Silovanja

Ponašanje u društvu i odnosi među ljudima. Humanost, predrasude.

Moderator: Krokodil Behko

Hurija
Pandora
Pandora
Has thanked: 874 times
Been thanked: 1051 times
Status: Offline

Re: IZRAEL: 30 muškaraca silovalo 16-godišnju djevojčicu u hotelu

Post by Hurija »

insomnia wrote: 22 Aug 2020, 12:54 Cemu to glupo nisko imputiranje?

Zato sto mi nije jasno vase razmišljanje,jos veze malo poceti pravdati silovanja nad zenama u ratu Insomnia ,😡
Ostalo je cutanje.
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia »

Hurija wrote: 22 Aug 2020, 12:57
insomnia wrote: 22 Aug 2020, 12:54 Cemu to glupo nisko imputiranje?

Zato sto mi nije jasno vase razmišljanje,jos veze malo poceti pravdati silovanja nad zenama u ratu Insomnia ,😡
Niko to nidje jije tvrdio mi samo pokusavamo objasniti da je oko nas dzungla i da se ne smijes osloniti samo na svoje pravo nego da moras pripaziti i na svoje ponasanje odnosno pokusati se maksimalno kloniti potencijalno opasnih situacija. Njih sad i da objese to kod nje nece nista promjeniti
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia »

Zensko obeznanjeno od alkohola je u jako opasnoj situaciji. Takve stvari se jako tesko dokazuju i pred zapadnim sudovima
Hurija
Pandora
Pandora

Post by Hurija »

Ako je zensko dovedeno do omamljenosti radi vršenja spolnog nasilnog akta Insomnia ,tu su teže okolnosti za počinioce ,inace Krvni i Seksualni deliktu nakon Pedofilije su najgori oblici Krivičnih djela koje ostavljaju dalekosežne posljedice ,počinioci imaju i poseban tretman u Vasputno odgojnim ustanovama 🌝
Ostalo je cutanje.
jelena...
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 1 time

Post by jelena... »

U civilizovanim sredinama nakon završene osnovne škole svako dijete je upućeno u osnovna ljudska prava,
ali priča o pravima dolazi i vrijedi tek onda kad se neki konflikt desi i kada je zlo počinjeno...nažalost.

Treba podučavati - borilačkim vještinama i to od malih nogu. Treba se i čuvati i paziti kakve poruke šalješ svojim autfitom, ali garancije nema da nećeš biti žrtva.

Što se ovog, konkretnog slučaja tiče...nije mi jasno i ne mogu da shvatim kako je prošlo neprimijećeno, ali me ne čudi ni da je organizovano, naplaćeno, ili bilo šta što bolesnom ljudskom umu može pasti na pamet.

Kako god:

za nasilan seksualni čin - kojem se jedna strana vidno protivi i opire ili u istom, pod uticajem biiiilo čega, dobrovoljno ne učestvuje - niko iole zdrav ne može mirne savjesti reći da mu se tek tako desio, da nije znao šta radi i da je na isti bio naveden i isprovociran nekim spoljašnjim faktorom.

Nema te okolnosti i situacije koja taj zločin može opravdati.

I zato nijedno iole zdravo društvo takav čin neće ostaviti nekažnjenim.
Last edited by jelena... on 22 Aug 2020, 13:11, edited 1 time in total.
Matan
Sila nečista
Sila nečista
Has thanked: 3956 times
Been thanked: 7320 times

Post by Matan »

Ima insomnia donekle pravo..
moras se cuvati, svijet je surov..
djecu treba odgajati i ne dozvoljavati im svasta..
imam slucaj od prijatelja kcerka 15 godina i oni je pusataju samu na more..
sa jos jednom prijateljicom..
znaci njih dvije curice idu same na more..
pa kad se nesto desi, onda kukavna ti majka..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia »

Hurija wrote: 22 Aug 2020, 13:08 Ako je zensko dovedeno do omamljenosti radi vršenja spolnog nasilnog akta Insomnia ,tu su teže okolnosti za počinioce ,inace Krvni i Seksualni deliktu nakon Pedofilije su najgori oblici Krivičnih djela koje ostavljaju dalekosežne posljedice ,počinioci imaju i poseban tretman u Vasputno odgojnim ustanovama 🌝
No ako se zensko samo natreskalo?
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia »

animals wrote: 22 Aug 2020, 13:10 Ima insomnia donekle pravo..
moras se cuvati, svijet je surov..
djecu treba odgajati i ne dozvoljavati im svasta..
imam slucaj od prijatelja kcerka 15 godina i oni je pusataju samu na more..
sa jos jednom prijateljicom..
znaci njih dvije curice idu same na more..
pa kad se nesto desi, onda kukavna ti majka..
Naravno da imam. Svi znamo da je ovo monstrouzan cin. Eto oglasio se i Bibi glavom i bradom. Ljudi su izasli iskazati podrsku i ovi ce biti najvjerovatnije najstrozije kaznjeni. Samo sve i da ih objese njoj je zivot unisten sa njenih 16 godina
jelena...
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 1 time

Post by jelena... »

Ako je bilo šta....pa je vidiš omamljenu i polumrtvu - zvaćeš hitnu valjda?
Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći
Has thanked: 2802 times
Been thanked: 5034 times

Post by Nora Ibsenova »

Čarobni wrote: 22 Aug 2020, 11:21
Nora Ibsenova wrote: 22 Aug 2020, 11:02 Treba učit cure kako da ih ne siluju, nikako ne treba učit bolesnike kako da ne siluju druge ljude.

Šta ćemo učit muškarce da izbjegnu silovanje, il uvijek nekako uspijemo zaboravit da su i muški žrtve silovanja, ne isključivo žene?
Svaka normalna majka će svom sinu(ili kćerci) proslijedit' određene moralne principe, međutim, ako je neko stvarno bolesnik, kako kažeš, sve je džaba.

Ne budimo u zabludi, i nas, muškarce, se uči da se čuvamo i čuvamo se u velikoj mjeri, ali žene su slabiji spol i lakša žrtva, zato češće i nastradaju.

Jedan od glavnih razloga zašto osobe (muškarci ili žene) nastradaju je taj što precjenjuju svoja prava.
Evo, žene kreću od pretpostavke kako im je zagarantovano pravo da hodaju polugole usred noći, a da im niko ne smije ništa - to je ogromna zabluda, iako to pravo, na papiru, njima zaista jeste dodijeljeno, ali takvim ponašanjem sebe dovode u opasnost.

Muškarci nisu pošteđeni, imam i ja puno pravo da ostanem u nekoj kafančugi do 5 ujutro ili da se šetkam gradom, to mi zakon dozvoljava, ali dobijem li batine, nož, metak, ide priča koja ide i sa ženama: "Šta će u ta doba u kafani?"

Ako sam ja, kao muškarac, neka svoja prava okačio o klin, za svoje dobro, ne shvatam zašto je problem da to urade i žene.
Vidi, ja se skroz slažem sa tim da se djeca od malih nogu trebaju učiti kako da se sačuvaju, i sebe, i svoju imovinu i da trebaju tokom života samo raditi na tome dodatno.

Međutim.. Svaki put kad se pojavi neki slučaj silovanja, među prvima se nađu oni koji bi da prokomentarišu oblačenje žena. Kao da je to fokus u tom trenutku i kao da je u trenutku bitno.

Ponovila sam već i opet ću, činjenica da su žrtve silovanja djeca, stari ljudi, muškarci, pokrivene žene je dovoljan argument za reći : nema veze oblačenje sa silovanjem. Silovanje je kao što neko reče, stvar iskazivanja moći, nad drugom osobom, superiornosti, a ne nužno seksualno uzbuđenje jer je vidio ženu u minjaku sa dekolteom.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
Hurija
Pandora
Pandora

Post by Hurija »

insomnia wrote: 22 Aug 2020, 13:13
Hurija wrote: 22 Aug 2020, 13:08 Ako je zensko dovedeno do omamljenosti radi vršenja spolnog nasilnog akta Insomnia ,tu su teže okolnosti za počinioce ,inace Krvni i Seksualni deliktu nakon Pedofilije su najgori oblici Krivičnih djela koje ostavljaju dalekosežne posljedice ,počinioci imaju i poseban tretman u Vasputno odgojnim ustanovama 🌝
Pa jeli to bio povod za redaljku Insomnia ,reci mi iskreno da li bi učestvovao u istoj jos nad maloljetnim djetetom 😲
Ostalo je cutanje.
Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4133 times
Been thanked: 3098 times

Post by Lavlje_srce »

Zizi505 wrote: 22 Aug 2020, 12:46Opet izvrćeš, imputiraš, bez da pitaš za mišljenje ili dodatno pojašnjenje, samo da bi se izdigla iznad sagovornika.

Meni ostavljaš dojam da kod tebe dominira nasilno ponašanje u kontaktu s ljudima s čijim mišljenjem se ne slažeš.
Da bih se izdigla iznad sugovornika na ovoj temi? :place

Kao sto si ti meni pripisala imputiranje i izvrtanje, tako ja sada tebi mogu pripisati manipulaciju u diskusiji.

Nista nisam imputirala niti izvrnula. Dala sam ti argumente o tome koliko se mali procenat silovanja prijavljuje. Silovatelji su toga svjesni i izmedju ostalog su slobodni ciniti ovaj zlocin jer znaju da vecinski nece biti prijavljeni.

Sta ti mislis zbog cega se vecina silovanja nikad ne prijavi?

Crno na bijelo sam ti dala i podatke o tome ko je pod najvecim rizikom da bude silovan. Statistika ne kaze da su to alkoholizirane i slobodno odjevene djevojke, nego skupina izmedju 16-24 godine (tj. 16-19 i 18-24) i osobe s invaliditetom, sto samo potrvrdjuje moju tezu da je silovanje izraz moci psihopatskog uma. Tu pomazu iskljucivo drakonske kazne. Kad bi minimalna kazna za silovanje bila 15 godina robije, 7/10 silovanja se ne bi ni desilo.

Dotad, sretno s edukacijom potencijalnih zrtvi. To je samoobjasnjivo, ali ne dovodi do smanjenja slucajeva silovanja, upravo zato sto ne ulazi u srz problema. Mene ova tema jako uznemiruje, znas. Jedino sto sam pokusala tebi konkretno objasniti je da nisi u pravu, jer ne mislim da svjesno zastupas ovaj stav nego da nisi spoznala srz patologije. Tvoja reakcija je krajnje razocaravajuca.

p.s. Sto se tice odnosa izmedju Fudde i mene, tu mira nikad nece biti. Dati forumas mi je zaprijetio 'samarcinom' na moje 'sikter' ('sikter je bila reakcija na njegov upis da bi me svako zadavio za dva dana). Zatim me je ponovo zakacio na temi o Srebrenici i jos par tema. Nikad ga prva necu taci, nikoga prva ne taknem, ali mu necu ni sutiti dok god me napada na najgori moguci nacin. Ili ce se umoriti, ili ce jedno od nas dvoje letjeti s foruma. Pretpostavljam i ko ce to biti, ali nije bitno. Nijednom mu necu presutjeti.
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia »

Nora Ibsenova wrote: 22 Aug 2020, 13:18
Čarobni wrote: 22 Aug 2020, 11:21

Svaka normalna majka će svom sinu(ili kćerci) proslijedit' određene moralne principe, međutim, ako je neko stvarno bolesnik, kako kažeš, sve je džaba.

Ne budimo u zabludi, i nas, muškarce, se uči da se čuvamo i čuvamo se u velikoj mjeri, ali žene su slabiji spol i lakša žrtva, zato češće i nastradaju.

Jedan od glavnih razloga zašto osobe (muškarci ili žene) nastradaju je taj što precjenjuju svoja prava.
Evo, žene kreću od pretpostavke kako im je zagarantovano pravo da hodaju polugole usred noći, a da im niko ne smije ništa - to je ogromna zabluda, iako to pravo, na papiru, njima zaista jeste dodijeljeno, ali takvim ponašanjem sebe dovode u opasnost.

Muškarci nisu pošteđeni, imam i ja puno pravo da ostanem u nekoj kafančugi do 5 ujutro ili da se šetkam gradom, to mi zakon dozvoljava, ali dobijem li batine, nož, metak, ide priča koja ide i sa ženama: "Šta će u ta doba u kafani?"

Ako sam ja, kao muškarac, neka svoja prava okačio o klin, za svoje dobro, ne shvatam zašto je problem da to urade i žene.
Vidi, ja se skroz slažem sa tim da se djeca od malih nogu trebaju učiti kako da se sačuvaju, i sebe, i svoju imovinu i da trebaju tokom života samo raditi na tome dodatno.

Međutim.. Svaki put kad se pojavi neki slučaj silovanja, među prvima se nađu oni koji bi da prokomentarišu oblačenje žena. Kao da je to fokus u tom trenutku i kao da je u trenutku bitno.

Ponovila sam već i opet ću, činjenica da su žrtve silovanja djeca, stari ljudi, muškarci, pokrivene žene je dovoljan argument za reći : nema veze oblačenje sa silovanjem. Silovanje je kao što neko reče, stvar iskazivanja moći, nad drugom osobom, superiornosti, a ne nužno seksualno uzbuđenje jer je vidio ženu u minjaku sa dekolteom.
Generalno nema ali postoje slucajevi kada “prilika stvara lopova”. Evo onaj video koji je vrhbosnica postavila je odlican primjer.
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia »

Hurija wrote: 22 Aug 2020, 13:18
insomnia wrote: 22 Aug 2020, 13:13

Pa jeli to bio povod za redaljku Insomnia ,reci mi iskreno da li bi učestvovao u istoj jos nad maloljetnim djetetom 😲
Opet ti mene trpas u silovatelje?
Hurija
Pandora
Pandora

Post by Hurija »

Pitam ,odgovori mi iskreno hvala
Ostalo je cutanje.
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia »

Sta bona da ti odgovorim, da li bih silovao maloljetnicu?
Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 22782 times
Been thanked: 20863 times

Post by Masamune »

Ovo što su uradili nema nikakvo opravdanje i nadam se da će dobiti drakonske kazne svi redom. Kako nisu mogli primijetiti šta se dešava je van svake pameti. Pa nije se stvorio red pred WC-om, već hotelskom sobom...
arzuhal
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Location: čajdžinica "Kod nefsu-l-levvame", u budžaku politički nekorektnih
Has thanked: 593 times
Been thanked: 1143 times

Post by arzuhal »

30 muškaraca silovalo jednu djevojčicu?

Hazreti Omer bi ih svih 30 pobio :inasab I nije što su Jevreji :jok
Ceterum censeo Republica serviica esse delendam.
zvrk
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo
Been thanked: 8 times

Post by zvrk »

Hurija wrote: 22 Aug 2020, 12:52
zvrk wrote: 22 Aug 2020, 12:38 Sad ispada kao vi to ne znate... da se na takvim mjestima svi odreda drogiraju, i da su redaljke i grupnjaci postale normalne pojave na takvim mjestima, svugdje u svijetu. i kod nas u BiH

Zvrk ,pričaš o stvarima koje su van norme i asicijalnog su ponašanja,silovanje pa ni redaljku uz navodna i dobrovoljni pristanak ne opravdam ,ljudi moji STA je sa vama 😲

Namjerno svi odu na takva mjesta da se napiju i nadrogiraju, i da rade svo to sto rade, namjerno...

i nemojte se praviti da to ne znate...
arzuhal
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Location: čajdžinica "Kod nefsu-l-levvame", u budžaku politički nekorektnih
Has thanked: 593 times
Been thanked: 1143 times

Post by arzuhal »

Mališa, vrijedi dislike takve Omerove odluke :jupi
Ceterum censeo Republica serviica esse delendam.
Post Reply

Return to “Drustvo”