružje, onako ležerno.![]()
Gdje sam napisao da će koristiti? Niko neće koristiti tu vrstu naoružanja jer i protivnik ima isto.
Nuklearno oružje je tu da zastraši protivnika.
Kada je bio puč u turskoj, znaš li šta je uradila vojska odana erdoğanu? Blokirali su indžirlik. Komarac nije mogao ući ni izaći.
Što se tiče drugih postova, odgovorim kad budem imao vremena.
U slučaju nekog sukoba, francuska nikada neće stati na stranu grčke.
Nato također neće.
Da si čitao statute nato saveza, znao bi zašto.
Putin i erdoğan su prijatelji. Jedan drugog zovu brate.
Al et, to ne prenose zapadni mediji
Da malo bolje gledaš, vidio bi da jedan drugom nabacuju na volej.
Naravno da neće biti rata sa francuskom, nego je ovaj sokrat haman dohvatio bunike pa tuđe upise tumači kako mu je ćejf.Krokodil Behko wrote: 15 Aug 2020, 14:11 Odoste vi daleko.
Nema tu rata, niti ga može biit. Ovo su samo igre i fazon je obezbjediti što više međunarodne podrške. Zasad, Evropi je preko glave i Grka i Turaka, pa zato oni sad i potpisuju te sporazume s kojekakvim Libijama i Egiptima.
Ma, nema tu oruzanog sukoba..Duminjo wrote: 15 Aug 2020, 14:36 nema vise ni komsije ni strane ni nikojeg klinca sa kim se sultan nije zavadio.
nema ni jednog sigurnog prijatelja iza ledja
ako ovako nastavi, razvuci ce ga ko huba bubu
zasto bi ameri branili grke?animals wrote: 15 Aug 2020, 14:38Ma, nema tu oruzanog sukoba..Duminjo wrote: 15 Aug 2020, 14:36 nema vise ni komsije ni strane ni nikojeg klinca sa kim se sultan nije zavadio.
nema ni jednog sigurnog prijatelja iza ledja
ako ovako nastavi, razvuci ce ga ko huba bubu
samo mu Ameri naprave, kao sto su i lani..
sruse mu ekonomiju, i naprave haos..
ono mu je bilo upozorenje, sta se moze desiti..
Pa nece ih ni trebati braniti..
kakva EU, nema od toga nista. Pogotovo od sukoba Njemacke i Turske.
Users browsing this forum: No registered users and 12 guests