Pa da ponovim da nema nikakvih nuspojava za organizam ako taj majušni proizvod spermija ostane u tijelu i ne izluči se (ovom izjavom završavam lekciju koliko su opasni spermici ako ostanu u tijelu i ne izlučuju se iz tijela na površinu !!
Vazektomija: tabu za muškarce
Moderator: Krokodil Behko
- Calla
- Legenda foruma

- Has thanked: 2773 times
- Been thanked: 2209 times
- Status: Offline
Re: Vazektomija: tabu za muškarce
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)
-
Venera
- Seksologinja

- Has thanked: 1306 times
- Been thanked: 717 times
Kako znas da nema negativnih pojava na organizam?Calla wrote: 19 Aug 2020, 16:36Pa da ponovim da nema nikakvih nuspojava za organizam ako taj majušni proizvod spermija ostane u tijelu i ne izluči se (ovom izjavom završavam lekciju koliko su opasni spermici ako ostanu u tijelu i ne izlučuju se iz tijela na površinu !!
epiditimis nije bioloski predvidjen za prekomijerno kolicnski i predugo, vremensko, skladistenje sperme
Last edited by Venera on 19 Aug 2020, 17:15, edited 1 time in total.
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
-
Venera
- Seksologinja

Sperm granuloma
A sperm granuloma is a lump of sperm that can cause small bumps or cysts that range from 1 millimeter to 1 centimeter in size. A person can experience multiple lesions. They don’t usually cause any symptoms. However, some men may have pain at the granuloma areas.
Experts estimate 15 to 40 percent of men undergoing vasectomy experience a sperm granuloma. In some instances, a man may have to have the granuloma surgically removed.
-
Venera
- Seksologinja

znaci, nema istrziavanja na ljudima, stoga nema dokaza, nema garancijeAlthough numerous studies have examined the effects of vasectomy on the epididymis in various laboratory animals, similar studies in men are lacking.60 The mechanism whereby sperm can be accommodated in the human epididymis following vasectomy is still not known, but at least clinicopathologically, it does not resemble the events that occur in the rabbit, rat, and hamster, where despite species' variation in the ability of the proximal vas and epididymis to distend following vasectomy, the epididymis may ultimately rupture.60
na zivotinjama ocigledno epydidmis moze puknuti
epiddimitis prima spremu koja ce kat tad izzaci tokom ejeakulacije, ali ako je cap cap, dolazi do preopterecenja doticnog organa, jer prima vise nove sperme,a tijelo ne moze dovoljno bro absobristi stariju spremu
toliko o obecanjima naucnika
https://www.glowm.com/section_view/head ... /408#34965
- Heidi
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Been thanked: 7 times
Venera ako ne ubijedi barem jednog forumasa da izvrsi vazektomiju, nece niko
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
- Zizi
- Forum [Bot]
- Has thanked: 9716 times
- Been thanked: 8353 times
Kakve su nuspojave i postoje li neke kontraindikacije za ovaj zahvat?Calla wrote: 19 Aug 2020, 15:17Ode čovjek kod cika doktora i Kaže urologu deder odvezuj povez i spoji mi opet moje sjemenovode i to je to eto tih majusnih opet na jurišZizi505 wrote: 18 Aug 2020, 16:46 Uradiš vazektomiju, i recimo desi ti se da sva djeca preminu.
Ja bih i ovu opciju uzela u razmatranje za i protiv vazektomije.![]()
- Heidi
- Forum [Bot]
Nije dokazano da je kod muškaraca koji su se podvrgli vazektomiji došlo do razvoja nekih bolesti. Spominje se dobroćudno povećanje prostate ali zbog činjenice da svaki drugi muškarac nakon 50 ima povećanu prostatu isto se nije dokazalo u studijama.
Plus dobiju paketic slatkisa I extra njegu.
-
Venera
- Seksologinja

bolesti!?Heidi wrote: 19 Aug 2020, 18:03 Nije dokazano da je kod muškaraca koji su se podvrgli vazektomiji došlo do razvoja nekih bolesti. Spominje se dobroćudno povećanje prostate ali zbog činjenice da svaki drugi muškarac nakon 50 ima povećanu prostatu isto se nije dokazalo u studijama.
-
Venera
- Seksologinja

vazektomija NJETHeidi wrote: 19 Aug 2020, 17:54 Venera ako ne ubijedi barem jednog forumasa da izvrsi vazektomiju, nece niko
- Heidi
- Forum [Bot]
Upala testisa, rijetkost 
-
Venera
- Seksologinja

kao srece da je to iskljucivo problem :
Venera wrote: 19 Aug 2020, 17:05znaci, nema istrziavanja na ljudima, stoga nema dokaza, nema garancijeAlthough numerous studies have examined the effects of vasectomy on the epididymis in various laboratory animals, similar studies in men are lacking.60 The mechanism whereby sperm can be accommodated in the human epididymis following vasectomy is still not known, but at least clinicopathologically, it does not resemble the events that occur in the rabbit, rat, and hamster, where despite species' variation in the ability of the proximal vas and epididymis to distend following vasectomy, the epididymis may ultimately rupture.60
epiddimitis prima spremu koja ce kat tad izzaci tokom ejeakulacije, ali ako je cap cap, dolazi do preopterecenja doticnog organa, jer prima vise nove sperme,a tijelo ne moze dovoljno bro absobristi stariju spremu![]()
toliko o obecanjima naucnika![]()
https://www.glowm.com/section_view/head ... /408#34965
- Heidi
- Forum [Bot]
Nedostatak empatije pisati na stranom jeziku, ne moze
-
Venera
- Seksologinja

-
Venera
- Seksologinja

dusu na srce, muskraci pametuju zenama, jer ocekuju da one budu odgovorne za kontracepciju
smao su zene popustljivije jer se boje trudnoce i ne znaju reci NE , to im je ogorman minus
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
- Has thanked: 22506 times
- Been thanked: 20631 times
- Status: Online
Ja opet kažem mogu samo u svoje ime govoriti. Naravno da je i to problem. Mi muškarci znamo svoje tijelo najbolje, kao i vi vaše i tu nema puno priče. Govoriti da "nešto nije problem" a nisi to i ne možeš nikad biti nije baš ok. Isto sad kad bi neki muškarac napisao ne vidi problem u abortusu ili sačuvanju djeteta iako to žena ne želi... pa pojele bi ga vi prve.Nora Ibsenova wrote: 19 Aug 2020, 16:11Je l' de, a kad muški misle svašta nešto o našem tijelu, onda je ok.
Rekla je da ne vidim problem, a ne da neko treba ili mora to uraditi. Ili da ne smije, ne daj Bože.
Ovdje sam se više zezao jer su neki prokukali kao da će im forumašice izvršiti vazektomiju
Ranije sam rekao da ću možda nekad razmisliti o tome. Ne isključujem 100%, ali to će biti samo moja odluka.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
- Calla
- Legenda foruma

joj Venera draga pa ti stvarno meni dokazujes da nemas ni zrnce medicinskog iskustva kao da ce tih 2%spermatozoida od ukupnog ejakulata imati toliko razorne snage da naskodi tjeluVenera wrote: 19 Aug 2020, 16:45Kako znas da nema negativnih pojava na organizam?Calla wrote: 19 Aug 2020, 16:36
Pa da ponovim da nema nikakvih nuspojava za organizam ako taj majušni proizvod spermija ostane u tijelu i ne izluči se (ovom izjavom završavam lekciju koliko su opasni spermici ako ostanu u tijelu i ne izlučuju se iz tijela na površinu !!
epiditimis nije bioloski predvidjen za prekomijerno kolicnski i predugo, vremensko, skladistenje sperme![]()
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

- Has thanked: 2742 times
- Been thanked: 4917 times
Ona je rekla "ne vidim problem" ne smije,ne ne smije, mora, ne mora.MarlboroGold wrote: 19 Aug 2020, 19:07Ja opet kažem mogu samo u svoje ime govoriti. Naravno da je i to problem. Mi muškarci znamo svoje tijelo najbolje, kao i vi vaše i tu nema puno priče. Govoriti da "nešto nije problem" a nisi to i ne možeš nikad biti nije baš ok. Isto sad kad bi neki muškarac napisao ne vidi problem u abortusu ili sačuvanju djeteta iako to žena ne želi... pa pojele bi ga vi prve.Nora Ibsenova wrote: 19 Aug 2020, 16:11
Je l' de, a kad muški misle svašta nešto o našem tijelu, onda je ok.
Rekla je da ne vidim problem, a ne da neko treba ili mora to uraditi. Ili da ne smije, ne daj Bože.
Ovdje sam se više zezao jer su neki prokukali kao da će im forumašice izvršiti vazektomiju![]()
Ranije sam rekao da ću možda nekad razmisliti o tome. Ne isključujem 100%, ali to će biti samo moja odluka.
Ako se neko odluči na to, ne vidim problem da to i uradi.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- Calla
- Legenda foruma

ma ja ba,,,Venera wrote: 19 Aug 2020, 18:09kao srece da je to iskljucivo problem :
Venera wrote: 19 Aug 2020, 17:05
znaci, nema istrziavanja na ljudima, stoga nema dokaza, nema garancije
epiddimitis prima spremu koja ce kat tad izzaci tokom ejeakulacije, ali ako je cap cap, dolazi do preopterecenja doticnog organa, jer prima vise nove sperme,a tijelo ne moze dovoljno bro absobristi stariju spremu![]()
toliko o obecanjima naucnika![]()
https://www.glowm.com/section_view/head ... /408#34965![]()
Last edited by Calla on 19 Aug 2020, 19:39, edited 1 time in total.
-
Venera
- Seksologinja

Ja sma postavila c/p istrazivackih radovaCalla wrote: 19 Aug 2020, 19:31joj Venera draga pa ti stvarno meni dokazujes da nemas ni zrnce medicinskog iskustva kao da ce tih 2%spermatozoida od ukupnog ejakulata imati toliko razorne snage da naskodi tjeluVenera wrote: 19 Aug 2020, 16:45
Kako znas da nema negativnih pojava na organizam?
epiditimis nije bioloski predvidjen za prekomijerno kolicnski i predugo, vremensko, skladistenje sperme![]()
i de molim te navedi primjer koliko se to muskaraca u Bosni i Hercegovini dosada vazektomiralo da si cak pronasla ove mini mini mini gluposti
![]()
Calla, na osnovu cega tvrdis da nema stete, jer tebi zvuci kao jedna mala kolicina sperme ( iako nije mala, ma kako zvucalo tako)
Vazektomija je tek intenzivno postlala aktuelna pocekotm ''90tih godina
svaka kemijska kontracpecija, kao i doticni operativni zahvat jesu atak na zdravo tijelo