viewtopic.php?f=65&t=28868&p=2509359#p2509359
Pogrijesio sam. Sve je to zbog djetinjstva, shvatas. Nikada nisam upoznao pravu ljubav. Povlacim rijec.
Moderator: Krokodil Behko
viewtopic.php?f=65&t=28868&p=2509359#p2509359
Za sta se trebalo izboriti?Sheval wrote: 19 Aug 2020, 22:21 Jbg, trebalo se i za to izboriti
Kako kaže ona narodna, svakom po zasluzi.
Moze to u banana drzavi..Nora Ibsenova wrote: 19 Aug 2020, 22:48 Najjače kad obilježe mjesto za invalide, a lola sa bembarom se parkira, jebe se njemu![]()
Redovno ispred Dorian Grey "kluba" na mjestu za invalide parkirana neka bjesna auta.animals wrote: 19 Aug 2020, 22:49Moze to u banana drzavi..Nora Ibsenova wrote: 19 Aug 2020, 22:48 Najjače kad obilježe mjesto za invalide, a lola sa bembarom se parkira, jebe se njemu![]()
Može, al' nema naljepnicu.
Zizi505 wrote: 19 Aug 2020, 23:54 I nisu invalidi, već osobe s invaliditetom.
Vrijeđa ih kada ih se naziva invalidima.
U vecini napisanog si u pravu. Moja frustracija se odnosila iskljucivo na slucajeve nasilja prema zenama, a od diskriminacije sam daleko svjetlosnim miljama i gnusam je se po bilo kom osnovu - religije, boje koze (na ovo sam posebno osjetljiva), muskog sovinizma, svih podjela koje nisu podjele na osnovu rada, zalaganja, znanja i sposobnosti. To su jedine podjele koje priznajem jer su objektivno pozitivne i podstrekuju zdravu konkurenciju. Medjutim, ako nesto ne podnosim vise od diskriminacije kao takve, onda je to nasilje. Pridji mi fino i dusu cu ti dati, takva sam. Nedavno sam zeni dala 100KM jer me je dusa zaboljela zbog nje, a nista mi nije ni trazila. Toliko sam joj dala jer vise nisam imala uza se, a da jesam ispraznila bih novcanik do zadnje pare. Takva sam bila i prema migrantima do slucajeva nasilja (i to prema osobama koje to nisu zasluzile ni jedan jedini promil). 'Oprosti im Boze, oni ne znaju sto cine'.Nora Ibsenova wrote: 19 Aug 2020, 10:44 Ponekad tačno ne znaš kako da se postaviš prema migrantima.
Istina je da kradu, kod nas na poslu kradu otkako su došli, ali opet... Ja sve kontam da kradu odjeću jer moraju, pogotovo zimi. Juče smo dobili obavještenje da ih ne puštamo više u radnju, dobićemo zaštitara da ih zaustavlja. Ne znam ni šta da mislim o tome, isto neka segregacija, kako ćeš ti znat šta on hoće, možda hoće pošteno da kupi.
Ljudi im sve manje daju novac, nekad su dolazili da ukrupne siću od prodaje maramica, pa su znali i po 200KM skupit, sad nema, 20-30KM kapak.
Svaki dan je neki incident, svaki dan čujem da su nekog opljačkali, napali, fizički ili verbalno. Iskreno ni meni više nije svejedno naveče proći pored njih, pogotovo ako ih je grupica.
U neka doba sam prestala da im dajem novac, ponudim da im kupim hrane, uvijek ima neka pekara u blizini, većinom prihvate, mada se poneki zna iznervirat, psovat. Češće traže cigare.
Nažalost, zbog tih slučajeva koje slušamo što u vijestima, što među rajom, ljudi su postali isfrustrirani prema svim migrantima.
Oni ovdje ne mogu raditi, osim možda na građevini za dnevnicu, a nema tu nekog posla kao što ljudi hoće predstavit. Nismo mi razvijena dovoljno ekonomija da možemo i njima naći posao, pa veliki procenat našeg stanovništva živi na granici siromaštva.
Tačno ne možeš biti pametan, pomagati im ili ne, a niko da ponudi neko globalno rješenje.
Srbija ih istovara ovamo preko granice, a oni onda odavde ne mogu dalje jer ne mogu preći u Hrvatsku, a ovdje ne žele se zaustavit.
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest