Jebote tito i migrante vise..
nisam imao telefon i hiljade eura za karte za Ameriku..
i nisam gledao da dodjem u Njemacku na socijalu..
Moderator: Krokodil Behko

lazes da ti je bilo kao migrantima

Nikad nisam prosio, niti bi..Venera wrote: 19 Aug 2020, 09:40lazes da ti je bilo kao migrantimaanimals wrote: 19 Aug 2020, 09:38
nisam imao telefon i hiljade eura za karte za Ameriku..
i nisam gledao da dodjem u Njemacku na socijalu..![]()
lazes da nisi imao neciju pomoc , ili si zaista prosio na cesti poput migranta![]()

a gdje ce migranti traziti posao u BiHanimals wrote: 19 Aug 2020, 09:42Nikad nisam prosio, niti bi..Venera wrote: 19 Aug 2020, 09:40
lazes da ti je bilo kao migrantima![]()
lazes da nisi imao neciju pomoc , ili si zaista prosio na cesti poput migranta![]()
radije bi se roknuo..
trazio sam posao i radio..
nisam imao radne dozvole na pocetku,vec sam radio povremeno na crno..
ko ce mi pomoci, jedina pomoc mi je bila, sto sam nalazio posao preko nekoga i to je bilo to..

E to je posebna prica..Venera wrote: 19 Aug 2020, 09:44a gdje ce migranti traziti posao u BiHanimals wrote: 19 Aug 2020, 09:42
Nikad nisam prosio, niti bi..
radije bi se roknuo..
trazio sam posao i radio..
nisam imao radne dozvole na pocetku,vec sam radio povremeno na crno..
ko ce mi pomoci, jedina pomoc mi je bila, sto sam nalazio posao preko nekoga i to je bilo to..![]()
a gdje si spavao![]()

pa nije posebna prica , nisi jedini kojem je tako bilo, vlro tipicna prica za gastarajbatere prije i poslije rata , koji se niakd nisu vratili na Balkan

Pa nisam..Venera wrote: 19 Aug 2020, 09:47pa nije posebna prica , nisi jedini kojem je tako bilo, vlro tipicna prica za gastarajbatere prije i poslije rata , koji se niakd nisu vratili na Balkananimals wrote: 19 Aug 2020, 09:45
E to je posebna prica..
soba, sa cetiri duseka na podu i nas cetvorica..
dusek 2 hiljade silinga, mjesecno..![]()
ti nisi u Austriju dosao kao izbjeglica , zato nisi mogao biti Centru za Proganana lica![]()

pa Markelica ih je pozvala na rad u Njemackuanimals wrote: 19 Aug 2020, 09:52Pa nisam..Venera wrote: 19 Aug 2020, 09:47
pa nije posebna prica , nisi jedini kojem je tako bilo, vlro tipicna prica za gastarajbatere prije i poslije rata , koji se niakd nisu vratili na Balkan![]()
ti nisi u Austriju dosao kao izbjeglica , zato nisi mogao biti Centru za Proganana lica![]()
oni koji su u ratu dosli, su dobivali pomoc, neku..
ja sam malo prije dosao..
imam ja kome pomagati i previse ih je..
i pomazem citav zivot..
a za te migrante je posebna prica, njima je obecana socijala i lagodan zivot u Njemackoj..
pa najveci krivac za te migrante i jeste Njemacka..ona ih je pozvala, nek ih sad primi sve..
milijardu, koji dolaze..

Nora Ibsenova wrote: 19 Aug 2020, 10:44
Srbija ih istovara ovamo preko granice, a oni onda odavde ne mogu dalje jer ne mogu preći u Hrvatsku, a ovdje ne žele se zaustavit.

Ja se nikakvoj pomoći od EU ne nadam. Iskreno. Boli njih briga kolko ima migranata u Bosni, sve dok isti ostaju u Bosni.Krokodil Behko wrote: 19 Aug 2020, 10:57Nora Ibsenova wrote: 19 Aug 2020, 10:44
Srbija ih istovara ovamo preko granice, a oni onda odavde ne mogu dalje jer ne mogu preći u Hrvatsku, a ovdje ne žele se zaustavit.
Srbija počela graditi žicu, na granici s Makedonijom.
Preostaje nam da se nadamo, da će iz EU reagirati, kao u slučaju bezviznog režima Srbije, s Iranom.
Po njihovoj je guzici, dolazi više migranata i mogli bi priprijetiti, ako već i nisu, čim grade ogradu. To bi bila dobitna kombinacija, jer bi se broj migrnaata, smanjio i za dvije trećine.

Nora Ibsenova wrote: 19 Aug 2020, 11:01Ja se nikakvoj pomoći od EU ne nadam. Iskreno. Boli njih briga kolko ima migranata u Bosni, sve dok isti ostaju u Bosni.Krokodil Behko wrote: 19 Aug 2020, 10:57
Srbija počela graditi žicu, na granici s Makedonijom.
Preostaje nam da se nadamo, da će iz EU reagirati, kao u slučaju bezviznog režima Srbije, s Iranom.
Po njihovoj je guzici, dolazi više migranata i mogli bi priprijetiti, ako već i nisu, čim grade ogradu. To bi bila dobitna kombinacija, jer bi se broj migrnaata, smanjio i za dvije trećine.

Samo da dobro utvrde granicu sa hrvatskom, eto takvim se mjerama nadamKrokodil Behko wrote: 19 Aug 2020, 11:05Nora Ibsenova wrote: 19 Aug 2020, 11:01
Ja se nikakvoj pomoći od EU ne nadam. Iskreno. Boli njih briga kolko ima migranata u Bosni, sve dok isti ostaju u Bosni.
Ali, što bliže dođu EU, veća je vjerovatnoća da će ući tamo.
Nekako mi ovo logično. Inače, in sam im ne vjeujem ništa, još od Kutiljerovog sporazuma![]()

Nora Ibsenova wrote: 19 Aug 2020, 11:06Samo da dobro utvrde granicu sa hrvatskom, eto takvim se mjerama nadamKrokodil Behko wrote: 19 Aug 2020, 11:05
Ali, što bliže dođu EU, veća je vjerovatnoća da će ući tamo.
Nekako mi ovo logično. Inače, in sam im ne vjeujem ništa, još od Kutiljerovog sporazuma![]()
![]()

Dok god je pravila, naći će se neko ko će izmislit način da ih prekrši.Krokodil Behko wrote: 19 Aug 2020, 11:07Nora Ibsenova wrote: 19 Aug 2020, 11:06
Samo da dobro utvrde granicu sa hrvatskom, eto takvim se mjerama nadam![]()
Pa utvrdili su je i opet curi. Čim se kod nas vrti otprilike ista cifra migranata, znači da curi.

Eto vidis.Vrag wrote: 19 Aug 2020, 00:09strasnoJohn Cleese wrote: 18 Aug 2020, 22:59
Pa i jeste strasno da neko ne moze izaci iz stana ne misleci o tome hoce li ga opet pokusati opljackati.

Kako ti vako znas izvaliti glupost to je za izucavanja..Venera wrote: 19 Aug 2020, 09:33pa kako si prezivio sa 50 frankaanimals wrote: 19 Aug 2020, 09:31 Ja sam bio mgrant, kad sam dosao za Bec..
sa jebeni 100 franaka svicarski u dzepu..
50 kostala karta..50 mi ostalo za preziviti, dok se ne snadjem..
nisam isao nikome, sam se snalazio..niti sam zakon prekrsio, niti sam se kome zalio..
niti mi je ko sta poklonio..
i zato malo oladite sa tom pricom, treba im pomoci..
i ja sam od rata otisao i nevolje..
sve sto sam trebao je posao..nikad na socijali, nisam bio, nita sta dobio od bilo kakve jebene drzave ..
i zato, nek im pomaze ko hoce, jebe mi se za njih..![]()
nasi izbjeglie su krali, bilo je kriminalca
naravno da cu im pomoci, ljudski je pomagati![]()

Što se ovoga tiče, nije do nje toliko koliko je do nas.Duminjo wrote: 19 Aug 2020, 13:46Kako ti vako znas izvaliti glupost to je za izucavanja..Venera wrote: 19 Aug 2020, 09:33
pa kako si prezivio sa 50 franka![]()
nasi izbjeglie su krali, bilo je kriminalca
naravno da cu im pomoci, ljudski je pomagati![]()
Kolko hiljada poštenih izbjeglica koji su se pošteno snasli i taradili za hljeb a ti ih sve nazoves lopovima i kriminalcima zbog pojedinacnih slučajeva kojih IMA SVUDA I U SVAKOM NARODU... Al ti moras naglasiti da su samo nasi krali..
Kako te bona nije stid same sebe?

Mozemo se ravnati po tome da smo izbjeglice, migranti, sirotinja, da smo u teskoj situaciji.. Sve to OK.. Bilo je tako i zato mozda narod i razumije te "sirijske" migrante pa ih sazalijeva i za sve im trazi opravdanje..Čarobni wrote: 19 Aug 2020, 13:58Što se ovoga tiče, nije do nje toliko koliko je do nas.Duminjo wrote: 19 Aug 2020, 13:46
Kako ti vako znas izvaliti glupost to je za izucavanja..
Kolko hiljada poštenih izbjeglica koji su se pošteno snasli i taradili za hljeb a ti ih sve nazoves lopovima i kriminalcima zbog pojedinacnih slučajeva kojih IMA SVUDA I U SVAKOM NARODU... Al ti moras naglasiti da su samo nasi krali..
Kako te bona nije stid same sebe?
Naši ljudi, pa i ovdje na forumu, su, iz sveg glasa, vikali kako smo i mi nekad bili migranti, pozivajući se pri tome mahom na kriminalce i zato nije ni čudo kad neko naše izbjeglice poravna sa njima.
Zaštitari na Otoci savladali migranta koji je ukrao čokoladicu, ali raja se poistvojetila sa tim migrantom uz priču kako smo i mi bili migranti i stala na njegovu stranu, a protiv zaštitara, iako se kasnije ispostavilo da je čovjek potegao nož na zaštitare, spreman da ih raspori zbog čokoladice.
Mi se sami sa njima izjednačavamo, ali mahom sa kriminalcima.

Nora Ibsenova wrote: 19 Aug 2020, 11:09Dok god je pravila, naći će se neko ko će izmislit način da ih prekrši.Krokodil Behko wrote: 19 Aug 2020, 11:07
Pa utvrdili su je i opet curi. Čim se kod nas vrti otprilike ista cifra migranata, znači da curi.
A mi sigurno pojma nemamo koliko ih je trenutno u Bosni, ko ih provjerava, ko im dodjeljuje neku identifikaciju, ikakvu? Ko provjerava koliko ih ilegalno uđe u Bosnu?