Suti vidis da je Jonas ostao bez teksta za momenat ce on samo da nagoogla odgovor.Zagorka wrote:Ruana wrote:Pa zato joj i govorim da ne bi dosla u situaciju da se boriJonas wrote:Maja se ne bori s emocionalnom prtljagom...Ruana wrote:Majo nemoj vidis da je iz Bihaca. Ne preko Ivana.
I koliko se sjecam vec si pisao da imas zenu koja ima platu cijelih 70 eura
Osim ako joj nisi dodavao fen dok je bila u ovoj kadi gore.
s'io kad Žegulja zvekne![]()
e yeb'ga,ubiste mi romantiku
Prošnja
Moderator: spacebound
-
Ruana
- Status: Offline
Re: Prošnja
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8238 times
- Been thanked: 19388 times
Moja Katja godine idu. Možda ta patka s prstenom na kljunu i nije tako loša idejaKatja wrote:Tražiš originalne a iznio si najveći klišej koji može postojati.Jonas wrote:Ja trazim neke orginalne ideje
Maja je sama po sebi originalna, za nju se moraš više potruditi!![]()
Taman sam razmišljala o pristanku, ali me ti vrati u realnost. Drži me, ne daj meRuana wrote:Majo nemoj vidis da je iz Bihaca. Ne preko Ivana.
Dabome!Ruana wrote:Njoj je Selakovac granica.Krokodil Behko wrote:Kol'ko ja poznajem Maju a poznajem je poprilično predaleko je njoj i Ivan sedlo.
Ruana wrote: I koliko se sjecam vec si pisao da imas zenu koja ima platu cijelih 70 eura
Osim ako joj nisi dodavao fen dok je bila u ovoj kadi gore.
A sad natrag na temu
Što se mene tiče, ne mora praviti ludorije, klečati itd... Bitno je da nađe prave riječi koje bi izjavio prije sudbonosnog pitanja
-
Ruana
Prije rata jedan moj komsija zaljubio se u neku djevojku i ona u njega ali roditelji im nisu dali. Valjda kod Srba ima neka tradicija da se kumovi ne mogu medjusobno zeniti a oni su bas bili ti neki kumovi.
Njega sam znala dobro druzio se sa mojim rodjakom a nju malo izvidjenja, tada su bili negdje u dvadest i nekim godinama. Jos kao djeca se poceli u srednjoj skoli zabavljati i roditelji da to sprijece, posalju njega u Beograd da studira a nju u Sarajevo.
Ali dzabe oni se sve krijuci zabavljali. Kasnije kad su se vratili kuci ona ipak poslusa roditelje i prekine sa njim i nadje drugog momka. On nije mogao da je preboli niti da oprosti roditeljima. I jedan dan je nazove da dodje samo da joj nesto kaze i da ce je zaboravit. Njegovi krecili kucu a preko puta mu zivjela tetka, koja u momentu nije bila kuci a tetak imao pusku. Zamoli nju da dodje u tetkinu kucu i kad je usla, on je pitao posljednji put hoce li se udati za njega, ona rekla da ne moze zbog roditelja i da ne smije od oca. On se na njene oci ubio.
Kasnije kazu ona pobjegla u Crnu Goru sa nekim vojnikom koji su tada masovno harali po gradu.
Njega sam znala dobro druzio se sa mojim rodjakom a nju malo izvidjenja, tada su bili negdje u dvadest i nekim godinama. Jos kao djeca se poceli u srednjoj skoli zabavljati i roditelji da to sprijece, posalju njega u Beograd da studira a nju u Sarajevo.
Ali dzabe oni se sve krijuci zabavljali. Kasnije kad su se vratili kuci ona ipak poslusa roditelje i prekine sa njim i nadje drugog momka. On nije mogao da je preboli niti da oprosti roditeljima. I jedan dan je nazove da dodje samo da joj nesto kaze i da ce je zaboravit. Njegovi krecili kucu a preko puta mu zivjela tetka, koja u momentu nije bila kuci a tetak imao pusku. Zamoli nju da dodje u tetkinu kucu i kad je usla, on je pitao posljednji put hoce li se udati za njega, ona rekla da ne moze zbog roditelja i da ne smije od oca. On se na njene oci ubio.
Kasnije kazu ona pobjegla u Crnu Goru sa nekim vojnikom koji su tada masovno harali po gradu.
- Peggy Sue
- Aktivni forumaš

Bilo je romantično.. I neočekivano... Imali smo planove, i bili korak do ostvarenja istih, tako da je sam čin prošnje bio sasvim suvišan. Ali samim tim i šok za mene...
Da mi se to desilo hiljadu puta, na isti način, sa hiljadu različitih momaka opet ne bih to nazvala klišeom.. Emocije podivljaju, suze frcaju... O kako me iznenadio!!! Hocu da kazem, nije bitan sam čin, niti riječi, niti originalnsot.. Bitno je da ti to uputi onaj ko te voli...
Moj Đole to najljepše kaže.. :
"Eh… Svaka žena čezne da bude zaprošena… Svaka, veruj mi… Ali ne samo zato da bi se udala pošto-poto… Ne, zaista… Jasno, i ono „da“ i „ne“ imaju određenih draži, ah… Najslađe je, u stvari, to saznanje da je nekome stalo… I da si od onih koji mogu i da biraju… Taj gest te učini važnom, čoveče… Uh… To ti stoji bolje od najbolje frizure… "
))
Vatromet, prsten, mucanje, suze, koljeno.... ahhhhh
Da mi se to desilo hiljadu puta, na isti način, sa hiljadu različitih momaka opet ne bih to nazvala klišeom.. Emocije podivljaju, suze frcaju... O kako me iznenadio!!! Hocu da kazem, nije bitan sam čin, niti riječi, niti originalnsot.. Bitno je da ti to uputi onaj ko te voli...
"Eh… Svaka žena čezne da bude zaprošena… Svaka, veruj mi… Ali ne samo zato da bi se udala pošto-poto… Ne, zaista… Jasno, i ono „da“ i „ne“ imaju određenih draži, ah… Najslađe je, u stvari, to saznanje da je nekome stalo… I da si od onih koji mogu i da biraju… Taj gest te učini važnom, čoveče… Uh… To ti stoji bolje od najbolje frizure… "
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8238 times
- Been thanked: 19388 times
Od kako ode Jonas s foruma ode i moja jedina šansa za udajuJonas wrote:Namjeravam pokušati.gejsha wrote:Jonas je li to namjeravaš Maju zaprositiI mislim kako je ona žena s kojom covjek moze provesti cijeli život.
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 14701 times
- Been thanked: 10242 times
- Heidi
- Forum [Bot]
- Been thanked: 7 times
Jao, kako je Peggy jomanticnaPeggy Sue wrote: 30 May 2013, 14:56 Bilo je romantično.. I neočekivano... Imali smo planove, i bili korak do ostvarenja istih, tako da je sam čin prošnje bio sasvim suvišan. Ali samim tim i šok za mene...
"Eh… Svaka žena čezne da bude zaprošena… Svaka, veruj mi… Ali ne samo zato da bi se udala pošto-poto… Ne, zaista… Jasno, i ono „da“ i „ne“ imaju određenih draži, ah… Najslađe je, u stvari, to saznanje da je nekome stalo… I da si od onih koji mogu i da biraju… Taj gest te učini važnom, čoveče… Uh… To ti stoji bolje od najbolje frizure… "))
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
- Heidi
- Forum [Bot]
Ovako je I Melek sigurno zaprosio svog Akjepa 
- Heidi
- Forum [Bot]
To se podrazumijeva, da ona njega voli.
- Socrates
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
Bogami iz tog gore posta se ne vidi da se to podrazumijeva.
Ona je tu njega svela na grupu od hiljadu razlicitih momaka..
A i koji momak će uopste zaprositi ženu koju ne voli?
. . . . . . . . .
- Heidi
- Forum [Bot]
Mister No je dosao sa gajbom cole I pustio suzu. Sjedjeli su do zalaska sunca I pijuckali cocu na jednu slamcicu. 
- Heidi
- Forum [Bot]
Ne cjepidlaci. Ovo je samo jedan post.Socrates wrote: 20 Aug 2020, 15:46 Bogami iz tog gore posta se ne vidi da se to podrazumijeva.
- Socrates
- Forum [Bot]
Postoje razlozi zašto ljudi govore određene stvari u određeno vrijeme.
. . . . . . . . .
- Heidi
- Forum [Bot]
To se slazem.
Ljudi uzdizu ljubav prema nekom na poseban tron I ostanu samo na tome. Ali valjda je to bio razlog samo za to odredjeno vrijeme.
Ljudi uzdizu ljubav prema nekom na poseban tron I ostanu samo na tome. Ali valjda je to bio razlog samo za to odredjeno vrijeme.
- Socrates
- Forum [Bot]
Jedina stvar kojom je ona njega tu izdvojila iz gomile je "al' me iznenadio".
I to da on nju voli.
Meni to nije romantično.
I to da on nju voli.
Meni to nije romantično.
. . . . . . . . .
- Heidi
- Forum [Bot]
Venero, kakva je bila tvoja prva prosnja?