Naravno, to govorim od pocetnog posta. Jos jedan u nizu problema za koje je kriva iskljucivo drzava (uz prijateljsku EU, koja nama ostavi ove malo problematicnije, a sebi primi ostale). Midfuck part 1257.animals wrote: 18 Aug 2020, 23:02 Pustiti migrante u zemlju i pustiti da se setaju bez kontrole..
pa to su krda mladi ljudi, ko zna sta im sve moze pasti na pamet..
pa ne bi ni nasi mladici bili bolji da dodju u takvu situaciju..
jednostavno, drzava koje nema , je kriva..
BiH pred najezdom hiljada migranata
Moderator: Krokodil Behko
- Lavlje_srce
- Alienka

- Has thanked: 4119 times
- Been thanked: 3086 times
- Status: Offline
Re: Hiljade migranata lutaju Sarajevom, građani Ilidže najavljuju proteste
Memento Mori
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Cekaj ba. Havana. Ispustio najbolji dio. Braca skontala da se i od susenog voca more praviti rakijaFuddo wrote: 18 Aug 2020, 22:52Tog frajera je odmah trebalo deportovatHAVANA wrote: 18 Aug 2020, 22:49
E jesu nasli dje ce doc. A sada da ti, brate Ivane, objasnim ono o šljivama.
Kad sam u proljeće AD 1869. stigao u ovaj kraj, zamijetih nešto što nigdje i nikad vidio nisam. Ovdje, naime, svi piju, što je zapravo najblaži izraz za uživanje u rakiji, što se ogleda u cjelodnevnom napajanju tim vražjim eliksirom. Piju Turci, piju kmetovi, piju i katolici i pravoslavni podjednako revnosno, a vidjeh i svećenike (od sve tri vjere – neka im Bog oprosti!) kako im nije mrsko to smeće. Svima su od rakije lica zemljane boje, oči se jedva naziru kroz nabubrele kapke, i gotovo da ne možeš sresti čovjeka koji ide pravo, a da ne tetura. Turci – begovi još i nekako (oni i ne hodaju nego jašu na konjima), ali nadničari mogu raditi najviše sat-dva, a onda se svale u jarak (ako ga kopaju).
Ili, nakon sudaranja sa stablima koja su kanili posjeći, naprosto zamru od rakije.
Muka je to velika jer ovdje šljive uzgajaju isključivo da bi od njih destilirali rakiju. Pa da bar to čine na način kako se to u svijetu radi. Ovdje su, naime, u stanju iz deset kilograma prevrelog voća izvući dvadeset litara otrova koga niko živ i nigdje u svijetu okusio ne bi. A ovi ga piju umjesto vode, jer kažu – od vode obole bubrezi, ispadaju zubi, napada kostobolja.
Vidjevši tu muku i propast, odlučim podučiti bijednike da se šljive mogu sušiti, pa u zimi, okrepljujući i hranljivi kompot od njih praviti. Trapisti oduvijek suše voće pa ponudili seljacima da ga kušaju. I bijahu zadivljeni. Da bih im nekako šljive uskratio, lani sam s ostalom braćom sagradio sušionicu. Onda sam ponudio dobru cijenu i otkupljivao to voće, punio sušnicu, a pred prošli Božić, besplatno, raji i kmetovima, bez razlike vjere, to sušeno voće dijelio. Vjerovao sam da će im se oči otvoriti: uzeli su novce (a ostali bez šljiva) i onda te šljive sušene dobili. Bilo je očekivati da će ove godine i sami početi šljive sušiti jer sam razglasio da ću sve viškove otkupiti.
Niko sretniji od mene kada sam prošloga oktobra i novembra zaključio da se šljiva destilira tek na dva-tri mjesta u cijelome kraju. Jer ovi jadnici su gotovo cijeli urod prodali za našu sušnicu. Minula je Nova godina, stigao januar, snijeg je cijeli kraj gotovo zatrpao, tek smo put do samostana uspjeli malo prokrčiti. A onda se moja zamisao srušila, a bolje bi bilo, neka mi Svevišnji oprosti, da su se nebesa provalila i još jedan opći potop nastao! Hulio sam u sebi, a sada nastavljam perom. Da skratim: jednoga dana dolazi samostanu brojno izaslanstvo. I nose darove. Neko mlijeko, neko kolcu, tjeraju i nekoliko ovčica, napiti li svježe ispečenih ogromnih kruhova, i svi pjevaju (bolje je kazati – zavijaju kao vukovi) i, dragi moj brate u Kristu Ivane – svi pijani da ne mogu pijaniji biti!
Sta je njemu naumpalo da nam sljive susi i hosef pravi
Zato nam je loza postala hafifna
Od njega nam je j poceo pederluk i oni u zategnutim farmerkama.
Usnu se nesnio sta nam uradi.![]()
Sklopljenih ruku zaustih se obratiti Svevišnjem, no najstariji među zabludjelima pristupi s nakanom da mi ruku poljubi, ali se onako pijan nosom svali u snijeg. Prignuh se da ga podignem, no on se izvali, i blaženog izraza otpoče govoriti: “Neka Bog blagoslovi pater Vranju i sve patere, i ovaj samostan, i sve trapiste koliko god i gdje god ih ima! Dok vi, sveti oci, ne dođoste, mi smo, bijedni, ujesen rakiju pekli, popili bi je do iza Božića, a onda cijelu zimu suha grla tugovali. Kad ste nas prosvijetlili da se šljiva sušiti može, nama su se Nebesa otvorila. Neka vam Bog da zdravlja i veselja, jer sada, i u pola zime, mi rakiju od suhih šljiva peći moremo! I bolja je, oče duovniče, od one sirove, jesenske. Ilija dodaj-de našem premilostivom i učevnom pater Vranji plošku da se i on pričesti ovom blagoslovljenom mučenicom od njegovih suhih šljiva!”
Stisnuo sam zube brale Ivane da ne bih kletvu izustio! Pobjegoh od bezbožnika koji su, neka im Bog oprosti, u stanju rakiju i od suhih drva napraviti! Cijeli dan i cijelu noć provedoh u molitvi i pokori, bez mrvice kruha i kapi vode, a sve to uz flagelaciju do krvi! Braća su molila uz mene, a neki suze zadržati nisu mogli dok sam bičevao svoje griješno tijelo. Svevišnji mi je svjedok da ni u snu ne pomislih kako će se moja benevolentna nakana u blasfemiju izroditi!
Na koncu, sve što sam mogao učiniti bilo je da obznanim kako pristup samostanu neću dopustiti nikome ko pije. Pijance nećemo ispovijedati ni pričešćivati, niti ih crkvi pripuštati. Da je onda tek bilo jad naš vidjeti! Mise smo nedjeljama držali u gotovo praznoj crkvi. O pričestima neću niti pisati. Zatvorili bismo jedno oko na krštenjima, a posljednju pomast davali smo u domovima umirućih – no tu ne možemo utjecati na ukućane koji smrt, baš kao rođenje i krštenje, bez rakije zamisliti ne mogu. Za utjehu, i na kraju: stanje se koncem februara počelo popravljali.
Crkva je gotovo puna na nedjeljnoj misi. Skrušeno mole puni pokajanja, ispovjede se i pričeste, a onda nestrpljivo jure pred samostan, na livade, i tu počinju lokati. I muški i ženski, bez razlike, i tako do zalaska sunca (ako ga ima).
Najradije bih pobjegao u Afriku, u misije, no još nisam ispunio zavjet, a to je da ovaj Samostan postane zubljom industrijskog preporoda i općeg, gospodarskog i kulturnog napretka ovog dijela Turske. Svevišnji će se, uz našu molitvu, pobrinuti da ovako ne ostane zauvijek. Neka te, premili brate u Kristu Ivane, ova epistola zatekne u dobrome zdravlju.
Moli za nas koji smo ovdje, u sumračnome kutku Balkana. Moli da nas Svevišnji uzdrži u Vjeri, Nadi i Ljubavi da istrajemo na svome križnome putu!
Moli i za ove nesretnike koji, osim u Boga, vjeruju još samo u rakiju…
Tvoj brat u Kristu Franjo
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14005 times
- Been thanked: 23226 times
Kad cojek cita ove budalastine po forumima,
To ti mislis, Bronx u dva ujutro jebote, nema spasa, izgibija, neJma sta ih ne napada, arapi, krize, cuke, pizde materine...
A jjebote, nista se ne desava.
U 11 navece nema ziva roba vani.
Sve pozaspalo.
To ti mislis, Bronx u dva ujutro jebote, nema spasa, izgibija, neJma sta ih ne napada, arapi, krize, cuke, pizde materine...
A jjebote, nista se ne desava.
U 11 navece nema ziva roba vani.
Sve pozaspalo.
Dozvolite da se obratimo
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2715 times
- Been thanked: 8462 times
Pa Zar niste jucer govorili kako su migranti samo jadni ljudi u nevolji i u prolazu.. Bla Bla.. Srce da pukne od priče.
Spomene vam se kako su neradnici, klosari i lopovi, hocete oci da kopate
Sad kad vam napadnu nekog vašeg, obrcete pricu.. Sad bi ih sve na kolac nasadjivali.
Klasicna nasa posla. Tek progledaš kad te poklopi a do tada sve na zajebanciju
Spomene vam se kako su neradnici, klosari i lopovi, hocete oci da kopate
Sad kad vam napadnu nekog vašeg, obrcete pricu.. Sad bi ih sve na kolac nasadjivali.
Klasicna nasa posla. Tek progledaš kad te poklopi a do tada sve na zajebanciju
- Lavlje_srce
- Alienka

Last edited by Lavlje_srce on 18 Aug 2020, 23:46, edited 1 time in total.
Memento Mori
- Matan
- Sila nečista

- Has thanked: 3773 times
- Been thanked: 6933 times
I najgore sto ima promotera, koji hvataju svijet na to sto su muslimani..
ma da su sto puta bilo sto, treba ih se kontrolisati i ne pustiti da setaju bez kontrole..
ma da su sto puta bilo sto, treba ih se kontrolisati i ne pustiti da setaju bez kontrole..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Ali ovo smo tako mi
Ovdje su, naime, u stanju iz deset kilograma prevrelog voća izvući dvadeset litara otrova koga niko živ i nigdje u svijetu okusio ne bi. A ovi ga piju umjesto vode, jer kažu – od vode obole bubrezi, ispadaju zubi, napada kostobolja.
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
- Fuddo
- Maliciozni seronja

Pa da su katolici ti bi viko neka ihanimals wrote: 18 Aug 2020, 23:12 I najgore sto ima promotera, koji hvataju svijet na to sto su muslimani..
Emanemoj
Neka malo i nasih
Dozvolite da se obratimo
- Matan
- Sila nečista

Jasta bi..
Evo gledam malo Poljake, ovdje gdje zivim..
koja je to stoka..
Pijanci i nekulturni medvjedi..
jebe mi se koje je religije...
-
John Cleese
- Aktivni forumaš

Nisu imigranti nego migranti, jer im je Bosna samo tranzitna zemlja, ne i zeljena konacna destinacija.Fuddo wrote: 18 Aug 2020, 23:03Ojjj majkoJohn Cleese wrote: 18 Aug 2020, 22:59
Pa i jeste strasno da neko ne moze izaci iz stana ne misleci o tome hoce li ga opet pokusati opljackati.
Pa dje napadaju?
Kod vas vazda nesta napada
Jucer cuke
Danas imigranti
Ja za mjesec dana dva crnca vidio u Bosni
Tolko su opasni, kad ih vidis kupio bi im burek da se najedu.
I nisu svi ni crnci zeljni bureka, a ocito nisu svi ni benevolentni.
Nemam nista protiv tih ljudi generalno, ali nekakvog reda i kontrole bi moralo biti.
- Fuddo
- Maliciozni seronja

Dobro ba komso ne seri,
Ne gledam ni ja,
Al sta fali ljudima?
Traze poso, krov nad glavom, neka ih
Dozvolite da se obratimo
- Matan
- Sila nečista

Znaci, ako primis imigrante iz neke zemlje..
ili im obezbjedi posao i dostojan zivot ili nemoj primati..
i nasi su isli u Njemacku 70-ih..raditi..
ali ove Njemacka nece i ne treba vise, to je problem..
ili im obezbjedi posao i dostojan zivot ili nemoj primati..
i nasi su isli u Njemacku 70-ih..raditi..
ali ove Njemacka nece i ne treba vise, to je problem..
- Matan
- Sila nečista

Pa meni ne smetaju, ja ne zivim dole..Fuddo wrote: 18 Aug 2020, 23:17
Dobro ba komso ne seri,
Ne gledam ni ja,
Al sta fali ljudima?
reci to ljudima iz BIH..
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2715 times
- Been thanked: 8462 times
Traze kurac poso.. Nema na sta nije alergican samo da ne radi. Bubaju djecu i svaki drugi dan roštiljaju. Zivot uz snova
- Zizi
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 9717 times
- Been thanked: 8349 times
Opet si počeo sa omaložavanjem ljudi koji ovdje žive i pišu vlastita iskustva.Fuddo wrote: 18 Aug 2020, 23:03Ojjj majkoJohn Cleese wrote: 18 Aug 2020, 22:59
Pa i jeste strasno da neko ne moze izaci iz stana ne misleci o tome hoce li ga opet pokusati opljackati.
Pa dje napadaju?
Jucer cuke
Danas imigranti
Previše ih je na ulicama, pogotovo raskrsnicama i neki su nasilni. Doživjeh na čaršiji da je jedan nasrnuo na nas nekoliko žena.
U garaži mercatora imala sam neugodno iskustvo s jednom grupom.
Zbog njih sam počela sam izbjegavati šetnje navečer.
Prošle sedmice odem u posjet prijateljici, stanuje u centru grada, priča mi da su joj opljačkali dvije komšinice, starice, a i ona ih je počela zaticati u haustoru.
Naših prosijaka više ni ne viđam na ulicama, migranti su sve lokacije preuzeli, vjerovatno u talu s našom policijom jer ih ne mrda s raskrsnica.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9704 times
- Been thanked: 11439 times
- Status: Online
Zizi505 wrote: 18 Aug 2020, 23:21Opet si počeo sa omaložavanjem ljudi koji ovdje žive i pišu vlastita iskustva.Fuddo wrote: 18 Aug 2020, 23:03
Ojjj majko
Pa dje napadaju?
Jucer cuke
Danas imigranti
Previše ih je na ulicama, pogotovo raskrsnicama i neki su nasilni. Doživjeh na čaršiji da je jedan nasrnuo na nas nekoliko žena.
Prošle sedmice odem u posjet prijateljici, stanuje u centru grada, priča mi da su joj opljačkali dvije komšinice, starice, a i ona ih je počela zaticati u haustoru.
Naših prosijaka više ni ne viđam na ulicama, migranti su sve lokacije preuzeli, vjerovatno u talu s našom policijom jer ih ne mrda s raskrsnica.
Pa dobro, to je realnost, ali opet su krivi anamoni
Bez zajebancije.
Granica sa Srbijom, ako ćemo o migrantima - ne postoji. Siguran sam da postoje razni dogovori, da se namjerno propuštaju, a potom koncentrišu u našim kantonima, kako bi nas kasnije optužili za džihadizam. Kod njih i policija prevozi migrante do USK.
Realno, ne možemo mnogo učiniti.
Stvarno bih volio, da neko da neki konkretan plan, da eliminiramo te migrante.
- Lavlje_srce
- Alienka

S tobom se fkt ne moze voditi razumna diskusija. Oni koji hoce da rade, rade. Ustanu u 5 ujutro i stoje kraj gradilista za nadnicu. Nije to kvantna fizika. Ali svi u klin, ti u plocu. Usvoji ih, pa nam javi kako ide za 5-6 mjeseci, i ti i svi koji ih podrzavaju (na rijecima). Put your money where your mouth is, or shut up.Fuddo wrote: 18 Aug 2020, 23:17Dobro ba komso ne seri,
Ne gledam ni ja,
Al sta fali ljudima?
Ne bi ni tebe Cemeri trpili da nemaju takvu izbjeglicku politiku. Bosanci su super, Svabe i Amerikanci bi ih sutali nogama na svakom koraku da im das 5 minuta slobode.
Last edited by Lavlje_srce on 18 Aug 2020, 23:30, edited 1 time in total.
Memento Mori
- Fuddo
- Maliciozni seronja

BjeziBa
Nas narod sto more supljirat i petljat to niko ziv nemre.
Kakvi su to kriminalci, vazda napadnu neku sto imas sest gvozdenih maraka uZase i usukane helanke iz 1989te,
Ko ona sto se na klix metnila, kao sutali je satima, policija joj rekla mrs u pm.
Stavila i oziljke,
Tacno vidis da je djecija fingirana budalastina,
Malo joj se crveni ko kad te komarac ujede,
A nju sutalo
Pa jebemete budalastu kad te neko nogom nabije u stomak dobijes podliv krvi, zeleni se ko trava, plus sto ti fleka i na guzici iskoci.
Ne vjerujem nikom, ljudi su posteni, nikog ne diraju,
Treba im pomoc, to je nama muminima veliki sevap.
Nas narod sto more supljirat i petljat to niko ziv nemre.
Kakvi su to kriminalci, vazda napadnu neku sto imas sest gvozdenih maraka uZase i usukane helanke iz 1989te,
Ko ona sto se na klix metnila, kao sutali je satima, policija joj rekla mrs u pm.
Stavila i oziljke,
Tacno vidis da je djecija fingirana budalastina,
Malo joj se crveni ko kad te komarac ujede,
A nju sutalo
Pa jebemete budalastu kad te neko nogom nabije u stomak dobijes podliv krvi, zeleni se ko trava, plus sto ti fleka i na guzici iskoci.
Ne vjerujem nikom, ljudi su posteni, nikog ne diraju,
Treba im pomoc, to je nama muminima veliki sevap.
Dozvolite da se obratimo
- Zizi
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 9717 times
- Been thanked: 8349 times
Vrijeme je da konačno krenu raditi brojno mupovi, sigurnosne agencije, ministarstvo sigurnosti...Krokodil Behko wrote: 18 Aug 2020, 23:26Zizi505 wrote: 18 Aug 2020, 23:21
Opet si počeo sa omaložavanjem ljudi koji ovdje žive i pišu vlastita iskustva.
Bez zajebancije.
Granica sa Srbijom, ako ćemo o migrantima - ne postoji. Siguran sam da postoje razni dogovori, da se namjerno propuštaju, a potom koncentrišu u našim kantonima, kako bi nas kasnije optužili za džihadizam. Kod njih i policija prevozi migrante do USK.
Stvarno bih volio, da neko da neki konkretan plan, da eliminiramo te migrante.![]()
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9704 times
- Been thanked: 11439 times
- Status: Online
Zizi505 wrote: 18 Aug 2020, 23:29Vrijeme je da konačno krenu raditi brojno mupovi, sigurnosne agencije, ministarstvo sigurnosti...Krokodil Behko wrote: 18 Aug 2020, 23:26
Bez zajebancije.
Stvarno bih volio, da neko da neki konkretan plan, da eliminiramo te migrante.![]()
A šta će raditi? Šta?